Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: KOliko je ukupno trajao vas porodjaj? 11.11.2013 10:33:10
|
|
|
|
little_one
|
Indukovan porod u 42goj sedmici. Ujutro u 8 sati sam stavljena na indukciju, vodenjak probusen na 2 prsta u podne, u 5 popodne sam se porodila. Znaci ukupno 9 sati na stolu.
|
|
|
|
RE: KOliko je ukupno trajao vas porodjaj? 11.11.2013 10:34:08
|
|
|
|
Ana RR
|
Na prijemu sam bila u 20h (prethodni dan sam bila na kontroli i dr mi je rekla da sam 2 prsta otvorena, beba skroz u porođajnom kanalu i da dođem sutradan da me primi) a u 23h se rodio Marko. Nisam imala bolove, nisam osećala kontrakcije (iako me jedna sestra ubeđivala da imam BAŠ jake po ctg-u). Bila sam na ivici da kažem da mi ne treba epidural ali ipak sam primila, on me zagrejao i zadremala sam.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: KOliko je ukupno trajao vas porodjaj? 12.11.2013 22:26:00
|
|
|
|
Fidelity
|
Sto Trcosava rece kad saberem cini se dugo ali ipak nije tako..ja racunam samo ono na stolu a tu sam provela oko 2 sata i sve je proslo ok..A prve kontrakcije su pocele oko 8 h. Bile su na 10 ak min. Cekala sam kod kuce do 19:30 h dok nisu bile na 4 min. Tako mi je dr rekao. Zato i nisam bila dugo na stolu. Dok su me primili, pregledali, klistirali..u 20:30 su me uveli u salu a u 22:35 sam se porodila.
|
|
|
|
RE: KOliko je ukupno trajao vas porodjaj? 12.11.2013 22:32:07
|
|
|
|
tijatija
|
Racunam samo na stolu sto sam bila 1. porodjaj 10h 2. 1h 3. 4h 4. 6h Ja sam zivi primer da nije istina da je svaki naredni porodjaj laksi !!!
|
|
|
|
RE: KOliko je ukupno trajao vas porodjaj? 12.11.2013 23:03:10
|
|
|
|
Bebilina
|
Sa cerom (beba od 3.5kg) manje od 2.5h od pristizanja u porodiliste, 19min od pucanja vodenjaka na 8cm. Sa sinom (beba od 4.5kg) 6h od pucanja vodenjaka na 3cm otvorena, on je hteo vani, moje telo nije hteli da ga pusti (majkin sin ) pa sam se otvarala skolski: 1cm na sat! Porodjaji su mi bili ko nebo i zemlja, sve sto je moglo da se razlikuje se razlikovalo, tako da sam sa dve bebe prosla skoro sve moguce eventualnosti prirodnog porodjaja.
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 7:39:27
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
24h sata prvi porodjaj.. lose mi je samo kad se set_im Drugi 6h ali tih 6h je bilo pesma kad poredim sa prvim!
< Poruku je uredio dijana1 RR -- 13.11.2013 7:49:24 >
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 14:14:15
|
|
|
|
bea83
|
Ne znam od kad se računa Na stolu 3 sata
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 14:20:47
|
|
|
|
vonavoj
|
od prve kontrakcije 7h! na stolu 1.5h!
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 14:22:45
|
|
|
|
bea83
|
ja od kontrakcije ne mogu ni da računam pošto pojma nemam kad su počele, ništa nisam osećala A od ta tri sata na stolu skoro dva sam dremala
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 14:28:20
|
|
|
|
vonavoj
|
blago tebi! jesi li primila epidural?
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 14:47:27
|
|
|
|
pocahontas
|
mene malkice hvata frka od drugog porodjaja jer se prvog prakticno ne secam koliko se brzo sve desilo...pa me zanima sta vam znaci ovo na stolu, mislite na porodjajni sto? koliko znsm u betaniji te tamo vode kad si 10 prstiju otvorena,znaci nema lezanja na tom stolu. pre toga si u nekoj kao pripremnoj sobi u krevetu, ali sam ja tamo bila 10minuta, a pre toga je bio klistir nakon kog sam se setala...
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 14:59:48
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: bea83 ja od kontrakcije ne mogu ni da računam pošto pojma nemam kad su počele, ništa nisam osećala A od ta tri sata na stolu skoro dva sam dremala Haha, kao kod mene još sam imala i tv sa nekom turskom/španskom serijom pa sam se uspavala
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 15:15:26
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj blago tebi! jesi li primila epidural? ooo,jes
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 16:17:38
|
|
|
|
Tiziana
|
Ja u Bg ni jednom nisam bila u toj pripremnoj sobi, a znam da ih ima. Kod mene je oba puta bio prijem,klistir pa box odnosno porodjajni sto. Prvi put 2h, drugi put 3h na stolu.
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 16:41:46
|
|
|
|
caca81
|
Od prijema u bolnici: 1. 7,5h (primljena sa kontrakcijama na 3min, 4 prsta otvorena, prošla klistir, UZ i CTG, stavljena potom na indukciju) 2. 9,5h (indukovan porođaj u 41, nedelji)
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 16:47:44
|
|
|
|
NadaR
|
Od 02 - 08h u porodilistu . Kontrakcije su pocele oko ponoci , dakle sve ukupno 8 sati.
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 16:52:42
|
|
|
|
Nestrpljivaa
|
Bolovi poceli u 00:00 stim da bolovi nisu bili jaki,najaci bolovi su poceli oko 3h kada mi je prokinut vodenjak i porodila se u 6 ujutru eto jako brzo.Mogla bih jos 5 tako
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 17:02:54
|
|
|
|
Modessty
|
Sa prvim detetom je trajalo od 11.30h do 16.10h Sa drugim od 20.15h do 21.50h I to od prvihh kontrakcija do porodjaja. Oba su bila indukovana. Bolelo je užasno ali je trajalo kratko.
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 13.11.2013 20:50:06
|
|
|
|
Moiraina
|
IZVORNA PORUKA: Tiziana Ja u Bg ni jednom nisam bila u toj pripremnoj sobi, a znam da ih ima. Kod mene je oba puta bio prijem,klistir pa box odnosno porodjajni sto. Prvi put 2h, drugi put 3h na stolu. Kada sam prvi put primljena u bolnicu, urađena mi je priprema (uzimanje mere, klistir, itd) i pošto je moj tadašnji dr odlučio da to još nisu prave kontrakcije, poslao me je da malo odležim. Odveli su me u neku sobu gde su bile još dve žene, jedna je prošla termin, drugoj je pukao vodenjak ali nije imala kontrakcije (tad sam dobila i neku injekciju, nisam 100% sigurna, ali mislim da je bio bensedin, uz obrazloženje - ako nisu prave kontrakcije, od toga će prestati...). Pošto kontrakcije nisu prestale, tek tada sam (posle više sati) otišla u box. Da li je to bila pripremna soba nemam pojma, pošto je bila taj dan užasna gužva i smeštali su žene gde su uspeli da nađu mesto (posle tog porođaja sam prvu noć i pola sutrašnjeg dana provela na patologiji, naravno bez bebe).
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 14.11.2013 10:50:40
|
|
|
|
ivaMark
|
Bila sam otvorena dva prsta, prikljucena na indukciju u osam ujutru, porodila se u dvadeset do tri popodne.
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 14.11.2013 10:53:31
|
|
|
|
adulence
|
Hmmmm od busenja vodenjaka do rodjenja ive hmmm pa nekih 5 sati...uz divn epidural prva tri sata sam prespavala..
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 14.11.2013 11:17:29
|
|
|
|
suki
|
Od pucanja vodenjaka do rodjenja malo vise od 8 sati.
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 14.11.2013 11:21:29
|
|
|
|
Didy
|
Od prvog i najmanjeg bola do porođaja: prvi porođaj 24h, drugi porođaj: 7 i po sati. Od ulaska u pretporođajnu salu, pa do samog rađanja bebe, znači na stolu: prvi porođaj: 6 sati, drugi porođaj 20 minuta (od bušenja vodenjaka 1 minut ).
< Poruku je uredio Didy -- 14.11.2013 11:27:06 >
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 14.11.2013 23:38:30
|
|
|
|
srna001
|
Meni su sa prvim prokinuli vodenjak na 4-5 prsta,nisam imala bolove, indukovali porođaj a trajalo je sve ukupno na stolu 3.5 sata. Sa drugim sam dobila bolove oko 6-6.30h, primljena u bolnicu 5-6 prstiju, prokinut vodenjak oko 8-8.30 h, porodila se u 10h, znači na stolu nekih dva, dva i po sata. E sad pošto vidim da vas ima dosta kojima je srugi trajao duže nego prvi šta mislite kakav će scenario biti kod mene treći put.Bilo bi mi stvarno strašno da traje duže nego prva dva puta zajedno.U školici za trudnice nas uče da je za drugorotku, višerotku, sve iznad 6h produženi porođaj, a opet babica mi kaže da će sa trećim to biti 45 min. najviše.S jedne strane super ako je tako, ja sam optimista ali sa druge da li može da se desi da traje mnogo duže?
|
|
|
|
RE: Koliko je ukupno trajao vas porodjaj? 15.11.2013 8:49:50
|
|
|
|
mama micki
|
Prvi porođaj... u 2:15 bila u porodilištu, prijem, priprema za porođaj... u boksu sam bila oko 4, do tada sam šetala,doktorka je došla oko 4.15 i u 4:45 rodila se Teodora. Drugi put sam morala na CR, nažalost.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciKrvarenje u prvom tromesečju trudnoćeKrvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?