|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postporodjajna depresija
17.9.2010 18:52:19   
ivaj
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Evo me 2 nedelje od porođaja, i dalje plačem ko kiša svaki dan. Uglavnom kada je držim pa kada je onako pripijena uz mene krenem i nema kraja.
Obuzeo me je grozan strah da njoj i njenom bratu neću biti tu ... Počela sam da se bojim da će mi se nešto desiti i da ih neću voditi kroz život. (došlo je sve do te mere da mi se Balaševićeva pesma "Regruteska" stalno vrti u glavi).




Sad me u potpunosti podsecas na meneuser posted image  Samo sto ja jos nisam stigla do postporodjajne,ali po ponasanju kao da jesam.Sta li ce tek biti kad se porodim?
Znam da ti je tesko,ali probaj da se strpis jer nekako to je najosetljiviji period kod zene koji ca da prodje.Sve se skupi na gomili i mislis da ces puci!
Ali nesto kasnije stvari se normalizuju.Jedino muzevi-uh to je posebna tema!

(odgovor članu Podrum Š.)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Postporodjajna depresija
17.9.2010 23:41:21   
Iwana87
Eh zene,nista drugo nemamo sem da se zalimo dok sve ne prodje.Probam ja da se izborim sa tim kao nekad sto sam umela.U jednom periodu zivota zapadnem u tesku depresiju kad nisam rec progovorila citavih mesec dana.Po ceo dan sam citala,par knjiga dnevno,dok se nisam prenula i resila da zivim.Samu sebe sam izvukla.Sad mi se cini da ovo stanje nikad nece proci.Evo skoro 4 meseca ne jenjava.Malo je cini mi se bolje,nadam se tom odlasku kod mojih i da cu se tamo srediti.Nadam se ali nisam sigurna.
O tome draga Podrum kako muz preuzima neku odgovornost mogu samo da ti pricam danima.Dosadim i sama sebi sa tim "Pa uzmi ga"
"Pridrzi ga za cas""Ajde samo cas ga uzmi"Kao da je komsija koje se tu zatekao pa da mi pripomogne.Kad se setim prvih dana.Izasla iz bolnice,rana boli,ne mogu da se pokrecem normanlo,bebu muce grcevi i vristi po celu noc,ja se mucim da mu pomognem a mm dragi besni jer ne moze da spava.Ja budala jos smirujem dete da on spava da ga ne budi.Prosle nedelje mi je to isto priredio.Mihajlo se muci boli ga stomacic on se besno prevrce po krevetu jer se razbudiouser posted image Od porodjaja se stalno svadjamo oko svega i svacega a ranije se nismo ni zakacili posteno.Upravu je mozda verus za zastitu bebe.Ali ima tu i mnogo nekih drugih stvari.Kako je sve pocelo mislila sam da nece biti divnijeg oca.A sad,molim boga da samnom bude sve ok da ima ko da vaspitava to dete i da radi sa njim.Raduje se kad dete uhvati zvecku ili se prevrne,a ko je svaki dan sa njim to vezbao do besvesti.Ko mu peva,prica place zajedno sa njim dok ga nesto muci i jos ti udovoljava sa raznoraznim ruckovima,kolacima i td.Uh bezim odavde da ne ostanem vecno u depresiji.user posted image Drzite se zene

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Postporodjajna depresija
18.9.2010 11:13:36   
Podrum Š.
Mnogo mi je lakše kada vidim da nisam jedina sa user posted image  u glavi...  Ne mogu da kažem da mi je drago zbog toga jer mi je žao žena koje se ovako osećaju.


_____________________________

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Postporodjajna depresija
18.9.2010 11:56:39   
Anoniman
A-U žene. Ispljuvaste muževe... pa ja ću mom onda spomenik da dignem. Kada god je kod kuće, on je ili sa Lukom ili nosa Marka (ako za to ima potrebe). Uveče oko 21h odem da legnem sa Lukom, on čuva Marka, nuna ga, i budi me kada više ne može da ga uspava jer beba umire od gladi. Puni vodu za kupanje ako je kod kuće (radnim danima nije jer radi dvokratno), ide u prodavnicu, donosi pelene u orman, pridržava cuclu dok presvlačim Marka a on plače jer je skontao da se užasno unervozim ako bebac urla. Zaista je divan. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 18.9.2010 11:57:11 >

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 179
   RE: Postporodjajna depresija
18.9.2010 14:39:29   
Iwana87
Tasho dajem pare za dizanje tvome,spomenikauser posted image
user posted image user posted image user posted image Ima i takvih primera ali vrlo retko koliko vidim.Svaka cas za takv oceve.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Postporodjajna depresija
10.10.2010 21:26:29   
Anoniman
Mislila sam da je proslo,dve nedelje sam bila skoro sasvim normalna,a onda mi se beba izvrnula u kolima i od tada reke suza,nemam kontrolu,derem se neprijatna sam prema ljudima,pa se izvinjavam sto se ponasam kretenski i tako dva dana..Mislila sam da ce mi oci ispasti,bole me od placauser posted image Danas sam ceo dan na nogama ne bih li malo skrenula misli..I kad me mm pita sta me muci kako da mi pomogne,ne mogu da mu objasnim,jednostavno me srce boli od tugeuser posted image Ne znam koliko ce trajati ovo stanje..

(odgovor članu Iwana87)
  Direktna veza do poruke: 181
   RE: Postporodjajna depresija
10.10.2010 21:53:21   
ivaj
A kako se to beba izvrnulauser posted image  Pretpostavljam da je to bio samo povod da se osecas lose.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Postporodjajna depresija
11.10.2010 14:02:46   
Anoniman
Ma ja sam kreten,nije joj nista bilo,ali sam pogresila sto je nisam vezala u jajetu odmah kad sam usla u auto i sto sam mislila da ako sam pored nje da joj ne moze biti nista,medjutim desilo se da je mm naglo zakocio jer je morao i ona se samo izvrnula,nije se ni udarila nije ni plakala ali ja sam izgubila kontrolu tesko stecenu posle porodjaja ..Danas sam bolje,trudim se user posted image

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 183
   RE: Postporodjajna depresija
22.10.2010 1:23:56   
nudimpomoc
Poznajem osobu koja je meni pomogla u veizi ovog porblme ao kojem ti pricas. Pogao mi je da se izlecim od depresije 1005 hipnozom. U pitanju je hipnoterapija koja daje izvnredne rezultate ja sam ima i veluku anksionzost. Madjutim nekoliko tremana i sve je proslo odnseno kao rukom. Dacu ti njego sajt i mail adresu cu postaviti ovde pa pogledaj mozes ga tu i kontakirati. Ovo daleim svima koji imaju te problema jer ih stvarno razumem to je tesko mnogo tesko.


moderator: molim Vas kontakte šaljite privatnom porukom, ako Vam neko traži. Reklamiranje ovog tipa na forumu nije dozvoljeno. Hvala

< Poruku je uredio Jeca RR -- 22.10.2010 9:54:34 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:27:15   
Anoniman
Da li se postporođajna depresija javlja odmah posle porođaja ili može i sada, 3 meseca nakon porođaja, da me snađe? Ili je ovo samo depresija? Ne verujem da je obična, jer ima veze sa drugim detetom... ne konkretno sa njim, ali i da. Kako to tužno zvuči. user posted image Uopšte ne znam da se organizujem. user posted image user posted image user posted image Plačem danima, hvatam sebe kako pucam, kako urlam u sebi, vrištim.
Ujutru ustanem i onda sve na vrat, na nos, Luku obući jer je hladno u stanu, Luka doručak, Marko oblačenje, Marko podoj, ja oblačenje... i onda brzo u šetnju jer inače Marko počinje da vrišti. U šetnji Luka kuka, bole ga noge, ne može da hoda. Stignemo kući, ribaj točkove kolica od blata, Luka ne zna da šapuće, probudi Marka. Marko neće da leži ni 5min, samo da sedi ili da se nosa. Peglam, a nogom ljuljam kolica i čitam Luki knjigu. Onda stigne mm kući, ručak, Luka izmišlja da neće da jede, svađamo se, Marko po pravilu budan kako dignem kašiku, i onda mm kaže da mu je dosta svega! Čega??? user posted image Ode da radi, ja opet poteram Luku napolje, opet on ne može, umoran je, počinje da njače, stižemo kući, peri točkove, kako uđemo - Marko se budi, dernja se. Napravim Luki večeru, stavim tanjir u kesu pa u frižider, kupam Marka, dojim, onda Marka animiram na veš mašini dok se Luka kupa, pa mu dam već spremljenu večeru, mrcvari, nije gladan. Uglavnom mi baka tu uskoči da pričuva Marka dok Luku okupam, nahranim, ili dođe moja mama. Ne znam šta bih bez njih dve. user posted image user posted image Marko počinje da vrišti oko 20h, i tako do nekih 22h, u to vreme Luka postaje hiperaktivan (valjda da ne bi zaspao), skače po krevetima, baca, trči, vrišti... MM stigne kući oko 21.15, opet mu je dosta svega user posted image , raspravlja se sa Lukom oko nesklonjenih igračaka... Između 22-23h se kuća stiša... do 2h, tada Marko sisa, pa opet u 5h... Ja sam hodajući leš. Imam 5kg manje nego pre trudnoće. Često se zapitam šta mi je ovo trebalo? Kako tužno...
Danas sam srela drugaricu, isfenirana, našminkana, lepo obučena, sipa gorivo u autić, pali mjuz i gas... EHHHHHH... da mi je jedan dan pre braka, dece...
A ja... istuširam se po nekad, kosu operem nikad, opet šnalica na glavi jer šiške koje sam odsekla da bih izgledala urednije ne mogu da nosim zbog seboreje, nosim garderobu koju sam kupila pre XY godina...

Sve u svemu, nisam dobro.

A onda gledam u sinove, i znam da će za koju godinu da me šutnu zbog neke sise ili dobrog dupeta, pljuvaće me ta neka devojka kako nikada o sinovima nisam brinula, i šta se sada pravim pametna...
Muž će verovatno početi da se švalera jer nemam pojma kada bih stigla da mu posvetim pažnju, a i non stop sam nadr*ana...

Život je jedno veliko sranje!

(odgovor članu nudimpomoc)
  Direktna veza do poruke: 185
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:33:35   
Anoniman
Joj, bre, Tašuser posted image Ne znam ni šta bih ti reklauser posted image
Kontam da nije depresija, već prosto obaveze, i manjak vremena. Znam da znaš da će to brzo proći...tako da user posted image Ako mogu nekako fizički da pomognem, tu samuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 186
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:37:10   
Anoniman
Ma... ne smem ni da napišem sve što mi je u glavi, Neđo. user posted image Postajem suicidna. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 187
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:37:32   
Podrum Š.
Volela bih kada bih mogla da ti kažem čarobnu formulu kako da se izvučeš. A ne znam odakle da počnem da ti uopšte i pišem ovaj post. Verovatno bih ti bolje usmeno odgovorila. Znam samo da te u potpunosti razumem. Milion puta sam bila u sličnoj situaciji i pomislila da je sve uzalud.
Ne znam da li ti znači kada ti neko kaže da nisi jedina koja se tako oseća. Veruj mi, to je faza. Neke će se stvari iskristalisati, nešto ćeš jednostavno morati iseći iz svog života (sećanja) i videćeš kada se okreneš reći ćeš: uh, ala je brzo prošlo vreme kada su oni bili mali. I poželećeš da vratiš makar minut svega toga  ma kako bio (sada ti se čini) mučan i težak.
Šaljem ti jedan user posted image , a volela bih da mogu u 4 oka da popričamo malo....

_____________________________

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:38:37   
Maya21
Tash ne mogu da kazem da znam kako se osecas jer sam imala svu pomoc ovog sveta kad mi je bila potrebna oko dece, i jos je imam. A da je nemam verovatno bi samo prepisala tvoj post...
Ako ikako mogu da pomognem, tu sam user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Maya21 -- 8.12.2010 23:39:28 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:40:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Neke će se stvari iskristalisati, nešto ćeš jednostavno morati iseći iz svog života (sećanja) i videćeš kada se okreneš reći ćeš: uh, ala je brzo prošlo vreme kada su oni bili mali. I poželećeš da vratiš makar minut svega toga  ma kako bio (sada ti se čini) mučan i težak.


Znam, samo bih nekako morala zdravog mozga stići do tog momenta.
Sve bi bilo lakše kada mm ne bi radio tako kako radi, kada bi radio kao sav normalan svet do 16-17h... da je tu uveče za kupanje, večeru... To mi je najkritičniji deo dana, i ne mogu sama!


IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Šaljem ti jedan user posted image , a volela bih da mogu u 4 oka da popričamo malo....


Sledeće nedelje vraćam Luku u vrtić, ako budeš htela da pijemo kafu, ja sam za. user posted image

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 190
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:41:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Maya21

Tash ne mogu da kazem da znam kako se osecas jer sam imala svu pomoc ovog sveta kad mi je bila potrebna oko dece, i jos je imam. A da je nemam verovatno bi samo prepisala tvoj post...
Ako ikako mogu da pomognem, tu sam user posted image user posted image user posted image


Videla si me juče Maya, a viđala si me i pre drugog deteta... user posted image

(odgovor članu Maya21)
  Direktna veza do poruke: 191
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:41:54   
Nensi*
Tasho,potpuno te razumem i znam kako se osecas,ja sam prekjuce pukla skroz na skroz...Doslo mi je da se cupam za kosu,da vristim na sav glas,i isto sam se pitala da li postporodjajna depresija moze da se javi i posle...Jako se lose osecam,pucam polako iznutra i plasim se da cu puci skroz...Svaki dan mi se place,ne znam sta cu sama sa sobom,ali se sve nadam da ce uskoro proci...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:43:16   
Anoniman
Ja sam toliko pukla da ozbiljno razmišljam da počnem da tražim posao u februaru - martu... Makar deo dana da provedem bez dece, van kuće. Da imam obavezu da izgledam lepo. Nemam pojma... 

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 193
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:43:49   
Podrum Š.
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Neke će se stvari iskristalisati, nešto ćeš jednostavno morati iseći iz svog života (sećanja) i videćeš kada se okreneš reći ćeš: uh, ala je brzo prošlo vreme kada su oni bili mali. I poželećeš da vratiš makar minut svega toga  ma kako bio (sada ti se čini) mučan i težak.


Znam, samo bih nekako morala zdravog mozga stići do tog momenta.
Sve bi bilo lakše kada mm ne bi radio tako kako radi, kada bi radio kao sav normalan svet do 16-17h... da je tu uveče za kupanje, večeru... To mi je najkritičniji deo dana, i ne mogu sama!


IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Šaljem ti jedan user posted image , a volela bih da mogu u 4 oka da popričamo malo....


Sledeće nedelje vraćam Luku u vrtić, ako budeš htela da pijemo kafu, ja sam za. user posted image

Da, najkritičnije je uveče, kada su svi na kraj snaga (čitaj: živaca)
Kafa - može, javi kada možeš ti da se organizuješ, pokupimo bebe  i idemo na kafu. Darka ću ostaviti mami jer neće ići u školu još zbog upale pluća.
I još jednom user posted image

_____________________________

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:46:34   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Tash

Ja sam toliko pukla da ozbiljno razmišljam da počnem da tražim posao u februaru - martu... Makar deo dana da provedem bez dece, van kuće. Da imam obavezu da izgledam lepo. Nemam pojma... 


Ja bih volela da mogu da razmisljam o poslu,ali to me tek plasi...Ne znam kome cu ostaviti Vuka kad za to dodje vreme,u svekrvu nemam poverenja uopste,mama mi je daleko,a u jaslice nece mm da ga damo....O tome ne smem ni da razmisljam jos...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:46:40   
Anoniman
Upale pluća? Nisam imala pojma.

Imam tvoj broj, zvrcnuću te od nedelje jedno repodne, ako ti odgovara. user posted image

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 196
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:47:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nensi27


IZVORNA PORUKA: Tash

Ja sam toliko pukla da ozbiljno razmišljam da počnem da tražim posao u februaru - martu... Makar deo dana da provedem bez dece, van kuće. Da imam obavezu da izgledam lepo. Nemam pojma... 


Ja bih volela da mogu da razmisljam o poslu,ali to me tek plasi...Ne znam kome cu ostaviti Vuka kad za to dodje vreme,u svekrvu nemam poverenja uopste,mama mi je daleko,a u jaslice nece mm da ga damo....O tome ne smem ni da razmisljam jos...


Dušo, samo da Mare počne da jede na kašiku, i leti kod svekrve.
Ma... sin joj je živ, i unuk će preživeti!
Ne budi luda!

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 197
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:48:20   
Maya21

IZVORNA PORUKA: Tash

Ja sam toliko pukla da ozbiljno razmišljam da počnem da tražim posao u februaru - martu... Makar deo dana da provedem bez dece, van kuće. Da imam obavezu da izgledam lepo. Nemam pojma... 

ovo potpisujem! to ti sigurno treba! ako imas varijantu neku, pa makar i na 4 sata bilo bi super... a srecnosa trazenjem posla! evo ja otkako sam u junu dobila otkaz ne mogu da se zaposlim user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:50:45   
Anoniman
To je već druga tema, Mayo... ili nije? user posted image

Ma ubi me kompletno to što je Luka divno dete i stravično mi smeta što nemam vremena za njega!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maya21)
  Direktna veza do poruke: 199
   RE: Postporodjajna depresija
8.12.2010 23:53:12   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: nensi27


IZVORNA PORUKA: Tash

Ja sam toliko pukla da ozbiljno razmišljam da počnem da tražim posao u februaru - martu... Makar deo dana da provedem bez dece, van kuće. Da imam obavezu da izgledam lepo. Nemam pojma... 


Ja bih volela da mogu da razmisljam o poslu,ali to me tek plasi...Ne znam kome cu ostaviti Vuka kad za to dodje vreme,u svekrvu nemam poverenja uopste,mama mi je daleko,a u jaslice nece mm da ga damo....O tome ne smem ni da razmisljam jos...


Dušo, samo da Mare počne da jede na kašiku, i leti kod svekrve.
Ma... sin joj je živ, i unuk će preživeti!
Ne budi luda!



Uf,to mi je nezamislivo,moracu nesto da smislim...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here