|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Postporodjajna depresija
5.5.2010 16:02:39   
*Alexx*
LillyT je sve lepo rekla, ja tu ništ' ne bih dir'o user posted image
Ženske, ne dajte se, ti prvi meseci umeju da budu grozni - imajte na umu da će PROĆI user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Postporodjajna depresija
6.5.2010 21:57:27   
ciro

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ciro, vidis da su zene vec prolazile kroz to, tako da nisi sama u svemu tome. Ja sam se pre neki dan izgrebala po licu, od besa jer izgledam kao najocajnija i najzapustenija zenska osoba na ovom svetu, a pri tome sam i najdeblja. Mm me je molio da se smirim, a sve je pocelo kada smo se spremali za setnju i uvek je tako, svaka setnja nam zasedne zbog mene i mog ponasanja. Placem i ja redovno, placem zbog svega, ne mogu reci da sam umorna, spavam fino, vise sam pogubljena i zbunjena cinjenicom da imam dete, a ja to malo teze shvatam. Tako da znas da niti si sama niti jedina, niti je kod tebe najgore i najteze, veliki broj zena prolazi kroz to, mozda nije uvek depresija, ali nazovimo je tako. Ja sam mislila da ce me lepsi dani oraspoloziti, a ja sam bila jos gora kada je granulo ono sunce. Ali, onda me sve prodje i onda sam super raspolozena, presrecna i najzadovoljnija. Hm, ja sam vise kao narkoman, podlozna naglim promenama raspolozenja. I da, redovno me boli glava



joj lilly tako se osjecam nezadovoljno.sobom i svojim zivotom...znam da ce proci,ali treba izdrzati...

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Postporodjajna depresija
8.5.2010 12:00:53   
ivaj
Zao mi je drage moje sto prolazite kroz sve to,jer odlicno znam kako se osecateuser posted image
Kada sam pre nepune cetiri godine rodila svoje prvo dete,s pravom mogu da kazem da je to bio moj psihicki najtezi period zivota.Kao prvo,imala sam tu postporodjajnu depresiju iz koje nikako nisam mogla da se izvucem.Bilo je strasno-ja egoista,navikla da puno spavam,jedem kad hocu i radim sta hocu i sad odjednom to nesto malo sto je stiglo i poremetilo mi ceo zivot.Neverovatna promena!
Onda muz koji je i dan i noc radio,a ziveli smo tad u zajednici s mojima,pa onda to njihovo mesanje,pa taj glupi osecaj kad se vucem sa sisama po kuciuser posted image  a otac mi tu u blizini(nema veze sto je bio u drugoj prostoriji,osecaj je bio odvratan). I mm koji nikako nije imao osecaj za dete,bolelo ga uvo,ziveo zivot kao i do tad. I moja potpuna nezainteresovanost za sex koja se poprilicno oduzila.
Tad se sve komplikuje.Pocinju svadje koje su dovele skoro do razvoda.Umesto tad da budemo najblizi,mi smo jedno drugom bili potpuni stranci.Niko nikog nije razumeo.Pretio je da ce da mi uzme dete,ja se kidala,plakala ali onda sam rekla sebi-strpi se,sacekaj jos malo,da se razvedes mozes uvek.I pustila sam da vreme ucini svoje.
Na kraju,mogu da kazem ne samo da se sve sredilo nego da smo mm i ja postali bliskiji nego ikada,garantujem da ga sad volim 'kvalitetnije' nego na pocetku.A kako se to desilo? Mogu slobodno reci samo po sebi.Mada,kasnije su se izdesavale neke stvari koje su doprinele tome-uselili smo se u nas stan pa smo napokon sami,ja sam malo spustila loptu i prestala da histerisem svakodnevno,potrudila sam se da se aktiviram u krevetu a samim tim i on je postao boljiuser posted image
Znaci nikad se ne zna,polako,nemojte donositi ishitrene odluke,posebno ne kad je atmosfera uzavrela.Sacekajte da se sve smiri pa hladne glave odlucujte.

(odgovor članu ciro)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Postporodjajna depresija
13.7.2010 8:15:49   
MamaMkd
a moze li da budi kasnije postporodilna depresija, ma ne znam ni dali je u pitanju depresija ili su zivce. moja beba ima jos malo 4 m. prvih mesec dana je bio ok, spavao dosta, bio mirniji, kad kog smo izasli napolje spavao u kolica i mogla sam setati po 2 sata bez nekih problema. onda kako je poceo rasti tako je postao sve tezi, retko hoce da bude sam, mislim ja tu u blizini ali da malo posedi sam bez da ga drzim u rukama. mislila sam da kako ce da raste da se smiri i poceti se igrati vise ali mislim da je sve gore. da me ne shvatite pogresno kad je u dobrom raspolozenju je zlato, smije se i guga i igramo se i tad zaboravim na se. ali to ne traje dugo, 10-15 min i hvata ga nervoza. posebno je postao nervozan kad mu se prispava i mnogo tesko zaspi, osobito preko dana, nece se ni nihati u rukama, nece ni krevetcu ni u kolici. takodze u poslednim mesec dana kad izadzemo van posedi u kolica 20min. do pola sata i pocne da se dere, a znam da mu nije nista zato sto praktikujem da izadzem kad znam da je dobro jeo i da je raspolozen, a i cim ga podignem raspolozi se odma. znam da je mamina obaveza da pazi svoje dete, ali vise ne osecam ni ledzu ni ruke, nemogu ga stalno nositi a stvarno neznam kako ga raspoloziti kad je takav. tako da pocela sam sve cesce plakati, kad se iznerviram mnogo se rasplacem, pa onda placem zato sto sam se iznervirala i zato sto mi je zao bebe (pa sta ona zna, tako je mali). prodze mi nekoliko dana i onda opet, mislim da cu se smuciti muzu, on me razume i pomaze kolko moze ali najiskrenije sama sebe sam mrska kad pocnem tako da placem nekontrolirano. nisam tip mame koja moze da ostavi dete da place, neznam ni dali sam ja kriva dali sam ga razmazila, ali stvarno ga nikad nisam nosila na rukama ako nije bilo potrebe. neki mi kazu da sam ga ja tako naucila, sto me strasno nervira, a drugi kazu da su jednostavno neke bebe zahtevnije od druge, da mu je takav temperament i sl.
eto ja da se nekud izjadam, sigurna sam da ovde necu naici na kritike, nemogu pred svakome da govorim ovo, samo pred muzem ali mislim da sam preterala vec :((((

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 14:53:51   
minavb
IZVORNA PORUKA: minavb

Gotovo da sam sigurna da ce me snaci depresija. Nema ko da mi pomogne, mm ima puno obaveza, mama daleko, sestra daleko, na sveki nikako ne mogu, a i ne zelim da se oslanjam...moram bas mnogo da radim na sebi da nam prva dva meseca ne bila paklena. Zato i jedva cekam da se vratim treninzima, da malo endorfin pomogne mom boljem raspolozenju.

Sama sam sebi izbaksuzirala.
Danas sam konacno priznala sebi da se mnooogo lose i tuzno osecam. Prvih nedelja me drmao bes, a onda je pocela uzasna tuga. Mislila sam da je to zbog toga sto sam smotana i uglavnom sama, ali postajem spretnija i opustenija sa bebom,  i mm je danas kod kuce, a ja ne prestajem da placem i citav dan cutim. Kad me pita zasto sam tuzna, samo slegnem ramenima, ni sama ne znam. Ni set_nja ne pomaze, a neke ljude bukvalno izbegavam, prosto mi nije do price. Kad malisa place, placem i ja jer ne znam sta mu je, jer mislim da sve radim naopako, jer mi je jako tesko da ishendlujem sve obaveze. Tesim se da ce sve proci i biti mnogo lakse kad on jos malo poraste, samo treba izdrzati.

< Poruku je uredio minavb -- 17.7.2010 14:54:31 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 14:58:44   
Verus
minauser posted image ja sam bila sama prvih 5 nedelja, dok mama nije stigla jer sam morala na posao....prvih nedelju dna sam osecala tugu, jer nisam vise bila tako bliska sa mm...to je polako proslo, a iskrena da budem bilo je dana i kad sam i ja plakala jer tesko je sve morati sam, a beba ti odjednom oduzme 24h u dana svog zivota. 

NISI LOSA MAMA i sve sto radis je dobro.  Ne znam koliko mozes da kontrolises sebe, ali gledaj da ne places oko malog, oni jako osete nasu tugu, nervozu, sve sve, pa onda i oni budu gore....RADI koliko mozes.  Ne ocekuj od sebe nemoguce, ja nisam uopste kuvala jer nisam stizala.  Jeli smo gotovo ili bi mm napravio veceru, a ja bih ponekad nesto pristavila sto moze da se krcka i sto ne moram da gledam puno. 

Bila sam depresivna ranije u zivotu, ali zato sto sam bila bolesna, pa je to druga prica, ali je to tesko otresti sa sebe, ako nemas sa kim razgovaraj sa nama...to puno pomaze.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 16:41:39   
pepeljuga
mina, i ja se u odredjenim momentima isto tako osecam, mislim da je to normalno obzirom na to koliko nam se svima dolaskom bebe promeni zivot. tesko je, sve ti se skupi, umor, stres, nesigurnost, hiljadu stvari te odjednom snadje. i ja se iskreno nadam da to vremenom postane lakse.
trudi se da nadjes par trenutaka za sebe, zamoli muza da bude sa bebom dok ti radis nesto drugo i bice ti bolje sigurno. ja obavezno idem na feniranje bar jednom nedeljno, da se malo izluftiram i odmorim mozak user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 16:57:56   
Diabla
80% posto zena prodje kroz postporodjajnu depresiju, a vecina njih nece da prizna. Ja sam imala pomoc od mame, svekrve i mm, i opet sam bila nikakva. 5 sati dnevno sam plakala bez prestanka, izgubila sam mlijeko, padala u nesvjest od gladi i iscrpljenosti. Kada smo trudne samo mislimo kako ce porodjaj proci i da sve bude ok sa bebom. I kada dodjemo kuci iz bolnice, najednom se cijeli svijet okrene naopacke. Bye bye starom zivotu, vrijeme je za odricanja i zrtvu.

Ja sam dosla k sebi nakon 4 mjeseca kada sam pocela da radim pomalo. Ali i dalje me je znalo uhvatiti, da me vuce ka dnu. Placem, ne spavam, zderem kao krmaca(u prvih mjesec dana kada sam bila u najgoroj depri, nisam jela). ali sigurno mogu da tvrdim da sve prodje. Nekada brze, nekada se otegne, ali isplivamo polako. Zato shvatite da je i to dio necega sto je normalno, placite kada vam se place, radite ono sto vam u tom momentu prija.  Samo nemojte sebi govoriti da ste losa majka, da nista ne radite kako treba jer samo onda pogorsavate stvari. Sami cin kajanja da ne obavljate majcinski posao kako treba govori da ste divne i brizne mame, koje se predivno brinu za svoje bebe. Been there, done that, and glad it's over! user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Something is rotten in the state of Denmark.

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 17:12:31   
Dora
Mina, zao mi je sto se tako osecas. Tesi se da ce proci. Beba ce malo porasti,neces imati manje obaveza nego jos vise,ali ce ti biti lakse. I hormoni ce da se srede.
Ja sam kroz to prosla dva puta a evo sad i treci ali mi je svaki put malo lakse jer sam znala sta me ceka. Kad sam rodila Luku bilo mi je tako kao tebi. On je stalno plakao,nosila sam ga po ceo dan,bila sama i umorna i beskrajno tuzna... Uh,gadno je to. Ovde imas nas da te razumemo i da podelimo sve to...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 18:00:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: minavb

Gotovo da sam sigurna da ce me snaci depresija. Nema ko da mi pomogne, mm ima puno obaveza, mama daleko, sestra daleko, na sveki nikako ne mogu, a i ne zelim da se oslanjam...moram bas mnogo da radim na sebi da nam prva dva meseca ne bila paklena. Zato i jedva cekam da se vratim treninzima, da malo endorfin pomogne mom boljem raspolozenju.

Sama sam sebi izbaksuzirala.
Danas sam konacno priznala sebi da se mnooogo lose i tuzno osecam. Prvih nedelja me drmao bes, a onda je pocela uzasna tuga. Mislila sam da je to zbog toga sto sam smotana i uglavnom sama, ali postajem spretnija i opustenija sa bebom,  i mm je danas kod kuce, a ja ne prestajem da placem i citav dan cutim. Kad me pita zasto sam tuzna, samo slegnem ramenima, ni sama ne znam. Ni set_nja ne pomaze, a neke ljude bukvalno izbegavam, prosto mi nije do price. Kad malisa place, placem i ja jer ne znam sta mu je, jer mislim da sve radim naopako, jer mi je jako tesko da ishendlujem sve obaveze. Tesim se da ce sve proci i biti mnogo lakse kad on jos malo poraste, samo treba izdrzati.


Mila, ja mislim da je to normalno.
I da ne radis nista naopako.
Mozda si jednostavno preumorna.

Ako mislis da ja nekako mogu da ti pomognem (bilo kako) samo reci...ne zivim daleko.
ako bi ti prijalo da se vidimo i ispricamo, javi.
ja necu da te smaram ali uvek sam tu.

ja sam imala takve dane...da mi se place stalno i da cutim, pogotovu ovo drugo. ALi ja znam sta mi je tada bilo ali to nije za RR..znam sta me mucilo.


(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 135
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 19:35:25   
minavb
user posted image  Samo jos malo, sigurna sam da ce biti bolje.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 20:09:49   
mihi
Mina probaj da uposlis ljude oko sebe da ti pomognu ja mislim da kako beba raste sve je vise obaveza i zato nemoj da pokrivas sve , ucini sebi  idi u kafic s drugaricom u setnju u neki shoping, kod  frizera, Vanju nek pricuva tata, sveki, bolje da prepustis malo obaveza njima nego da gutas lekice i ides na terapiju sto se meni s prvim detetom dogodilo.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 137
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 20:33:39   
LillyT
Depresija je moje drugo ime user posted image Kako vreme odmice, mislim da se i to osecanje koje ovde zovemo depresijom u meni menja i na svu srecu sve su redji periodi besa i sivila. Medjutim, kada nastupe cini mi se da su intenzivniji nego ranije. Mislim da svoje nezadovoljstvo sada pravdam PPD-om. Setnja i druzenje pomazu svakako, medjutim, ne znam da li su oni lek za to sto sada osecam.
Mina, znam tacno o cemu pises, ja sam tako sedela tuzna zbog necega sto nisam umela da definisem, jednostavno sam bila tuzna. I kada me je to hvatalo, bila sam, ne ocajna, nego totalno destruktivna i po sebe i po okolinu. Jedino sto ti mogu reci jeste da ce proci, a nesto novo ce doci. Zato, samo napred, pa tek je proslo mesec dana user posted image


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Postporodjajna depresija
17.7.2010 23:41:28   
Anoniman
Drži se mina. user posted image

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 139
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 7:34:12   
*Alexx*
Ako je za utehu - PROĆI ĆE user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 8:14:33   
Trcosava
Kao što vidiš, sve smo prošle kroz isto. I kao što vidiš - kod svih je prošlo. Dakle, izdrži, prođe sve. I ono najbitnije

NISI LOŠA MAJKA!!!!!

Ljubim i tebe i Vanju i jako jako user posted image


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 12:11:13   
minavb
Sanjala sam da sam ostavila Vanju u jaslicama, i da su mi posle dali neko drugo dete a da ja to nisam ni primetila. Kad mi je mm rekao da to nije nase dete, ja sam skontala da ni ne znam kako Vanja izgleda. Onda sam u snu trcala od kolica do kolica i sve su bebe izgledale isto, a ja nisam mogla da se setim kako moja izgleda. Uzas!!!!
user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 12:14:00   
Ana RR
Joooj mina user posted image kakav san! Užas!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 12:21:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Sanjala sam da sam ostavila Vanju u jaslicama, i da su mi posle dali neko drugo dete a da ja to nisam ni primetila. Kad mi je mm rekao da to nije nase dete, ja sam skontala da ni ne znam kako Vanja izgleda. Onda sam u snu trcala od kolica do kolica i sve su bebe izgledale isto, a ja nisam mogla da se setim kako moja izgleda. Uzas!!!!
user posted image


imala sam i ovu fazu u snovima..
samo jos gore
user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 144
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 12:28:37   
minavb
Da, kontam da se to vecini zena desava, da ih muce takvi snovi, strahovi...
Posebno me muci to st mi je svaki dan kao dan mrmota, sve je sito osim sto Vanja nekad place vise, a nekad manje. Mm to ne primecuje,njemu se svasta desava-dobio je ponudu za posao, ide u Hanover sa reprezentacijom, zvali ga i u Kazanj na neki turnir, a ja sedim kuci i cekam njega da dodje  da odcutim svoje dok mi on prica sta mu se sve zanimljivo desilo. U sredu mi dolazi mama, posto mm ide na put. Plasim da cu, cim je vidim da briznem u plac, da se izcmizdrim da bi mi bilo lakse, ali cu tako nju da opteretim. Uvek mi, vreme sa mamom, zaleci puno toga. Ne moram da joj pricam sta me muci, samo da bude tu.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 12:32:21   
Anoniman
isto je i meni kad sam sa mamom...i uvek mi nedostaje i nikad mi nije dosta vremena sa njom

mina i meni je dan mrmota i desi mi se da ne znam da li je danas danas ili juce...
ali sad kad je tea malo veca, ponovo citam knjige (jjbga, koliko mogu i koliko uspem),

ne desava mi se nista posebno pogotovu kad ni ne izadjem da setam sad kad je 38 stepeni...
ali ja nekako znam da ce to sve biti drugacije i cesto pomislim:
" kad krenem da radim, sve ovo ce da mi nedostaje"
pa onda opet dobijem energiju..

videces kad vanja samo malo poraste..jos mesec dana pa kad krene da ti odgovara, da se smeje, da reaguje, da dira igracke, da peva..

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 146
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 12:47:24   
minavb
IZVORNA PORUKA: OTI


videces kad vanja samo malo poraste..jos mesec dana pa kad krene da ti odgovara, da se smeje, da reaguje, da dira igracke, da peva..


To i ja kazem sama sebi, samo jos malo, jos mesec dana i bice drugacije. Inace, meni je i dalje kaj juna.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 12:53:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

a ja sedim kuci i cekam njega da dodje  da odcutim svoje dok mi on prica sta mu se sve zanimljivo desilo.


Been there, done that! Ne radi to!!! Bebu u kolica, u prvu bašticu, ceđeni sok, dlanove prema suncu, kažu da se tako puniš energijom. Ja sam skeptična prema takvim stvarima, ali pomaže. Pričaš malo sa kelnerom dok donese kafu, već 5ti dan ste najbolji drugari user posted image , zgroziš se nad nekim prolaznicima, pročitaš novine... NEMOJ SEDETI I ČEKATI!!! Jako se lako naviknu na to, i ubrzo ne ponesu ključeve od stana, ne znaju ni gde su im jer si ti uvek tu!


IZVORNA PORUKA: minavb
U sredu mi dolazi mama, posto mm ide na put. Plasim da cu, cim je vidim da briznem u plac, da se izcmizdrim da bi mi bilo lakse, ali cu tako nju da opteretim. Uvek mi, vreme sa mamom, zaleci puno toga. Ne moram da joj pricam sta me muci, samo da bude tu.


A mami... mami plači. I treba da otplačeš, biće ti lakše. A onda će mama, kao i svaka druga da te ispič*a, pa ćeš da se pribereš i počneš da živiš.

Sve ovo ti kažem iz ZAISTA NAJBOLJE NAMERE. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 148
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 13:04:54   
minavb
user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Postporodjajna depresija
18.7.2010 13:15:37   
pepeljuga
i ja sam juce i danas  user posted image
na momente se unervozim pa se pitam sta je meni sve ovo trebalo ali proci ce valjda...........
trudim se da nadjem bar malo vremena za sebe ali ubi me ovaj umor i jednolicnost, dan mrmota, sto rece neko ne razlikujem juce i danas user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Kako ostati normalan kada vaša beba ne žel...
Vaša beba već danima plače i nervozna je, a vi pucate po šavovima. Evo kako da ostanete pri zdravoj pameti kada vaša beb...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here