|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 20:27:43   
prase
Grad o kome se radi: Beograd
Broje dece koje dadilja čuva: jedno (oko godinu dana staro)
Dadilja radi 5 dana u sedmici.
Dadilja radi od 7:45 do 17-18 h.
Sem što čuva dete, dadilja u kući još radi sledeće:
   Dogovor je da ne radi ništa drugo osim ono što treba oko deteta, ALI žena se (njenim rečima rečeno) dosađuje dok dete spava i to vreme obično iskoristi da uradi nešto po kući da joj prođe vreme (opegla veš, opere sudove koji su nama ostali, skuva ručak, raskloni sve na svoje mesto u kuhinji, obriše podove, kako kad - nekada više stvari, nekada ne stigne ništa jer Uroš taj dan spava kratko).
Cena dadilje: 250e (nadam se da neće da traži povišicu od kada je sama počela da radi kućne poslove user posted image ).



_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 20:42:39   
Delijagirl
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ok, čuvanje tuđeg deteta je veoma odgovoran posao.


Nije tolko tezak posao koliko je psihicki naporan. Ja sam se najvise plasila da ce se nekom detetu nesto ne desi iako sam bila non stop pored njih ali ono okrenes se na tren i on padne povredi se i tako to.  Ja se secam da su nas kod agencije poslali na IQ test i na neke vrste osobni test jer tako valda traze roditelji i zakon i samnom je bila zena kojoj nebih dala ni nacrtanu kokosku da mi cuva a kamuli dete ali opet ona radi i cuva troje dece!!! Jednostavno su kod agencije priredili misljenje psihologa i to ne samo da je neeticno nego je i JAKO neodgovorno.


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 21:10:09   
stevajela
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Pa to i ja kontam ustvari, da bi za peglanje i dete 3-4 sata realna cena u NS bila oko 15000. Svaki sat koji ostane preko, u nekim situacijama, zna se cenovnik - 200 din na sat.


Tasho moj brat i  snajka su u BG placali dadilju 30 000,radno vreme od 8-16,samo i iskljucivo se brinula o deci.
Ovde u NS imam poznanicu koja je dadilju placala 20 000, isti obim posla kao kod mog brata i isto radno vreme.Medjutim znam devojku koja je do skoro cuvala devojcicu na naselju za 12 000,i to 8 sati dnevno u smenama(zavisi koju mama smenu radi),naravno kada mama radi subotom i subotom je radila.
Mislim da je ok da je platis 10 000 i svaki prekovremeni sat + 200 dinara.Ipak je 15 000 puno.
A jel' Luka ne ide na celodnevni boravak?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 21:17:54   
stevajela
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

... ali meni je zgranulo da si dozvolila nekoj zeni, ma koliko je dobro poznajes, da vodi tvoju bebu u svoj dom, gde nikada ne mozes znati koliko je cisto i kako se ophodi prema njemu. Ipak je drugacije kad ga zena cuva u tvojoj kuci ili kad ga vodi u svoju kucu.


Da i meni je to bilo grozno,pa sam dadilju trazila 3 meseca i to iskljucivo po preporuci.Prva opcija mi je bila med sestra,rodjaka mog poznanika, ali nije mogla da se uklopi u termin.Druga opcija je bila mama moje drugarice,ali je ona vec cuvala neku decu.I vec kada sam mislila da necu naci zenu,ona mi se javila i rekla da se izorganizovala i da moze u tom terminu da cuva Matiju.Zivi jednu stanicu od nas, u novom stanu,koji je mnogo cistiji od mog,tako da sam bila skroz bezbrizna.Opet kada sam razmisljala o slanju deteta iz stana,ako ja npr radim i ostavim dete samo sa dadiljom,ne mogu znati nikada kako ce se ona ponasati prema njemu,bez obzira gde dete bilo,u svojoj ili tudjoj kuci.Za mene jedina svrha dadilje je bila da ga vodi kod sebe,jer samo tako sam mogla da sviram.Kada je on kuci to nikako nije moglo da se izvede.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 21:30:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Delijagirl

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ok, čuvanje tuđeg deteta je veoma odgovoran posao.


Nije tolko tezak posao koliko je psihicki naporan.


Nije težak, koliko je odgovoran - to i ja kažem.


IZVORNA PORUKA: stevajela


A jel' Luka ne ide na celodnevni boravak?



Ne, jer u vrtiću spavaju od 11-13h, a Luka ne spava danju. Nemaju uslova u vrtiću da deca koja ne spavaju budu budna, jer je mali vrtić.




(odgovor članu Delijagirl)
  Direktna veza do poruke: 55
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 21:42:01   
stevajela
Pa neka ga naviknu da spava,ima tek 3 godine i treba da spava danju.
U Stojana Novakovica imaju nekoliko dece koja ne spavaju,pa su ih naucili da dok ovi spavaju,oni budu tihi i boje.Bas bezveze!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 21:45:12   
Anoniman
Ja ne želim da ga naviknu da spava. Jedva sam ga odvikla od dnevnog spavanja. On ako spava 15min tokom dana, budan je do ponoći, a ja ujutru ustajem u 6.30, i nikako mi to ne odgovara. Tako da, nema spavanja danju!

(odgovor članu stevajela)
  Direktna veza do poruke: 57
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 21:56:02   
stevajela
Imam 2 prijateljice koje imaju taj problem i bas sam pitala psiholoskinju koji je uzrok.Rekla mi je da je skoro imala decaka,sa kojim je resila problem nespavanje.Kaze da u 90% slucajeva problem potice od porodjaja.Naime pri porodjaju babica izvodi manevar pri kojem se osteti centar za spavanje i ako se taj centar ne stimulise on ostaje neaktivan i utice na neke druge centre,pa se to odrazi tek u kasnijim godinama,npr pubertetskim.Taj centar se ostecuje narocito pri carskom rezu.Mi to ne znamo jer dete nema nikakvu mentalnu smetnju.Kaze mi jos da joj zao sto nema vremena zbog prakse,da uradi jednu statistiku u Betaniji,bas na tu temu.
Mozda da ga odvedes kod psihologa cisto da znas u cemu je problem,zasto ne spava!Samo ne bih ti preporucila psihologe u dz, vec u decijoj bolnici ili privatno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:11:34   
mihi
Koliko je to Prase 23000?

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:12:13   
mihi
Centri se nalaze u mozgu i produženoj moždini, kako bi to moglo da bude oštećeno pri carskom rezu ili čak običnim porođajem, bila sam budna kod CR, dr ga nije ni pipnula za glavu izvadila ga je držeći ga za noge?user posted image

(odgovor članu stevajela)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:17:54   
stevajela
Pa da ne pipa ga za glavu naravno,vec za noge kod CR ili ramena kod prirodnog.Ali izvodi se neki manevar,ne izlace ga ravno, u tome je poenta.Zena je specijalista medicinske psihologije,radila je 10 godina U Principovcu u bolnici za decu sa smetnjama u razvoju,a posle jos 20 u decijoj bolnici u NS,kaze da uvek ima neko dete sa poremecajem spavanja i u 90% je razlog manevar pri vadjenju.Ima naranvo i drugih razloga,nisam pitala koji su.

< Poruku je uredio stevajela -- 15.9.2009 22:19:05 >

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:18:18   
Anoniman
Prebacila sam to u temu Dnevni san, pa ću mihi i tvoj post, molim debatu o tome nastavie u toj temi. 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 62
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:38:58   
Jeca*
Tasho, zar ne mogu za ta 2h da ga spoje sa starijom grupom, koja ne spava. Bože kakva glupost...dete ne spava danju i oni ga salju kuci...ne mogu da verujem da nemaju spremno resene za to. Pa nije valja prvi i jedini takav "slucaj"?

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:52:54   
Anoniman
Danas pitah: "Do kog uzrasta spavaju?", kaže vaspitačica "Do kraja!" Valjda mi je izraz lica bio čudan, jer je rekla "Znate, ovo nije prostor namenjen za vrtić, prostor je mali, i nemamo gde da stavimo te što su budni a da ne bude ove što spavaju, pa ih sve stavimo u krevet!" 

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 64
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:55:37   
Jeca*
ja nemam komentar!!!! bolje da ćutim nego da psujem user posted image
i šta sad? oni nemaju uslova pa ti moraš da plaćaš i dadilju??? sramota!!! što se ne žališ negde? pa zar si ti jedina čije dete ne spava danju? nemoguće!!!

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:57:17   
Anoniman
Ne znam draga, smisliću nešto.

Recimo, mogla bih ga prebaciti u privatno zabavište i otpustiti dadilju! user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 66
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:58:17   
Jeca*
ali molim te, prvo pogledaj projekat kuce u kome je privatno zabaviste i uveri se da imaju sobicak za decu koja ne spavaju user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 22:59:48   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 68
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 23:01:25   
Anoniman
A to moze samo u to zabavishte da ide? Nema neko drugo, vetje? user posted image

Sad lupam..jer neznam tachno dal dete mora bash da ide u zabavishte u delu grada u kom zivi...tj kom sektoru pripada...ili kako to ide?



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 69
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 23:03:29   
Anoniman
Idi čitaj temu Radosno detinjstvo. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 70
   RE: Cena dadilje
15.9.2009 23:32:11   
prase
IZVORNA PORUKA: mihi

Koliko je to Prase 23000?


Pretpostavljam da me pitaš koliko je tih 250e koliko plaćam dadilju u dinarima... Odgovor je: ne znam. Ja njoj dam u evrima, jer smo se u evrima dogovorili oko njene plate/naknade/kako to već da nazovem, pa mi je tako logično.


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Cena dadilje
16.9.2009 7:32:31   
mihi
Moj Luka je  još 2000, išao u državni vrtić gde i danas du deca uzrasta od 3 do 6 godina, nema spavanja, pošto je to u jednoj divnoj predratnoj kući na dorćolu u jednoj od soba je i sala za fizičke aktivnosti u od 10 do 12 su postavili dušeke gde su klinci kojima se spava mogli da odmotre a ostaali koji ne spavaju imaju normalne dnevne aktivnosti.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Cena dadilje
16.9.2009 8:46:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Ne znam draga, smisliću nešto.

Recimo, mogla bih ga prebaciti u privatno zabavište i otpustiti dadilju! user posted image



ali ima tu još jedan problem Tasho i u tom slučaju moraš zadržati dadilju, ne daj Bože da se razboli, šta onda... ili na bolovanje, ili dadilja koja opet košta

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 73
   RE: Cena dadilje
23.9.2009 15:44:40   
Anoniman
Tasho šta bi ...jesi li uspjela šta uraditi...jel ide Luka u vrtić??? I šta bi sa dadiljom jeste li uspjeli urazumiti cijenu??????

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 74
   RE: Cena dadilje
23.9.2009 15:52:16   
Anoniman
Ide u školicu, baš se juče potukao. user posted image  A dadilja... i dalje je stanje nepromenjeno. Dogovorila sam se sa mamom da pišemo jedno mesec-dva koliko ona realno vremena provodi kod nas, pa ćemo videti na šta to izlazi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here