Torbica
|
IZVORNA PORUKA: Klarita Cekam sina miladina da se probudi, popije mleko i odosmo u goste kod mojih. Takav je obicaj kod nas , na 40.dan od rodjenja. Ovi iz moje crkve mi salju neke abere preko mog tate, moracu da svratim da "porazgovaramo". Torbi, na sta da se pozivam u razgovoru? Vodila sam K tako na 40.dan, pa nam ocitaju molitvu (valjda za zdravlje), htela sam i malog, ali nigde nikog, moj tata obisao sve popadije, od popova ni traga ni glasa Vidi Klarita, ti sve okolo-naokolo, popadije, drz-ne daj...! Imas li ti svog Paroha? Svestenika koji je zaduzen za vas kraj? Svako ga ima. Ja sam trazila sta sam htela - tipa, dobar dan, Krstenje deteta taj i taj dan, u koliko sati moze? I za sva tri deteta se dogovorila iz cuga. A kakvi su obicaji kod koga - stvarno maksimalno postujem. Nego, Crkva je tu cele godine, svih dana, a mi uglavnom idemo kad nam nesto treba i to hitno... Al sta ces, dobro da se uopste i ide. A postujem da neko i ne ide, sve je to stvar licnog izbora i slobode. Jole, strasno, nemam komentar zaista
< Poruku je uredio Torbica -- 13.5.2014 16:46:36 >