|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
20.8.2014 21:43:11   
Torbica

IZVORNA PORUKA: New Mom

Koliko beba ima? Zeludac bebin je velicine kokosijeg jajeta, nije potrebno da se prate neke smernice sa kutija za AD.
Jel se izmlazas pa dajes to mleko ili se izmlazas posto je beba sisala? Ako je ovo drugo u pitanju ti ni ne moras da imas ne znam koliko mleka posto je beba svoje odradila. A da je bilo predvidjeno da se zna koliko beba sisa u podoju dojke bi bile izbazdarene.


user posted image


_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
23.8.2014 22:10:18   
MakiJ

IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: MakiJ

Mi se mucimo, imam malo mleka, nece pa nece. Nocas jedva 30 ml user posted image danju bude 60ml.


Maki i meni je tako bilo sa mesec i morala sam da dohranjujem jer je on veliki. Tek sa mesec i 20 dana je krenulo jače uz savete NM, češće ga stavljam, i sada samo uveče dajem dohranu, ponekada prođemo i bez dohrane.
[/qu
On je 5 nedelja, skoro 6 i posle sisanja uvek place smiri se tek posle dohrane. U bolnici su nam radili probni podoj, malo navuce i posle svakog sisanja dobije dohranu. samo sto on nekad popije vise pa i izbaci.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
24.8.2014 19:28:06   
New Mom
Ono sto vi prolazite je skok u razvoju sa 6 nedelja. Tada beba vise i cesce trazi i time regulise da se stvara vise mleka. Iskoristi to i daj mu da sisa na zahtev. Kad god i koliko zeli. Mleko ce se za par dana regukisati u kolicini koja mu treba.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 6:18:51   
Misha i Ljisha
Mozda je vise za temu da li vam dojenje predstavlja zadovoljstvo ali nisam mogla da se odlucim gde cu napisati.

Elem, stize mi pre neki dan drugarica ima bebce od 4 meseca, cerkicu i kaze ne doji je vise nece beba da sisa. A ja u cudu i setim se da je rekla kako je sve super bilo u porodilistu kako se vakumirala prakticno beba njoj na sisi, da je sikala i pitam kako je moguce da nece da sisa. Kaze nece pa nece. Kaze vristi na sisi. I sad mi tu razgovaramo i skapiram sta se desilo. Ta moja drugarica je imala par ispita da polozi i ostavljala je svoje mleko da muz da bebcetu dok je ona na ispitima, i naravno dali na flasicu i to sa rupicom 6+. Pa to curi samo, ni ne treba da se muci da bi vukla. I kazem joj da je tu pogresila. svesna je naravno i kaze da je to problem i stvorilo ali na prvu loptu ne zeli sebi da prizna da je pogresila. Znaci NEMA BEBE KOJA NECE DA SISA. Ja to uporno tvrdim. I NEMA MAJKE KOJA JE ZDRAVA (znaci koja nema problema sa zapusenim kanalima, cistama, hormonskih problema i td) a KOJA NEMA MLEKA I NE MOZE DA DOJI. Stvarno je najbitnije da se zene informisu. Jako mi je bilo zao a eto u istom trenu sam toliko bila ponosna na sebe jer sam pregurala sve nevolje sa svojom D. Treba samo biti uporan kao mazga. Treba biti LUD. Niko nije rekao da ce to da bude lako. Da situacija bude jos cudnija pitam je da li je isla u skolu za trudnice i kaze jeste. Tamo izricito kazu majkama da ne nude bebama flasicu vec da daju sve na kasicicu. Ali eto lakse je roditeljima da tutnu flasicu nego da se bore sa detetom da im daju na kasicicu. Zao mi je jer vidim da je ta moja drugarica bas tuzna jer beba vise ne sisa, a ona toliko brine o zdravoj hrani, na vegeterijanskoj ishrani je vec 15 godina, pazi zena sta jede i kvalitet i kvantitet a dete joj ipak pije dohranu. Pri tom me pita od kad moze kozije mleko? I ja kazem od godine, svi preporucuju generalno mleko i kravlje i kozije tek od godine ali zato sto se potencira dojenje do godine. Ona je u fazonu da je bolje kozije nego AD, a ja opet mislim da je to greska.Ipak je AD za bebe idealno iako je kozije slicno majcinom ipak nije za bebe vec za jarice.

Eto htedoh ustvari da kazem kako sam ja ponosna mama koja je u dojenju uzivala 15 meseci.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 9:12:40   
Torbica
Bravo Ljisho, sve se slazem i isto, tri puta uspesno dojenje...
Moj je utisak da se zene slabije informisu a ponekad jednostavno idu linijom manjeg otpora, to je lakse. Cast izuzecima i zenama koje imaju realno neki problem.

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 9:24:18   
Peace*
Moje iskustvo je i dalje, da dete neće omesti flašica ako mleka ima.
Oboje su od prvog dana sisali i pili mleko na flašicu (naravno, na adekvatnu rupicu na dudi).
Ja nisam dugo dojila. Sa Lukom sam se napatila (a sve zbog saveta da izmlazam dojke nakon podoja da bih povećala količinu mleka, te sam napravila toliko mleka da ništa drugo nisam radila nego dojila i izmlazala).
Sa Markom sam malo duže dojila, ali je sve bilo divno jer nisam poslušala patronažnu i pumpica nije bila u upotrebi.
Oboje dece mi je dohranjivano prvih mesec dana ad mlekom NA FLAŠICU, pa je Luka sisao 3,5 meseca, a Marko 6m.
OK, nekima je to kratko, i ustvari, i meni je žao što Luka nije sisao 6m, no, moje mišljenje je da dojenje ni ne treba da traje duže od 6m, i naravno, podržavam da se ne slažete sa mnom. user posted image


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 9:54:28   
Ludachica
Prvo dete, moju Gogu, sam dojila 12 meseci posto sam ostala trudna sa drugim kada je moja princeza imala 9 meseci, rekli su mi da prekinem odma ali nisam mogla i zelela da joj oduzmem to zadovoljstvo, obostrano, tako rano... Tomicu sam dojila 2 godine i opet smo prekinuli zbog trudnoce user posted image inace bi sisao do 5e godine user posted image ... jedva cekam da dojim i Branku moju jer dojenje je nesto najlepse bar za mene...

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 9:59:21   
Olga75
postoji i ova tema TANDEMSKO DOJENJE
pa bilo bi lepo da ima u njoj jos iskustava
naravno svako svoje zna ali zavirite malo i tamo user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ludachica)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 10:13:45   
Modessty
Danila sam dojila godinu dana. Realno više nije imao šta da sisa i samo se tešio sisanjem. U početku sam imala probleme zbog velike količine mleka, pa sam često imala temperaturu. Danilo je prvog meseca dodao samo 200g i naravno u savetovalištu preporuče da mu dam dohranu. Imam utisak da doktori jedva čeakju da mamama preporuče da se dete dohranjuje. To jeste u neku ruku lakše jer tačno znaš koliko je dete jelo, ali nije dobro da se na kraju osloniš samo na flašicu jer je tako lakše. Danilu sam vrlo kratko davala dohranu i davačla sam mu smao kad sam smatrala da je zaista gladan i da nije dovoljno sisao. Nisam doslovce pratila savete pedijatra i patronažne jer na kraju ipak ja najbolje poznajem svoje dete i sebe. Od stresa zbog pritisaka okoline počne da mi se drastično smanjuje mleko. Onda dobijem savet prijateljice da ne slušam nikoga, da jedem žito svaki dan i da dojim dete onda kad traži, pa bilo to na 2, 3 ili 4 sata. Da izmlazam dojke samo ako osetim težinu i samo toliko da se oslobodim pritiska u grudima. Tako je moje dete samo sisalo punih 6 meseci. Krenuli smo sa kašicama sa punih 6 i više. Dojila sam ga do rpvog rodjendana i prekinula polako, bez žurbe i bez lekova. Onda kad smo i on i ja na to bili psremni.

Nikola je samo sisao punih 7 meseci, bez dohrane. Sa sedam smo krenuli sa kašicama i vrlo brzo prešli na nepasiranu hranu. Ispostavilo se da dete voli da ručka i da tačno zna koliko mu je dosta. Poslednjih mesec dana ga dojim samo ujutru i uveče. Sam je izbacio dojenje preko dana.

I još nešto. Ne osuđujte mame koje nisu dojile ili su kratko dojile svoje bebe. Sve što se u prvim mesecima dešava oko bebe i porodilje je dovoljno stresno da im ne treba kritika već podrška

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 10:19:59   
Torbica
Naravno, sve je individualno i ne treba sipati so na ranu nikome, ali fakat je da se treba dobro snaci i poslusati svoj instikt. U stvari, treba pokusati...

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 12:23:13   
Rosita
Ja sam stalno ponavljala do godinu dana puna kapa... onda mu je potvrdjena netolerancija km, nikad do tad ad nije dobio, hteo je da sisa i dalje i eto sisa jos. Ne znam, mozda gresim sto mu nisam uvel dohranu ali sve mi se cini kad nije do godinu i po zasto sad? Jos sisa ujutro i uvece, pet meseci nije sisao nocu a sad neki put trazi... preko dana ne. Pije i bademovo mleko by Torbica (opet zahvalnost:) Poslednjih dana sam citala divne tekstove na rodi o produzenom dojenju i resila da se opustim... do kad budemo zeleli, i on i ja.... s tim sto mi se dve godine cini kao neka ok granica. Videcemo.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 12:27:35   
Torbica
Rosita, samo napred! user posted image Ma kakva zahvalnost, drago mi je da radi posao. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 12:57:00   
mati
Imam dilemu... Mita sisa do 9 pa tek uvece oko 21... Neki pedijatri savetuju da se izmuzavam da mlekone bi ustajalo user posted image Ali ako se izmuzavam kako ce onda da mi prestane mleko, taman je preko dana prestalo da mi nadolazi...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 188
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 12:58:52   
Rosita
Mati, ma nema sanse da ustaje mleko, desava se da beba ne sisa par dana pa nastavi, ja mislim, a i citala sam da su to gluposti! Nista ne diraj, to je sve priroda udesila.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 12:59:48   
Olga75
kako ce da se ustaje mleko ??????
pa nije to serpa da se ustaje i ukiseli
mleko se stvara kad beba sisa , to ce NM kad bude imala vremena sigurna sam da objasni
ali mleko u dojkama ne moze da se ustoji


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 13:03:19   
mati
Pa tako i ja razmisljam, ali onda naidjem na nekog ko mi tropne tako pa me jos zbuni. Vec mi je zao sto ne sisa preko dana ali kako mi prolazi porodiljsko jednostavnomoram da ga odvikavam...
A nema lepseg osecaja...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 13:30:18   
branki*
boze,ne mogu da verujem da ima pedijatara koji daju takve savete-ustajace se mleko u grudima!da li je moguceuser posted image
mozda onda majke dojilje ne bi smele ni da setaju kad je jako toplo i vruce,mozda uskisne mleko u dojkama!

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 14:05:24   
pari
Ja za sad samo dojim...Beba ima 8 nedelja i još uvek sisa prilično neredovno...nekad na sat, sat i po, nekad dva, tri... da li je to normalno?
Imam neke ljude u okolini koji me ubeđuje da mu dam dohranu...i da bi meni bilo lakše a i da bi kao on dobio sve što mu je potrebno...a ja opet smatram da je ovo dovoljno...kako proveriti kvalitet našeg mleka?

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 14:07:21   
Peace*
Ne proveriti.
Dojiti na zahtev i uživati. (pod uslovom da je beba između podoja zadovoljna, lepo spava i napreduje)

Ja sam recimo obojici u prvih mesec dana davala ad mleko uveče. Dam da sisaju, pa dam dohranu. Nisam to radila jer sam se bojala da su gladni, već zato što sam onda imala lufta da se na miru istuširam, i da spavam u kontinuitetu 3 sata, jer su se budili onda tek oko 00-01h (jeli bi oko 20h). Dakle, radila sam to da bih se ja malo odmorila.
Međutim, sa Markom kad su krenuli grčevi, ni tad nisam odmarala, ali tad već nisam ni davala dohranu...

< Poruku je uredio Peace* -- 2.9.2014 14:09:43 >


_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 14:08:30   
mati
Pari i mi smo tako sikili na pocetku. Uredice se vremenom. A videces na kontroli, ako dodaje u kilazi znaci da ti je mleko dobro.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 14:09:21   
Olga75
Pari to je normalno , dajes bebi kad trazi , laktaciji treba vremena da se uspostavi i to bar dva meseca pa onda dolazi i veliki skok u razvoju
samo daji bebi kad trazi , uobrocice se vec
ali sigurna sam da ce New Mom da kad uhvati vremena razjasniti sve dileme
a moj savet je samo stavljaj bebu na dojku kad trazi ( sad ti se verovatno cini da smo dojis i tetosis grudi ) ali procice , obecavam user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 14:10:14   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Peace*

Ne proveriti.
Dojiti na zahtev i uživati. (pod uslovom da je beba između podoja zadovoljna, lepo spava i napreduje)

baš tako! user posted image

naša deca nisu roboti! neka beba sisa na sat neko na dva ili tri sata. Sve zavisi. Ne poseži za flašicom kad već ne moraš. Jedino možeš između podoja ponuditi bebi po malo vode, ali ako neće ne insistiraj. Moj stariji sin nije hteo vodu ni u ludilu! Samo je sisao. A ovaj mali pije vodu više od mene. Različita su deca.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 14:13:46   
Torbica
Mati, vi ste perfektni, podoj ujutro/uvece je prava mera za bebu tog uzrasta. Vecu glupost davno nisam cula!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 14:15:51   
mati

IZVORNA PORUKA: Torbica

Mati, vi ste perfektni, podoj ujutro/uvece je prava mera za bebu tog uzrasta. Vecu glupost davno nisam cula!

I spavanje na sisi celu noc... user posted image Kako li cemo to da izbacimo.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Dojenje - vase iskustvo III deo
2.9.2014 14:17:52   
pari
Hvala vam drage! Malo mi je lakše...
Na kontroli je bilo dobro...videćemo sad na drugoj...
Imam utisak da samo dojim i ništa drugo ali nije mi to problem...znam da neće biti večno

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pet NAJLEPŠIH IMENA ZA DEČAKE od samo tri ...
Sve češće je praksa roditelja da deci daju zanimljiva i neobična imena koja imaju snažna značenja, a uz to se uglavnom t...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here