|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ne želim da se razvedem, ali mi je baš teško
27.9.2009 13:24:42   
dora28
Predlagala sam jutros mm da odemo u porodično savjetovanje-?????????????
kategorično je odbio, jasno je i zašto (zato što je svjestan da je on glavni krivac svemu)

(odgovor članu dora28)
Direktna veza do poruke: 26
27.9.2009 17:48:07   
barbara
doro nije lako ni njemu!ali najvaznije je da je on svestan da je kriv i da se to vise ne ponavlja!polako razgovarajte o tome da se to vise ne desi,ostavi to iza sebe sto je bilo!sama si se odlucila na taj korak i istraj u njemu!iskreno ni ja ne bih pristala na tvoj predlog,to je kao da ga vodis pred sud!ja mislim da ti hoces da on tebi kaze ja sam kriv i tebi bi bilo lakse!hocu da kazem da ti ne mozes da mu oprostis zato sto on nece jasno i glasno da ti kaze KRIV SAM,IZVINI!ne opravdavam ja njega i ja sam zena ali sama si rekla da si zlopamtilo!opusti se i uzivaj bar sada kada nisi mogla pre!ne navaljuj na njega da prizna krivicu,ja mislim da je on osoba koja zna da je pogresila ali ne moze da ti kaze izvini!kaje se zbog toga i pokazuje ti delima ali reci nema!sto je za mene i bolje!

David mamin unjavac!!!!!!!!!!!!!

Slogom rastu male stvari,a neslogom i najvece se raspadaju!

(odgovor članu dora28)
Direktna veza do poruke: 27
27.9.2009 19:30:53   
sephora
draga, ako je zaista bolji i pažljiviji, ako je sada dobar i nežan suprug i otac, nemoj više nikada misliti na prošlost. jednostavno pruži mu drugu šansu i raskrsti sa tim sama sa sobom. velika je stvar to da se promenio, jer mnogi ljudi to nisu u stanju da urade. to što je on uspeo znači da je dobro zapeo uzdajući se u svoju ljubav prema tebi... on te voli i prepusti se njegovoj ljubavi...probaj da se ponovo zaljubiš u njega a prošlost neka bude kao neki ružan film-zaboravi je!!!
nadam se da se zaista promenio i da ćeš i ti uspeti da zaboraviš sve loše, nadam se da vas čekaju bolji dani i puno ljubavi, veruj u to...i ako veruješ u Boga moli mu se kada god možeš da te izbavi iz ovih iskušenja...dobićeš odgovor!!! 

(odgovor članu barbara)
Direktna veza do poruke: 28
27.9.2009 22:55:30   
dora28
sephora, jeste se promijenio, zaista-da je uvijek bio ovakav ne bih ni razmišljala o razvodu, ja samo očekujem da se on pokaje zbog onoga što se dešavalo
barbara je u upravu 100% i sebi sam dosadila sa forsiranjem izvinjenja, ali osjećam da treba da mi se iskupi, možda da se zadovoljim nečim drugim osim riječi

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 29
28.9.2009 5:13:26   
Verus
dora, sada sam sve iscitala....cinjenica je da puno puta (a i velika tuga), sinovi preuzimaju i postaju ono sto su videli da njihovi ocevi rade sa majkama.  To je teeesko iskoreniti, ali meni je recimo dobar znak, i veoma bitno to sto ti njemu mozes otvoreno reci neke stvari i onako kako se osecas, i kako te sve sto se desilo cini nesretnom.  Znaci da on ipak mari za tebe i da ne zeli da budes nesrecna u vasoj vezi.  Pomenula si da je pio kada su se desavala nasilja i ruzne stvari.....gledala sam neku strucnu emisiju, gde je napomenuto da pod dejstvom alkohola ljudi cesto zele da povrede bas one koje vole....ne znam zasto je to tako...imam neka iskustva sa tim, ne sa mm ali imam ih....Reci sebi da je to bio neki drugi covek, a ne covek kojeg si ti zavolela.  Daj mu ponovnu sansu, od srca, ako naravno i on sam zeli da sve promeni i da se takve stvare nikada ne ponove.  Jer, veliki je teret nositi to kroz ceo zivot.  Objasni mu da te stvari koje je njegov otac radio nisu u redu, i da to nije norma ponasanja medju supruznicima.  Reci mu, da samim tim sto ce ON izabrati da bude drugaciji, TO ga cini velikim muskarcem i dobrim ocem, koji nece dozvoliti da njegov sin gleda isto, i da odgoji dete koje ce misliti da je to normalno.  Reci mu da se samo seti kako ga je srce bolelo kao dete, dok je gledao svoje roditelje da se svadjaju i tuku.  Podseti ga kako je to bolno (a svi znamo da nas je bolelo kada bi nam se roditelji svadjali), i upitaj ga da li zeli da i njegovo rodjeno dete, njegova krv i meso, oseti to isto??  Kad on odluci da zeli da bude osoba, koju si ti znala pre svega toga, moci ces iznova da se zaljubis u njega, i da zaboravis na cudoviste koje si znala na kratko.  

(odgovor članu dora28)
Direktna veza do poruke: 30
28.9.2009 7:50:19   
Macak
Bravo za Verususer posted image .Upravo sam i ja htela reci da je neverovatno da muskarci koji trpe nasilje u porodici, kasnije i sami postaju to isto, umesto da bude potpuno suportno i da nikada ne ponove greske svojih roditelja. Mislim Dora da je i tvoj muz prosao  pakao kao dete, i sve to negde vuce svoje posledice. Nije lako gledati majku koju otac maltretira, verovatno je kao dete maltretirao i njega. Njegovi su roditelji cutali godinama o tome i gurali to sve pod tepih, tako da je i on naucen da treba da radi tako, ja verujem da je on svestan koliko je prema tebi pogresio, ali i da prosto ne zna, kako sada da se iskupi zbog svega, jer je naucen da sve skriva i pusti da se zaboravi. To sto odbija terapiju mislim da je samo sramota njegova u pitanju, jer pred nekim treba otvoreno da prizna sta je sve radio. Naravno kada se u sve to ukuljuci alkohol...Na zalost kod nekih muskraca on deluje kao okidac da postaju agresivni, nasilni, obicno zato sto imaju frustracije koje su negde zatrpane i onda postaju potpuno druge licnosti, sto ti je dobar znak da ga uvek drzis podalje od casice, mada i to je problem koji ipak treba strucno da se leci. Mnogo je bitno sto se ne ponasas kao njegova majka, sto ti otvoreno o svemu pricas, sto njega ne opravdavas i ne skrivas to sto je uradio. Ja bih na tvom mestu probala jos koji put da porazgovaram sa njim na temu porodicne terapije, i da zajedno odete u neko savetovaliste, tamo ima zaista puno strucnoh ljudi koji vam mogu pomoci, i oni bi mogli da ga otvore da o svemu sto oseca i on sam kaze, prizna,zasto, kako, i ti bi mogla onda bolje da shavtis sta se desilo, probaj da od tog puta ne odustajes, ponavljam ovo je samo moje misljenje, jer sta da radis nemaju svi srecu pa da imaju normalne porodice, gde se roditelji vole i postuju a ne da to samo glumataju pred svetom,tvoj muz zato sto je imao takve roditelje ni najmanje nije kriv, ali daj da uradis sve da on ne bude takav,  PUNO SRECE TI ZELIM, JAKA SI TI ZENA!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 31
28.9.2009 7:59:36   
guppy RR
Možda samo mali znak upozorenja, izvinite što sam party-breaker... ali šta ako se njen muž počne osećati napadnut što ga ona stalno time cima? Na mom mestu potrebno je PRE ulaska u bilo šta sa partnerom rasčistiti kod sebe šta je to što mi treba i što će mi pomoći da idem dalje. Šta ako to ne dobijem ili on ne može da mi da? Inače se sve to pretvara u dugotrajno mučenje bez smisla.

< Poruku je uredio guppy RR -- 28.9.2009 8:00:08 >

(odgovor članu Macak)
Direktna veza do poruke: 32
28.9.2009 16:07:00   
Verus
Jeste....ali vidim da je Dora napomenula da se on izvini kada mu ona to pomene i zagrli je....zao mu je ali ga je verovatno ogromna sramota svega sto je bilo, i ON bi da sve to zatuska kao da se nije desilo i nastavi zivot, ali ne shvata da to doru i dalje boli i da ona mora imati nekakvu closure (ne znam kako da kazem), da bi ona mogla da nastavi zivot....bar da mu pomogne da razume kako je njoj to sve bilo tesko...ne znam.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 33
28.9.2009 17:35:19   
bebolino
Doro, ne želim da te plašim ali je činjenica da se u većini slučajeva takvi nasilnici ponovo vraćaju nasilju, kažem u većini slučajeva a ima i izuzetaka, naravno. To to govorim iz iskustva(ne ličnog) već zato što je moj posao vezan upravo za tu vrstu problema koje si ti nekad imala sa svojim mužem. Ovo ti govorim iz razloga što mislim da se ti nalaziš na jednoj prekretnici u svom životu pa bih da imaš to na umu jer si već jednom bila žrtva nasilja i da te samo upozorim da postoji veliki broj povratnika što se tiče porodičnog nasilja. lično mislim da postoji šansa da spasiš brak i povratiš staru ljubav. Tebi sad problem predstavlja prošlost i sve što se u njoj dešavalo a to ni malo nije lako. I pored svega što ti je uradio ti si ostala sa njim i čak ga promenila na bolje i zato nemoj sad  odustati već pokušaj da učiniš  sve što je u tvojoj moći jer kao što si i sama rekla kad vidiš da nema drugog izlaza znaš šta ti je činiti. Mislim da prvo treba kao što ti je i većina ovde rekla da rasčistiš sama sa sobom, šta ustvari želiš, da li misliš da će samo ako ti on prizna da je kriv i da se kaje za sve rešiti celu stvar. Mislim da se nećeš osećati mnogo bolje ako ti on izgovori IZVINI, jer problem koji si ti imala i traume koje sada imaš kao posledicu svega toga neće rešiti ta jedna reč. S druge strane, samo otvoren razgovor sa njim i otvaranje svih karti mogu najviše pomoći. Udala si se za njega verovatno zato što ste imali i uzajamno poverenje ,pored ljubavi naravno, pa zato ne treba da te je stid da i ovo što si ovde pisala sve njemu kažeš, da mu priznaš svoje strahove, nedoumice,sumnje i sve što osećaš, apsolutno sve kao i to da razmišljaš o razvodu i da zatražiš da ti pomogne. Ne treba ništa da kriješ i da to sama proživljavaš a on je krivac, treba da zna kako se osećaš zbog njega. Onda će on osetiti da je sada u prilici da tebi pomogne kao što si ti njemu. Sigurna sam da te voli i zbog toga bi i trebalo da ti prizna da je jedini krivac i da se kaje. Kao što rekoh neće to izvini učiniti da se ti bolje osećaš ali bi to trebalo da znači da je on konačno shvatio šta je radio i da bude svestan bola koji ti je naneo a to će sigurno uraditi ako te voli i ako je dovoljno jaka osoba da to sam sebi prizna. Otvoreno mu reci šta želiš od njega i da čuješ i da on uradi.

Iskreno se nadam da ćeš pronaći pravo rešenje kakvo god ono bilo, jer ne zaslužuješ ni ti kao ni bilo koja druga žena da živiš u strahu i da ne budeš srećna. Imaš dete i to treba da ti bude najvažnije u životu i treba da misliš na njega i na to da ono srećno odrasta. Svako ima pravo na slobodan izbor. Misli i srcem i glavom. SREĆNO!

(odgovor članu dora28)
Direktna veza do poruke: 34
28.9.2009 20:10:26   
dora28
Guppy, ako misliš na našu vezu prije braka? ona je bila idealna (nije iskazivao ni jednu osobinu sa kojom ja ne bih mogla da se pomirim), međutim, ulaskom u brak sve je krenulo nizbrdo, čak od prvog dana-moj zaključak: Atmosvera braka je izazvala u njemu monsruma, zašto? Zato što je u porodičnoj atmosveri on doživljavao neugodnosti.
Lako mi je sada pisati o tome, otprilike znam u čemu se kriju problemi, ali, ljudi, vjerujte mi dok sam ja došla do svih ovih zaključaka trebalo mi je puno  vremena. Na početku braka ja sam mislila sa se on nešto razočarao u mene kao ženu, domaćicu, suprugu pa se tako ponaša, ali kad sam izanalizirala sve shvatila sam u čemu je problem-on zajednicu i ne zna drukčije doživjeti nego kako je naučio u svojoj porodici.
Mislila sam proći će, shvatit će da griješi, zbunila sam se u svemu tome, našla sam se u situaciji koja mi nije bila jasna, a nisam osoba koja naprečac donosi odluke, čekala sam da budem sigurna u ono šta hoću. Nisam htjela da izgubim prijatelja, ljubav svog života, osobu koja me u svemu razumije-niko do tada mi nije bio tako dobar kao on, a sa druge željela sam da se riješim agresivnog monstruma, ludaka koji ne zna šta radi.
Kao djevojka sam uvijek govorila: Molim, kad bi me samo prstom taknuo....??
Ali sam se našla upravo u tome i nisam znala šta da radim.
Voljela sam ga, tada zaista mnogo i brzo sam zataškavala zlostavljanje-ali je to sad isplivala u mnogo težem obliku.
Razgovori i razgovori do iznemoglosti, su malo popravili stanje, ne znam šta će biti....
Drukčiji su odnosi otkako sam se vama javila , iz svih vaših postova ja tačno znam šta mi treba, nemojte se bojati da me ne povedete pogrešnim putem-znam ja šta je najbolje za mene, nisam je naivna osoba.
Pojedini postovi su me razbudili, za par dana odnos je mnogo mnogo bolji.
hvala vam puno, zaista ste ... namam riječi
samo želim da nijedna žena ne bude u situaciji u kojoj sam ja bila
Bebolino, ako si radila sa ovakvim slučajevima onda ti vjerovatno najbolje znaš, on je mene na početku intenzivno zlostavljao, sedmično-vikend, napije se i kuću napravi haos, onda smo bili u periodu gdje me je periodično zlostavljao (dva-tri mjeseca sve super-pa onda problem), a onda sve rjeđe i rjeđe, sad već 1,5 godinu više to ne radi...niti jednom...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kako ovo bijedno zvuči, patetično, svjesna sam ali moram biti iskrena, da samo znate kako je teško to napisati, izanalizirati kada te je tvoj dragi muž udario, gurnuo, ošamario, opsovao,.....pa kako da ga volim ljudi mojiuser posted image
evo upravo sada kad se sjetim toga svega-mrzim gauser posted image
ali sam morala ovo napisati zato, bebolino, što me je strah  da se to opet ne ponovi,

< Poruku je uredio dora28 -- 28.9.2009 20:21:46 >

(odgovor članu bebolino)
Direktna veza do poruke: 35
28.9.2009 20:19:49   
dora28
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Možda samo mali znak upozorenja, izvinite što sam party-breaker... ali šta ako se njen muž počne osećati napadnut što ga ona stalno time cima? Na mom mestu potrebno je PRE ulaska u bilo šta sa partnerom rasčistiti kod sebe šta je to što mi treba i što će mi pomoći da idem dalje. Šta ako to ne dobijem ili on ne može da mi da? Inače se sve to pretvara u dugotrajno mučenje bez smisla.

a, ako misliš na to da ja sa sobom raščistim i sa zaključim šta želim od njega i može li on to, mislim da se sve može ako se dovoljno hoće
da ja nisam načisto šta želim od njega-i to je istina, ali se nadam da ću uspjeti shatiti šta je to
tako ste divne što se unosite u moj problem, hvala vam i do sada ste mi puno pomogle, a nadam se da ću sa vama uspjeti još više
vaša podrška mi mnogo znači

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 36
29.9.2009 8:32:39   
Anoniman
Dora...posto sam sad uvidela o cemu se radi...Ne zelim da te razocaram ali...slazem se sa Bebolino...takvi ljudi se vracaju nasilju...Ako je njegov otac to isto radio nije cudno sto i on to radi. To se zove identifikacija sa agresorom, model ponasanja. nemam savet da ti dam i mislim da je nezahvalno savetovati nekoga u toj situaciji ali ja verujem da ce on to ponoviti. Ako vec 1,5 godinu nije nista lose uradio...onda bi mozda trebalo da mu das sansu. Ja sam po zanimanju andragog i cvrsto verujem da LJUDI MOGU DA SE MENJAJU ali kad je ovo u pitanju skepticna sam.
Zato...po meni, daj mu sansu posto je pokazao volju ali ako se desi ponovo...NE NE NE!!!
Tesko jeste ali... njegovo "Izvini" ne znaci nista u takvim situacijama i ti to dobro znas.
Ajde da verujemo da ce sve biti OK i da se promenio.
meni se place kad cujem ovakvu pricu...user posted image
Svako dobro ti zelim

(odgovor članu dora28)
  Direktna veza do poruke: 37
29.9.2009 13:27:27   
Anoniman
draga...iz ličnog (tj. iskustva svojih roditelja), veruj mi..stegni srce i ne dozvoli nikome da ti troši dragoceno vreme u životu, a samo je jedan.znam da neki misle da je najlakše reći ovako nešto, ali ponekad je bolje tako...poz te
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 38
30.9.2009 14:41:03   
*Dixy*
Evo i mene da se ukljucim u program....
Kako ja sve to vidim-malo je tesko dati dobar savet i uneti se u sve to samo iz toga sto je napisano. ALI...da se potrudim
Sad je valjda ocekivano napasti tvog muza da je balkanac i tako to...Taj uticaj majke s pocetka sto si napisala, sta je sa tim? Jel ste josh uvek blizu njegovih?
Ja sam rasla u takvoj porodici gde je delimicno bilo takvih stvari, pa je starija sestra uslovila brak mami i tati...
Najgore, ali najgore od svega je da deca budu svedoci toga...Ceo zivot im se vuku takve stvari, kroz veze, kroz posao....Ne kazem da je mama uzivala u tome al kad je doslo do toga da joj dete kaze "il se razvedi il..." i razvela se posle 12 godina braka- u njenom slucaju to je bila prava odluka.
E sad, malo mi je nejasno to da je majka njegova uticala u tom smeru da se on loshe ponasa prema tebi s obzirom da je i ona kako kazes to isto dozivljavala...Taj deo bash i ne razumem najbolje, jedino da nesto zestoko s njom nije u redu pa je pocela na kraju u svemu tome da uziva i posto poto joj se svidjao status "udate zene" pa ono kao trpecu do kraja...Mada te starije generacije su iz perioda kad je razvod bio sramotauser posted image
Po meni to je zatucano razmisljanje ja sam vishe pristalica onog -bolje dobar razvod nego losh brak. A s obzirom da si josh u otvaranju teme naglasila da to nije tvoja zelja, usmericu se na to.user posted image
Ona ljubav koju si imala sa njim, pre braka, nikako nije mogla da nestane...Videla si i dobre strane kod svog muza- to je ono shto ga je spaslo da ga ne ostavis (po mom misljenju)...Verovala si da kad je bio taj losh period - da ima svoj rok trajanja , kako je i na kraju Bogu hvala ispalo...
Ja bih rekla da ti od tih lepih stvari s pocetka nisi mogla da predvidish da ce mozda da se dese neke loshe...Nisi jedina...Ne bacaju svi pasulj pre vencanjauser posted image
Znaci postojalo je neshto dobro u njemu, loshe je proslo, iza vas je...Ne verujem ni da se on time ponosi time shto je radio-zna on vrlo dobro koju etiketu nose muskarci koji dignu ruku na zenskouser posted image  Ali taj visak muskosti u njemu je trebao da usmeri na posao, zaradu, sport bilo shta a ne na tebe i vezano za to da dodam da takvi tipovi retko kazu izvini.
Sad kad je proslo dosta od toga gledaj da i ti zaboravis shta je bilo, uzivaj u tom skladu koji sada imash, uzivaj i u sexu...to moze da bude dobar antibiotik za ono proslo. Nemoj da pustis da te nadvlada proslost a da ne uzivas u sadasnjosti...Sto bi babe rekle- ne prizivaj...Misli samo na lepo i bice takouser posted image
Nemoj mnogo ni da pokreces te teme i da pricash o tome sa njim, ja bih ga pre odvela negde u komsiluk ili kod prijatelja gde znam da muz zeni poklanja svu neznost i ne stidi se i pred gostima to da pokaze..Neka malo gleda takve stvari i misli o tome...Nece prvi put al neki sledeci ce sigurno da pocne da misli  o tome npr. pa i moja zena zasluzuje da joj pokazem ljubav, neznost i ostalo...Ja sam sigurna da on to sve oseca prema tebi, samo je od onih sto teze pokazuju, pogotovu posle nekih stvari koje su se desile...
I on je video na sta si ti sve spremna, ne brini se...zena koja to istrpi moze svega da se seti-toga se oni plase a tu se vec razmisli dal' ce opet (on se razmisli).
Znaci umesto da oplakujes ono shto je proslo i shto si muski podnela aj ti lepo njega i dete za rucicu pa u park neki, kod prijatelja i biraj drustvo- gde on moze da vidi sta tebi fali u braku.
Posle svega ne treba da sumnjas dal ga volis...pazi kad je meni to jasnouser posted image  Uzivaj u toj ljubavi prema njemu, neka ta ljubav njega natera da te drzi kao kap vode na dlanu, uzivajte oboje u tom detetu i njemu dajte deo te ljubavi....

Nisam ja izvor  pameti, bolje od ovog nisam mogla kad me stalno prekidajuuser posted image  al sve i da nista pametno nisam napisala imam jednu molbu za tebe...
Aj pokusaj da ljubav koja je u tebi, koju si potisla -pokrenes, usmeris na dete i muza, videces da ce biti uzvraceno...zamisli da ste vas troje kao porodica   najlepse cvece iz vrta a onda zamisli da je stalno prolece i da to cvece stalno cvetauser posted image  
pozz veliki i javi shta ste...orhideje, magnolije ili mozda kaleuser posted image

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
30.9.2009 16:12:56   
bebolino
Razumem tvoj strah, to je upravo ono što kod svake žrtve porodičnog nasilja predstavlja prepreku za dalji normalni život. Strepnja da se ne ponovi isto, da mu se opet ne upali crvena lampica u glavi koja ga tera da to radi. Život u takvom strahu ne vodi ničemu. Viđala sam na stotine žena koje su imale taj problem, one su to trpele godinama, bilo je i dobrih perioda, a kada bi progovorile o tome nasilnik je postajao još gori a one bi mu se opet vraćale, upravo iz straha kao i zbog toga što nisu znale da bolje postoji a dotični nikad ne bi prestajao sa svojim nasiljem i to je postajalo sastavni deo života takvih žena. Ne bih volela da ti se to dogodi, NE DAJ BOŽE, ni tebi ponovo a ni nikom drugom. Problem kod tvog muža je to što je on odrastao u takvoj porodici i za bolje nije znao, prisvojio je model ponašanja svog oca i sam je to radio. Mada, deca iz takvih porodica imaju dve solucije, ili mrze nasilje, ne opravdavaju ga i postaju najbolji muževi i očevi na svetu upravo iz razloga što su bili svedoci toga i svesni su da je to loše a kao individue su jake ličnosti koje to sebi neće dozvoliti i biće normalni ljudi ILI će prisvojiti takvo ponašanje jer su slabi i to će za njih da predstavlja jedan vid samodokazivanja i ako što rekoh ne znaju drugačije jer su na to navikli i ne znaju za bolje. Taj lošiji put je izabrao tvoj suprug baš zbog toga što je imao taj problem u svojoj porodici a nije bio dovoljno jak da ga prevaziđe. Mislim da on treba da postane svestan šta je radio, da prizna sebi da je pogrešio i da ima mogućnost da se vrati na pravi put i nikad više ne učini isto. Razgovaraj sa njim, vidi i sama , proceni čemu će sve to da vodi, kao što si rekla nisi naivna i samo ti ćeš znati šta ti je najbolje činiti. Dobar znak je da on ipak neko vreme to ne radi i da se promenio. A ti se moraš potruditi da prevaziđeš prošlost, znam da ti je teško kad se setiš svega toga, udaraca, psovki..., ne možeš to u potpunosti potisnuti jer ni to ne bi bilo normalno, smesti to u jedan deo svoje glave i drži ga pod ključem, ne znam, moraš sama naći način niko ti za to ne može dati savet. Možda da kažeš sebi da je on to radio jer je slabić, jer nije znao drugačije, da je njegov život pre tebe uzrok tome a on nije znao kako da se postavi, da nije to radio zato što je zaista takav i što te ne voli ili da bi te povredio već mu je to bio ventil za sve ono što je on preživeo. Činjenica je da on nije jaka ličnost i da je podložan uticajima, i to me najviše plaši da ne dođe na crnu listu povratnika. A opet ako ima želju sve to može prevazići, ima tebe, dete i još puno razloga da normalno živi. Ne znam šta bih ti još rekla... Želim ti sreću da spasiš svoj brak!

(odgovor članu dora28)
Direktna veza do poruke: 40
30.9.2009 21:37:34   
dora28
hvalaaaaaaaaaaaa beskrajnouser posted image
mnogo bolje napredujemo-malo sam složila kockice sa vama, kako bih rekla-sve ste donekle upravuuser posted image
drage moje, mislim da ću uspjeti da sačuvam brak
javnem vam kako napreduje, za sada sam zadovoljna-ovo je ipak kratak period a već primjećujem promjene, najviše u mojim osjećajima

(odgovor članu bebolino)
Direktna veza do poruke: 41
30.9.2009 21:51:56   
dora28
a, za svekrvu-vjerovatno je podsvjesno željela da ne bude sama u paklu zvanom brak-lakše joj je bilo da i mi imamo iste probleme nego da smo sretni-nije svjesno,  vjerovatno, ali nam je pravila pakao od života-npr kada smo mi odlučili da živimo neko vrijeme zajedno-ona je svakodnevno plakala, gubila svijest da bi se mm i vratio kući nakon 15 dana sa objašnjenjem da mu je žao majke, ok..
isto: ja trudna mm pijan dolazi kući, viče, baca stvari-ona nam ulazi u sobu, obraća se meni i kaže: pa pobogu šta to radiš????? (??? ja šta radim??? da je moj sin ono radio izvukla bih ga golim rukama iz sobe i zaprijetila po cijenu našeg odnosa da to ne smije raditi, a ona nije to uradila nego je napala žrtvu zlostavljanja a što je najgore i sama je isto prošla, pa umjesto da mi bude podrška-ona napada)
(a, ja sam se baš bila obradovala kad sam je vidjela da ulazi-mislila sam spas, jako sam razočarana u nju)
ima milion primjera, da ih ne nabrajam gdje je nasamo vodila razgovore sa njim a ja bih pri prvom susretu ispaštala, znala sam svaki put kad bi imali te neke razgovore-ja bih u roku od sata bila napadnuta, mada ona nije jedini problam, da se razumijemo, ali je bili i njenih prstiju tu
to sam svela pod kontrolu-više svkrva nema nimalo uticaja na mm

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 42
30.9.2009 22:02:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dora28

gdje je nasamo vodila razgovore sa njim a ja bih pri prvom susretu ispaštala, znala sam svaki put kad bi imali te neke razgovore-ja bih u roku od sata bila napadnuta,

user posted image

Svaka tebi čast kada si to trpela. Mora da ga mnogo voliš.

(odgovor članu dora28)
  Direktna veza do poruke: 43
30.9.2009 22:06:00   
barbara
ja sam se toliko iznervirala posle dorinog poslednjeg posta da bih matoru kucku golim rukama zadavila!a njega bih ostavila mamici ebo e onuser posted image

David mamin unjavac!!!!!!!!!!!!!

Slogom rastu male stvari,a neslogom i najvece se raspadaju!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 44
30.9.2009 22:15:43   
Lu
I ja mogu samo reći...Dora prevelika je to ljubav... i žrtva ako mene pitaš, a ti jedina znaš da se za njega vrjedi boriti!
U svakom slučaju, sretnouser posted image

(odgovor članu barbara)
Direktna veza do poruke: 45
30.9.2009 23:19:17   
*Dixy*
Ok, jasna stvar sad potpuno....To je problem sa svima njima...vole da su pod maminom suknjom dugo, dugo....al jednom moraju da usvoje "dan nezavisnosti"....
Eto vidis koliko ga volis kad ga u svemu tome branisuser posted image

Draga, uzivaj sad  u svemu tome...izazivaj ga, vodite ljubav a ne "rat"user posted image

Sad je sve u tvoju korist, nema vestice da vam to kvari....sto vi ne biste napravili josh jednu bebu?user posted image user posted image

I nemoj da zaboravis da javis za ono cveceuser posted image

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 46
1.10.2009 2:08:54   
Macak
Uh,uh,uh Dora draga, svaka tebi cast sta si ti izdrzala....Ti njega zaista mnogo volis kada si kroz ovako nesto prosla i ostala,da ti njegovi ovakve stvari urade...ne znam ali ja sa tom zenom rec ne bih progovrila vise pa neka mu je majka sto puta i neka ga je rodila.Umesto da pomogne da on nikada ne digne ruku na tebe jos si ti tada bila i trudnauser posted image , da ga smiri kada se napio, na kraju ispada da se svaki razgovor sa majkom zavrsavao iskaljivanjem besa na tebi, ne razumem...Najikrenije ti zelim svu srecu, ako je ko zasluzuje onda si to ti,i da ti se nikada nista od svega ovoga nikada ne ponovi,da istrajes na svom put koji si zacrtala sebi,i pronadjes mir u braku!!!

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 47
1.10.2009 14:38:23   
dora28
Istrpila sam, mislim da je najgore prošlo, i da, sada sam u poziciji da svakome mogu pogledati u oči i reći svoje.
kad pročitam ovako sve na jednom mjestu-ne mogu vjerovati da je sve to prešlo preko mojih leđa, ali sam istovremano jako ponosna na sebe jer idem prema svome cilju-dobroj porodici. Sa svekrvom imam "službene" odnose, logično je i zašto, ne mogu joj nikada oprostiti za ono što mi je radila, ali mi moj karakter ne dozvoljava da nemem apsolutno nikakvu komunikaciju sa bakom moga djeteta.
kratka retrospektiva moga braka:
početak-ja "novi kolač", mislim da je moje da se uklopim i da pošujem, da se sklanjam drugima sa puta, da prećutim i kad mi nije pravo,...
sada-prvo moji interesi, pa svi ostali, ne srepim od toga šta će mi svekrva reći, da li će me pohvaliti ili kuditi, direktno i otvoreno negodujem ako tako osjećam,  uzdignute glave hodam i ponosno gledam svakoga u oči,...
ps-cvijeće je u pupoljcima osim jednog malenog prelijepog cvjetića

(odgovor članu Macak)
Direktna veza do poruke: 48
1.10.2009 14:39:46   
dora28
dixy, taj avatar bi definitivno trebao biti uz moje ime, slažeš li se:)

< Poruku je uredio dora28 -- 1.10.2009 14:40:17 >

(odgovor članu dora28)
Direktna veza do poruke: 49
1.10.2009 14:46:55   
*Dixy*
Draga uzmi slobodnouser posted image
Ja cu promeniti...mada nije ni mene neshto zivot mazio, dobro i meni stojiuser posted image

Ako ocesh, uzmi stvarno

(odgovor članu dora28)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta je AMH – i da li možemo uticati na nje...
Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Mirne noći uz Nutrino Sleep Well
Roditeljstvo sa sobom nosi mnogo emocija, a večernje rutine često mogu biti najosetljivije. Nutrino Sleep Well podržava ...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Preminula beba stara sedam meseci u Beogradu
Beba stara sedam meseci preminula je juče u bolnici u Beogradu, nakon što je tamo primljena u jako teškom zdravstvenom s...

Anketa

Млеко.
Admin

Које млеко је здравије давати детету после годину дана:

Click Here