|
RE: Ne želim da se razvedem, ali mi je baš teško 28.9.2009 20:10:26
|
|
|
|
dora28
|
Guppy, ako misliš na našu vezu prije braka? ona je bila idealna (nije iskazivao ni jednu osobinu sa kojom ja ne bih mogla da se pomirim), međutim, ulaskom u brak sve je krenulo nizbrdo, čak od prvog dana-moj zaključak: Atmosvera braka je izazvala u njemu monsruma, zašto? Zato što je u porodičnoj atmosveri on doživljavao neugodnosti. Lako mi je sada pisati o tome, otprilike znam u čemu se kriju problemi, ali, ljudi, vjerujte mi dok sam ja došla do svih ovih zaključaka trebalo mi je puno vremena. Na početku braka ja sam mislila sa se on nešto razočarao u mene kao ženu, domaćicu, suprugu pa se tako ponaša, ali kad sam izanalizirala sve shvatila sam u čemu je problem-on zajednicu i ne zna drukčije doživjeti nego kako je naučio u svojoj porodici. Mislila sam proći će, shvatit će da griješi, zbunila sam se u svemu tome, našla sam se u situaciji koja mi nije bila jasna, a nisam osoba koja naprečac donosi odluke, čekala sam da budem sigurna u ono šta hoću. Nisam htjela da izgubim prijatelja, ljubav svog života, osobu koja me u svemu razumije-niko do tada mi nije bio tako dobar kao on, a sa druge željela sam da se riješim agresivnog monstruma, ludaka koji ne zna šta radi. Kao djevojka sam uvijek govorila: Molim, kad bi me samo prstom taknuo....?? Ali sam se našla upravo u tome i nisam znala šta da radim. Voljela sam ga, tada zaista mnogo i brzo sam zataškavala zlostavljanje-ali je to sad isplivala u mnogo težem obliku. Razgovori i razgovori do iznemoglosti, su malo popravili stanje, ne znam šta će biti.... Drukčiji su odnosi otkako sam se vama javila , iz svih vaših postova ja tačno znam šta mi treba, nemojte se bojati da me ne povedete pogrešnim putem-znam ja šta je najbolje za mene, nisam je naivna osoba. Pojedini postovi su me razbudili, za par dana odnos je mnogo mnogo bolji. hvala vam puno, zaista ste ... namam riječi samo želim da nijedna žena ne bude u situaciji u kojoj sam ja bila Bebolino, ako si radila sa ovakvim slučajevima onda ti vjerovatno najbolje znaš, on je mene na početku intenzivno zlostavljao, sedmično-vikend, napije se i kuću napravi haos, onda smo bili u periodu gdje me je periodično zlostavljao (dva-tri mjeseca sve super-pa onda problem), a onda sve rjeđe i rjeđe, sad već 1,5 godinu više to ne radi...niti jednom... kako ovo bijedno zvuči, patetično, svjesna sam ali moram biti iskrena, da samo znate kako je teško to napisati, izanalizirati kada te je tvoj dragi muž udario, gurnuo, ošamario, opsovao,.....pa kako da ga volim ljudi moji evo upravo sada kad se sjetim toga svega-mrzim ga ali sam morala ovo napisati zato, bebolino, što me je strah da se to opet ne ponovi,
< Poruku je uredio dora28 -- 28.9.2009 20:21:46 >
|
|
|