|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Roditeljski sastanci i individualni razgovori
4.11.2016 22:43:59   
dijana1*
Koliko cesto vas uciteljica poziva na roditeljski sastanak i da li imate individualne sastanke?
Mi smo od septembra imali vec 2 roditeljska sastanka i jednom sam sama pricala sa uciteljicom. U skolu svaki dan nosi svesku koja sluzi za komunikaciju izmedju uciteljice i mene. Tu uciteljica obavestava roditelje npr o dodatnim aktivnostima.
Od 1. septmebra Vuk je do sada izostao samo 3 dana iz skole. Jednom pre 15 dana, drugi put pre 7 dana i juce. Danas kada sam dosla po njega dala sam uciteljici pravdanje za sva tri dana medjutim onako ostro mi je rekla da se u ponedeljak obavezno javim da malo popricamo. Uopste mi nije bilo svejedno i nisam mogla izdrzati i vratim se u skolu da je potrazim da pitam sta se desilo, da li je Vuk napravio neki problem. Medjutim problem je bio sto nisam pismeno donela pravdanje za taj jedan dan sto je izostao pre 15 dana, rok je 7 dana a ja sam samo usmeno rekla zbog cega nije dosao. I izmedju ostalog mi je rekla da moramo cesce da se vidjamo. Videce ona da nappravi grupe roditelja i da otprilike jednom nedeljnoo dodjemo u skolu na informacije. Rekla mi je da je par puta opominjala Vuka da mi kaze za pravdanje. On meni apsolutno nista ne prenosi iz skole, po nekada nesto ali sve je to jako malo. I kaze mi uciteljica da je to primetila i da ako se ne promeni ne bi bilo lose da ukljucimo i psihologa.
Pitam se da li sam ja to sve olako shvatila? Rekla sam joj da me zanima naravno sta dete radi u skoli ali isto tako mi je bezveze da svakih 5 dana zenu smaram e sta radi moje dete, jel dobar, slusa li, sta prica. ... nekako razmisljam ako bas nesto pogresi pozvace me da mi kaze ili ce napisati u svesku, uostalom svaki dan dolazim po njega i ako nije dobar reci ce mi.
Kako kod vas sve to izgleda?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
4.11.2016 23:03:55   
Animsaj9
Di, ja nemam dete u skolskom uzrastu, ali sam procitala tvoj post. I ne mogu da ne prokomentarisem, mozda nisam kompetentna, javice ti se sigurno druge mame skolaraca, i mame iz prosvete.
Od septembra do pocetka novembra dva roditeljska ajd ok, bila si na njima, i bila si i na individualnom ok interesujes se za svoje dete, nisi izbegavala roditeljske.
Nema sta da ti zameri. Pa ne mozes ti visiti s svake nedelje u skoli i pitati : E sta ima sad novo?
Ako vec nesto ima zasto ne napise u tu svesku, i zasto ti nije napisala da doneses to opravdanje ako je primetila da ti nije preneo za cega sluzi ta sveska nego da komunicirate. Pa dete je to, normalno zaboravice, kakav psihoooolog za to, po meni treba ona kod psihologa malo da poprica i da se spusti na zemlju , nije ona najvaznija.
Mozda si radila, mozda si bila bolesna, sta ona zna koji je tvoj razlog sto nisi donela u roku opravdanje , javila si joj da ce dete biti odsutno. A nisi ni kasnila 2 meseca nego 7 dana! Sta naplatice ti zateznu kamatu zbog kasnjenja.
Nemam sta da kazem, smesna mi je.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
4.11.2016 23:09:46   
dijana1*
Anim ja sam joj licno rekla zbog cega nije dosao u skolu i ona je rekla ok samo mi to napisite. Medjutim daj ovo, daj ono.... hiljadu "svega" i ja nisam napisala. Ali nisam znala za taj rok od 7 dana. I juce kada nije isao zbog bolesti reko daj da napisem za sva tri dana i odnesem. Znaci jedno pravdanje kasnim a dva su u roku. Po njoj treba cesce da dolazimo, misli na sve roditelje. Na proslom roditeljskom je rekla da ce praktikovati da jednom mesecno imamo roditeljski. Po meni to je vise nego dovoljno. Aman i to dete ima zivot. Pa ne mogu svaki korak da mu pratim. Njegov karakter je takav i nece da mi prica, cuva za sebe i zbog toga treba da ukljucim psihologa. Malo mi je to previse. On je samo dete koje ima 6 godina.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
4.11.2016 23:15:20   
Animsaj9
Joj pa oni su jos mali, neiskvareni, ne znam, ali ona je dala toliku dozu ozbiljnosti tome, ne kazem da ne treba, ali ne treba ni prerterivati. Sta bi ona da radi u nekoj srednjoj skoli gde deca beze, preselila bi roditelje u skolu?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
5.11.2016 0:57:30   
choopa choops
Kod nas u svakom tromesecju ima po jedan redovan roditeljski sastanak, a u slučaju potrebe bude ih i više (npr. kad se organizuje neki izlet ili tako nešto).

Ima određeni dan u nedelji, kada svaki roditelj može da dođe na konsultacije, nakon nastave. To je tako da ne bi dolazili roditelji svaki dan i zapitkivali, nego odvoje jedan dan i tad možeš da dođeš da pravdaš časove, pitaš šta te zanima i tako dalje...

Nijednom do sada nisam imala problema sa učiteljicom od L, a evo ni sa M učiteljicom u vezi pravdanja časova. Naravno da nijednom nisam ni imala opravdanje pismeno od ljekara, pošto ih rijetko i vodim tamo, nego to preguramo kući.

U principu se potrudim da, kada odsustvuju sa nastave, saznam šta se radilo u školi i šta imaju za domaći i odradimo koliko možemo kući. Problem je što im knjige ostaju u školi, pa tako ne možemo sve da odradimo.

ne znam, nekako mi se reakcija vaše učiteljice čini malo pretjeranom?! Možda griješim, ali iz iskustva znam da jedno 80% djece toga uzrasta ne prenosi doma šta su radili u školi (moji oboje su u onih 20%, ali znam po pričama roditelja da ke tako). Djeca zaborave, mali su još-6godina...kakav psiholog, kakvi bakrači user posted image Mada, nezgodna je situacija, ne smiješ se zamjerat jer ako je takva osoba, onda može djetetu biti samo gore. Moj savjet je da joj ideš niz dlaku, ali da se u principu ne sekiraš oko takvih gluposti, niti da djetetu daješ do znanja da se nešto dešava što ne bi trebalo, nego se pravi da je sve normalno.

< Poruku je uredio choopa choops -- 5.11.2016 0:58:47 >


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
5.11.2016 13:25:32   
IvanaSK RR
Ne svidja mi se uciteljica :) , smatram da preteruje.
Ne vidim potrebu za psiholom, uopšte.
Mi imamo uglavnom jedan roditeljski za tromesečje. Otvorena vrata su dva puta mesečno i moze da ode ko hoce. Naravno, moze da se dodje i drugim danima.Izleti se obavestavaju preko sveske za komunikaciju. U nju se pise i ukoliko treba roditelj na nesto da obrati posebno paznju,da dodje roditelj u skolu... Ja sam par puta cak napisala i neke zadatke i zamolila da objasne sinu, jer ja nisam uspela lepo da objasnim. Uciteljica ima od svih nas telefone, uglavnom prvo pošalje sms, kaze glupo joj da uznemirava roditelje na poslu.
Za opravdanja, ni jednom nisam nosila pismeno opravdanje, niti od mene, niti od lekara. Samo sam ih obavestila zasto nece doci u skolu.
Mi smo početkom godine dobili drugu uciteljicu i ovako isto i ona radi.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
5.11.2016 13:40:08   
dijana1*
Ja sam joj usmeno rekla i smatrala sam da je to dovoljno pa pismeno nisam ni zurila. Dobro je da je odgovorna i da se tako ponasa prema deci. Pa 50% da deca nauce od nje o odgovornosti bice dovoljno. Ali nekako sam se juce osecala da je sve ovo malo previse. Ipak cu u ponedeljak otici sama i popricati sa njom.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
5.11.2016 14:01:23   
Animsaj9
IZVORNA PORUKA: choopa choops
Mada, nezgodna je situacija, ne smiješ se zamjerat jer ako je takva osoba, onda može djetetu biti samo gore. Moj savjet je da joj ideš niz dlaku, ali da se u principu ne sekiraš oko takvih gluposti, niti da djetetu daješ do znanja da se nešto dešava što ne bi trebalo, nego se pravi da je sve normalno.

Ja se samo sa ovim delom ne bi slozila sa cupom .
Jer ja sam malo prgava , kad sam dobra -dobra sam i previse , pokazes li mi jednom zube ja cu te ujesti bez oklevanja . Pa ces drugi put znati da ne rezis na meneuser posted image
Takva sam i na poslu i privatno.

< Poruku je uredio Animsaj9 -- 5.11.2016 14:15:59 >

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
5.11.2016 14:06:56   
IvanaSK RR
Dijana, naravno da treba biti odgovorna, ali dete sa sest godina kod psihologa, jer ne prica o skoli... Pa, malo mi je preterano, iskreno.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
5.11.2016 14:13:45   
Animsaj9
mislim da stvarno preteruje , da detetu ulije jos veci strah ... sta ono zna sa 6 godina .Mislim da bi ona trebala da ga poset_i.

Di ? Jel udata ta uciteljica ? Jel ima dece ?
Ako nije mogla bi malo da se zabavi malo sobom, da joj nije u zivotu dosadno , pa nece sazivati roditeljski svake nedelje.

< Poruku je uredio Animsaj9 -- 5.11.2016 14:15:35 >

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
5.11.2016 14:51:24   
IvanaSK RR
Ona bi mog sina onda poslala na lečenje :)
On ni sada ne prica mnogo o skoli (treci razred), ali mogu nekako da izvucem iz njega ponešto.
U prvom i drugom razredu nisam znala skoro nista.
Ako se desilo da sin, na primer, nije dobar, napisala bi u svesci za komunikaciju. Pozivala je roditelje da dodju, ako ona ne može sa decom da resi sta ima.
I sada ova uciteljica je izjavila da ce ona resavati koliko god moze, a tek ako ne moze da resi onda pozivati roditelje, jer zeli da sa njima razvije odnos sa poverenjem.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
5.11.2016 17:50:43   
dijana1*
Mislim da ima decu, zena srednjih godina.
Sto se tice psihologa, naravno da to necu dozvoliti ali necu ni da se svadjam sa uciteljicom. Samo ja mogu otici kod psihologa i porazgovarati o svemu pa ako ima neki savet za mene i moje dete rado cu ga saslusati. Ali detetu da stvaram problem u glavi ne dolazi u obzir.
E da ide i na engleski vec 2 meseca i pitam teacher da li Vuk slusa, kaze sve je super jedino njega mrzi da boji on to smrljavi za sekundu a to mi je rekla i uciteljica u skoli. Pa decak je nekako mi to i ide uz decake. Nego neka one njemu daju drvo, eksere i cekic pa da vide kako Vuk kucauser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
6.12.2016 12:24:26   
dijana1*
Od pocetka skole 2 roditeljska i veceras imamo treci i jedno 10 individualnih razgovora.
Uglavnom, Vuk je bio katastrofa, nije slusao i nije radio. Samo se protezao na casu i kukao. Par razgovora sa uciteljicom gde je on cekao i gledao shvatio je da je skola vazna. Nasli smo zajednocki jezik ( za sada) i lepo funkcionisemo. Cak ga je uciteljica i pohvalila i rekla da se vidi ogroman napredak.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
6.12.2016 12:42:09   
IvanaSK RR
Mi smo imali dva roditeljska sastanka.
Dijana, drago mi je sto ste napredovali.
Mi, izgleda možemo samo da se pomirimo sa tim da sina skola ne interesuje i da ce nam losije ocene biti ceste.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
6.12.2016 23:58:28   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: Animsaj9

IZVORNA PORUKA: choopa choops
Mada, nezgodna je situacija, ne smiješ se zamjerat jer ako je takva osoba, onda može djetetu biti samo gore. Moj savjet je da joj ideš niz dlaku, ali da se u principu ne sekiraš oko takvih gluposti, niti da djetetu daješ do znanja da se nešto dešava što ne bi trebalo, nego se pravi da je sve normalno.

Ja se samo sa ovim delom ne bi slozila sa cupom .
Jer ja sam malo prgava , kad sam dobra -dobra sam i previse , pokazes li mi jednom zube ja cu te ujesti bez oklevanja . Pa ces drugi put znati da ne rezis na meneuser posted image
Takva sam i na poslu i privatno.


Animsaj to jeste tako, ali ovo je vjeruj mi drugačija situacija. Isto kao što ima svakavih roditelja, ima i svakakvih učitelja, a veliki broj njih je sujetno do bola. I onda ako jednom kreneš s njima loše, tako ti je do kraja. A ova mi baš djeluje da je takva neka user posted image Zato, ponekad treba biti i lukav, pregristi jezik, iako znaš da nije u pravu. Sve za dobrobit djeteta.

Di drago mi je da stvari idu na bolje.

Evo mi ćemo uskoro imati drugi redovni roditeljski sastanak, ali sam ja u međuvremenu bila da porazgovaram sa obje učiteljice jer sam bila odsutna i činilo mi se da su djeca popustila u školi. Međutim, učiteljice kažu sve je kako treba, da se ne sekiram. Zaista za sada imamo korektan odnos, a nadam se da ce tako biti i do kraja.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
8.12.2016 16:05:20   
Didy
Evo ja ću nešto iz drugog ugla da kažem.
Dijana, mislim da nisi učiteljicu dobro razumela. Ne verujem da je htela da uključi psihologa zbog toga što nisi dolazila na individualne časove, pretpostavljam da je pre mislila zbog ovog što si navela
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Vuk je bio katastrofa, nije slusao i nije radio. Samo se protezao na casu i kukao.

da bi mu možda trebala pomoć psihologa da se privikne na školu i obaveze, u čemu ne vidim ništa loše. Psiholozi u školi služe baš zbog toga - da pomognu deci. Isto kao i učitelji. Sigurna sam da ne postoji učitelj koji mrzi neko dete, uzme ga na zub i slično. Svima nam je u interesu napredak deteta, ali i dobro funkcionisanje odeljenske zajednice, pa se roditelji nekad nađu pogođeni nekim komentarom učitelja, jer traže interes samo svog deteta, a ne znaju da mi moramo da gledamo interes celog odeljenja. Prosto je situacija takva da je njih 25-30 u odeljenju i ne može jedno dete da dobije pažnju koju dobija kod kuće od roditelja. Mora da poštuje školsku rutinu, inače remeti nastavu i ostale đake u razredu.
Roditeljski sastanci prvaka su češći, što je i razumljivo. Učitelj je u obavezi da održi svakog meseca po jedan u prvom polugodištu, kao i određeni broj individualnih razgovora s roditeljima. On to MORA da pravda, od njega se to traži i, mora da priloži dokumentaciju. Verujte mi da bi učiteljica radije bila kod kuće sa svojom decom i porodicom nego držala svaki čas roditeljske, ali je to prosto njoj u opisu radnog mesta.
Što se tiče pravdanja časova, tu dolazimo do moje bolne tačke. Ja sam trenutno razredni starešina šestom razredu i najviše se preganjamo oko pravdanja časova. Zašto? Zato što ja MORAM imati opravdanje od roditelja za svaki dan i trebalo bi da dam neopravdane časove za svaki dan za koji ne dobijem opravdanje. Roditelj ima zakonsko pravo da sam opravda ukupno tri dana u toku cele školske godine, za sve ostalo mora doneti opravdanje od lekara. Naravno da je to neizvodljivo i da se ne držimo kruto tog pravila, ali sami možemo imati posledice zbog toga. Nama je u školi bila inspekcija pre dve nedelje i tražili su sva opravdanja od odeljenskih starešina. Veliki broj izostanaka i pravdanje časova bez opravdanja je bio veliki problem.
Ja držim dva roditeljska u polugodištu. Svake srede imam individualni čas za roditelje, koji najčešće provedem sedeći u zbornici jer gotovo niko ne dođe. Ima roditelja koji se nisu pojavili od septembra, iako ih stalno pozivam na razgovore. Deca ne dolaze u školu, roditelji ne pravdaju časove, a ja moram na kraju svakog kvartala da izvedem statistiku... Ili me, u najboljem slučaju, roditelji pozovu vikendom na mobilni da ppravdaju časove ili mi šalju poruke na viber, na fb... A jasno smo se dogovorili da sam im dala svoj mobilni (većina kolega ne daje svoj privatni mobilni) za hitne slučajeve i zamolila sam ih da mi pošalju SMS ukoliko dete ne dolazi u školu kako bih znala razlog. Zašto? Zato što oni mogu poslati dete u školu, a ono ode ko zna gde. Roditelj ne dođe da opravda, dete kaže - Boleo me stomak. Ja opravdam. Desi se tom detetu, nedajbože, nešto. Ko je kriv? Razredni starešina. Kako ste mu opravdali časove? Gde je opravdanje? Sami sebi skačemo u stomak. Znači mi imamo proceduru koju MORAMO da ispoštujemo. Nije to naša slobodna volja, to je naša obaveza jasno definisana. Sve ostalo je naša dobra volja.
A roditelja koji pokazuju zube mi je preko glave. S decom se o svemu dogovorimo u dve reči.. Roditelji ako dođu, eto nesporazuma. Desilo mi se jednom da su deca imala raspravu. Rešimo mi sve na čosu, uključimo pedagoga, psihologa, sve se stiša. Kad eto ti roditelja jednih i drugih sutradan, samo što se ne pobiše u školi, daca se opet zavadila, razgovori kod direktora, izjave deca u prisustvu roditelja... Sto čuda ni zbog čega. Ja uvek roditeljima na roditeljskom kažem - Šta se desilo u školi, pustite nek se reši u školi. U suprotnom samo pogoršavate stvar.
I uopšte mi nije jasno zašto većina roditelja misli da su nastavnici i oni na suprotnim stranama. Strašno me boli to i ne mogu da razumem. Meni se gomila roditelja obratila s takvim nepoštovanjem, bezobrazlukom i prostaklukom da sam ja zgrožena time. I kako onda očekivati da deca imaju neko poštovanje prema nastavnicima kad im roditelji ne daju takav primer.
Eto ja toliko na ovu temu. Pri tom posmatram situaciju i iz ugla roditelja jer imam dete u drugom razredu i iz ugla razrednog starešine.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
8.12.2016 16:23:31   
IvanaSK RR
Mi smo i u prvom razredu imali dva roditeljska u svakom polugodistu. Dosta toga zavisi i od same učiteljice.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
8.12.2016 16:35:49   
Divnica
Moje dete ide u predskolsko i ima dva roditeljska u pevom polugodistu.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
8.12.2016 17:03:04   
Anck Su Nmaun
Dva u prvom polugodistu a u drugom mislim jedan, sad mi nesto stao mozak,mozda i dva. Znam da je drugi pred kraj.ca.
Ali psiholog zato sto dete ne pricao o skoli ..hmm mislim da preteruje. Nisu sva deca ista, vremenom ce poceti da pri

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 8.12.2016 17:09:20 >

(odgovor članu Divnica)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
8.12.2016 22:37:19   
dijana1*
Didy sve si upravu. Meni je ovo novo i tek se upoznajem sa pravilima. Nisam znala kako sta funkcionise i jos uvek dosta toga ne znam. Prvo sam sebi rekla neka ide u skolu, necu da smaram ni njega ni uciteljicu. Ako bude nesto vazno ona ce to meni reci. Medjutim zalomilo se oko pravdanja 2 dana i tada mi je rekla da dodjem na razgovor, ali to je bio petak a rekla mi da dodjem u ponedeljak. Posto sam se uplasila da se nesto ozbiljno desilo vratim se da je pitam onako na hodniku i zena mi kaze ma sve je ok nego ta pravdanja, losa paznja na casu losa itd. da ne bi bilo lose ukljuciti psihologa posto mi slabo sta prenosi o skoli. To mi je zvucalo suludo, ipak je tek krenuo i treba ga pustiti da se navikne. Ali tek kada sam dosla u ponedeljak i kada smo detaljnije popricale onda sam sve shvatila. Nego zena taj petak nije htela da detaljise i da mi kvari vikend i samim tim ja sam sve shvatila na drugi nacin.
Sada idem svakih 15-tak dana i stisla sam ga dobro da radi a i ona ga je pohvalilauser posted image

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 8.12.2016 22:39:14 >


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
9.12.2016 15:49:18   
Didy
Ma, znam, Dijana. I ja sam se našla u sličnoj situaciji kad je Stefan prošle godine krenuo u prvi razred, a pri tom znam kako funkcioniše školski sistem. Isto sam sve njegove obaveze shvatila olako i nisam se uključivala. Ali oni su mali, zbunjeni, za njih je sve to novo i prosto ne možeš samo da ih pustiš. Treba mnogo usmeravanja da bi se došlo do stadijuma da mogu skoro sve sami. Zato je saradnja s učiteljicom ključna.
Danas u školi gotovo da ništa nije kao kad smo mi išli. Hiljade nekih pravila i protokola koje moraš da ispoštuješ. Sve se svelo na procedure i papirologiju. Ja sam, npr. htela da vodim decu u pozorište, rekli su mi da ne može jer nije stavljeno u godišnji plan škole prošle godine kad se pisao. user posted image


< Poruku je uredio Didy -- 9.12.2016 15:52:50 >


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
14.12.2016 12:35:25   
IvanaSK RR
Dijana, ja sam juce bila kod psihologa.
Rekla mi je da napravimo plan rada za celu nedelju, znaci, za svaki dan da napisem od kad do kad se uci, kad se igra, kad treba da odradi neku obavezu u kuci...
Nije problem, napravicu plan i gledacu da se pridrzavamo. Mada, malo mi je to suludo, koliko se puta dese neke situacije i sigurno cu morati odstupiti od tog plana.
Jednom nedeljno da provedem sama sa sinom sat, dva (mada, mi to i praktikujemo, naročito od kada je dosla beba).
I na moju izjavu da on ne mora da ima sve petice je rekla da to njemu ne pricam.
Sin je opet lose uradio kontrolni (prosli put dobio 2, sada 1) iz matematike, a sve te zadatke on zna. Ja pretpostavljam da je u pitanju i privlačenje paznje zbog bebe.
Učiteljica je rekla da ga stalno hvali, i za najmanju sitnicu. Zvala me da pita sta je rekla psiholog, pa kaze da vezba zadatke u kojima se vise razmislja... Stvarno je divna i spremna za svaku saradnju.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
14.12.2016 13:15:02   
veselicaa
Odlicno Ivana da vam je uciteljica tako dobra i spremna za saradnju.Bice to sve ok,vidi se da je on jedan bistar,pametan decak,kako samo drzi svoju seku,da se istopis user posted image
Mi skoro imali roditeljski kod S nisam isla samo sam se javila uciteljici i ona mi pokazala dnevnik i njenu svesku na hodniku,zurila sam kuci Nina taj dan primila vakcinu.S.je dobra,uciteljica kaze iznad ocekivanog u svemu,samo da pripazi na rukopis jer mnogo brlja kada je zamrzi ili joj dosadno.Inace je aktivna,pamti sve,dobar drug bas se lepo snasla.Kada se setim koliko sam ucila sa A. sa S.ne ucim ni mrvicu od toga.
Kod A.na roditeljski sam isto bila skoro,i ona uci dobro,sve petice jedino joj kosarka ne ide,ali to je vannastavna aktivnost.A i ona je smizla,kakva njena kosarka.
Otvorena vrata u nasoj skoli su sredom a ja nemajka jos nijednom nisam bilauser posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
28.2.2017 22:35:21   
dijana1*
Da nastavim ovdeuser posted image
Izgleda da cu doci do 100 strana ako ovako nastavimuser posted image
U nasoj zgradi je otvorena kreativna radionica i produzeni boravak. Po decu u skolu dolazi teta ili ih vodi zavisi ko je kakav ugovor potpisao ( u principu radi kao vrtic) i Vuka tu odvedem po malo na sat-dva kada mu je dosadno. Obozava da ide a i voli uciteljicu iz radionice. Uglavnom danas je radio sa tom decom zadacu i ispisao par recenica. Kaze teta( uciteljica) da se bas trudi i da je jako bistar. Pazljivo sve slusa i lako pamti sve sto kazem. Posle su crtali neke crteze i on je radio sve u raznim bojama.
Sada mi je mnogo lakse. Do sada je samo kuci radio. Danas sam pricala i sa njegovom tetom iz vrtica i zena ga nahvali samo tako. Kaze nikada nije pravio probleme, uvek je ucestvovao u aktivnostima, uopste nije bilo negodovanja. Kaze mi pa i samiste videli kako je na priredbama ozbiljan i tacan. Reko jesam.
Tako da mom detetu definitivno ne odgovara uciteljica i on se u skoli povlaci u sebe. Pusticu jos malo, ali ako ovako ostane promenicu uciteljicu preko raspusta.
U petak su imali priredbu. Posle priredbe smo mm, V, K i ja otisli na pice u kafic preko puta skole. Posle par min ulazi uciteljica sa par roditelja i decom i jedna devojcica sa vrata galami na sav glas "eno ga onaj Vuk on je najgori". Poludela sam! Ni uciteljica ni otac ama bas nike nije odreagovao! Ja bi svoje dete lincovala da uradi tako nesto, morao bi obavezno da kaze drugarici izvini i da shvati da je to jako ruzno. Ma jok, ovde niko nista. Jedna devojcica ga non stop gloca, rekla sam uciteljici da obrati paznju jer on ima problema sa mokrenjem i rekla nam je dr. golicanje strogo zabranjeno. Danas ga je ponovo golicala i on se branio. Kaze mi da je uciteljica njega izvela iz razreda i opomenula. Reko jesi rekao da te je ona dirala prva i da si se branio, kaze nisam. Jako losu komunikaciju ima sa njom jer ona stalno galami i on se nje boji. Skoro sam bila na roditeljskom, svi radovi su mu crni ili radjeni grafitnom olovkom i pise policija. A u ovoj radionici radi svim bojama kao i kuci.
Praticu jos malo, mozda se nesto promeni ali ako ne onda moram na najbezbolniji moguci nacin promeniti uciteljicu. Tete sto ga poznaju kazu mi da se on u skoli povukao u sebe i ako ovako ostane moze jos vise da se povuce i da bude samo gore.


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Roditeljski sastanci i individualni razgo...
1.3.2017 7:31:15   
IvanaSK RR
Dijana, ti crtezi u skoli mi se uopšte ne svidjaju. Pretpostavljam da je to neki njegov nacin da iskaze osećanja.
Slažem se sa tobom, ako se ovako nastavi (a verovatno hoce) menjaj uciteljicu preko raspusta.
Ja danas idem na otvorena vrata. Moja mama je dosla na ideju da probamo da student (ona ga poznaje) drzi Stefanu malo casove. Malo sa njim da radi matematiku, da ga preslisa ostale predmete i na neki način pokusa motivisati, mozda ce sin hteti bolje da radi sa nekim drugom. A i meni bi to bilo malo rasterecenje, naročito dok mi je muz na terenu.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







LJUBAV NE BROJI HROMOZOME
Vesna je došla na svet, omalena, slabašna, kosooka. Ljilja je plakala od sreće i brige: nije se plašila da dete gaji sam...
Trogodišnjake doslovno boli briga za vas!
Dvogodišnjaci svakako jesu zahtevniji nego jednogodišnjaci, ali su nebo i zemlja od trogodišnjaka koji su hvala na pitan...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here