|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sum na srcu kod bebe
2.1.2016 14:10:35   
Zemunka85
Nije, nije pogresila. Pominula su mi to do sada dve dr, da je to sistolski 1/6 tj gotovo sigurno fizioloski jer se nekada cuje, nekada ne. Van temperature se nikada ne cuje, a u temperaturi nekada da (sto je logicno|) a nekada ne, kao npr pre neki dan, gde sam bas pitala. Kod mene u okruzenju to ima 4oro dece, cak su dva decaka rodjena dan kad i Lara i drugo dvoje dece par meseci razlika i jos im se nije povuklo. Nzm kako mislis "velika"? Zato nikada nisi velik :D. Nama su prvi put culi to sa dve god i par meseci. Do sad je nisam vodila, jer od ove dece oko mene sve cujem iste savete, iako dvoje njih cak ima i simptome poput brzog zamaranja, kasljucanja posle neke aktivnosti i sl. i svima je isti savet - sve je to ok, procice. Tako da je nisam ni vodila, a takav savet sam dobila od kardiologa iz ZB - kada sam jednom slucajno nabasala na njega, kazem slucajno jer smo u 12nocu zakazali privatno kod pedijatra, pa koji zapadne i bas je bio on. On tada nije cuo sum, ali ja mu ispricah da neko cuje neko ne, on me pitao za simptome i kada smo popricali rece da je sve to OK. Naravno da nije na odmet otici, ali eto do sada nisam, ali sada cu morati zbog "mira u kuci" tj dobrih odnosa sa ovom DR, jer je "nikada nista ne slusam" :D. Iskreno ne verujem da je ista tu bitno, jer ona oduvek napreduje kao zmaj, bas je visoka i jaka, ne da se ne zamara, nego nikada, ne kasljuca i sl ... ali aj otici cu, sto da ne. I provericu i ovaj HGB, mada najistinskije verujem da je i tu sve ok.

OFF - ti si jos tu? Mi preksinoc bili u ZB, prekoputa na pedijatriji, hteli da nas zadrze, nisam dala, ali iskreno - set__ila sam te se, pa gledam gore u one prozore, rekoh da l moja dRRugarka tuJ :D

PS. Aaaaaa ti mislis veliki za ovu temuuuuu user posted image sto nismo bebeeeee user posted image

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 2.1.2016 14:13:02 >

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Sum na srcu kod bebe
2.1.2016 14:55:34   
MAMAMAJ
Pa, to, toooo, bre, kakva bre beba, mama, devojka i po! user posted image
Pa, ne znam, nisam uopšte informisana o tome, da kažem, hvala Bogu, ali eto, nešto neću ni da pomialim da je to neki ozbiljan problem i tačka. Mislim da je to zbog njenog trenutnog stanja, i čim sve prođe, a proći će uskoro, završavate priču o tome.
Ja sam optimista. user posted image
Ma, još sam tu, za tri dana termin, ako ne odem do tada, tada idem u ZB, pa ćemo videti. Samo da sve bude ok, pa kad stigne, stigne.
Hvala što si mislila o meni. user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Sum na srcu kod bebe
26.1.2016 10:18:46   
dijana1*
Danas u pola 3 sam privatno zakazala pregled UZ srca.
Kada se beban rodio prvo je dobio dijagnozu da ima sum na srcu tj. benigni tumor srca( samo da naglasim da ga je pedijatar pregledao slusalicama i dao ovu dijagnozu ) da bi ga o da pregledao kardiolog i rekao da nije sum na srcu nego ubrzan rad srca da bi na kraju kao bilo sve uredu to je samo bila posledica temperature koju je imao 39.2 a niko nije primetio.
Na otupsnoj listi uopste nije napisano kako je bilo.
Da ne bi ja gatala da li je ok ili ne idemo mi privatno na UZ ali bez nalaza. Njih cu na kraju tek pokazati. To je jedini nacin da budem sigurna da li je sve uredu.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Sum na srcu kod bebe
26.1.2016 13:55:43   
Maraj
Samo cu reci O BOZE....
valjda ce jednom neko odgovarati za te pogresne olako date dijagnoze...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Sum na srcu kod bebe
26.1.2016 14:04:01   
mila83
Dijo,vec sam jednom procitala u nekoj temi sto si pisala za te "dijagnoze"...i nemam reci za toliku neodgovornost i nestrucnost...ne mogu da verujem. To je strasno . Ni mi nismo imali srece,ako se to tako moze nazvati, sa prvim kardiologom,koji izgleda nema savesti. Jedva mi je dete zivu glavu izvuklo...

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Sum na srcu kod bebe
26.1.2016 17:20:50   
Zemunka85
Nisu normalni. Definitivno ...

Mi smo optisli kod kardiologa, jer od 2.god joj ponekad cuju sum. Neki DR m kaze da ne idemo jer nema potrebe, drugi da idemo, pa smo otisli sto kazes da budem mirna ja.
Stetoskopom je zakljucio da ej to "vibratorni" (shvatih nista bitno) i zakazao UZ za 3.3. Nadam se da ce sve biti OK...

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Sum na srcu kod bebe
26.1.2016 18:28:28   
Sanjalicaaa
Strašno. Kako znaju da isprepadaju. Dijo, Zemunka user posted image da sve bude u redu.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Sum na srcu kod bebe
26.1.2016 18:45:51   
choopa choops
Jao Bože dijana, pa oni nisu normalni! Pa zar da ti ne zakažu kontrolu nego tek tako da te puste sa tim dijagnozama od danas do sutra! Strašno!
Sigurno je sve u redu, ali kapiram tvoju brigu. Biće to OK! user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Sum na srcu kod bebe
26.1.2016 22:10:53   
dijana1*
Choopa kada sam dosla u porodiliste rekla sam ginekologu cim se beba rodi treba da je pregleda kardiolog i dala mu nalaz iz trudnoce . Isto to sam ponovila sestri na prijemu i treci put u radjaoni . Reko dok sam svesna svega da im kazem da se beba pregleda.
Treci dan posle porodjaja treba da idem kuci i pedijatar mi ulazi u sobu i kao iz topa kaze da ga je pregledao slusalicama bebu i da je cuo sum na srcu tj. benigni tumor ali da se ne brinem. Nije to strasno. Ali on bi ipak da ga pregleda kardiolog. Reko kardiolog, zar ga vec nije pregledao???? Kaze on ne zasto bi . I ja tu poludim reko vama niko nije preneo da se beba trebala pregledati. Jos je tu mene optuzio sto mu nisam rekla kao kako ce on znati. Aman rekla sam cim sam dosla u bolnicu na tri mesta. Odvedu oni bebu da bi posle 2.5 sata dosao i rekao da nije sum nego ubrzan rad i da ide na intenzivnu. Tek tamo sam saznala da je srce ustvari dobro nego je imao temp 39.2 pa je ubrzano kucalo.
Pre izlaska kuci insistirala sam na jos jednom pregledu kardiologa i pedijatar mi kaze da je sve uredu.
Da bi prosle nedelje u savetovalistu dr citala i nista joj nije jasno. Kao uredu je ali je na granici normale i jos nesto sto ni ona ne razume. Objasnim joj kako je bilo i ona mi kaze sve vas ja razumem ali ovde pise drugacije.
Poslusa ponovo bebu i kaze da se njoj to cini ok ali bi ona ipak ponovila UZ sa neka 3 meseca.
Narucim se danas privatno kao kod najboljeg doktora u BL koji je radio u bolnici i pre par meseci je otisao da radi u Sloveniju.
Narucena sam u pola 3. U 3 pitam sestru hoce li doci dr. Kaze rekao je da ce brzo. Reko pozovite ga. Kaze zvala sam ga ali odbija poziv. Ajd da pokusam. I javi se on kao na sastanku sam doci cu brzo.
Ja povezem, dok je bio u romingu odbijao je poziv cim je usao u Bosnu javlja se. Reko nema njega bar za 40 min. Koji crni sastanak, laze.
Dosao je u pola 4. Pitam sestru kada cu ja sa bebom doci na red, kaze oko 17 h. Malo reci da sam poludela.
Reko dal ste vi normalni . Sa bebom od mesec dana sam narucena PRIVATNO u pola 3 da bi bila primljena u 5. Ona sapuce nesto u bradu. Reko sta sapucete recite jasno i glasno, neka cuje doktor, zabole me bas. Prvo me drzavno je.... da izvinete pa sada i privatno. Magarci!!!!
Krajem februara idemo za BG pa cu tamo naci nekog kardiologa

Ovo je sramota sta se radi.
tresla sam se danas od nervoze.
ljudi cute i cekaju
reko samo vi cutite , tako nam i treba kad smo majmuni. Em papreno placamo em papreno cekamo.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Sum na srcu kod bebe
27.1.2016 0:43:25   
choopa choops
Covjece pa oni nisu normalni! Da ih zadavis! Sram ih bilo!

A ovo za informacije, tako su meni u Pg za sina na otpustu rekli da ima nespusten testis i da ce morati da operise, i da to nije strasno. Mozda njima, mebi je u tom momentu bio šok.
Tri dana smo gore bili i oni si cekali na otpustu pred dvaeset zena to da kazu.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Sum na srcu kod bebe
27.1.2016 4:29:14   
dijana1*
Citala sam za testis sta vam se desilo.
Meni niko nista nije rekao na otpustu nego tek na kontroli posle 20 dana. Isto tako , mozda ce hiruski morati da se resi ali nije strasno .sto kazes nije njima ali majkama je to sok.
Pisacu u temi.



_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Sum na srcu kod bebe
27.1.2016 12:33:35   
Maraj
Ajaoj....bezobrazluk.... pa sta bi na kraju , jer vas primio? I privatno sz dr postali jako bezobrazni. Ja sam u trudnici privatno isla kod hematologa. Dolazila u zakazano vreme i po par min ranije , a onda cekala po 2,5 do 3 sata da me primi. I tako skoro svaki mesec.....uzas sta se radi....

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Sum na srcu kod bebe
27.1.2016 12:37:01   
mila83
Dijo,koji je to bezobrazluk! Tako se i nama desilo kada smo imali zakazano privatno kod oftamologa u NS,za Dimitrija,imao je godinu i 8 meseci,cekali smo dva i po sata duze od narucenog termina,on se unervozio,treba da spava..itd..na kraju petominutni pregled jer nije hteo da saradjuje,ovaj poceo i da se dere na njega,zamisli !

Ako budes isla u BG,moj savet-potrazi dr Idu Jovanovic, vec sam pisala da je svojom dijagnozom i brzom reakcijom spasila moje dete! ona radi na UDK u Tirsovoj ili privatno u Belmedic. Odlican dijagnosticar,detaljna,tacna,sve ti lepo objasni,strpljiva...svaka joj cast !

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Sum na srcu kod bebe
27.1.2016 21:50:43   
dijana1*
Maraj cekala sam sat vremena i onda je dosao a sestra je uvela pacijente koji su bili naruceni pre mene. I onda sam je pitala a kada bismo mi trebali doci na red a ona pa pregled zraje oko 20 min ako je sve uredu. Nece da mi kaze sramota je. I ja saberem koliko nas je u cekaonici i ispadne oko 17 h. I tu popizdim svasta im kazem i odem. Neozbiljni su.
Pitala sam ih dali vi mislite da je normalno da me narucite u pola 3 i da beba od mesec dana ceka na pregled do 5 . Treba je nahraniti, presvuci.... gde ja to da uradim. A cekaonica 2×2 jedni na drugima sede . Nisam luda da cekam
Mila hvala ti puno. Raspitacu se. U BG cu ga definitivno pregledati jer u BL ocigledno nema doktora.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Sum na srcu kod bebe
28.1.2016 16:03:21   
choopa choops
A i vala je trebala da je neka reć da beba uđe prva, pa bez obzira što je privatno. I ti ljudi su mi neki, što niko nije predložio valjda nisu ćoravi..user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Sum na srcu kod bebe
8.4.2016 14:03:50   
Zemunka85
Bili smo i na UZ srca. Ja nju ne vodim, ne vodim kod DR, al kad zaredjamoooooo :D.
Prostim jezikom objasnjeno - sve je ok, zdravo srce, fizioloski sum, sme u anesteziju (za operaciju krajnika), blablabla a latinski naziv neki od 5reci, pominju neku hordu nemam pojma, ali sam se konsultovala sa njih par, kazu daje aaaaaapsolutno sve ok.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Sum na srcu kod bebe
11.2.2017 12:22:30   
mati
Matiji se zatvorio, znaci sa punih 6 god. Dr kaze da ga vise ne cuje i ne vidi tu rupicu, ali kontrola za 3 god. Do sada je bila na 6 mes p na godinu dana. Moze da se bavi bilo kojom aktivnoscu, tj sportom.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Sum na srcu kod bebe
11.2.2017 12:49:03   
IvanaSK RR
Sin je imao ne klasican sum, nego mu srce nije istog oblika kao sto bi trebalo, tako su mi nekako objasnili.
Pre dve godine smo bili u Tirsovoj i snimali, rekli da je ok i kontrola za dve godine. Sad kad smo isli po uput na VMA, rekli su nam da nema potrebe da idemo opet, jer on igra fudbal i imaju zdravstvene kontrole na sest meseci.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Sum na srcu kod bebe
3.10.2019 13:37:10   
vonavoj
Bili smo na prvom uz srca zbog suma,znaci M ima 16 meseci..dr je prespora,napisala da je dete uznemireno,a on dobar,ne moze nepomicno da lezi.. a ona kuca sa jednim prstom..no,dobro..sve je u granicama.nije sigurna da li ima rupicu,ili ne..kontrola za godinu dana.
user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Sum na srcu kod bebe
3.10.2019 14:13:04   
smeško
Ма, супер Вон. Те рупице се најчешће саме затварају. Ако није сигурна, значи да није велика. Не размишљај о томе.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Sum na srcu kod bebe
3.10.2019 14:37:36   
vonavoj
Ma da..vidim po detetu. Pita da li se zamara?! Evo spavao 1h i dosta mu je..

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Sum na srcu kod bebe
20.4.2021 12:39:21   
dunja RR
Mi smo završili sa kardiologom hvala Bogu, pratili su nas 7 godina, i dr Vukomanović jutros pregedao S, urađen EKG, kaže sada ste libero, sve je ok sa S, nema potrebe više da prate srce user posted image

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Sum na srcu kod bebe
20.4.2021 20:12:57   
flamingos
Dunja,divno.Presrećna sam.Radujem se sa vama.Ljubim vas puno.❤


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Sum na srcu kod bebe
20.4.2021 22:56:54   
dddaca
Sjajno! user posted image Verujem da vam je to ogromno olaksanje

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 124
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here