|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Betanija Novi SAd
8.7.2009 13:05:44   
Lilly*
Slazem se sa Tashom, takvo razmisljanje je i u meni pobudio post bunomather. Mislim, nije se dobro svadjati tamo ni sa kim, jer se one medjusobno poznaju i cuvace ledja jedna drugoj, a vi ste uglavnom same, tesko da ce neka od porodilja stati uz vas iz prostog razloga sto se boje za sebe i svoju bebu i posledica koje mogu proisteci iz svadje i stajanja na vasu stranu. Ali, dobro je ipak znati pojedine brojeve i ljude kojima se mozemo obratiti u krajnjoj nuzdi. I jos nesto, mislim da lepa rec ima mnogo bolji efekat od svadje. Lepo zamoliti nekoga za pomoc, pa ako taj neko bas nece, ima drugi ko ce pomoci.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Betanija Novi SAd
8.7.2009 13:40:07   
oliveradj
E ajde da nas neko zove za svedoke sa RR sredićemo ih sve u Betaniji ima da napravimo da funkcioniše kako treba.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Betanija Novi SAd
8.7.2009 17:58:04   
BUNOMATHER
Drage mamice
Veoma je zanimljivo da sam ja kad god sam zatrazila opciju: molim vas vase ime,dobila promenjen ton prema meni na bolje.O podizanju tona sa moje strane prema nekome nisam prichala.Govorih o kulturnoj komunikaciji.Ne podrzavam porodilje koje idu sa negativnim stavom ,koriste psovke i slicno...Tamo gde lezite posle porodjaja,radi se o borbi.Jedino ako vam je bas sve u savrsenom redu necete imati problema,medjutim,ako vam dete npr.dobije zuticu i odnesu ga vec ste u dubokom problemu.Poenta je sto niko nema nameru da vas obavestava naredna 24 sata sta vam je sa detetom,a to drage moje ne zelite da znate kako je ni u snu.Ja sam sa svima imala rasprave na Neonatologiji,jer nisu znali ko sam,dok su u porodjajnoj sali znali pa su bili izrazito ljubazni.Kada postavljate ozbiljna pitanja i pozivate se iskljucivo na zakon,vi ste svemoguci.Zato se moj savet odnosio na odlicno informisanje o svim mehanizmima,a nikako na divljastvo i svadjanje.O tome da vam neko naudi nema ni govora,jer postoje procedure iz kojih je sve jasno o odgovornosti lekara i sestara.Jedna stvar je najvaznija:NE SMETE SE PLASITI,JER RADITE NAJHRABRIJU STVAR NA SVETU:PORADJATE SE U SRBIJI.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Betanija Novi SAd
8.7.2009 18:23:46   
Dora
user posted image ja delim tvoje mišljenje u potpunostiuser posted image

(odgovor članu BUNOMATHER)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Betanija Novi SAd
9.7.2009 9:07:02   
Anoniman
Da, verovatno uopšte ne razumem o čemu pričaš BUNOMATHER jer nisam imala loša iskustva u Betaniji, sem jedne noćne smene, pa sam odlučila da spavam.

I dalje mislim da ime i prezime i objašnjavanje sestrama da poznajemo zakon, i u tel-u imamo br glavne sestre, nekih medija i ministarstva, ne može da pomogne.

No, svako misli kako hoće, i radi kako hoće.

JA to nikada ne bih uradila, jednostavno se ne bih usudila. (sva sreća, na prvom porođaju nije ni bilo razloga za tako nešto)

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 80
   RE: Betanija Novi SAd
9.7.2009 9:21:17   
Anoniman
mi ovdje dodjosmo do odgovornosti ljekara i sestara !!!!
pa svi idemo sa pretpostavkom da odogovorno rade svoj posao

e sad meni izmedju trudova nije ni na um pao zakon ( a svakodnevno ga koristim u poslu)

poslije porodjaja sestre su radile svoj posao vrlo profesionalno!
ginokolozi kao i pedijatri su uradili svoj dio posla i možete misliti nisam se morala pozivati na zakon da mi kaže šta je sa mojom bebom i sa mnom (odnosno da li je sve u najboljem redu)

i ne znam u čemu je problem user posted image ...ako normalno razgovaraš pitaš, dobiješ i normalan odgovor


da moram dodati ja se poradjala u Sarajevu na KCUS, ali mislim da je to sve isto


< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 9.7.2009 9:23:58 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 81
   RE: Betanija Novi SAd
9.7.2009 11:28:56   
Anoniman
Citam vase postove, pa sam i ja morala da se ukljucim u ovu pricu.
Istina, jos davno sam obecala da cu da ispricam svoja iskustva iz Betanije.

Primljena sam u Betaniju 15.04.2009. godine ujutro, a CR je uradjen sutradan. Iz Betanije smo bebice i ja izasle 23.04.2009. godine. Moja iskustva su vise nego pozitivna. Generalno, celokupno osoblje je bilo vrlo profesionalno, od zena koje ciste, preko glavnih sestara, sestara iz soka, ginekoloskih sestara, pedijatrijskih sestara, do ginekologa, pedijatara i anesteziologa. Za tih 8 dana koliko sam provela u Betaniji, promenila sam vise cimerki i koliko sam videla sve su imale isti tretman. Ne kazem da je celokupno osoblje 24 h bilo nakezeno od uha do uha, ali to ni ne moraju. Svi su bili ljubazni, profesionalni i radi da pomognu. Kad je trebalo da nas nam oobjasne proceduru anestezije, nam daju informacije o bebama, da nas izmlazaju, sterilisu izmazalice, previju rane, pomognu pri tusiranju, promene posteljinu jer se prosulo mleko, skuvaju caj (cak nekima i kafu), premeste i ponesu kofere... Istina, nije im to sve u opisu radnog mesta, ali im je izgleda svima bilo u opisu covecnosti. Koliko sam primetila ni jednoj cimerki nesto nije odbijeno od zahteva. Moguce je i da smo mi bile prilicno skromne u zahtevima, ali ipak mislim da su se zaposleni u Betaniji pokazali kao vrlo profesionalni.
Hvala im.
Najvecu zahvalnost mom ginekologu koji me je porodio (i ostavio savrsen rez) doc. dr Arturu Bjelici.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 82
   RE: Betanija Novi SAd
9.7.2009 11:53:12   
Maya21


Slažem se sa LelomNS, i kada bih nešto napisala samo bih ponavljala Leline reči jer sam bila sa njom pre i posle CR, ima jako lepo iskustvo sa osobljem, i prvi i drugi put.

Cimerko moja

< Poruku je uredio Maya RR -- 9.7.2009 11:55:59 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Betanija Novi SAd
9.7.2009 11:55:42   
Anoniman
Poljubac cimerki i malom kososhu.

(odgovor članu Maya21)
  Direktna veza do poruke: 84
   RE: Betanija Novi SAd
10.7.2009 22:21:17   
BUNOMATHER
Eto,one koje treba da se porode,chule su od Lele sta treba da ocekuju: covekoljupce i hotel sa dve do tri zvezdiceuser posted image Samo napred neka kontrakcije pochnuuser posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Betanija Novi SAd
10.7.2009 22:42:22   
Maya21
Da, ja sam bila sa Lelom u sobi, i ne nije bilo kao u hotelu ali su bili ok, svaki put kada smo tražile neko objašnjenje ili pomoć, sestrice ili doktori su bili tu da nam pomognu. Čistačice su brisale 3 ili 4 puta dnevno sobu... Čisto je, koliko može da bude u ustanovi u kojoj se dnevno menjaju pacijenti. I naravno ništa nema od onih horor priča koje sam nekada slušala user posted image a to je možda zbog toga što taj stari deo NS Betanije više nije u funkciji, sada se koristi samo novi deo.

(odgovor članu BUNOMATHER)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Betanija Novi SAd
10.7.2009 23:12:19   
Anoniman
Mislim da nema razloga za ironiju BUNOMATHER. Ne prolaze svi grozno u porodilištu. 

(odgovor članu Maya21)
  Direktna veza do poruke: 87
   RE: Betanija Novi SAd
19.7.2009 0:25:19   
ZVONČICA
Moja iskustva iz Betanije su više nego pozitivna. Ležala sam na patologiji 5 dana pre porođaja, a u predporođajnoj sali bila 2 puta. Trudnoću sam vodila u Domu zdravlja i nisam imala nikakvu vezu. Ono što je meni najviše pomoglo u celoj priči je Škola za trudnice. Nas je izuzetno dobro spremila sestra Eva, koja je insistirala na vežbama disanja i napinjanju. Posle njenih časova sam otišla na porođaj više nego spremna, mislim na samopouzdanje. Naravno da su komplikacije nepredvidljive ali pozitivan stav i radovanje tom događaju bi trebali da nadvladaju strahove o ličnoj fizičkoj boli. Bitno je samo da se beba ne pati i da je sa njom sve u redu kako bi što pre išli kući i uživali. Ono što ne mogu a da ne kažem jeste da i nas žena brate mili ima baš svakakvih. Kažemo za muškarce da znaju da budu skrnavi i aljkavi , ali kad su žene takve pa i još gore od toga onda mogu i da razumem medicinsko osoblje kad odlepi i svašta kaže.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Betanija Novi SAd
19.7.2009 8:36:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ZVONČICA

Ono što ne mogu a da ne kažem jeste da i nas žena brate mili ima baš svakakvih. Kažemo za muškarce da znaju da budu skrnavi i aljkavi , ali kad su žene takve pa i još gore od toga onda mogu i da razumem medicinsko osoblje kad odlepi i svašta kaže.


Apsolutno se slažem!

(odgovor članu ZVONČICA)
  Direktna veza do poruke: 89
   RE: Betanija Novi SAd
20.7.2009 10:56:21   
simke
Ja sam se porodila 26.11.2008.u Betaniji.Nasla sam vezu[za svaki slucaj],jer mi je bila karlicna prezentacija.Moja veza je bila babica[iskusna],koja je bila uz mene stalno,bodrila me i porodila sam se prirodnim putem,relativno brzo.S obzirom da nisam isla u skolu za trudnice,pratila sam njene instrukcije i hvala bogu sve se dobro zavrsilo.Lezala sam 5 dana i mogu da prijavim da su sobe odlicne,higijena na nivou[spremacice ciste dva puta dnevno],hrana prava bolnickauser posted image Sestre sa odeljenja su ekstrauser posted image Jedino ove sa laktacije su neuhvatljive[a neke i drske],pa mi je tako jutro posle porodjaja jedna stisnula areolu da sam sve zvezde videla uz komentar odlicno[misleci valjda na mleko],dok je druga komentarisala kako su mi bradavice male i uvucene,pa bi trebala nabaviti silikonskeuser posted image Sve u svemu nije hotel sa 4 *,ali ja sam bila zadovoljnauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Betanija Novi SAd
17.8.2009 14:56:46   
BiBi81
Drage trudnice, nadam se da ćete mi pomoći svojim iskustvima. Uskoro ulazim u 8.mesec i naravno sve više razmišljam o porodjaju. Ne mogu reći da na mene nisu delovale sve te loše priče u vezi Betanije. Da bih se odsećala koliko-toliko opuštenije i sigurnije, treba mi preporuka nekog dobrog doktora koji bi me porodio u Betaniji, a koji pri tom radi negde i privatno kako bih ga mogla na vreme kontaktirati i "srediti" da me pazi user posted image .  Inače, trudnoću vodim u državnoj ustanovi. Hvala unapred na savetima i preporukama user posted image

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Betanija Novi SAd
17.8.2009 15:15:16   
Anoniman
Poslala sam ti privatnu poruku.

(odgovor članu BiBi81)
  Direktna veza do poruke: 92
   RE: Betanija Novi SAd
23.8.2009 12:26:08   
svetlanamama
user posted image U suštini nemam neko jako loše iskustvo sa Betanijom, ali mi idu na živce nesposobne, a u vek najarogantnije sestre, koje se šlepaju na grbačama svojih savesnih i dobrih koleginica. Predlažem da takve dobijaju negativne poene od strane koleginica, a i pacijentkinja, pa kad skupi određeni broj- OTKAZ KAO KUĆA. Pomogućstvu i oduzimanje dozvole za rad.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Betanija Novi SAd
23.8.2009 13:46:00   
Lilly*
Neki dan sam bila u poseti drugarici koja se porodila. Pa ono je sada hotel sa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image u odnosu na ono kako je bilo kada sam se ja poradjala. Bude ih po 4 u sobi, a ne kao nas 10, i sada nisam sigurna na koliko soba dolazi kupatilo, a ne kao pre na ceo sprat! i pošto je ostala duže u bolnici posle porodjaja, premeštena je u sobu gde ima njih 2, i imaju čak i televizor! 

_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu svetlanamama)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Betanija Novi SAd
25.8.2009 22:21:29   
Buba76
Da li neko moze da mi napise ime nekog dobrog dr. na Betaniji?

Pre mesec dana sam isla na expertni UZ(putujem do NS) i dr.XY mi je rekao da ne moze da vidi dobro jer se beba jako vrti,extra neljubazan bio, pa da dodjem ponovo za mesec dana.Sada bih uskoro trebala da zakazem ,ali kod koga?
Cula sam da je dobar dr. Belopavlovic,sta mislite?

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Betanija Novi SAd
25.8.2009 22:23:08   
Anoniman
Iskreno, za njega nisam cula mnogo, ne znam da li Milosevic radu uz, ali za njega vazi da je jedan od najboljih, a kazu da je dobar i Vejnovic.

(odgovor članu Buba76)
  Direktna veza do poruke: 96
   RE: Betanija Novi SAd
25.8.2009 22:25:27   
Buba76
Hvala ti puno draga.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Betanija Novi SAd
25.8.2009 22:26:25   
Anoniman
Nema na cemu, zao mi je sto ne mogu da ti kazem iz iskustva posto sam radila to privatno, ali i tudja su dobra user posted image

(odgovor članu Buba76)
  Direktna veza do poruke: 98
   RE: Betanija Novi SAd
25.8.2009 22:27:58   
cicko
Kazu za Belopavlovica da je dobar strucnjak, ali malo prica sa pacijentkinjama, uglavnom se usredsredi na strucne nazive koje diktira sestri. Znam da je dobar dr Dragan Stajic, prof.Aleksandra Novakov i Sinisa Stojic. Ja sam danas bila kod dr Djordja Ilica i prezadovoljna sam (cak mi je i pol rekao, mada mi nije bio prioritet)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Betanija Novi SAd
25.8.2009 22:28:11   
Buba76
Pa dobro,i to je nesto. Ovaj je bio blago receno odvratan!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ana RR: Moja porođajna priča
Tražim ga očima, babica ga umotava i dodaje mi to malo, čupavo klupko, i istog trenutka kada ga stavljam na sebe on pres...
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.



Click Here