Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja moram reci da sam ja ZA svaku ravnopravnost muskarca i zene, i da zene treba da biraju sta ce u zivotu, ali cak i ne obrazovani ljudi znaju kako se prave deca. Ima puno porodica koje bi tu decu usvojile-i to se sve moze resiti van domova i sl institucija. Odreknes se deteta, sudski ga usvoji druga porodica i ti si zavrsio-resen ti je problem toga sto imas tu bebu. Nema potrebe ubiti je. Svako ko zna kakav je osećaj biti trudan, nije u stanju dati dete (smatram ja, a nisam u pravu, jer su domovi puni). Ja ne bih mogla dati dete nakon 9 meseci. Zato, kada ne bih imala da mu pružim ono što mislim da se detetu treba pružiti (a mislim da mu se treba pružiti mnogo više od ljubavi), ne bih ga zadržala. Naravno, trudila bih se ni ne ostati u drugom stanju i ne dovoditi sebe u u takvu groznu situaciju. IZVORNA PORUKA: Dora Zna se šta je abortus, sve ostalo ne spada u temu o abortusu Tačno tako! IZVORNA PORUKA: Nedja POogotovo zato sto izmedju abortusa i toga o cemu se ovde pise pravim nepremostivu razliku. Ja sam za abortus, ako zena odluci tako. Naravno, pod odredjenim uslovima, ali generalno sam za. Ne verujem ni u boga, tako da ta prica da je to sve bozji plan kod mene ne pije vodu. IZVORNA PORUKA: Dora Draga, ja i Neđa ovde ŽELIMO da čitamo vaše stavove o LEGALNOM abortusu (do 10 nedelje trudnoće) a NE ŽELIMO da čitamo o UBISTVU deteta koje još nije rođeno ali je dete, ne više embrion. To je razlika, ovo je tema o abortusu. IZVORNA PORUKA: anuksunamun to je plan HOMO SAPIENSA Homosapiens (def iz Wikipedie): Човек је живо биће које се битно разликује од свих других бића јер има разум. Dalje, razumom prosudi da recimo ni za koga, pa ni za taj embrion, nije dobro da se rodi. Naravno, taj razum prethodno treba da koristi da se ne bi doveo u situaciju koja rezultira abortusom. IZVORNA PORUKA: Nedja luma, koliko god tema abortusa bila bolna, a svima jeste, i to je deo zivota, i neke se zene nose sa tim i potrebna im je podrska kao i svima drugima na forumu. Na kraju krajeva, zivot ne cine samo lepe stvari, nego i ovakve, teske i bolne...pa zasto ne pricati i o tome? Potpuno sam, kao i sve ostale zene ovde, svesna da mnogima tesko pada da ovo citaju, ali naziv teme je vise nego jasan, pa zasto bi neko sebi pricinjavao bol citajuci ovu temu, ako ne mora i ako ga ne zanima i misljenje drugih? Ne mislim ovim nista lose, ali se ne slazem sa tobom da ovakvim stvarima ne treba pisati na forumu. Dodala bih još jednu stvar. Mislim da svaka žena, koliko god da nije želela da zadrži trudnoću, otplače svoje posle abortusa. IZVORNA PORUKA: luma Tema je ZELIM ABORTUS. Svakoga od nas "povuce" da otvori da vidi sta je?I prvo sto pomisli nesto nije Ok sa bebom, mamom (buducom), mora iz nekog razloga... (zelimo dati podrsku, pomoci barem rijecima ako se moze) .Ja je nikada ne bi otvorila da nije ovakakav naslov. Iskreno, da nešto nije ok sa trudnoćom, naslov ne bi bio ŽELIM nego MORAM NA... Jer jedno je želeti, a drugo morati.
|