|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Želim abortus
26.12.2009 20:58:01   
Dora
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

zasto ja vas poredim sa zverima????????????????o cemu se radi??????????????ja sam pokusala da objasnim kako to izgleda..ali u redu je ...nikog ne nazivam zverima...ali su dela takva za mene zverstva...ja zelim ljudima dobro .........i kada sam rekla da si mi ziva i zdrava ...tacno tako sam i m islila ...ejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!prekinite sa izvrtanjem reci...u svakom slucaju ...zavrsila sam sa svojim razmisljanjem na ovu temu.....neka svako radi kako hoce....ne izvrcite reci..

Izvini ako sam pogrešno shvatila. Evo, objasnila sam u prethodnom postu. Nemoj da se ljutišuser posted image i nemoj da ideš. Samo mislim da si preoštra i znam zbog čega, shvatam ja sve to, neke žene to koriste umesto kontracepcijeuser posted image Pročitaću još jednom sve a ti nemoj da se ljutiš.

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 226
26.12.2009 20:59:46   
Anoniman
znam da si mislila to sto si na pisala, anuk, ali ako kazes da je neko delo zversko, onda su ljudi koji to cine zveri. I ja sam vec iznela svoj stav o tome, pa da se ne ponavljam.
Ni ja ne zelim da odes iz ove teme, samo se, jednostavno, ne slazemo, sto nije razlog za napustanje teme.

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 227
26.12.2009 21:05:02   
anuksunamun
ja sam uradila strasnih stvari...pa sam naucila nesto..svi gresimo.mi smo ljudi i zveri ne mozemo biti.....ali mozemo da radimo grozne stvari..moja je borba jaka koliko i bol koju osecam zbog te dece...inace ne smem vise ,,da pisem o ovome ..jer sam pocela da placem..jednostavno ne mogu...mene to uzasno pogadja...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 228
26.12.2009 21:20:58   
Dora
Svi mi grešimo, ali uvek postoji neko dobro objašnjenje. Normalne smo, žene smo, pogađaju nas stvari...borimo se protiv njih koliko i kako umemo... ali ako hoćemo da učinimo svet boljim mestom onda najbolje što možemo je da povedemo računa o svom ponašanju. Ja na druge ne mogu i ne želim da utičem, ali trudim se da radim ono što mislim da je ispravno (što nije uvek stvarno ispravno) pa ako i pogrešim, pokajem se, bude mi krivo ali bože moj, sledeći put pazim da uradim bolje. 

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 229
26.12.2009 21:54:40   
luma
Drage moje,
Sada sam procitala vecinu Vase prepiske i mislim da ide u pogresnom pravcu u odnosu na post od otvaranja teme.
Slazem se sa Anuk u svemu, naravno da svako ima pravo na svoje misljenje, ali mislim da ga ne iznosite na pravom mjestu, te da vrijedjate osjecanja mnogih clanica foruma. Jer na ovom forumu vecina nas trazi utjehu, savet, podrsku... sve u slavu zivota i djeteta.Najbolnija tema jeste spontani, kiretaza, srce vise ne kuca...user posted image
Pitanje abortusa jeste osjetljiva tema i na kraju krajeva svaka zena sa ocem buduceg djeteta treba o tome odluciti, naravno postujem pravo izbora, ali ... nemojte ovdje...Gdje slavimo zivot i bebejce bez obzira na sve.
Nadam se da nikoga ovo nece povrijediti.Puno srece i veeeeeliki pozdrav.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 230
26.12.2009 22:19:21   
Anoniman
luma, koliko god tema abortusa bila bolna, a svima jeste, i to je deo zivota, i neke se zene nose sa tim i potrebna im je podrska kao i svima drugima na forumu. Na kraju krajeva, zivot ne cine samo lepe stvari, nego i ovakve, teske i bolne...pa zasto ne pricati i o tome?
Potpuno sam, kao i sve ostale zene ovde, svesna da mnogima tesko pada da ovo citaju, ali naziv teme je vise nego jasan, pa zasto bi neko sebi pricinjavao bol citajuci ovu temu, ako ne mora i ako ga ne zanima i misljenje drugih?
Ne mislim ovim nista lose, ali se ne slazem sa tobom da ovakvim stvarima ne treba pisati na forumu.

(odgovor članu luma)
  Direktna veza do poruke: 231
26.12.2009 22:41:29   
luma
Draga upravo o tome zelim da kazem da nije OK. Tema je ZELIM ABORTUS. Svakoga od nas "povuce" da otvori  da vidi sta je?I prvo sto pomisli nesto nije Ok sa bebom, mamom (buducom), mora iz nekog razloga... (zelimo dati podrsku, pomoci barem rijecima ako se moze) .Ja je nikada ne bi otvorila da nije ovakakav naslov. Postujem pravo na izbor (slagala se ja s tim ili ne) ali mislim da je Bobin post vise za temu partnerstvo. Ne mislim nista zlo, daleko od toga i sada se pitam sta mi je trebalo da ovo komentarisem ali naslov...vuce.
Naravno sve najbolje i bez ljutnje  

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 232
26.12.2009 22:57:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja moram reci da sam ja ZA svaku ravnopravnost muskarca i zene, i da zene treba da biraju sta ce u zivotu, ali cak i ne obrazovani ljudi znaju kako se prave deca.  Ima puno porodica koje bi tu decu usvojile-i to se sve moze resiti van domova i sl institucija.  Odreknes se deteta, sudski ga usvoji druga porodica i ti si zavrsio-resen ti je problem toga sto imas tu bebu.  Nema potrebe ubiti je. 

Svako ko zna kakav je osećaj biti trudan, nije u stanju dati dete (smatram ja, a nisam u pravu, jer su domovi puni). Ja ne bih mogla dati dete nakon 9 meseci. Zato, kada ne bih imala da mu pružim ono što mislim da se detetu treba pružiti (a mislim da mu se treba pružiti mnogo više od ljubavi), ne bih ga zadržala. Naravno, trudila bih se ni ne ostati u drugom stanju i ne dovoditi sebe u u takvu groznu situaciju.

IZVORNA PORUKA: Dora

Zna se šta je abortus, sve ostalo ne spada u temu o abortusu

Tačno tako!

IZVORNA PORUKA: Nedja

POogotovo zato sto izmedju abortusa i toga o cemu se ovde pise pravim nepremostivu razliku. Ja sam za abortus, ako zena odluci tako. Naravno, pod odredjenim uslovima, ali generalno sam za. Ne verujem ni u boga, tako da ta prica da je to sve bozji plan kod mene ne pije vodu.

user posted image

IZVORNA PORUKA: Dora

Draga, ja i Neđa ovde ŽELIMO da čitamo vaše stavove o LEGALNOM abortusu (do 10 nedelje trudnoće) a NE ŽELIMO da čitamo o UBISTVU deteta koje još nije rođeno ali je dete, ne više embrion. To je razlika, ovo je tema o abortusu.

user posted image

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

to je plan HOMO SAPIENSA

Homosapiens (def iz Wikipedie): Човек је живо биће које се битно разликује од свих других бића јер има разум.

Dalje, razumom prosudi da recimo ni za koga, pa ni za taj embrion, nije dobro da se rodi. Naravno, taj razum prethodno treba da koristi da se ne bi doveo u situaciju koja rezultira abortusom.

luma, koliko god tema abortusa bila bolna, a svima jeste, i to je deo zivota, i neke se zene nose sa tim i potrebna im je podrska kao i svima drugima na forumu. Na kraju krajeva, zivot ne cine samo lepe stvari, nego i ovakve, teske i bolne...pa zasto ne pricati i o tome?
Potpuno sam, kao i sve ostale zene ovde, svesna da mnogima tesko pada da ovo citaju, ali naziv teme je vise nego jasan, pa zasto bi neko sebi pricinjavao bol citajuci ovu temu, ako ne mora i ako ga ne zanima i misljenje drugih?
Ne mislim ovim nista lose, ali se ne slazem sa tobom da ovakvim stvarima ne treba pisati na forumu.

Dodala bih još jednu stvar. Mislim da svaka žena, koliko god da nije želela da zadrži trudnoću, otplače svoje posle abortusa.

IZVORNA PORUKA: luma

Tema je ZELIM ABORTUS. Svakoga od nas "povuce" da otvori  da vidi sta je?I prvo sto pomisli nesto nije Ok sa bebom, mamom (buducom), mora iz nekog razloga... (zelimo dati podrsku, pomoci barem rijecima ako se moze) .Ja je nikada ne bi otvorila da nije ovakakav naslov.

Iskreno, da nešto nije ok sa trudnoćom, naslov ne bi bio ŽELIM nego MORAM NA... Jer jedno je želeti, a drugo morati.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 233
26.12.2009 22:59:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Dodala bih još jednu stvar. Mislim da svaka žena, koliko god da nije želela da zadrži trudnoću, otplače svoje posle abortusa.

Slazem se, kao i sa ostatkom tvog posta.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 234
27.12.2009 0:06:29   
luma
Pazi sta ZELIS moglo bi ti se i ostvariti!
Ne zelim dalje ucestvovavti  u ovoj raspravi.Svakom po svom. Ja mislim da Boba nije imala ovo na umu kada je napisala post, posebno citajuci ostale postove forumasica koje su ovdje komentarisale (vidim Nedja je u "problemu" kako beba spava).
U svakom slucaju sve najbolje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 235
27.12.2009 0:09:29   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu luma)
  Direktna veza do poruke: 236
27.12.2009 0:20:29   
luma
user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 237
27.12.2009 9:48:04   
Anoniman
Samo nisam shvatila zašto prozivaš Nedju?
Ni jedna od nas abortus ne koristi kao kontracepciju, samo kažemo da ima situacija kada je to najbolja odluka koja se može doneti.

(odgovor članu luma)
  Direktna veza do poruke: 238
27.12.2009 15:39:45   
Dora
Sad bi kao trebalo zatvoriti temu da se ne bi vređala osećanja onih koje su PROTIV.
Mislim da je tema dobra jer se u njoj vide stavovi i objašnjenja tih stavova pa neko ko ima neku nedoumicu, iščitavajući ove postove treba da pokuša da shvati zašto neko misli tako kako misli, a ne da ga na sve načine "ubedi" da je takvo mišljenje pogrešno.
Ako je ovo za neke bolno i ako ne mogu da dođu sebi od neverice i užasa da ima nas koje nismo isključivo protiv- neka jednostavno ne čitaju i nek posete one radosne teme tipa "Čekajući Deda Mraza"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 239
27.12.2009 19:56:08   
Anoniman

Ne zelim dalje ucestvovavti  u ovoj raspravi.Svakom po svom. Ja mislim da Boba nije imala ovo na umu kada je napisala post, posebno citajuci ostale postove forumasica koje su ovdje komentarisale (vidim Nedja je u "problemu" kako beba spava).

Ne razumem ni jednu jedinu rec iz ovog posta.
Pazi sta zelis?!?!Zaboga!
A to za spavanje ne mogu da povezem sa ostatkom poruke, niti znam o cemu pricas posto je moje dete veliko i odlicno spavauser posted image I ne znam kakve to ima veze sa abortusom.

(odgovor članu luma)
  Direktna veza do poruke: 240
27.12.2009 19:58:07   
Dora
Neđo, ne zamaraj se s glupostima, imamo lepših tema saduser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 241
27.12.2009 20:02:52   
Anoniman

Ne razumem ni jednu jedinu rec iz ovog posta.
Pazi sta zelis?!?!Zaboga!
A to za spavanje ne mogu da povezem sa ostatkom poruke, niti znam o cemu pricas posto je moje dete veliko i odlicno spavauser posted image I ne znam kakve to ima veze sa abortusom.

ni ja ne razumem ovaj posto uopste...Nista mi tu nije jasno..
mada ja inace ne razumem nijednu zensku osobu koja osudjuje devojke koje su abortus imale...
Ponavljam hiljaditi put: nikad se ne zna u koju situaciju neko moze da zapadne...
A za ovo sto je doticna napisala Nedji: pazi sta zelis...
To mi je jako okrutno, nisko i surovo...
Kao kad bih ja njoj rekla: Nikad ne reci nikad...
ne daj boze nikome ali...hvala bogu izbor postoji

PO nasem zakonu, silovatelj dobija 10 godina zatvora ako zrtva zatrudni..
A sta ona treba? da mucenica gaji njegovo dete?
uf..ne mogu da se nerviram

kao sto sam rekla., moja kuma je abortirala...Znajuci situaciju u kojoj je bila, uvek cu da branim mogucnost na izbor!!!
Uvek!

< Poruku je uredio OTI -- 27.12.2009 20:04:18 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 242
27.12.2009 20:07:22   
Anoniman
Stvarno, necu da se zamaram vise, mislim, reci nekome pazi sta ZELIS, mozda ti se i ostvari...no comment, ali zaista.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 243
27.12.2009 22:10:23   
Anoniman
Mislim da VEĆINOM žene koje pokušavaju, a iz nekog razloga ne mogu, ostati u drugom stanju, osuđuju one koje su za abortus.
Mislim da je luma htela reći, da je tebi Nedjo, lako da kažeš da si ZA ako je to potrebno, jer već imaš dete.
A ono pazi šta želiš... to je upućeno meni, jer sam rekla ovo: Iskreno, da nešto nije ok sa trudnoćom, naslov ne bi bio ŽELIM nego MORAM NA... Jer jedno je želeti, a drugo morati.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 244
27.12.2009 22:14:51   
Anoniman
Ok, i ja to razumem, zasto ne mogu svi da budu za abortus. Zato sam i napisala da tema ima jasan naziv, i da ne mora da je cita ko nece. Postoji brdo tema u koje ne zalazim, jer me ne zanimaju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 245
27.12.2009 22:15:25   
Anoniman

A ono pazi šta želiš... to je upućeno meni, jer sam rekla ovo: Iskreno, da nešto nije ok sa trudnoćom, naslov ne bi bio ŽELIM nego MORAM NA... Jer jedno je želeti, a drugo morati.

Na koga god da se odnosilo-uzas.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 246
27.12.2009 22:28:26   
Anoniman

Na koga god da se odnosilo-uzas.

Slažem se.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 247
27.12.2009 22:46:26   
Ana RR
Ne dopada mi se to što ispada da mi sad ovde podržavamo abortus u smislu Samo napred žene, abortirajte kad god možete!!! Mislim, glupost!

Ja sam za pravo izbora, da li ću ili neću abortirati i ako hoću koji su moji razlozi, to se nikoga ne tiče..

JA bih živela sa time što sam učinila, JA bih znala kako se osećam.. a šta drugi misle, iskreno, zabole me..

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 248
27.12.2009 22:47:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ne dopada mi se to što ispada da mi sad ovde podržavamo abortus u smislu Samo napred žene, abortirajte kad god možete!!! Mislim, glupost!

Ja sam za pravo izbora, da li ću ili neću abortirati i ako hoću koji su moji razlozi, to se nikoga ne tiče..

JA bih živela sa time što sam učinila, JA bih znala kako se osećam.. a šta drugi misle, iskreno, zabole me..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 249
27.12.2009 23:03:47   
Anoniman
Nikoga ne osudjujem, svako neka donese odluku kakvu zeli i ako misli da je ispravna. Ja ne bh nikada to ucinila, jedino ako smo ja ili beba ugrozeni.

Nego mene zivo zanima sta se desilo da osobom koja je pokrenula ovu temu? Jos kada sam procitala da je neki dr ubio zenu, sva sam se najezila....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here