|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 17:39:59   
physio70
Branki, ko ne bi plakao. Zaplacemo mi koji te ne poznajemo. Taj silni bol mora nekako da izadje. Kad se to desi ides dalje. Hrabra si.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 551
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 18:54:55   
mama Jo
Branki draga, najezih se od svake tvoje reci u tom postu. Horor situacija. Molim te da ne razmisljas tako i da ne krivis sebe. Na to niko ne moze da utice, prosto je tako, samo kazi ko zna zasto je to dobro... Ko zna. Sudbina. A ne ti da si kriva.
Daj sebi oduska, i nemoj da te iko zove. Malo sama sa sobom budi. Isplaci se kad god ti dodje. Strasnu stvar si prosla.
Jako mi je zao. Saljem ti najvecu mogucu podrsku!!!

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu physio70)
Direktna veza do poruke: 552
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 19:40:15   
mati
Branki moja draga... Nemam reci. Ali jedino znam da ne ames da krivis sebe, radila si najbolje sto si znala i umela, i nikako nisi mogla da zapostavis druga dva deteta, a da samo brines o trudnoci. A nista nije ni ukazivalo da ce se desiti to sto se desilo. Mi zene smo jake, hrabre, mnogo jace nego sto mislimo i verujem da ces u sebi naci tu snagu da sto bezbolnike izadjes iz svega, a opet nisi kamen da ne osecas. Isplaci se, vristi, to niko ne moze da ti zabrani. Izbaci iz sebe koliko mozes...
Hrabra si i jaka zena, to sam zakljucila iz tvojih postova, i kao sto ti rece meni onomad "osecam te na neki poseban nacin"...
Veliki grlisa za tebe.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 553
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 20:02:34   
branki*
Ja ne znam kako bih bez vas.iako ste mi virtuelne.sad sam ykljucila mob.ne javljam se nikome.ni mami,ni tati,ni bratu.,ni zaovi.inace sam dosla kuci..trazila sam da me puste.u ponedelhak cu po otousnu listu,a pocwtkom avgusta da mi jave hp analizu.Citala sam bojani bajke.sa mm nisam progovorila.ovlas me je zagrlio i to jw to.Mnogo vam hvala.na vremenu,na utehi.Ja se stalno preisoitujem.prosto,nakon 2 skroz normalne trudnoce,nije mi palo na oamet da nesto moze da se desi.citala sam ceu temu iznova.i crtice.moja trudnoca je u startu po uz kaskala za maruskinom,iako bi po p.m.trebalo da sam ja dan ipred.I onda da...23.juna gde pisem d ae cuje eho i d sam 6+3 i da kaze dr iz doma zdravlja d je u rwdu sve.A,ja ..kao u bunilu,sad ne movu d verujem kako sam to progutala bez analize.Znaci,ni tad nije bilo u redu,Da li plod koji kasni ne moze nikako i ni na koji nacin da to nadoknadi?vitaminima..lekovima..mirovanjm..Ispada da je u meni od starta bio slab plod koji se nije leoo razvijao?Ili je moglo da da sam lezalastavljala utrogestan..pila viramineda ga revitalizujem.. Ici cu u pon.po itpysnu listu.i onda u 13 kos mog dr kako sam zakazala.samo da pricamo .

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 554
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 20:20:59   
vonavoj
Isplaci se,ako ti se place,ne drzi u sebi...

Maslacak ce ti strycno reci,ali realno,nista se tu ne moze,kod malih nepravilnih trudnoca,prirodna je selekcija...nista ne bi pomoglo..tebi je progesteron bio dobar,nikakav utrogestan ti ne bi pomogao..

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 555
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 20:22:43   
Milena18
Branki, ništa što si radila/nisi radila to nije moglo da promeni, ne krivi sebe. I ne kažem ti to samo da te utešim, već zaista verujem da u ranoj trudnoći nikakva terapija, mirovanje itd. ništa ne može da promeni, to se desi jednostavno jer organizam odbaci plod sa kojim nešto nije u redu. Prošla sam kroz isto u novembru prošle godine, znam koliko je teško. Grli decu i probaj da odmoriš.


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 556
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 20:32:12   
Maslacak15
brankiuser posted image . To je uzasno brutalno ali je jednostavno: ako je u redu u redu je ako nije nema tu pomoci. Zato su svedjani i englezi tako opusteni pa zakazuju nekad i prvi ultrazvuk za double. Zato sto je to u principu samo psiholoska pomoc trudnici, da je informise da li je ok i kako napreduje. KAda su u pitanju embrionalni problemi ne pomaze tu progesteron. Ti si ga imala dovoljno, prokrvarila bi puno ranije da nisi. Ja nisam ni prokrvarila.....To su jako kompleksni i bitni procesi koji se rano odvijaju, nama se cini par milimetara ali u roku od nedelju desavaju se dramaticne promene. Zato nema tu kasnjenja. Razmislite, za double su sve bebe vrlo slicne tj prakticno iste od 5- 6,5 cm s tim sto se i radi u dve nedelje tako da postoji raspon. Ali nema ni jedna beba koja je na doublu samo 3 cm na primer. Pa da bude ok. POsle kako odmice trudnoca kad se formiraju organi itd onda se ukljucuju ti individualni geni za masu, i onda ima sitnijih i krupnijih beba i u poslednjem tromesecju ne moze beba dobro ni da se datira tu je raspon +-2 nedelje cest. Ali u 6 i 7. oj nedelji sve su bebe iste.
Tako da ja mislim da od samog pocetka je bilo zastoja u razvoju jer embrion nije bio ok. Sansa za to je skoro 30 % u tvojim godinama. Verovatno posledica subotpimalne jajne celije. Ali to ne znaci da sledeca nece biti perfektna. Niti znaci da ce ti sledeca trudnoca biti rizicna posebno samo zato sto ti se ovo desilo, ako s eodlucis na nju. Ja sam specificna i meni je jedini nacin da prevazidjem bio da probam ponovo. A zato sto sam znala ovo sto sam ti napisala puno mi je pomoglo. Ne samo da sam odmah posle jednog ciklusa pauze zatrudnela nego sam sela u auto i otisla na more iz Nemacke u Hrvatsku a potom i za BEograd pa nazad za nemacku. Sve u roku od tri nedelje. Malo pred 40. rodjendan. I kupala se i bila bez utrogestana. Jel sam znala, ako je u redu u redu je, pobacaj koji se prethodno desio nema veze sa novom trudnocom... I bilo je u redu....Imas moje postove na temi spontani iz aprila i maja 2017.
Danas je tesko. Bice i sutra. Ali ti si hrabra zenauser posted image user posted image . Mislim na tebe !!!!



< Poruku je uredio Maslacak15 -- 18.7.2020 20:33:41 >

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 557
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 20:42:07   
Sanjalicaaa
Branki, mnogo mi je zao sto prolazis kroz ovo. Zelim ti da brzo prebrodis i prebolis. Znas da nisi ti kriva. Nemoj se preispitivati, sta je bilo bilo je. Smogni snage, nadji utehu u deci i uskoro u nove pokusaje. Znam da nije neka uteha, ali ako nesto nije bilo u redu bolje i sada sto se desilo nego u poodmakloj trudnoci.
Ljubim te i grlim te puno! Budi jaka kao sto jesi! user posted image

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 558
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 21:39:06   
physio70
Branki, tvom muzu je isto tesko i ko zna sta mu sve prolazi kroz glavu. Sigurno da tebe ne krivi ni za sta. Zato je taj ovlas zagrljaj od soka i straha.Drzite se zajedno.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 559
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 21:44:17   
Maruska15
Branki moja... Sad sam usla na forum i imam sta da vidim! 😥 Mnogo mi je zao. Nemam adekvatnu rec da kažem,bas sam u šoku!  

Jako  sam se radovala sto smo nas dve sa istim terminom.. Znam koliko je tesko i strasno. Ali evo ja kazem sama sebi ako treba bolje sada nego za 7,8 nedelja. Drzi se,ljubim te!! Bas mi je loše sada...

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 560
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 21:48:07   
vocicana

IZVORNA PORUKA: branki*

Trudnice mojelepe.vise ncu pisati sa vama.izgubila sam bebu.jos sam u bolnici.jutros u 6.pisacu kasnije.ili kad mogu.jabuduc.maruska..nama je termin istog dana bio.suze samo idu.



Branki??? Ja nemam reci, nista pitati necu, oduzela sam se koliko sam se najezila.
Dragi boze, nadam se da si dobro

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 561
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
18.7.2020 22:25:30   
flamingos
Branki,isplakah se čitajući tvoj post.Znam da ne postoje reči kojima bih mogla da te utešim,ali-uz tebe sam,grlim te i ljubim i patim zajedno sa tobom.Kako ti je,to samo ti znaš i tvoje srce.Znam,oset_ila sam mnogo toga lošeg i na svojoj koži.Prošla kroz-pakao-i to je blaga reč za sve ono što sam doživela i proživela.Kad ti je teško set_i se mene...Iako te ne poznajem lično,osećam da si čovek,dobar čovek.Kad budeš u mogučnosti javi mi imaš li pp.Odmaraj,idi dalje..Moraš...Nemaš gde iz kože.Čovek ne zna koliko je jak,ustvari,koliko mora da bude jak,sve dok ga ne snađe neka muka.Ljubim te puno.♥️


(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 562
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 0:13:37   
lesli
Branki, sve su ti zene vec rekle. Nije tvoja krivica! Jednostavno los spoj.
Iako se maslacak dosta bolje razume u celu pricu i ja sam na osnovu licnog iskustva bila zabrinuta kada si se javila posle uz krajem juna. I juce pomislilih da je dobro da odes u ponedeljak, za slucaj da ono “6+3” nije bio lapsus, da bar imas miran vikend... Nazalost, ispalo je ovako kako jeste. 😔 Grlim te puno i zelim puno snage da brzo prevazidjes. Mene je tek nova trudnoca izvukla iz tog zacaranog kruga.
Nadam se da ces bar neku utehu naci u tome da nije do tebe i da nisi mogla da sprecis. I da je bolje da se tako zavrsilo sada, nego ne daj Boze posle.Kada si tuzna, isplaci se i guraj dalje. Pisi nama. Bices ti dobro, jaka si i hrabra. 🤗

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 563
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 0:28:38   
Mirko Svirko
Branki, komsinice, jako mi zao. 

Uz tebe sam naravno svim srcem. Nemoj sebe da krivis.  Nemoj sebe da mucis pitanjima. Ja sam u trudnoci mnogo radila i cak mi je vodenjak kuci pukao i secam i sta sam tada podigla to jutro i sta sam oset_ila.
Znaci DO TEBE NIJE. Nisi ti kriva.Ako ti je lakse da se isplaces, isplaci se. Negde te emocije moraju da odu. Ti si jedna snazna, hrabra,prelepa i dobra zena.Imas dvoje preslatke dece.Kako si samo pisala o svemu na pocetku i kako si se samo radovala tome. Jako mi je zao, kao da se radi o meni ili nekom mom.  Ne znam ni koje reci da upotrebim da te utesim.  Ljubim te i saljem punoo toplih zagrljaja ❤

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 564
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 7:00:21   
Didy
O, Branki, sad sam tek videla tako mi je žao! Šaljem ti virtuelne zagrljaje i želim ti da odtuguješ koliko treba, a zatim da se polako podigneš. Molim te, samo nemoj sebe da kriviš, a pogotovo ne daj drugima da ti prebacuju krivicu. Dovoljno tereta trenutno sama nosiš. ❤️

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 565
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 9:06:52   
jabudic
Branki, kako si? Mislim na tebe! 🤗


(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 566
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 10:15:14   
Mirko Svirko
Branki, saljem zagrljaj i poljubac..❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Mislim na tebe. 

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 567
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 10:16:16   
physio70
Branki, kako si danas?

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 568
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 10:38:54   
Maruska15
Branki draga mislim na tebe i grlim jako!! 💝

(odgovor članu physio70)
Direktna veza do poruke: 569
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 11:20:44   
flamingos
Branki,drži se.Ljubim te.❤


(odgovor članu Maruska15)
Direktna veza do poruke: 570
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 12:08:29   
branki*
Napisala sam vam dug post i obrusalo me.pada kisa kao iz kabla.kao da je sve kod mene tuzno.

Drage moje..Jabudic..Fizixki mi nije niata.kako se telo navikne i prilagodi.bez pogovora.odmah.Mozak je taj koji me muci.i dusa.Sa mm ni dobro jutro.nista.samo je rekao da ide na groblje i to je sve.inace ide svake subote,iako je svwkar umro pre 10 godina.juce je propustio zbog ovog sto se desilo i otisao je danas.Sprwmila sam dorucak i jis dva jela..samo da nwsto radim od jutros.kad ne radim,lose mi je.Ne javljam se nikom i dalje.mislim na moje ,jer drugi i ne znaju.Maruska,molim te,kad tw molim,nemoj da ti je lose.dovoljno je ovo sto ae desilo.suvise.cuvaj se i da izguras to do kraja.svw sto kazu lekari da radis.i izguraces.i mazi stomak.ja sam podrazumevala da je sve dobro i nikad ga nisam pomazila.Ja imam snage i volje.kako bog da i kako bude.Volela bih da bebica,ta,ako je sudjena ,posle svega,dodje i ispuni svoje mesto.ako, ne...kako bude..najjaci ostaju.Imam moju bocku,moje savrsenstvo.Imam mog bozilija,moju neizmernu tugu i srecu.Kako bude.Ako se poklopi opet sve,ja sam spremna da odradim skolski sve .negde,i krivim sebe,kao da sam mogla bolje da je cuvam,negde kazem da je takav sklop bio..Kako neki ljudi dozive sve...i vto..i pobacaj...i autizam i svasta.a,neki ne...bez da zavidim...Kao da 1000 godina imam.Mirko komsinice,von zeno draga,maslacak draga,moje trudnice ,svima,mama jo,physio,flamingos,sannice,voci,dunja,ana,didy,emice,svima hvala.i onima koje nisam spomenula.Maruska..nisam htela da pisem ovde u temi,znala sam da ces se naskirati i neci da se sekiras.u onom ludilu,sam pisala ovde.i htela sam d se oprostim od vas.imala sam potrebu.I dalje se ne javljam nikome.sem ovde.Sve vas grli branki.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 571
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 12:29:56   
jabudic
Branki, drzi se, sto kazes svasta si prosla, pa ces proci i ovo. Ko zna zasto se nesto dogadja. Imas pravo tugujes koliko god ti je potrebno i kako god hrabra bila. Sve sto osjecas je normalno, pa i to preispitivanje je normalno, iako nisi mogla promijeniti tok dogadjaja. Tvoj muz tuguje na svoj, muski nacin. Sigurno je i njemu mmogo tesko. Drzite se zajedno, prevazici cete ovo, i sto kazes ako je sudjeno doci ce na to mjesto druga, zdrava beba. Pisi nam molim te, kad god imas potrebu, imas ogromnu podrsku svih nas!!! ❤


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 572
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 13:15:19   
branki*
Lesli i sanjalice,hvala.

Nwcu da ikog zaboravim.Milena.Jabudic,valjda cu se javiti sa lepim vestima opet  .zivot je nepredviiv.❤❤❤

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 573
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 13:16:56   
jabudic
Branki, hoces, sigurna sam u to! ❤


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 574
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 05/06/20 [chat]
19.7.2020 13:31:30   
physio70
Branki, toliko si hrabra. Zelim ti da opet dodjes sa tim lepim vestima.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here