Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 19.6.2020 22:13:10
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj jess... Strasno. Bas, i deca da prolaze kroz sve to... Mogu samo da zamislim u kakvom je ona sad strahu. Zelim joj da se sto pre sredi situacija. Uf... Joj i ja stvarno volim rad sa decom, obozavam. Ja sam bila presrecna kada sam pocela da radim... I te 4 godine su mi u predivnom secanju, ja puna entuzijazma, kolege divni ljudi, i sve divno, ja stvarno zaljubljenik u svoj posao... Onda tako neke stvari na koje ne mozes nikako da uticss - 4 gidine na zamenama, nije bilo izgleda da se zaposlim za stalno, od septembra do septembra strepim koliki ce mi fond biti, jedno vdeme sam radila sa 20%radnog vremena 😔 mizerija od plate a sve sam morala da radim redovno. Ne znam, nekako sam se razocarala, sto branki kaze u ceo taj sistem kako funkcionose.
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 19.6.2020 22:29:01
|
|
|
|
mati
|
Masem majke!!! Vidim nema vas u barru, a vi se preselile ovde. Opet neka nagradna, pretpostavljam, i zasto toliko ne pisete tamo... Jooojjjjj... Ja umorna, preumorna, morala sam i danas da radim, iako sam sinoc kasno dosla. Kazu, oduzice se... Hvala im Jess, zene su hrabre i jake, nora pronaci snagu u sebi da izgura sve to. A zena u potpunosti moze da funkcionise bez muskarca, samo da je finansijski sama sa sobom. Kad samo pomislim koliko zena ima po ruralnim sredinama koje zavise od muza, njegove porodice, a koje su sluge u toj kuci i maltretirane od strane svih bude mi muka. A uz to i ne znaju jadne da dignu glas, da imaju prava, da napuste budale i preuzmu zivot u svoje ruke. Tesko je.
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 19.6.2020 23:46:33
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jeste, sigurno je neka nagradna igra. Laku noc svima.
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 0:16:26
|
|
|
|
smeško
|
Joj, Sanjice. Dusa da te zaboli kad cujes. 🥺 Kako nisu culi za Zicu, kada su ucili o Sv.Savi i Stefanu Prvovencanom? 🤦♂️ Jabudic, taj jezik je jako tezak. Ja cekam da N krene u 5.razred da obnovim i kasnije nadogradim ruski. Radno mesto na kojem sam trenutno ne iziskuje tako nesto, ali ja sam dobila zelju. Dobili smo ponudu za more 24. juna. 😨
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 8:37:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro. Potresa sve to. Zato ja kazem da nije bitno sta cu sinu ostaviti jer njega nikad nece izbaciti iz kuce sa decom (retko su "tate ugrozene" vec su oni koji ugrozavaju) a cerka MORA da ima uvek gde da ode i da ima svoje. Moja D ce biti osigurana sigurno a P me bas briga nek stvara, musko je. Sad zvucim grozno ali tako je. Zato se sve to i desava jer zene nemaju gde i trpe gluposti. Kasno smo ustali strasno. Eno zove me sin vice mama
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 8:55:19
|
|
|
|
flamingos
|
Dobro jutro,otkucah i neće da ode,grrr.Od sedam smo budne.Druga kafa po redu,izvolite.Pogača se peče,dete nahranilo kucu i igra se,pa da doručkuje.Ručak kasnije spremam.Evo mašina oprala i idoh da eaširim veš.Vreme čas tmurno,čas greje sunce.Jeste li dobro?Pozdrav svima.Pari,mislim na vas.Grlim vas i ljubim.❤
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 9:05:07
|
|
|
|
mama Jo
|
Pozdrav i od mene. Prepodne imamo goste, mogli bi negde kasnije otici, razmisljam gde, samo da ne bude kise. Ljisho, u pravvu si, generalno tako je, i to su nevde i glavni razlozi straha. Bas mi je to mucna tema, imam dve cerke. Covece, ne mkgu ni da zamislim... Pa sta je to toliko strasno da ti zena uradi posle12 godina braka da hoces da je ubijes? Hej, da je ubijes? Decu ti rodila. Stvarno psihopate, prave. Jess, kako ti je drugarica, predpostavljam da je jos u sigurnoj kuci? Pari, jel vam lepo? Samo uzivajte 😊
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 9:42:46
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Zene, a kad ti se poklopi psihopata od muza i losi uslovi za zivot to je tek strasno. Ides u posebnu prostoriju da obavis fiziolosku potrebu, deca ti spavaju na betonu. To da ne pozelis ni najgorem nerijatelju☹️ Ceo dan sam lose zbog te price. To je djak moje skole. strasno.jadna zena i deca
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 9:50:07
|
|
|
|
smeško
|
Dobro jutro! Misho, znaci da ja ne moram da brinem sa tri decaka. I slazem se i ne. Moja deca i njihova ce uvek imati dom tamo gde sam i ja, sta god stvarali. Tuzno je kada dodje do toga. Raj covek ne treba da ima zabranu prilaska, nego pritvor po hitnom postupku.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 10:49:45
|
|
|
|
Milena18
|
Dobar dan, mame! Ja išla na neko snimanje kičme, pa svratila do sveki da sačekam rezultat jer je ona živi u zgradi preko puta. Sad će doći i mm i M. Ovde je tako divno nebo bilo jutros kad smo ustali, plavo, plavo, a evo sad već puno oblaka. Planirali smo da vozimo bicikle danas, ali izgleda da ćemo morati da smislimo nešto drugo. Kako vi provodite dan?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 10:53:23
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Moja mama jedinica, razvela se sa dvoje zenske dece. Preselila se kod roditelja, ogromnu podrsku je od njih uvek i svaki dan imala. A ja nikad necu zaboraviti recenicu mog dede kad ga je neko pitao zasto pravi vikendicu na 2 sprata. Zato što imam dvoje ženske nejači u kući, možda im zatreba. "E zato mu oravimo potkrovlje iako imamo jedno, žensko dete. Da zna da ima gde da dođe i da je to samo njeno, niko joj ne može oduzeti. Na zalost, mnogi ne razmisljaju ovako. Zensko dete treba obezbediti.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 10:55:00
|
|
|
|
mama Jo
|
Milena, kako ti je svekrva inace?
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 11:00:10
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 A ja nikad necu zaboraviti recenicu mog dede kad ga je neko pitao zasto pravi vikendicu na 2 sprata. Zato što imam dvoje ženske nejači u kući, možda im zatreba. "E zato mu oravimo potkrovlje iako imamo jedno, žensko dete. Da zna da ima gde da dođe i da je to samo njeno, niko joj ne može oduzeti. Na zalost, mnogi ne razmisljaju ovako. Zensko dete treba obezbediti. Isto razmisljam skroz.Iako,vidim da mm naginje muskoj deci i da ovo trece bude decak i da nosi prezime i da ce boka da se uda i bude tudja,pod znacima navoda,bar meni,jer je ona ja preslikana i njena deca ako ih bude ce biti moja preslikana.muskarci imaju neki gluplji rezim..da ne gnjavim..zensko je,i time je out. Makar sama,za zivota cu joj obezbediti bar jednosoban stancic u gradu u kom zivim da bude samo njen i da na njega racuna,sta god da bude bilo. svaka cas_t dedi,ivanka!
< Poruku je uredio branki* -- 20.6.2020 11:13:23 >
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 11:49:26
|
|
|
|
smeško
|
Milena, kakvo snimanje? Kako si? Naravno, Ivanka, tako i treba. Tako bi trebalo za svu decu. Branki, mm je hteo prvo devojcicu, ali nije dobro izucio zanat.😬 Kad izadju iz glava te ideje sa lozama, prezimenima i sl, na konju smo. Mm sada ubrzano razmislja o stanovima za decu. Isto bi razmisljao i da imamo cerke, ali on ima lose iskustvo sa roditeljima pa stalno prica kako razume zene koje roditelji ostave na cedilu. Eto, neka korist od loseg iskustva.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 11:58:26
|
|
|
|
jess021
|
Nije to uvek tako jednostavno, ima ona gde da se vrati kod svojih, ali to je u centralnoj Srbiji, ona ovde ima posao, deca idu u vrtic, vec je 20 godina u Ns.
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 12:03:39
|
|
|
|
smeško
|
Jess, u pravu si. Najbitnije je da se zaista oslobodi nasilnika. U smislu da je ne uhodi, maltretira, napada. Verujem da je sve ostalo lakse od toga. Cim zena zavrsi u sigurnoj kuci, muskarac treba da zavrsi u zatvoru. To je moje misljenje. Nasa rodjaka je pobegla od muza nasilnika, ali u Nemackoj. Kakvu je podrsku drzave dobila to je neverovatno. Ali, o tome ovde moze samo da se sanja.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 13:18:02
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Nije to uvek tako jednostavno, ima ona gde da se vrati kod svojih, ali to je u centralnoj Srbiji, ona ovde ima posao, deca idu u vrtic, vec je 20 godina u Ns. Ali nema sta da proda da obezbedi sebe i decu u NS. Ja na takvu vrstu sigurnosti mislim. Nezavisna u svakom pogledu. To sto ima posao je plus za nju.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 13:20:24
|
|
|
|
jess021
|
Sad trenutno nema dok ne bude ta podela imovine, a ako on ne bude dao sporazumni razvod, sud moze da traje godinama.
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 13:24:45
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Strasno je to... Sta li im kvrcne u glavi kad nasrnes na nekoga tako 😔
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 13:32:10
|
|
|
|
jabudic
|
Ja se slazem da zensko dijete treba da ima nesto svoje. Moj muz i ja se tu mimoliazimo, ne da on ne bi obezbjedio cerku, nego misli da zensko koje ima svoje ne pristaje ni na kakav kompromis u braku i da bi bilo za svaku sitnicu: ja imam svije, i cao - razvod. Mi smo dosli ovdje sa 2 torbe, nismo nista imali. Sad hvala Bogu, kupili smo dovoljno i za sebe i za djecu sjutra. Ali sto neko gore rece, ja planiram za zivota makar jedan stancic da obezbjedim, koliki god, da ona zna da ga ima. A ako bude blesava da se razvodi za svaku sitnicu, ne mora ni da se udaje. 😁
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 22:59:13
|
|
|
|
pari
|
Mi smo bili na izletu u Prinstonu. Bože što je divno, ja sam prosto oduševljena! Veliki univerzitetski gradić sa puno zelenila, cveća...jako lepo! Od nas je na sat vremena tako da ćemo sigurno opet ići. Piknik smo napravili,igrali se,šetali...
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 20.6.2020 23:17:44
|
|
|
|
mama Jo
|
Pari divno. Videh sad i slike, deluje bozanstveno. Samo uzivajte ❤️
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 21.6.2020 8:11:03
|
|
|
|
jess021
|
Dobro jutro! Napolju tmurno i hladno, moje dete razocarano. Kako je stiglo leto, a tako hladno!? Ne znam ni sta cemo danas.
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 21.6.2020 8:48:07
|
|
|
|
smeško
|
Jess, zvuci kao mi. Stvarno mi je dosadila ova kisa. Mi smo hteli do Tumana i Golubacke tvrdjave, ali nismo racunali na ovakvo vreme.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 06/20 21.6.2020 9:16:29
|
|
|
|
mama Jo
|
Mi se uspavasmo. Sreca pa imam komplet rucak danas pa ne moram da hitam. Moje stsrije dete boli grlo i celu noc joj zapusen nos 😕
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciMirne noći uz Nutrino Sleep WellRoditeljstvo sa sobom nosi mnogo emocija, a večernje rutine često mogu biti najosetljivije. Nutrino Sleep Well podržava ...
Anketa
Млеко.
Admin
Које млеко је здравије давати детету после годину дана: