|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 12:16:34   
nenuska
I meni je ostao trag na dusi za ceo zivot,moja Mia je trebala da se rodi 27.01.2010 a evo ja sada sedim za komp. potpuno prazna u dusi i telu i jos uvek mislim da je sve samo ruzan san.Posle cetiri godine braka ostala sam trudna,to sam zelela vise od svega od prvog dana sam se maksimalno posvetila svojoj trudnoci,isla na sve moguce analize,pazila sta jedem pijem,naravno vitamini kila voca dnevno..da ne kazem posle svega da sam malo i preterivala.Do tog dana na pregledima sve bilo u redu,kada sam usla u sedmi moja Mia se vec uveliko pomerala i ja naravno sva opustena odem na redovan pregled...i tada se srusi moj svet!Ustanove da beba ima jednu butnu kost krivu a drugu polomljenu,i posalju me hitno u N.S ubedjujuci me da to sigurno nije nista strasno i da ce kosti po rodjenju moci da se isprave,medjutim kad sam otisla u N.S posalju me kod ortopeda i kod nacelnice Betanije koji mi saopste da se to nece moci ispraviti jer se radi o imperfektnoj osteogenezi ili staklastim kostima,kazu mi da dete verovatno nece preziveti ni porodjaj a i ako prezivi nece duze od par meseci,ja ih pitam kako je moguce da je do tad sve bilo u redu oni kazu da je to tako sa tom bolesti i jos da imam srece sto se sad videlo inace se do rodjenja ne ustanovi,i kazu mi da je odluka na meni ili da radimo prekid trudnoce i da ostavim to iza sebe ili da cekam do porodjaja i jos vise mucim dete koje nema sanse.Te dve nedelje su bile najgore u mom zivotu,svako vece kad legnem ona se rita a meni srce puca mazim stomak i oprastam se od svoje bebe,osecala sam se kao najgora osoba na svetu koja ce dozvoliti da joj ubiju dete,tad sam zelela samo jedno da mogu da udjem u svoj stomak i da je pitam sta ona zeli da je rodim ili ne?Verujte sta god da bi mi rekla ja bih joj ispunila.Ali na zalosttu najtezu odluku smo moj muz i ja morali doneti,i doneli smo je pre nedelju dana,prvo su uradili feticid a onda me prirodnim putem poradjali 23 sata.Svi mi kazu preboleces mlada si imas tek 23 ali ja znam da necu,najgore od svega je sto postoji mogucnost da se ponovo desi 1:4 i sta je sad da radim sa svojim zivotom,kako da se upustim u jos jednu trudnocu,kako da verujem,evo od kad sam se porodila idem kao duh kroz kucu,ne vidim smisao zivota,osim kada gledam njene slike sa uz.Ponekad se trgnem i kazem sebi ma ides dalje imacemo bebu,a onda opet vidim onaj broj 1:4 i opet padam....mozda se moja prica bas ne uklapa ovde ali morala sam nekom da se izjadam,sta biste vi radili na mom mestu dal da odma radimo na drugom,ja toliku zelju imam da ispravim ovo sto se desilo,mislim da bi moje psihicko stanje jedino trudnoca popravila,ali isto se tako bojim da necu imati mira u sledecoj trudnoci i da cu je brigom sama narusiti!user posted image

(odgovor članu sofijinamama)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 14:31:33   
Anoniman
Draga nenuška........... čitam tvoj post i kao da čitam svoje misli, emocije.....moja beba (imala je i ime ali ne smem više glasno da ga izgovorim) je trebalo da se rodi 8. novembra. za koji dan.....
Rodila se pre vremena, ali nije preživela.
zNAM, DRAGA SVE. Još uvek osećam njene pokrete u stomaku, svaki put je osećala kada sam srećna i radovala se samnom..ponekad mislim da smo zajedno i tugovale. toliko sam se navikla na njeno prisustvo u mom stomaku, a jedva sam čekala i da je ugledam.
Nikad je nisam videla.
I nikad neću saznati da li bi bila isto tako nemirna i kada bi prohodala... kada bi se smejala, kada bi plesala,trčala...
Razumem tvoj bol.
Neka boli draga.. plači svaki put kada ti je do plakanja. ne zadržavaj svoj bol u sebi.
Plači kada si sama...
po meni...uradila si ono što si morala. tvoja beba bi patila još više, ako bi i preživela porođaj...
znam da ni sad tvoj bol nije manji ali proći će.
I mene ponekad uhvati strah i pitam se : šta ako opet budem prolazila kroz isto,mislim da ne bih preživela...
Ali moraš dalje. Misli na budućnost, na ljubav koju si htela da pružiš tom detetu i znaj da ćeš imati priliku kome da je pokloniš.
napravi pauzu, dok ti se organizam ne oporavi.
I dok tvoja duša opet ne bude spremna da se raduje.
A radovaćeš se uskoro, veruj mi....posavetuj se sa svojim doktorom i polako. Beba će opet doći.
znam da nikad nećeš zaboraviti to što ti se desilo, ta rana će te peći dok si živa...Ali vremenom ćeš naučiti da živiš s nom a da se istovremeno raduješ životu.
Draga, prošle su tek dve nedelje...daj sebi vremena. Svaki put kada imaš vremena dođi na ovaj forum. plači, raduj se, smej, tuguj..zajedno sa nama. ima ovde puno žena koje su prošle kroz tu patnju ali nisu odustale..

        Koliko njih je ipak dočekalo svoju sreću.
                 Bićemo i mi jednog dana među njima.
                                         nemoj da se predaješ, draga....   user posted image


(odgovor članu nenuska)
  Direktna veza do poruke: 152
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 15:06:59   
nenuska
Hvala ti puno,ne znas kolko mi je ovo znacilo samo ko ovo dozivi zna kako se osecamo,hvala na recima utehe...Od srca ti zelim sve najbolje u zivotu...Pozzz

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 15:23:10   
Anoniman
Tek sada sam pročitala tvoj post nenuska.

Drži se. user posted image

(odgovor članu nenuska)
  Direktna veza do poruke: 154
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 15:29:40   
Rivana
Nenuska bas mi zao, drzi seuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 15:33:49   
nenuska
Hvala vam svima sto ste uz mene....divne ste!

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 15:36:34   
pahulja76
i mojemaleno je trebalo da ugleda svetlost dana za mes. dana...al nista od toga...
nenuskauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio pahulja76 -- 4.11.2009 15:39:33 >

(odgovor članu nenuska)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 15:42:01   
Anoniman
Ne mogu dušice, moraćeš zamoliti Verus ili Anu, ovo je njihov deo foruma.
  Direktna veza do poruke: 158
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 18:57:52   
Verus
pahulja mila sredjeno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 19:11:38   
nenuska
Zao mi je pahulja,ipak je nekako lakse kad to podelis sa nekim ko je slicno doziveo...velika pusa za tebe!

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 19:15:51   
Verus
nenuska sedim na poslu i placem, pa srce me boli! ZASTO!!??? se takve stvari desavaju????  Neces sigurno nikada zaboraviti...ali moras ici dalje i biti jaka za novu bebu koju ces sigurno imati....idite obavezno do genetskog savetovalista ako imas pristup istom.  Puno te grlim !

(odgovor članu nenuska)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 20:59:13   
nenuska
Hvala verus,bili smo kod geneticara i pre svega smo radili kardiocintezu,za desetak dana stizu rezultati tacnije za desetak dana cu znati svoju sudbinu...zbog toga sam jos vise nervozna.Inace i beba je poslana na analize da utvrde sta joj se desilo.Zauvek ce da me boli ali sada mi ostaje samo nada da cu jednog dana imati zdravo dete koje cu da volim vise od zivota!pozz svima

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
4.11.2009 21:45:04   
Ana RR
Nenuska..nemam reči za tvoju tugu.. jako mi je žao..user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nenuska)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
5.11.2009 0:15:09   
mimaNS
Nenuska, ja te potpuno razumem. Prevremeno sam se porodila u 26. nedelji u januaru 2009 i kroz 15 dana je umrla beba. Detaljno sam sve opisala u temama Prevremeni porodjaj i Izgubila sam plod.
Znam koliko ti je sada tesko i znam ne postoji nista sto bi te moglo utesite osim razmisljanja o novoj trudnoci. Mene je jedino razmisljanje o novoj trudnoci moglo na momente da primiri. U pocetku (prvih 6 nedelja) sam imala uspone i padove. Na momente sam dobro i taman kada pomislim da je krenulo nabolje, ponovo me sastavi tuga, bes, ocaj.... U trenucima kada mi je bilo najgore, ja sam mastala o novoj trudnoci. Razmisljala sam kada cu biti u kom mesecu, sta cu tada moci da obucem od stvari, sta bi jos mogla da kupim od trudnicke garderobe,....?. Kako su prolazili dani, bilo mi je sve bolje i bila sam sve 'normalnija'. Ali sam ipak zivela za dan kada cemo ponovo smeti da radimo na bebi. Morali smo da cekamo da prodje 3 ciklusa od porodjaja (tako su mi dr rekli). Jedva sam cekala da dodje i taj dan.  Posle 3-4 meseca sam ostala trudna ali je na zalost bila vanmatericna... i sad aponovo ne smem da budem trudna.
 
Ja stvarno verujem da je nova trudnoca jedini pravi lek. U novoj trudnoci cemo sigurno biti jako opterecene, zabrinute,...ali to je normalno. Ja mislim da je najvaznije da tada imamo sto manje vremena. Ja znam da cu raditi do kraja trudnoce. Ako treba prenecu krevet u firmu ali necu sedeti sama kuci i umisljati razne simptome, brojati dana,...
 
Ako imas bilo kakva pitanja, ali ti treba bilo kakva pomoc, razgovor, tu sam.... Znam koliko je meni znacilo kada sam pricala sa nekim ko je to prosao. Svi ostali, koliko god se trudili, ne mogu da znaju kako ti je.
 
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nenuska)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
5.11.2009 11:47:30   
nenuska
Hvala ti Mima,srecna sam sto neko moze da me razume,do juce sam imala osecaj dasam ukleta da se ovo jedino meni desava,sada znam da se to jednostavno desava.Ti si stvarno heroj,dva puta si dozivela razocarenje i opet si jaka...stvarno ti se divim.I ja cu cim se oporavim ici na posao i truditi se da razmisljam pozitivno nema mi druge.user posted image
Mnogo..mnogo..mnogo vam hvala na podrsci,iskreno bila sam toliko razocarana u zivot da kad sam pisala svoju pricu mislila sam da je niko nece ni citati,da nikog ne zanima prica neke tamo...Mnogo mi je lakse sto ste mi ponudile vasu pricu za utehu!
Ljubim vas sve!

(odgovor članu mimaNS)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
5.11.2009 15:43:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nenuska

Hvala ti Mima,srecna sam sto neko moze da me razume,do juce sam imala osecaj dasam ukleta da se ovo jedino meni desava,sada znam da se to jednostavno desava.Ti si stvarno heroj,dva puta si dozivela razocarenje i opet si jaka...stvarno ti se divim.I ja cu cim se oporavim ici na posao i truditi se da razmisljam pozitivno nema mi druge.user posted image
Mnogo..mnogo..mnogo vam hvala na podrsci,iskreno bila sam toliko razocarana u zivot da kad sam pisala svoju pricu mislila sam da je niko nece ni citati,da nikog ne zanima prica neke tamo...Mnogo mi je lakse sto ste mi ponudile vasu pricu za utehu!
Ljubim vas sve!


draga ne mogu svi da pročitaju tvoju priču..kad kažem ne mogu mislim na to kako ih ne zanim, neki se plaše i da razmišljaju jer se boje da će se (ne daj bože!) i njima desiti slično. ja to razumem . i sama dok sam bila u drugom stanju nisam htela da slušam o nekakvim tragičnim ishodima .želela sam samo lepe stvari oko sebe i pozitivne priče.To je normalno. nemoj ni da očekuješ da će te svako razumeti.

(odgovor članu nenuska)
  Direktna veza do poruke: 166
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
5.11.2009 21:04:19   
nenuska
Znam kaliopi,i sama sam bezala od tuznih prica...sve znam!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
5.11.2009 21:31:38   
mimaNS
Nenuska, znam kako se osecas i znam koliko ti je sada tesko. Ali veruj mi, svakim danom ce ti biti sve bolje. Samo se trudi da se nekako uposlis da ti sto pre prodje vreme.

(odgovor članu nenuska)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
5.11.2009 22:17:12   
nenuska
Trudicu se Mima...hvala pozz svima!

(odgovor članu mimaNS)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
25.3.2010 0:11:07   
dzenysa
Vidim da niko odavno nije pisao na ovoj temi.
Imam potrebu da napisem bar ovu jednu recenicu.
Ja sam spontani imala 2006 god u 3 mjesecu trudnoce........poslije toga
ma ni naopako da se mrvica zakaci za svoju mamicuuser posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu nenuska)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
28.3.2010 10:04:24   
Anoniman
Prosla sam sve preglede, i ne smem jos da zatrudnim, ali za 2-3 meseca... Jedva cekam.user posted image user posted image I nadam se da necu imati nikakve probleme sa tim. I da mi se ne ponovi pobacaj. user posted image

(odgovor članu dzenysa)
  Direktna veza do poruke: 171
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
30.3.2010 22:38:18   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: maky92

E ovako, imala sam spontani pre dva meseca... Doktorka mi je tad rekla da mogu ponovo za 60 dana, ali najbolje za 3-4 meseca. Pre nedelju dana sam otisla na pregled, hvala bogu zavrsila sam sa svim pregledima, i kad sam krenula, ona mi kaze da mogu za 3-4 meseca da zatrudnim... A pre dva meseca je rekla isto to. I sad ne znam sta da radim, a jedva cekam da ponovo zatrudnim i rodim malu bebicu.
Da ste vi na mom mestu, kad bi ste krenule u "akciju"?


IZVORNA PORUKA: lothroniell

U ovoj temi bi trebalo da nadjes odgovore: Trudnoca posle spontanog pobacaja > KLIK

Rdo bih ti pomogla ali znam jako malo o tome, tako da bolje pogledaj tu!


IZVORNA PORUKA: ksena

meni je doktorka rekla da otprilike koliko dugo si bila u drugom stanju, toliko barem treba da cekas kako bi se telo vratilo u "prvo stanje", dakle za mene je to 2 meseca tj. dve menstruacije. Ali dodala je i da se ne stresiram, jer to je cisto preventivno, zbog zdravlja zene, a ne zbog bebe. Niko ti ne kaze da i da ostanes ranije od preporucenog u drugom stanju da nece sve biti kako treba, ali jednostavno je bolje da das malo vremena svom telu da se oporavi, i organski i hormonski. Ja sam imala pobacaj pre dve nedelje u 10oj nedelji, ali planiram da pauziram bar 5-6 meseci da se vratim na staro i malo smrsam kako bih se sto bolje pripremila za sledecu trudnocu.


IZVORNA PORUKA: maky92

Ja sam u 20-oj nedelji... Pa onda cu za 2-3 meseca da krenem... Mozda i kasnije.


IZVORNA PORUKA: maky92

Resila sam... Posle trece menstr. krecem u "akciju". Mislim da je to ok. Pet meseci posle pobacaja.


IZVORNA PORUKA: lothroniell

Mislim da je to skroz ok! Sa srecom ti bilo, ocekujemo lepe vesti tada!


IZVORNA PORUKA: maky92

Nadam se!


IZVORNA PORUKA: bebolino

ja sam imala spontani pre 3 meseca, posle toga odradila sve nalaze i sve Bogu hvala u redu, prošle su mi 3 menstruacije, dr rekao da mogu da se bacim na posao i to sam i uradila i sad ću da se nadam najboljem što pre, mišljenja dr su različita, ja mislim da ako je sve u redu, daš malo vremena organizmu da se oporavi i onda ako si psihički spremna kreneš u akciju


IZVORNA PORUKA: lanajelena

Maky nemoj da se zuris pa ti si jos mlada,imas vremena da rodis dece koliko hoces,bolje sacekaj bar pola godine da ti se oporavi organizam 



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
30.3.2010 23:16:30   
dzenysa
IZVORNA PORUKA: maky92

Prosla sam sve preglede, i ne smem jos da zatrudnim, ali za 2-3 meseca... Jedva cekam.user posted image user posted image I nadam se da necu imati nikakve probleme sa tim. I da mi se ne ponovi pobacaj. user posted image


Nadam se mila da se to nece ponoviti,samo misli pozitivno
i borise sama sa sobom protiv crni misli
Sretno.......user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
3.4.2010 16:37:51   
sumka
svaki gubitak deteta je tezak, a opet mislim da je ovakav gubitak deteta, tj. posto ga rodis i gledas, zaista neverovatno, bolesno tezak... moje saucesce... user posted image

(odgovor članu mimaNS)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja
3.4.2010 16:43:42   
Anoniman
kad bi bio neki savrseni svet, gde ima puno dece i da se nikada nije desio nijedan pobacaj... bilo bi strava. Ovako, tesko je stvarno. Ja sam morala da vidim bebu, i dan danas vidim tu sliku u glavi.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sumka)
  Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here