|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
25.10.2011 19:49:22   
Crvenkapa85
ja bas imam sve pohvale ovog puta za porodiliste....sa majom sam bila u starom,zali boze ono smece....sto se tice doktora,ni oko mene moja nije obletala jer je doktora malo a treba da stigne na sve strane,i kod onih sto su na odrzavanju,i na CR,i ako nesto vanredno uleti,bas sam pricala sa dr.pre neki dan,pa vi ne znate koji je tamo haos...nije ni njima lako ma koliko im plate lepe bile.....vase radno vreme kao Dr.ne postoji...tako da je potpuno razumem kad ne stigne negde ili kad cekam i po 3 sata da se pojavi a kucni smo prijatelji,i ujak mi je doktor,cak treba da ide na specijalizaciju za ginekologa :),tako da sam upucena u neke stvari,sve u svemu nije lako biti doktor,ma koliko nmi mislili da je njima ladovina....ni ne znate koliko im mozak radi na sat i koliko je tesko biti lekar....elem bez obzira sto sam sa vezom otisla u porodiliste svi su se ponasali prema meni kao i prema ostalima,jedino sto je doktorica dok bila na primer na odeljenju svracala uvek da me vidi...u viziti sasvim normalna kao i sa svima....o hrani da ne govorim BLJAK,valjda je tako svuda,al jela sam je,jbg bila sam strasno gladna :)
Nemojte misliti da sam na strani doktora,vec je to jednostavno moje misljenje,eto tako sam ja prosla....i ako sam bila sa vezom u porodilistu,castila sam babicu koja me je porodila,i doktoricu koja mi je vodila trudnocu....i mislim da su obe zasluzile....za to su se skolovale,i sve je proslo OK,nije me niko mazio dok sam se kidala od bolova....cackali su me i kad su druge cackali.....vikali GURAAAAAAAAAAAAAAJ,kako i ostalima....cast izuzecima......toliko od mene :)

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
25.10.2011 22:08:15   
limunada
To mene ne zanima sto oni ne stizu,ja sam dosla da me porode a ne da kuliraju.Sto se tice sestara ljubazne su bile al ta MIRJANA sto me porodila user posted image ne daj boze opet njoj u ruke a i doktor Darko R.je kriv zato sto nije procenio dal da me na carski il secenje nego tako pustio!!!To je tvoje misljenje Crvenkapa al moje je ovo jer svako ko tako prodje a ima i goreg (nedaj boze) pricao bi kao i ja!A nisam nesto puno cula da ih hvale,ajde kad jednom pogrese al oni konstantno grese!A sestre su me tamo dobro upoznale i neke su prevrtale ocima na dr. zbog toga sto su mi uradili,zalili me ko neko siroce!!Ni bebu nisam dojila zbog stresova tamo!Ogorcena sam na njih!!!

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
26.10.2011 8:57:02   
Crvenkapa85
epa ne mozes tako da razmisljas,ja sam dosla da me porode i ti si svoje uradila....pa nisi ti tamo jedina otisla...i mene je poradjala Mira Tisma,mislim da je to ista ta tvoja,nafurana neka,plava sa sve manikirom pedikirom i kilom pudera?jel ta?sta ja znam,ja prodjoh kod nje ok,nisu me sekli vec sam malo pukla al nista tako alarmantno...prezivela sam....pa najbolje da se baca pasulj da bi znali koliko ti je gospojica elasticna!

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
26.10.2011 13:51:05   
limunada
Ne,nije ta ova je neka mala crvenkasta.Crvenkapa ne razumes zato sto si dobro prosla,neznam sto ti smeta sto tako pisem pa svaka bi tako pisala da je na mom mestu bila,ja jos uvek imam posledice.A i ja da sam kao ti prosla ili ostale nebi sigurno tako pisala,opet kazem sestre su za pohvalu.ja zalim sto nisam isla kod Sijaka jer je pravi doktor a ne ovaj Darko i ta Mirjana.Molim te,glupo je sto raspravljamo o tome,svaka od nas ima svoje misljenje,al ti bas njih branis al ok user posted image ja tako mislim.A oni kad te pregledaju maximalno oni su zaduzeni da vide dal da me seku ili carski,niko ne spominje bacanje pasulja,ja smatram njih krivim zato sto nisu procenili dal da me seku.

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
26.10.2011 13:58:25   
limunada
E a da zaboravila sam napisati da su mojoj sestri ostavili parce posteljice,da nije na vreme dosla ko znauser posted image eto nek znaju one koje se idu poradjati u zr.da obavezno nadju vezu jer ja da sam to uradila bilo bi bolje.I znaci sto si imala vezu,ja zalim sto ja nisam na vreme mislila.

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 13:08:46   
tannata
evo i ja da napišem svoje mišljenje. Bolnica je nova, čista, dezinfikuju sve po nekoliko puta dnevno. Ali kupatilo koliko god da je novo, gadi ti se i tvoja krv a ne nečija druga. user posted image Ali tako je, kako je! Obe trudnoće sam vodila kod doktora Šijaka u bolnici, i da se porađam još 1000 puta, išla bih kod njega. Kontrola na svakih 6 nedelja, ne opterećuje te nekim testiranjima, vađenjem krvi i ostalim glupostima ako nema potrebe. Svaki ultrazvuk odradi kao da je ekspertni. Na porođaju uvek pušta da sve ide prirodno, ne viče, nego ti pomaže da se opustiš i koncentrišeš. Seče te tek ako uvidi da ima potrebe, mene hvala Bogu nije sekao ni prvi, ni drugi put.

Već sutradan sam mogla i da sedim, i da prekrstim noge, kao da se nisam ni porađala.

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 13:15:31   
Moja sreca
Evo i mog iskustva..ni dobro ni lose...sredina..
Trudnocu nisam vodila u bolnici,vec privatno,i kad god sam morala nocu da idem na odeljenje svaki put su me ladno otkacili jer nisam njihova trudnica.Moja dr me je poslala kod dr Sekulica,koji poradja njene trudnice,rekla mi je da sutradan ujutru u 8h budem na odeljenju.Medjutim,uvece sam imala bolove,i ona mi kaze idi ipak za svaki slucaj,i odem,ali me dr Popovic vrati kuci sa sve kontrakcijama.I odem ja ujutru,dr me pitao jel bi se porodila taj dan i dogovorimo se da ostajem,zakaci me na indukciju,i kaze do 18h ces biti mama,i zaista je bilo tako,u 17.50 sam se porodila.Babica je bila ok,madjarica,ne secam se imena,i sestrice su bile ok,koliko se secam,porodjaj zavrsen vakumom,usili me i izveli iz boxa,posle 1h me odvezu u sobu,ali sma svo to vreme krvarila,svako malo su dolazili da mi stiskaju stomak,i u 1h posle ponoci me odvezu u salu,urade reviziju,opet usiju jer su mi od napona da izbacim ostatke posteljice konci popustili,sutradan me zakace na transfuziju,posle je sve bilo ok.Nisam imala vezu,nisam nikoga tamo poznavala,jedina veza mi je bila moja dr,ali je bilo cascenja i kontam da su zato babica i sestre dolazile svakih 15min da vide kako sam pre porodjaja.Medjutim,eto ni to nije pomoglo da prodjem super,ali nisam ni prosla tako lose.
E sad me zanima ko je u bolnici jos dobar,jer radimo na drugoj,a drugu trudnocu necu da vodim kod one dr,jer mi je precutala da beba ima pupcanik oko vrata,a imala sam potpuno poverenje u nju,i trebala je da mi kaze,a ne da u pola porodjaja to cujem. Kako god..
A porodiliste-nije lose,kontam da je bolje od onog starog,cisto,hrana bljak..

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 15:25:31   
tannata
"moja sreca" dešava se nekad da doktori ni ne mogu da vide taj pupčanik obmotan oko vrata, nemoj zbog toga puno da zameraš doktorici. Ali u svakom slučaju ti je bolje da vodiš trudnoću u bolnici pa da te taj doktor i porodi, ne treba ti bolja veza.

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 15:26:28   
tannata
I puno srece u planovima za proširenje porodice.....user posted image

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 17:35:06   
Moja sreca
Videla je,rekla mi je posle kad sam isla da joj se javim,kaze nije htela da me uznemiri,a to ne smatram profesionalnoscu,ali dobro...i sad kad sma je zvala zbog biohemijske trudnoce me je otkacila,kaze vidimo se sl.put user posted image a ja necu da bude i treca biohemijska...zato je menjam...
Hvala...
Nego,jel tacno da trudnoca sad mora da se vodi u savetovalistu?Mozda znas..

< Poruku je uredio Moja sreca -- 4.1.2012 17:37:55 >

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 21:02:30   
jovicaa
moja sreca, da li su ti radli reviziju na zivo?


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 22:14:53   
Moja sreca
Mislis na to posle porodjaja?Da,bez anestezije,ni lokalna ni totalna,bila sam sva malaksala i bilo mi je jako lose,i trazila sam sestri da me malo poprska vodom i ona me malo isprska i bude mi lakse i kad mi se opet slosilo ja joj opet trazim,a ona sva bitna kaze ovima sto su bili tu pored-pazi,ona jos izvoljeva,ja da je prskam..da sam imala snage pljunula bih je,majke mi..krivo mi je sto se delova boravka u bolnici ne secam,ali da sam joj se sutradan setila lika sve bih joj po spisku,ali se zaista ne secam nekih delova.Secam se tog bola,onako kao da te neko stipa iz sve snage tu dole,meni nije bio strasan,mogu bol da podnesem,samo sam bila sva pogubljena od gubitka krvi,jer sto bi oni to odmah uradili,moze zena 6h da krvari,nece joj biti nista,a dr mora malo da se odmori,imao je taj dan jedan porodjaj. I svaki put kazem-Kad je vec moralo nekog da zeznu hvala im sto su mene zeznuli(ako se to tako moze reci),a ne malog..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 22:26:17   
jovicaa
zasto nisi trazila anesteziju... ne mogu da verujem da rade na zivo reviziju.. zivotinje


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
4.1.2012 22:32:31   
Moja sreca
E mila moja,anestezija mi nije ni pala na pamet.Kazem ti da sam bila polusvesna..zivotinje ili ne,gotovo je,sad mogu samo da se nadam da ce drugi porodjaj proci bolje,kad jednog dana konacno dodje do toga. A ti,imas iskustvo iz naseg lepog i cistog porodilista?Dzaba im lepo i cisto,kad je osoblje sano duso... user posted image

< Poruku je uredio Moja sreca -- 4.1.2012 22:33:13 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 11:15:11   
jovicaa
meni je bilo ok, lezali smo duze zbog zutice, pa sam na kraju popizdela. od osoblja su me jedino iznervirale jedna pedijatrijska sestra koja je glumila neko ludilo i  jedna doktorica, ne bih da prepiciziram dalje, imale su neumesne komentare. a bilo je i bas finih pedijatrijskih sestara.
ja sam po pitanju zrenjaninskog porodilista razocarana nekim drugim stvarima, kao sto je epidural i td... a smestaj, hrana i osoblje, izuzev te dve da ne kazem ..... sve je bilo ok.
mnogi se zale na hranu, ali sto se mene tice bila je ok, nisam dosla da jedem ... nego da pobegnem sto pre... zadnjih dana sam jedva gutala od depresije....


< Poruku je uredio jovicaa -- 5.1.2012 11:16:41 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 11:26:47   
jovicaa
i ne bih se slozila sa tobom crvenkapa, sto se tice limunade, nisu smeli da dozvole da se devojka tako napati.... pa to im je posao, ako su prezauzeti neka zaposle jos osoblja, hvala bogu ima ih dovoljno na birou user posted image
a i ti kazes da ti je lekar kucni prijatelj, normalno je da si onda imala dobar tretman, ja sam isto imala dogovor sa lekarom.
limunada vi ste posle porodjaja lezali tri nedelje?
nazalost tako funkcionise sve i ne samo u zru, tako da sledeci put napravi neki dogovor sa lekarom ili babicom.
ja ionako planiram da se sledeci put porodim u bgu, zbog epidurala


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 11:45:57   
AndreaK

IZVORNA PORUKA: jovicaa

zasto nisi trazila anesteziju... ne mogu da verujem da rade na zivo reviziju.. zivotinje



rade na zivo i u BG-u....znam za jedan slucaj.

Puno je zdravstvo "zivotinja"...ako si baksuz ko zna sta moze da te snadje. Ja sam sa porodjajem odlicno prosla, drugi put... i to samo zahvaljujuci dr. Sijaku.

Prvi put sam trudnocu vodila u DZ, velika greska...imati svog doktora u bolnici je prednost!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 14:29:45   
Moja sreca
jovicaa i andreaK,ajde mi predlozite ko je dobar osim Sijaka.Sad sam dobila uput za sav,jer sumnjam na dve biohemijske trudnoce,al ne volim da idem tamo,prvi pregled mi je bio tamo i bio je odvratan. user posted image Pitala sam u preporucite ginekologa,ali izgleda tamo niko ne svraca,pa zato pitam.

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 17:16:18   
tannata
Jovicaa imas epidural i u Zrenjaninu!!!! Već duže vreme. Anesteziolog Savović ga daje i radi se po dogovoru, isto košta kao i u Beogradu (17000 din). Ako se nešto nije promenilo....

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 17:20:56   
tannata
I da, svi lekari uglavnom rade i privatno, pa te nekad prime u bolnicu, nekad ne. Kažu ti dođi kod mene u ordinaciju. Jedino doktor Sijak i doktor Sekulić to ne praktikuju. A većina doktorica iz porodilišta i ne prima pacijente da im vodi trudnoću u bolnici (npr Ilić, Popi, Petrović) već ti kažu imaš lepo savetovalište pa se tamo kontroliši!

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 19:11:48   
AndreaK

IZVORNA PORUKA: tannata

I da, svi lekari uglavnom rade i privatno, pa te nekad prime u bolnicu, nekad ne. Kažu ti dođi kod mene u ordinaciju. Jedino doktor Sijak i doktor Sekulić to ne praktikuju. A većina doktorica iz porodilišta i ne prima pacijente da im vodi trudnoću u bolnici (npr Ilić, Popi, Petrović) već ti kažu imaš lepo savetovalište pa se tamo kontroliši!


Tako je! ja sam zaista imala srece, dr. Sijak se ponudio da mi vodi trudnocu.

Moja.sreca zasto ne Sijak? ... ja sem njega u bolnici ne preporucujem nikog.

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 23:10:30   
tannata
Pa tako je AndreaK, on je najbolji. Ali pošto nismo vodile trudnoću kod drugih ne možemo ni loše da kažemo, možda ima još neko dobar i korektan osim njega. Žene javite se,pišite na ovu temu......

(odgovor članu AndreaK)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 23:25:28   
AndreaK

IZVORNA PORUKA: tannata

Pa tako je AndreaK, on je najbolji. Ali pošto nismo vodile trudnoću kod drugih ne možemo ni loše da kažemo, možda ima još neko dobar i korektan osim njega. Žene javite se,pišite na ovu temu......


Ja sam prvu vodila u savetovalistu a prilikom porodjaja "zapala" doktoru cije ime ne bih da spominjem, iako nisam zadovoljna mnogim postupcima, ni pre a ni posle porodjaja ipak je on doneo na svet mog malo andjelcica i zbog toga sam mu zahvalna, ali se kod njega nisam zelela vracati.

Posto sam sticajem okolnosti lezala na patologiji trudnoce imala sam priliku da se upoznam sa vecinom ginekologa i verujte da mi nije bilo tesko odluciti se za doktora Sijaka.

Setila sam se nekoliko susreta sa dr. Petrovic koja takodje vazi za jednu od boljih ginekologa na porodilistu, uglavnom sam cula pohvale za nju od drugih.


(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 23:29:15   
Moja sreca
AndreaK,pa njega i vijam,ali on radi tek 27.01. a tad treba da dobijema sad sam htela da vidim sta mi se desava i zasto imam biohemijske trudnoce,da ne cekam da mi se opet desi,jer sumnjam da su u pitanju hormoni,jer ne moguce je da su mi oba ploda bila 'losa',zar ne? Ali planiram njega da mi vodi trudnocu,drugarici je vodio dve,a i njena snajka radi tamo,pa mozda bude htela da me malo progura.Hocu ja kod njega,ali sam htela sad ovo da sredim...ali cekacu da vidim sta ce sad biti,jer niko nece sad da me pregleda,kazu dodjite ako opet prokrvarite. user posted image ali ja verujem da cu ovog meseca ugledati user posted image koje nece otici...

(odgovor članu tannata)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Novo porodiliste u Zrenjaninu
5.1.2012 23:44:20   
Moja sreca
I kako ste sitgle do sijaka?Jeste isle u polikliniku ili na odeljenje?

(odgovor članu Moja sreca)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here