|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tumačenje PAP i CIN
7.8.2012 11:29:03   
anajid
Dijana1 nemoj unapred paniciti,ne mora nista znaciti.Mislim da bi moglo imati veze i to sto si imala dve kiretaze,ne znam.Znam da si zabrinuta ali strpi se do veceras,pokusaj da se ne nerviras unapred.

Ja sam prosla kroz sve to,i evo sad i u prvoj i u drugoj trudnoci mi popise krv sa predostroznostima zbog skracenog grlica od konizacije.Pogotovo sad u drugoj,evo stavila sam i serklaz,da budem sigurnija.

Moj rezultat je bio IIIa isto i uradjena mi konizacija,nalaz posle bio dobar,sve sto je ostalo je zdravo tkivo i sve je od onda OK,s tim sto sam kontrolisala svakih 3 meseca u pocetku a sad na svakih 6 radim papa.(fond placa jednom u tri godine,pa se tako naplacam ko budala)

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Tumačenje PAP i CIN
7.8.2012 11:29:35   
dijana1*
Nalaz je skroz cudan uopste mi nije jasan.
Pise da je abnormalan, atipicne skvamozne celije ( ASC) i neodredjenog znacenja (ASC -US)
zato sam ga i ponovila veceras cu dobiti novi nalaz ali sva sam ko na iglama, pre 5 meseci je sve bilo dobro i uvek je sve bilo dobro. Uopste ne pise koja sam grupa. Nista mi nije jasnouser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Tumačenje PAP i CIN
7.8.2012 11:34:37   
dijana1*
Anajid ubi me cekanje. Vikend mi nikad nije bio duzi. A moj doktor se vraca sa godisnjeg u ponedeljak. I ja mislim da su kiretaze uticale a jos imam ranicu, mozda je i zbog nje takav nalaz.
Stalno mislim e sada mogu raditi na bebici a svaki put sve gore i gore.
Zabrinulo me je to sto mi je dr. rekao da mi je nalaz kao kod neke starije zene i da nije normalno da tako mlada imam ovakav nalaz.
Samnom uvek neki problem user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Tumačenje PAP i CIN
7.8.2012 12:25:05   
lanajelena
Dijana ne razumem se u to ali verujem da ce sve biti okuser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Tumačenje PAP i CIN
25.9.2012 13:08:22   
milenatea
Cervikalna displazija: Grlić (cervix) predstavlja suženi deo materice, koji prelazi u vaginu. Pokriven je slojem ćelija epitela, koji štite dubinska tkiva od hemijskih i mehaničkih povreda, a takođe od virusa i bakterija.

Prilikom redovnog godišnjeg ginekološkog pregleda lekar uzima bris, koji sadrži ove ćelije, i proučava njihovo stanje. Ponekad ćelije epitela trpe povrede ili promene. Takve promene, koje su primetne prilikom analize brisa, nazivaju se cervikalnom displazijom. Budući da displazija može dovesti do raka grlića materice, ne sme se zanemarivati značaj ovog poremećaja.

Deficit folne kiseline povećava rizik od pojave oboljenja, dok njen prijem oporavlja povređeni epitel. Preparati, koji sprečavaju trudnoću, mogu izazvati deficit folne kiseline i samim tim povećati rizik od pojave anomalija na grliću.

Ukoliko ste imali cervikalnu displaziju i želite izbeći pojavu recidiva, u tome će vam pomoći folna kiselina. Ukoliko vam preti pojava displazije usled čestih infekcija na grliću (npr. izazvanih virusima herpesa ili papiloma virusa), i pored toga uzimate oralne kontraceptive, možete smanjiti rizik od oboljenja, ako uzimate folnu kiselinu.

Kod mnogih žena, koje pate od cervikalne displazije, beleži se nizak nivo vitamina C, mada nije jasno, da li je deficit vitamina C uzrok ili posledica ovog oboljenja. Moguće je da askorbinska kiselina kao jak antioksidant sprečava povrede epitela grlića od strane toksičnih supstanci i infekcije. Na taj način ovaj vitamin može imati važnu ulogu u sprečavanju displazije.

Kako su pokazala istraživanja, mnoge žene koje pate od cervikalne displazije unose malo beta-karotena i retinola (vitamin A), koji sadrži u sebi tamnozeleno i žuto povrće. Obogaćivanje obroka beta-karotenom ili uzimanje vitamina A može umanjiti rizik od nastanka displazije.

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Tumačenje PAP i CIN
21.11.2012 20:33:54   
sarti
Prosle nedelje sam radila Papa test i kolposkopiju. Kolposkopija je u redu, a papa test je II grupa-prisustvo karakteristicnih celija ASCUS.Doktor mi je predlozio kiretazu, bez ikakve terapije...
Ja nesto nisam za kiretazu. Razmisljam da odem kod drugog doktora.
Dajte neki predlog.user posted image
Hvala unapred

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Tumačenje PAP i CIN
22.11.2012 10:41:24   
emicca
molim dsa mi neko odgovori jer sam ocajna.Porodila sam se pre 15 meseci i pre neki dan odem kod ginekologa na pregled i uradi mi papa tes i kolposkopiju.Kolposkopija glasi ovako,U pocetnom deli cervikalnog kanala se na poziciji od 10 do 12h uocava polje AW epitela.Oko orificijuma postoji uza zona transformacije.SCJ je vidljiva bojenje jodom negativno.PAPA nalaz 3b grupa HSIL.Radila sam kod privatnika s tim da on sam radi rezultate papa testa.Koliko da verujem tim rezultatima jer sam zatecena i prestrasena.MOLIM ZA POMOCuser posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Tumačenje PAP i CIN
22.11.2012 11:25:49   
Anoniman
sarti, otidji kod drugog doktora, ne razumem zasto bi se radila kiretaza.

emicca, ne razumem bas taj nalaz, pretpostavljam da to jednostavno samo pokazuje gde su videli te atipicne celije. obicno se kolposkopija i papa test kombinuju, tj. kolposkopija pokazuje kolicinu, a papa kvalitet. nista to jos uvek nije tragicno. ja evo 2 godine pratim stanje. poboljsalo se, a sad u decembru idem ponovo i nadam se negativnom rezultatu.

(odgovor članu sarti)
  Direktna veza do poruke: 108
   RE: Tumačenje PAP i CIN
22.11.2012 11:53:42   
emicca
hvala ti ksena na izdvojenom vremenu ali izgleda da taj nalaz nije bezazlen nego ozbiljan treba da radim biopsiju pa cu videti sta dalje.Ako jos neko ima da kaze nesto bilo bi mi od pomoci

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Tumačenje PAP i CIN
22.11.2012 12:24:36   
caca81
emmice, da li si išla i kod državnog lekara po mišljenje. Ja u globalu privatnicima ne verujem, ali naravno ne bih ni ignorisala taj nalaz, već obavezno potražila i drugo mišljenje, nekoga ko nije upućen u taj nalaz. Srećno!user posted image

(odgovor članu emicca)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Tumačenje PAP i CIN
22.11.2012 12:28:33   
sarti
Hvala Kseno!user posted image
Isla sam kod privatnika, pa pretpostavljma da hoce pare da uzme!

< Poruku je uredio sarti -- 22.11.2012 12:41:40 >

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Tumačenje PAP i CIN
22.11.2012 12:28:48   
emicca
hvala ti svakako idem u beograd jer sam ja u malom gradu imaju oni ovde kao sve ali ipak idem u beograd pa cu da vidim jer su tamo veci strucnjaci

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Tumačenje PAP i CIN
29.11.2012 10:43:57   
emicca
opet ja jos vise u nedoumici ynaci prvi papa 3bgrupa,drugi kod drugog lekara 2 grupa i treci 3a grupa kod treceg lekara.Kako da ja sad uopste reagujem i kako da postupim.MOLIM neki odgovor ako je neko imao iskustva.

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Tumačenje PAP i CIN
11.3.2013 8:25:32   
Mery78
Ima li eka zenica iskustva nalaz papa mi je treca a gruppa i pise ASC-US ostala slova ne razaznajem...rekli su mi nistatin vaginalete i kontrola za 4 meseca

(odgovor članu emicca)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Tumačenje PAP i CIN
16.4.2013 19:10:16   
Nella79
Dobila rezultate papa-testa.

III-a ASC-US user posted image

Doktorka mi nonsalantno zaokruzila Macmiror vaginalete na papiricu (ono idi kupi koristi 6 dana u mesecu) i kontrola za 4 meseca!
Kaze nemam zasto da brinem verovatno nije nista ozbiljno!?

Nikad do sada mi nije bila III grupa, i lepo je pitam da li je moguc takav rezultat jer mi je bio poslednji dan ciklusa kad smo radili bris, i jos sam malo krvuckala. Kaze, moguce da je zbog toga, ona na pregledu nije videla nikakve promene, al svejedno da koristim "terapiju" pa da ponovimo!

Da li sam ja luda, ili su svi lekari reseni da me zezajuuser posted image !

(odgovor članu Mery78)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Tumačenje PAP i CIN
12.5.2013 22:14:26   
milenatea
Nella idi kod jos jednog dr da cujes misljenje i da ponovi papa i kolposkopiju. papa III se ne resava vaginaletama

(odgovor članu Nella79)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Tumačenje PAP i CIN
12.5.2013 22:41:32   
madre
vidis, nella, da su isto rekli i mery, napisala je vrlo slicno bas iznad tebe, samo je dobila drugu terapiju...

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Tumačenje PAP i CIN
13.5.2013 12:05:43   
mama76
postoji razlika izmedju III i IIIa grupe Papa.IIIa obicno ukazuje na hronicnu upalu cervixa i lijeci se najcesce vaginaletama,ali ako imate ranicu i ovakav papa uradite kolposkopiju,pa i biopsiju,da e ne bi sta iskomplikovalo.Ne bih nikog da prepadam ali ne uzimajte olako ovakve nalaze insistirajte na pretragama jer sam ja na papa IIIa imala i ranicu a na kraju i Ca in sittu.Hvala Bogu dobro se zavrsilo i sve ovo govorim ne da nekog uplasim vec da se samo ozbiljno shvati sve to

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Tumačenje PAP i CIN
20.8.2013 13:12:53   
Lidija23
u pravu si Mama76, ja sam zbog llla grupe morala da idem i na biopsiju i na spaljivanje ranice, a plus sam imala i mozaik.

(odgovor članu mama76)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Tumačenje PAP i CIN
28.2.2014 13:33:11   
Minja23
zene,ajde malo da dignem temicu :)
meni je zakazan PAPA test 6.03.,kasni mi i uradicu test sutra...
sta mene zanima...da li se papa test radi i u ranoj trudnoci?
da li je bezbedno da radim papa test i ako test pokaze user posted image ?
sta ako je rano za test,pokaze se negativno,a ja radim papa pregled?

e da a da napomenem,doktorka kod koje idem u mom naselju u ambulanti je bas gruba user posted image user posted image

(odgovor članu Lidija23)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Tumačenje PAP i CIN
28.2.2014 13:40:30   
Maslacak15
PAP je potpuno bezbedan u ranoj trudnoci. Ovde se radi kao obavezna stavka na pocetku svake trudnoce. Pozdravljam te.

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Tumačenje PAP i CIN
28.2.2014 13:40:59   
anajid
Minja Papa se radi u trudnoci normalno kao i kad nisi trudna.Ja sam ga radila kad sam bila trudna nekih 3 mjeseca i sve je bilo OK

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Tumačenje PAP i CIN
28.2.2014 14:05:51   
Minja23
hvala vam punooo user posted image user posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Tumačenje PAP i CIN
28.4.2014 13:38:30   
wish7
Zdravo svima.
JA se izvinjavam unapred ako sam promasila temu....ne znam gde bih pisala,a bas sam trenutno malo van sebe ...
RAdjena mi je biopsija grlica i eksplorativna kiretaza grlica materice.Evo sta pise na nalazu.
Cervicitis chronica gradus mediocris L sill.Low grade sill.Krv i sluz
Doktorka kaze jako zapaljenje grlica...terapija Polyginax 6 dana pa onda da se odgovorimo sta dalje.Spomenula je otklanjanje dela grlica?
JA sam u soku jos uvek.Nisam je pitala kakvo otklanjanje jer o tome pojma nemam.Sada citam po netu i panika me hvata.Nisam radjala,taman sam planirala da krenem sa pripremama za VTO.Yapravo tako je sve i pocelo...
Je li neko imao slicno iskustvo???Primam sve savete

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Tumačenje PAP i CIN
19.11.2014 11:58:05   
jess021
Sad sam dobila nalaze Papa testa. Pise sledece, negativan II grupa.
Bris sa umerenom kolicinim granulocita. Prisutne su endocerviklane celije i malo metaplsticnih iz zone transformacije, tipicnih osobina, pojedine blago reaktivno/degenerativno izmenjene (usled hormonske citolize) Elemenata diskaroioze, u pregledanom brisu, nema.
Lokalne promene:
Benigna regeneracija krvarenja
Cilindricni epitel +
Zapaljenje +
Leukociti ++

Nesto sam se uznemirila, atek u petak idem kod dr. Ako neko zna sta to sve znaci, bila bi veoma zahvalnauser posted image

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu wish7)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 [5] 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here