|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i stokom
19.3.2009 10:07:49   
Anoniman
Trudnice u Srbiji nezadovoljne su tretmanom koji imaju u porodilištima! Najčešće se žale na neljubaznost lekara i sestara, lošu higijenu u toaletima, nepostojanje čiviluka i ormarića, bezukusnu hranu, često imaju primedbe da od babica ne dobijaju dovoljno informacija o dojenju, da im ginekolozi ne daju dovoljno informacija o porođaju... U nekim bolnicama ih nazivaju - stokom!
Ovo su neki od rezultata ispitivanja koliko su porodilje zadovoljne uslugom u porodilištima koje su u decembru i januaru sproveli Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. U konačnom izveštaju napravljenom posle analize upitnika koje je popunilo 1.125 porodilja iz 40 porodilišta kaže se i da ne postoji pravovremeno informisanje trudnica. Dešavalo se, primera radi, da majke i po 12 sati ne znaju ništa o detetu, kao i da mnogo dojilja izgubi mleko zbog upale grudi, a da babice nisu blagovremeno reagovale.
Svake godine u Srbiji se porodi između 65.000 i 70.000 žena, a njihovo nezadovoljstvo odnosom lekara i sestara nije novost. Docent dr Neđo Čutura, ginekolog u GAK „Narodni front”, kaže da kada je reč o stručnosti lekara nema razloga za brigu i nezadovoljstvo. Ipak, ako govorimo o ljudskom odnosu i lepoj reči, prostora za kritiku ima.
- Ni mi, lekari, nemamo uvek dovoljno vremena za pacijentkinje niti uspevamo da sve privatne probleme ostavimo kod kuće. Mislim da dobro radimo u kakvim uslovima radimo. Činjenica je i da medicinske sestre nisu dovoljno finansijski stimulisane, što naravno ne opravdava njihovu neljubaznost - kaže dr Čutura za „Blic”.
Anketa je tretirala i postojanje korupcije u porodilištima. Na pitanje da li je neki zdravstveni radnik tražio mito, novac, poklon, uslugu ili slično, potvrdno je odgovorilo samo 1,4 odsto porodilja, odnosno 16 od 1.125 anketiranih.
Branka Stamenković, predsednica građanske inicijative „Majka hrabrost”, smatra da ovaj uzorak nije reprezentativan jer ne pokriva velike gradske centre kao što su Kragujevac ili Čačak, gde je korupcija najveća.
- Od velikih centara anketom je obuhvaćena samo Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, gde su od 71 porodilje njih četiri prijavile korupciju. Na našoj internet prezentaciji postavljen je isti upitnik, gde je 70 odsto anketiranih sa visokom stručnom spremom. One su spremnije da pričaju o problemima koje su imale u porodilištima, pa je njih 18 odsto odgovorilo da su lekarima dale novac. Naša anketa pokazuje da je najveći stepen korupcije u GAK „Narodni front” u Beogradu i u Klinici za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine - kaže Branka Stamenković.
Prema njenom mišljenju, ova anketa koju su sproveli Ministarstvo zdravlja i „Batut” nije realna, jer se 41 odsto od ukupnog broja porođaja uradi u Beogradu, a anketa je obuhvatila samo šest odsto ispitanica iz glavnog grada.
Jedna od zamerki koja stoji u izveštaju „Batuta” jeste i da su porodilje nedovoljno pripremljene za porodilišta na nivou primarne zdravstvene zaštite, odnosno u domovima zdravlja. Svi domovi zdravlja trebalo bi da imaju savetovališta za trudnice i roditeljstvo. Prema rečima ginekologa i direktorke DZ „Savski venac” dr Mirjane Velimirović, trudnice koje redovno dolaze u savetovalište ne bi trebalo da budu nepripremljene.
- Moje je iskustvo da se žene nama najčešće požale kada se porode i dođu iz porodilišta, a nikako obrnuto - konstatuje dr Velimirović.






Socijalna struktura ispitanica
Prosečna starost porodilja obuhvaćenih anketom je 27,4 godine. Njih 4,8 odsto ima nepotpunu osnovnu školu, 17,6 odsto završenu osnovnu školu, 55,2 odsto srednje obrazovanje i 22,5 odsto visoku ili višu stručnu spremu. Carskim rezom je porođeno 26,4 odsto anketiranih žena, prirodnim putem 69 odsto, a prirodnim putem sa epiduralnom anestezijom 3,2 odsto.

Najčešće zamerke porodilja
- hrana je neslana (Opšta bolnica Pančevo)
- pacijentkinje nazivaju kravama, stokom, kretenima (Opšta bolnica Pančevo)
- loša higijena, posebno toaleta (Opšta bolnica Sombor, GAK „Narodni front”, Opšta bolnica Vršac, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodina...)
- neposvećenost pedijatrijskih sestara (Opšta bolnica Vršac)
- porodilje puše u toaletu (GAK „Narodni front”)        
- pedijatrijske sestre treba da bolje daju informacije
o dojenju, nezi dojki i izmuzavanju (Institut za ginekologiju i akušerstvo KC Srbije)
Izvor: blic.rs
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:10:33   
eugenija
Ja bi umrla od smeha da mi neko kaže: "Stoko jedna!"  hahahahauser posted image user posted image user posted image
Mene će garant zvati govedouser posted image Imam neki instinktuser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   [Obrisana poruka]
19.3.2009 10:12:04   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:13:27   
eugenija
Ma znam sister, znam.. Spremna sam na govedo, ništa ispod toga ne prihvatamuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:20:28   
Anoniman
Eu, jesi blesava 100%!
S obzirom sta sam sve vidjala po zdravstvenim ustanovama... ne smem ni da zamislim kako ce biti kad budem stigla na porodjaj!
Samo kad bi mi se moj dr potrefio tada, bila bih presrecna! Sa njim mi nista ne bi bilo problem!

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:22:37   
eugenija
Trinny, mi ćemo očekivati najgore, pa ako nam ponude krevet da legnemo, superrrruser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:22:50   
Anoniman
EUG, ti odmah sa vrata porodilišta viči "Zovite me govedo!!!" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:24:57   
eugenija
Hahahahahahahahahahhaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hahahahahahahahahauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
My name is govedo, the big one govedouser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:25:57   
NadaR

IZVORNA PORUKA: gagi

pa eugenija ni nase bolnice nisu nista bolje na mene se derala sestra zasto djete nisam mogla dojiti jer nisam imala bradavica glupaca jedna kako sam se tad isplakalauser posted image


Isto mi se desilo gagi...user posted image
Ponasale su se kao da smo retardirane... ?Nas dve, prve bebe pojma ni o cemu nemamo a one u fazonu... " VI,ZENE!!?? VI STE NESPOSOBNE,KAKO CETE VI DJECU OTHRANITI,NI PODOJITI NE ZNATE KAKO TREBA???!!!"user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 9
   [Obrisana poruka]
19.3.2009 10:28:28   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:30:16   
Anoniman
Ali takvim ženama treba isto tako odgovorati. Ja sam bila u principu dobro zbrinuta u porodilištu, imala sam 2 sestre koje su me izbezumile, i obe su dobile po nosu. user posted image  Kada sam pustila glas niz hodnik "SEEEEEEESTROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!", u vrstu su stale sve koje su bile u blizini.

A takvoj stoki, Nado, bih rekla, "Ja možda nisam žena, ali sam bar čovek za razliku od Vas!", ali ne snađemo se. Koliko god da očekujemo grozan tretman, sestre nas sve više iznenađuju.

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:31:21   
NadaR
Kuma mi rodila u decembru pa ja isla gore na cetvrti gdje sam bila...
Uhhh , umalo mi nije pozlilo... user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 10:36:16   
NadaR
A takvoj stoki, Nado, bih rekla, "Ja možda nisam žena, ali sam bar čovek za razliku od Vas!", ali ne snađemo se. Koliko god da očekujemo grozan tretman, sestre nas sve više iznenađuju.

Ne smijes Tasho... Onda je jos gora situacija... bukvalno te ostave pa se snalazi...
Beba vristi... tebe rana rastura ... ne mozes ju umiriti ,ne mozes ustati da je nosas...user posted image
Umires od straha i od bolova...
Nego,cuti i trpi... Moli se da ta tri dana sto prije prodju pa da ides kuci...user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:21:53   
eugenija
Pazi mi kosiceuser posted image user posted image user posted image

user posted image

IZVOR


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:22:40   
NadaR
user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:23:05   
Anoniman
hahahahaha

koja si ti budala!

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:28:45   
Anoniman
Ha ha, Eu... user posted image
Uh, bre u pravu je Nada, prosto mogu da ti "zabiju noz u ledja" kad ti je paznja najpotrebnija!
Ma, bre, to su sve goveda! user posted image
Trudnica prodje kroz takvu muku, razmisljajuci toliko meseci sta li je ceka i onda se nadju tamo neke "pametnice" koje su popile svu pamet ovog sveta!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:29:03   
Lu
Najčešće zamerke porodilja
- hrana je neslana (Opšta bolnica Pančevo)
- pacijentkinje nazivaju kravama, stokom, kretenima (Opšta bolnica Pančevo)
- loša higijena, posebno toaleta (Opšta bolnica Sombor, GAK „Narodni front”, Opšta bolnica Vršac, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodina...)
- neposvećenost pedijatrijskih sestara (Opšta bolnica Vršac)
- porodilje puše u toaletu (GAK „Narodni front”)        
- pedijatrijske sestre treba da bolje daju informacije
o dojenju, nezi dojki i izmuzavanju (Institut za ginekologiju i akušerstvo KC Srbije)

Ovo opisuje i moje nesretno porodilište u Zeniciuser posted image
Da ne griješim dušu,nisu me nazivali "stokom" ali sam umjesto toga dobila šamar.
Uh,samo da sam imala snage psihičke i fizičke ali...ne vrijedi se više sjećati.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:31:01   
eugenija
Lu, ŠAMAR??????????????? Gospode Bože!!!!

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:35:30   
NadaR
Cula sam i ja da se desilo na Paprikovcu prije koju godinu...
Strasno,nemam rijeci...
Opet kako kome...user posted image
Dok sam lezala u jednoj od blizih soba je [porodilju posjetio muz i ostao cijelu noc... a ovi ostali nisu smjeli ni krociti na ona vrata...

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:38:53   
Anoniman
Money makes the world happy!

(odgovor članu NadaR)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:39:55   
Lu
IZVORNA PORUKA: eugenija

Lu, ŠAMAR??????????????? Gospode Bože!!!!

Ma to je bilo kad sam krenula prvi put po tuš i kažem sestri kad sam pošla da ustajem,
sačekajte da sjednem malo da ne ustajem naglo a ona meni šamar pljus i kaže to ti je šok na šok.
Od tada pa do izlaska iz bolnice sam bila u šoku i zarekla se da više neću kročiti nogom u tu bolnicu,
majke mi imam traume od te bolnice.user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:42:26   
eugenija
A nisi tražila glavnu sestru da se žališ? (doduše, glavna je garant još i gora, možda bi te gađala kuglom  user posted image )

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:43:34   
eugenija
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Money makes the world happy!


Ma ja bez oružja ne idem u bolnicu  user posted image

Ubaciću i dve automatske sa tri šanžera u "Stvari koje vam trebaju za bolnicu"


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
19.3.2009 11:45:32   
Lu
Eugi samo se naoružaj i nauči da psuješ,za svaki slučajuser posted image
Eh da sam ja imala RR u trudnoćiuser posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







VIDEO: Beba spava u vodenjaku, doktori je ...
Neverovatan video bebe rođene u plodovoj vrećici, dok je lekari bude pre dolaska na svet.
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here