|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
10.11.2009 14:43:44   
Trcosava
user posted image user posted image user posted image ma razumem ja...samo kažem, polaaako da pričaju

a neću se bunim ako guppy prevodi - ali guraj znam kako se kaže user posted image user posted image user posted image user posted image

šalim se, dosta njih zna srpski, ali je totalno nepotrebno da pričaju na sprskom, ovo je slovenija, ja sam ta koja treba da uči, tačnije da progovori user posted image

da pređem sa gu-gu ga-ga na reči

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
4.2.2010 0:31:34   
Tatamata
U Srbiji ne postoji bejbi frendli program. To su potvrdile i nezavisne evaluatorke koje su na poziv Unicefa i Ministarstva zdravlja procenjivale stanje bejbi frendlija u Srbiji. One su u izveštaju potvrdile žalbe majki na nehuman i neprihvatljiv tretman na porođaju i posle njega!

Pročitajte više…

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
4.2.2010 8:34:42   
*Alexx*
Baby friendly program KLIK

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
1.3.2010 14:20:49   
liliana
Ja sam u trudnoči ležala 6 meseci u bolnici. Nisam smela nigde ustajati osim do kupatila. Nisam smela ni sedeti.
Nakon porodjaja sam uzela apartman na 3. spratu u višegradskoj, na odeljenju prof. Radunovića, gde je osoblje predivno.
Elem, nakon carskog, morala sam 24h biti na odeljenju carskih rezova, koje je blago rečeno KATASTROFA. Sestre preko dana su bile divne- jedna Marina i jedna starija, plava, sa naočarima. Kada je došla nočna smena, nastao je pakao. Ni jenom nam nisu promenile čaršafe ispod nas, ušle su u sobu samo kada su delile terapiju i kada su došle da nas TERAJU da ustanemo. Kažem, TERAJU jer je biukvalno biulo tako. Ove 3 žene što su bile sa mnom su uspele da ustanu, bilo im je i po 2. dete, a ja nisam mogla. Ipak sam ja 6 meseci ležala. Kada sam zamolila sestru (jedna crnka, mlađa, duge kose- ima neko čudno ime i liči na Romkinju), da mi pomogne da sedem, a ja ču več nekako ustati, ona mi je odbrusila:"Šta? Jel ti nećeš da ustaneš?" Ja sam je kroz suze zamolila da mi da ruku da sednem, a ona mi je odgovorila:"Slušaj, mi nismo plaćene da svoju snagu trošimo na vas!!!"
A da ne pričam o tome da mi je posle neke injekcije pozlilo, sva sam se tresla, a one su dežurnog doktora pozvale tek posle sat i po kada su završile sa deljenjem terapije. Pa, njih zabole uvo i da neko umre!!!
Toliko o odeljenju carskih rezova u Višegradskoj!!!
Jedva sam čekala kada će svanuti jutro da me vrate na odeljenje Humane reprodukcije , gde su svi od Profesora, Radunovića, doktora ,sestara jednom rečju PREDIVNI!


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
1.3.2010 23:41:24   
choopa choops
user posted image Ne mogu da vjreujem sta se desava. Ali ovo za samar user posted image user posted image Ja bih jos samo rekla dodajte mi telefon i pozvala bi policiju. Koja koza, nevjerovatno!!!
Meni je u porodilistu bilo super user posted image Jedino je jednu noc bila dezurna neka sestra koja nije dosla po bebu od 23h pa do 5h, a moja se bebica ukakila i plakala cjelu noc (a i ja), a mene rana boli i ne mogu nikud. Nekako sam se skinula sa kreveta uzela je u narucje i trazila sestru po hodniku. Nisam je nasla.  Ujutru kad je dosla glavna sestra isli smo na kontrolu i previjanje i kaze ona meni kako je malenoj crvena guza. Kazem ja zato sto je bila ukakaa cijelu noc, a niko nije dosao da nas obidje. Samo je digla jednu obrvu i :"Aha tako znaci". Vjerovatno je ova kasnije dobila "jezikove juhe" user posted image .

Inace ovo sto je neko rekao za vristanje...ja nisam cula nijednu da vristi, ali mi setra kaze da kad je ona bila, kako je jedna toliko vristala, da se cak i sa stola ustala i kao bjezi user posted image E te mi stvarno nisu jasne? Pa kud ces zeno?

A ja sam isto kao neko gore, ne sjecam se vise ko, imala mantru da se koncentrisem na disanje user posted image I to mi je stvarno puuuuuuno pomoglo.


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
1.3.2010 23:56:41   
eugenija
IZVORNA PORUKA: eugenija

Ja bi umrla od smeha da mi neko kaže: "Stoko jedna!"  hahahahauser posted image user posted image user posted image
Mene će garant zvati govedouser posted image Imam neki instinktuser posted image



Što ja volim ovu temuuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
10.4.2010 22:35:06   
ljubičica
Kad sam bila u Frontu na održavanju trudnoće krevet do mene je bila jedna devojka koja je imala vanmateričnu i koja joj se, sva sreća, sama očistila. Primala je Longacef, a ja progesteron. I glavna sestra mi je jednog dana došla i dala mi injekciju za koju smo provalili (tek pošto mi je zabola) da to nije progesteron. Ona je ladno pomešala mene i nju (jer je ova bila van sobe i pušila cigaru) i meni dala Longacef, a ja kako sam popizdela user posted image  Pazite, GLAVNA SESTRA!  Ja je pitam zašto mi je dala Longacef, a ona meni da to nije Longacef već progesteron. "Ma kakav progesteron bre, progesteron je providan, dali ste mi Longacef koji je žut!"
Ta do mene je od sutradan počela da prima neki antibiotik za čišćenje organizma i zamislite da mi je to dala i da sam izgubila bebu??? Pa, majke mi moje, tačno bi joj promenila lični opis na sred bolnice, sve bih joj zube sasula niz grkljan...
Ja se lepo pokupim i odem kod načelnika! Tako je načepio da je ječao sav hodnik, a ona sva usr*na sutradan sve lepo samnom, a ja nisam htela da je pogledam. Kako naiđe ja  okrenem glavu na drugu stranu. Da ti je*em mater jauser posted image

_____________________________

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
10.4.2010 22:41:41   
Anchy_Ljuba
Strasnooooooooo..... Nemam reci....
Lincovala bih je.....Nemarljivost, jel zna ona da cita....

_____________________________

***Sreca, sreca, radost najveca***

(odgovor članu ljubičica)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
10.4.2010 22:55:59   
ljubičica
Ma, ona je jedna matora krava koju mrzi i da živi,a kamoli da pročita šta tamopiše. NJoj je samo da zabode injekciju i da ide da pije kafu... Glavna sestra ni ne treba da daje terapije, ona radi papirologiju i tako te strvari, barem je ovde taj slučaj. A, sve pohvale za načelnika Sankovića, načepio je, svaka mu čast. Mogu sve najbolje da kažem o njemu jer je čovek zaista divan. I par sestara... A, ovo ostalo... Užas!

_____________________________

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu Anchy_Ljuba)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
28.3.2016 13:42:52   
IvanaSK RR
Nije mi jasno zašto su sestre takve? Pa, to im je posao.
Ja ne tražim da me iko mazi, ali ne zelim ni da me ponizavaju.
U Frontu, pre osam godina, imala sam situaciju da sestra kaze, "pa, kuka, zato što dete radja dete".
Meni došlo na onom stolu da vristim tada.
Na intenzivnoj mi je zasmetalo što mi je bio skinut kateter, one mi dale infuziju, a meni se ide u vc i nikako ih ne mogu dozvati.
Na odeljenju sam bila zadovoljna. Osim sestre za laktaciju. Zamolila sam da mi pomogne oko grudi, dojenja, ona je prisla nadrndano, izvadila mi dojku, pritisnula, uvrnula tako da sam ja vrisnula i okrenula se i otisla.
Meni suze na licu. Na toj dojci su mi bile ragade.

< Poruku je uredio IvanaSK -- 28.3.2016 13:43:44 >

(odgovor članu ljubičica)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
28.3.2016 14:47:52   
Maraj
Ivana ja sam se porodila pre 6 meseci u Frontu. I dalje je ista situacija sa laktacijskim sestrama. Ja vecu nadobudnost od njih ne vidoh. Ne znam za sta te zene primaju platu. Kome su one pomogle! Ja sam kao prvorotka smatrala da je njihova obaveza da me upute. Isto sam dobila samo dranje (sto sam je pozvala u 15 do 4 , kad je njoj isteklo radno vreme. Ne znam ko to radi do 15do 4. Pri tom bila je u radnoj uniformi) . Onda je prisla , stisla mi dojku iz sve snage , da su mi suze posle , i rekla mi "Jer vidis da nema nista , sta hoces"

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
28.3.2016 15:03:54   
IvanaSK RR
Eto, znači situacija se nije mnogo promenila....Stvarno mi je zao. Nekako smatram da je njihov posao bas važan, ipak su one tu da pomognu da bebe pocnu sisati u ovom svetu.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
28.3.2016 15:11:21   
Sanjalicaaa
Nisam dosad videla ovu temu. Pa ovo je strasno user posted image
Sto se tice Gradske bolnice babice i doktor su oba puta bili preljubazni. Kada krenu naponi svi te bodre kao neku utakmicu da gledaju. Bar je u oba moja slucaja bilo tako. Ili sto je mozda moj muz sve snimao pa su hteli da ispadnu kul na snimku user posted image
A laktacijske sestre su vec druga prica. Prvi put su bile jako bezobrazne. Osim sto su proveravale da li imamo mleka nista nam se nisu posvetile. Izasla sam sa temperaturom i mastitisom. Drugi put sam vec sve sama znala, ponela i pumpicu, a one su bile presrecne sto smo sve 3 u sobi samo dojile pa nisu morale da dolaze da daju dohranu. Toliko

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
28.3.2016 21:33:55   
Maraj
Sanjalice u Frontu se laktacijske sestre bave samo dojkama , a sestre koje neguju bebe u boksovima dolaze na tri sata i hrane bebe sa po 4-5 kasikica. Nije ni cudo sto kaliraju do otpusta...
uglavnom laktacijske sestre u Frontu , cini mi se da ih je tri (bar sam ja tri videla) su blagi uzas. Samo se setaju i vriste na zene. Iako bi trebalo uputiti mame , posebno prvorotke

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
2.4.2016 9:03:25   
marinic
ja do sada nisam imala takvog iskustva , niti sam cula da trudnice tako nazivaju, uglavnom sam vidjala da su ljudi a pogotovu medicinsko osoblje, jako kulturni prema nama....user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
2.4.2016 9:05:53   
nikiteki
Nisam imala ovakva iskustva ali stvarno ovako ponašanje je strasno

(odgovor članu marinic)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
2.4.2016 9:26:36   
Mariya
Ja čitam i ne verujem! Maraja, da je meni to uradila,ustvari da mi se bilo šta od ovoga desilo ja bih dotičnoj osobi razvalila takvu šamarčinu da bi se okrenula oko svoje ose!!! I naravno odmah tražila da se načelnik izvesti ako ja nisam u stanju da odem do njega.
Ne znam da li su to u Topoli normalni ili samo ja imam sreće?

(odgovor članu nikiteki)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
11.9.2017 10:14:21   
Tatjana.87
Prema meni su bili korektni, mada priznacete i zena ima svakakvih i sa ljudima je najteze raditi realno.
Iz sobe preko puta bila je neka porodlja iz njene sobe se sirio nesnosan smrad dolazile su sestr besne i mnogo su vikale
i terale je da ide da se kupa a ona nije htela user posted image bas je bilo katastrofa sto se toga tice,sreca pa smo tri dana samo bili tamo.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
8.10.2017 23:20:13   
MamaNecaVo
Mene je jedna sestra iz Visegradske pitala zasto sam pravila i radjala dete ako sam neskolovana da ne znam kako se beba namesta na dojku da sisa?
E tada mi je pukao film posle svih tortura koje smo dozivljavale od njih i ocitala sam joj bukvicu, da sam ja eto sa diplomom fakulteta,obrazovana i te kako a ona sa diplomom srednje skole dosta niza po obrazovanju od mene,pa ako vec hoce da se vredjamo,mozemo i tako.
Tu je ucutala i dosla je konacno sestra koja se bavi laktacijom (sto i ne bi za 20e).


S druge strane,samnom u sobi je bila jedna Madjarica,koju niko od sestara nije hteo da pogleda jer zena ima crn ten i isle su na to da je Romkinja,ponizavale su je na razne nacine,dok opet,ja,nisam razvezala jezik i prijavila nacelnici sta se desava.
(Briga i nacelnicu al kad je vec znala koverte da uzima morala je da bude fina)

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
8.10.2017 23:24:50   
Mala Elena
Ja nisam imala losa iskustva...jedino sto sam dobila grdnju sto stojim i dojim , mogu pasti ipak sam tek porodjena a mene em bolela rana, em mi naslon na krevetu bio pokvaren...

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
9.10.2017 7:46:00   
medamisko
Kod nas je bila jedna trudnica koja je setala i dojila, imala je veliku ranu. Plakala je i dojila. A kad je usla sestra i videla je tako da seta sa bebom, svasta joj je rekla.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
17.10.2017 23:39:06   
MamaNecaVo
I ja sam dojila bebu i setala po sobi.
Nisu mi nista rekli jer druge opcije za podoj nije bilo. Konci su mi pucali pri najmanjem okretu na krevetu,a krevet je bio previsok,pa kad su skontali da je umetnost da sidjem sa njega (opcija da su tu i pomognu mi je bila no no),rekli su mi,pa majko ako mozes da dojis stojeci super.

E to je bila umetnost.

(odgovor članu medamisko)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
17.11.2017 23:58:51   
mama Jo
Joj 😣

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
18.11.2017 16:25:54   
degu
Ja nemam.loseg iskustva, porodila sam se u Vrbasu! Pohvale za sestrice user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Trudnice u pojedinim bolnicama nazivaju i...
18.11.2017 17:46:34   
Sarav
Ja lično nemam takvo iskustvo dok sam ležala na patologiji trudnoće, ali mi je zato dr koja me prvi put porađala rekla da sam kao kuče samo za u boks jer me nisu dobro isklistirali. user posted image

_____________________________

Sreća prati hrabre.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image
Click Here