|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: trudnoća i anksioznost
28.8.2011 13:22:05   
Inica
Lasta, menjaj dr-a pod hitno.. Lekovi za ceo zivot???? Glupost.. Da nisam prosla sve to, sve sto si navela, cutala bih.. Ali, kazem ti da drugi pristup lecenju tog poremecaja moras da imas... Lekovi kao mala pomoc, ali ti igras glavnu ulogu u svemu tome.. Ja sam se toga resila kroz nekih 4-5mes, ali sam i dalje nastavljala da radim na sebi.. I to je poenta cele price.. Srecno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: trudnoća i anksioznost
29.11.2011 20:00:20   
maruja
Nova sam na forumu,sve sam postove procitala i vidim da svi savrseno dobro kapirate te napade,svaki clan je napisao imam napade dugo,imao sam napade ...ali niko nije objasnio ili pokusao da objasni kako izgledaju ti napadi i koje simptome oseca tokom njih....I sama imam neke probleme poslednjih godinu dana,ne znam kako vise da se borim sa tim,ne znam da li je to anksioznost mada mislim da jeste.Bila sam kod psihijatra pre par dana nije mi rekao dijagnozu a prepisao mi je flunisan i ksalol.Pocela sam pre tri dana da pijem lekove pa cemo videti mada bi bila mirnija kad bi znala sta mi je i da li bolujem od anksioznoti.Koliko vidim anksioznost nije strasna to je nasa umisljena nemoc i bolest,bolje da je to,umisljena-nego nesto zaista strasno jer sam sumnjala na stitnu zlezdu ali sam uradila rezultate i ok je tako da ostaje ovo kao verovatnoca a simptomi su mi:u pocetku ,pre godinu dana je krenulo dok hodam sa gubljenjem centra za ravnotezu i vrtoglavicom,recimo idem ulicom i sve mi se okrece ,imala sam utisalak da cu se svakog casa srusiti.Zatim je krenulo za napetooooscuuuu,i to nenormalnom.Desi mi se da (u tom trenutku me niko ne iznervira)sam toliko napeta odjednom i nervozna da prosto mislim da cu puci....to traje nekih pola sata i nestane,ali u pocetku je to sve bilo u periodima,znaci naidje period kad sam danima kao natempirana bomba ali to stanje traje nekoliko dana i prestane spontano da bi posle izvesnog vremena spontano se i ponovilo i tako ukrug godinu dana.U poslednje vreme su ti periodi postali cesci i jako se lose osecam.Non stop sam pod pritiskom ,pod tenzijom kao da treba da skocim sa padobrana,eto tako nekako,znoje mi se dlanovi,suva su mi usta ,izgubila sam volju za sminkanjem,oblacenjem,drustvom,tj nigde ne idem,najlepse mi je kuci i jos svasta nesto pa vas molim za pomoc i vase misljenje o cemu se radi.Hvala unapred...

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: trudnoća i anksioznost
6.12.2011 12:43:45   
Angie1977
Ja vise od 10 godina ratujem sa anksioznoscu i agorafobijom i godinama sam pila rivotril i seroxat, idem redovno na psihoterapiju, ali simptomi su jednostavno stalno prisutni. Uznemirenost, lupanje srca, vrtoglavica, suva usta i uzasan strah od svega, godinama se nisam setala sama ulicom, isla autobusom itd.
Sad sam trudna, 5-i mesec, pila sam rivotril i seroxat prvih 10 dana dok nisam saznala za trudnocu, a nakon toga mi je doktor ukinuo. Imam razne krize, ni sama ne znam kako izdrzavam i zanima me da li povremeno mogu da uzmem neki lek kad je bas frka, doktor mi kaze da ne uzimam nista, ali imam uzasan strah da cu poludeti od svega, jer jedva podnosim celu situaciju. Najgori strah i misli u zadnje vreme imam od porodjaja. Zamisljam slike sebe u bolnici sa panicnim napadom, a najvise se plasim da cu umreti na porodjaju. Da li je neko imao slicna iskustva i kako ste prosli na porodjaju sa strahovima?

Hvala unapred i pozdrav!

(odgovor članu maruja)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: trudnoća i anksioznost
6.12.2011 17:17:04   
Inica
Hey.. Ne razmisljaj toliko negativno.. Kao prvo, moras da budes svesna da ti lekovi vrlo malo mogu pomoci kod anksioznosti i p.napada, samo rad na sebi moze da te izvuce skroz iz tog problema.. Ko sebe ubedi da su lekovi resenje, taj ce i imati problema da se i odvoji od njih.. U trudnoci povremeno mozes uzimati lorazepam, ali moj ti je savet da pokusas na drugi nacin da se boris sa tim.. Ne znam sta te jos zanima.. Umreti neces, od napada i anksioznosti se ne umire user posted image
Ja sam skroz opustena bila na porodjaju sto se te strane tice.. Nisam imala nikakav strah. Jedino na pameti mi je bilo kako booooli user posted image (da te ne plasim- kod mene je bio problem sto sam presla termin, pa su mi izazivali porodjaj, indukcija, itd, pa samim tim sam se brze otvarala, a to mnogo vise boli nego da ide postepeno)..

(odgovor članu Angie1977)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: trudnoća i anksioznost
6.12.2011 17:26:10   
Inica
Maruja- sve sto si napisala kao simptome- to je to- nervoza, strahovi (za najobicnije stvari- kao sto je izlazak iz kuce, strah od guzve,itd) , znojenje dlanova, vrtoglavice, nesanica, gusenja, tripovi da sa srcem nesto nije u red..ma svakakve gluposti..
E sad, kako ti opisujes moguce je da imas i simptome depresije (kao posledicu) sto je "normalno", s'obzirom sta sve prozivljavas..
Iz kuce izlazi sto cesce, zdravo se hrani, vitamini, fizicka aktivnost, gldaj da udovoljis sebi.. GLedaj komedije, ako volis da citas pozabavi se i sa tim.. Ne znam, pokusaj sa malim stvarima, seti se sta ti je ranije pomagalo da se bolje osecas- nemoj da dozvolis da se zatvaras u cetiri zida, to bi lose delovalo cak i na coveka koji nema ovakve probleme.. Koliko god da ti je tesko u nekom trenutku, znaj da to nikako ne moze biti resenje ..

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: trudnoća i anksioznost
7.12.2011 16:10:26   
Angie1977
Inice, hvala na savetima...znam da bi tako trebalo da razmisljam, mada nikako da pozitivnije misli primenim u praksi. Jel si ti imala anksioznost u trudnoci ili pre nje?

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: trudnoća i anksioznost
7.12.2011 17:22:47   
Inica
Pre nje.. Prvo sam imala panicni napad, pa kao posledicu anksioznost i jos par napada.. Pisala sam vec negde o tome- da se ne ponavljam- koristila sam i terapiju (mala doza)- i kad sam saznala za trudnocu prestala. Ne, nije mi bilo svejedno, ali znala sam da lekovi sto su mi pomogli- pomogli su.. Tj na pocetku njihovog koriscenja ja sam sebe ubedjivala- ok, sad kad ih pijem- nista mi nece biti, mogu da funkcionisem, itd- i stvarno je tako bilo. I onda sam skapirala da u stvari to sam ja sama sebi uradila- pomogla.. Nisam ih pila dugo- mozda 2 meseca, zatrudnela, odmah prekinula- ali upravo zbog tog uverenja da je sve to do mene, a ne do lekova- uspela sam bez problema da ih ostavim.. dA, imala sam svakakve misli u trudnoci, ali u vezi toga kako cu ja sa malom bebom ako mi se sve to ne daj Boze vrati,itd.. Ali- u vezi perioda posle- nemoj da se brines.. Mislim ok- hormoni drmaju, ali to moze da se desi bilo kojoj porodilji.. Najvaznije je da imas pomoc, podrsku, a i bebica sama po sebi deluje smirujuce user posted image

(odgovor članu Angie1977)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: trudnoća i anksioznost
8.12.2011 12:45:44   
Angie1977
Bas mi je drago kad cujem da je neko pobedio sve te simptome. Kod mene je nekako duboko ukoronjeno, pocelo je kad sam imala 15 godina i vec je postalo sastavni deo zivota, jer se ni ne secam kako je ziveti bez straha i panike.

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: trudnoća i anksioznost
29.12.2011 23:44:48   
nadez1
evo i mene dugo nisam pisala ja sam trudna u 3 sam mesecu ne uzimam nikave lekove za sada borim se tako ali mozak mi radi turbo najveliki problem mi je to ziganje oko srca glava mi je puna sa pitanje dali cu sve izdrzati kako ce biti user posted image ako ima neko neki sovet da je izgurao trudnocu sa vakvu situaciju pozdrav do svi

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: trudnoća i anksioznost
1.3.2012 22:35:23   
cicaSR
Ja sam potpuno anksiozna od dana kada sam počela da pravim bebu. Sve se komplikuje i usložnjava. Vreme prolazi, a ja pucam. Čitam neke forume, vadim statistiku...Lupam umesto da se opustim i čekam Božiju milost.

_____________________________

samo mi ostaje da cekam, molim se i nadam

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: trudnoća i anksioznost
3.3.2012 0:12:42   
Suncicabg
Ja ponekad jako tesko zaspim. Cesto razmisljam o tome "sta ako se nesto lose desi" user posted image Uvek brinem da li su cigarete, sporet i pegla iskljuceni i ako sam bar 2 puta proverila. Pritom se spremam za vto i stvarno bih volela da se sto manje stresiramuser posted image
Sta mislite da li treba da potrazim strucnu pomoc user posted image

< Poruku je uredio Suncicabg -- 3.3.2012 0:13:42 >

(odgovor članu cicaSR)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: trudnoća i anksioznost
3.3.2012 10:05:16   
plačljiva
Suncicebg,ovo ti iskreno preporučujem,da što više šetaš,družiš se sa prijateljicama,ispijaš kafe sa drugaricama ,setaš po gradu,jednom rečju da se opustiš,jer ako bi otišla kod psihijatra,dao bi ti on terapiju,sigurno bi ti bilo bolje,ali NEMA BEZBEDNOG PSIHIJATRIJSKOG LEKA ZA PLOD.Zamisli situaciju da ostaneš trudna i da moraš na abortus jer si pila neki antidepresiv u prva 3 meseca...Kada se krene sa psihijatrijskim lekom,postepeno se kreće i postepeno se isključuje i to traje minimum 6 meseci terapija...Razmisli dobro user posted image

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: trudnoća i anksioznost
3.3.2012 13:21:17   
Suncicabg
Nemam ja ni napade panike, ni nista slicno, samo previse razmisljam user posted image


(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: trudnoća i anksioznost
4.3.2012 12:07:43   
plačljiva
Sunciebg znam kako ti je, skoro sve devojke koje imaju problema sa sterilitetom,razmišljaju,ne mogu da se opuste,kroz sve to i ja prolazim...A svakog dana čujem za nekog da je ostao u drugom stanju...Preispitujem se,jurim po lekarima,vadim analize,duboko u meni jako mnogo tugujem,isplačem se mnogo puta kada sam sama,ni mm da me ne vidi...Moram dalje,ovo je borba...Ali zato gledam da se često vidjam sa drugaricama,pijem kafe,šetam po gradu...Baš sam se skoro upoznala sa Mojom ciklamom(devojka sa foruma) koja nije mogla da veruje da sam tako pozitivna,vesela,pričljiva u prirodi...A na ovom forumu dođem da se izjadam i isplačem nad svojom sudbinom...Zato glavu gore i moramo dalje,teško jeste mnogo ali takav je život...To je sudbina naša,da se mučimo oko bebe...

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: trudnoća i anksioznost
19.9.2012 17:56:34   
M.mama
Evo jos jedne anksiozne trudnice.
Borila sam se jako dugo bez lekova, krenulo je sa panicnim napadima kad god izadjem napolje, odem u market, u prevozu... onda je krenula anksioznost. Nisam znala sta je to ali imala sam toliko simptoma, gadljivost pogotovo na mirise, uznemirenost i lupanje srca na svaki malo jaci zvuk... Zeludac mi je nastradao najvise od fizickih simptoma, reaguje na nervozu, smeh, plac...
Krenula sam sa lekovima, seroxat i rivotril i bilo mi je malo bolje, ne u potpunosti ali bolje. Saznala sam da sam trudna i prestala da ih pijem. Sad imam mnogo problema sa nekim odvratnim ljudima i sve se vratilo. Doktorka mi je rekla da moze da mi prepise lekove koji smeju u trudnoci da se piju, ali ja sam skepticna. Pokusavam da izguram bez lekova ali se brinem i za bebu jer i ona oseca sve...

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: trudnoća i anksioznost
2.12.2012 19:53:32   
mo girl
evo ja sam nova na forumu pa da vam se pozalimuser posted image
jedno 4 god se borim sa anksioznoscu koja nestane pa se vrati i sve tako ukrug.zadnjih god dana sam bila dobro al ima jedno 20dana neznam vise sta da radim.nakon dugogodisnje borbe da zatrudnim i napokon sam uspjela sa VTO osjecala sam se super prvih 7 mjeseci al eto sad u zadnjih 20dana me neki djavo spopao neznam sta da radim.imala sam jednu epizodu strasne vrtoglavice koja je trajala jedno sat vremena i tad sam bila sam akuci i odtad nikako da ase smirim,svega me strah,nesmijem izlaziti sama sve mislim pscu negdje,stalno mi se manta pa ja jos na to nadodam strah i svoje razne fobije i sve tako ukrug.
netrebam vam nio govoriti da godinama obilazim doktore trazeci neku bolest kao objasnjenje al samo bezveze trosim pare na njih sve se ipak svede na nervnu bazu.
sve sam pretrazila neko naze normalno je u trudnoci proce kad rodis,pa onda raznorazne verzije svega kako zamisljam da nikad mi ece proci neznam vise sta da vam kazem osim sto eto trazim neku utjehu da znam da nisam sama odmah mi bude lakse.cim procitam za neku bilest da ima slicne simptome odmah pozelim ici vaditi nalaze al se sjetim kako uzalud obilazim doktore godinama i jednostavno neznam sta mi je.
sve jedan dan sam dobro al zato me drugi spuca duplo jace i sve tako.zene moje pomagajte

(odgovor članu M.mama)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: trudnoća i anksioznost
3.12.2012 8:15:56   
Verolina
Mo girl, pocni da pricas ljudima sta ti se desava. sto vise to krijes u sebi to ce ti biti gore. Veruj mi, svi ce te shvatiti. To sto ti imas nije anksioznost, vec posledica anksioznosti-hipohondrija (ona i jeste najcesca posledica anksioznog poremecaja). Moras da naucis da zivis sa cinjenicom da se ljudi razboljevaju i umiru. Prosto, utuvi sebi u glavu da je nemoguce da te zadesi svaka bolest na planeti.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu mo girl)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: trudnoća i anksioznost
3.12.2012 15:34:21   
mo girl
ma znam ja sve o tome al dzaba to je jace od mene.mene ubi ovo mantanje i cim ga osjetim u meni se stvori strasan strah koji jos vise to pojacava i tako ukrug

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: trudnoća i anksioznost
8.3.2013 6:29:25   
Lu
IZVORNA PORUKA: Addict

Uzasno sam uspanicena, molim vas pomozite, recite mi sta bi ste vi uradile. Naime, ja sam pre nego sto sam zatrudnela uzimala Bromazepam po potrebi zbog anksioznosti. Kad sam saznala prestala sam da uzimam, a onda zbog strasnog stresa kroz koji sam prolazila, da ne detaljisem, posegnula sam ponovo, i uzela po pola tablete u nekoliko navrata. To se desavalo u petoj nedelji trudnoce. sad sam sesta i bacila sam sve sto imam da ne bih opet dosla u iskusenje. sad se uzasno plasim da to nije moglo naskoditi plodu i sta da radim. da li postoje testovi koji bi na vreme mogli utvrditi je li sve u redu?


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu mo girl)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: trudnoća i anksioznost
8.3.2013 6:36:41   
Lu
IZVORNA PORUKA: mo girl

jedno 4 god se borim sa anksioznoscu koja nestane pa se vrati i sve tako ukrug.
...
imala sam jednu epizodu strasne vrtoglavice koja je trajala jedno sat vremena i tad sam bila sam akuci i odtad nikako da ase smirim,svega me strah,nesmijem izlaziti sama sve mislim pscu negdje,stalno mi se manta pa ja jos na to nadodam strah i svoje razne fobije i sve tako ukrug.
netrebam vam nio govoriti da godinama obilazim doktore trazeci neku bolest kao objasnjenje al samo bezveze trosim pare na njih sve se ipak svede na nervnu bazu.
...
cim procitam za neku bilest da ima slicne simptome odmah pozelim ici vaditi nalaze al se sjetim kako uzalud obilazim doktore godinama i jednostavno neznam sta mi je.
sve jedan dan sam dobro al zato me drugi spuca duplo jace i sve tako.zene moje pomagajte

Ali ti nemaš NEKU BOLEST ti si anksiozna i zašto ideš raznim doktorima na razne preglede?
Trebaš se obratiti psihijatru, vjeruj mi to neće nestati samo od sebe ali  iako ti sada izgleda strašno neće ti se ništa loše desiti, nisi bolesna ali moraš raditi na sebi a najbolje će ti pomoći razgovor sa psihijatrom.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu mo girl)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: trudnoća i anksioznost
5.4.2013 19:01:08   
SuperStar
Pozdrav svim trudnicama!Javljam se sa nadom da Cu imati da podelim svoje probleme Sa osobama koje prolaze kroz iste...Cetvrti sam mesec trudnoce,patim o anksioznosti I panicnih napada vec 2 I po godine.To se nastavlja I u trudnoci,Ne pijem nista od lekova I nije mi lakouser posted image
Najvise se plasim onesvescivanja,iako se nikada u fazi poremecaja nisam onesvestila,zbog toga jedem na sat-dva,to mi je kao neka osiguracija :(
U toku celog Dana Sam napeta,osecam se kao da to nisam ja,kao da sve posmatram od nekud,Ne izlazim sama,a I Sa nekim retko...Tako prolazi Moj zivot u 22 godine...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: trudnoća i anksioznost
15.5.2013 20:15:35   
jelenaje
Draga Superstar,

To kako se osecas ja osecam vec cetiri godine. Imala sam i jaku depersonalizaciju (osecaj da posmatras sebe izvan sebe, da to nisi ti, cudno se osecas, kada gledam delove svog tela kao da nisu moji itd... ) Imam vrtoglavice, strahove, hipohondriju... Bilo je mnogo gore, sad pokusavam da stvari drzim pod kontrolom. Ne pijem lekove (pila sam 6 meseci seroxat i rivotril)

Medjutim, za razliku od tebe ja imam strah i od trudnoce. A imam mnogo vise godina od tebeuser posted image

Samo hrabro, dan za danom nek prolazi... Od anksioznosti ne mozes da padnes u nesvest (nikada nisi, priznajuser posted image ) Bice bolje..., a mozda vec jesteuser posted image

Bilo mi je interesantno da si simptome opisala isto kao ja, pa sam morala da se javim...

Pozzzzz... Javi kako si.

(odgovor članu SuperStar)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: trudnoća i anksioznost
10.7.2014 19:04:59   
prijepolje82
Devojke,jel ima koga,mene zanima posto sam u rocesu vto,doktor mi dao seroxat da pijem jer me gusila i posle snimanja i ispitivanja ustanovili su dasam anksiozna..Ja nisam jos pocela da pijem ali ne znam kako ce mi biti u procesu bez ljekova...Jel neko imao slicno iskustvo..

(odgovor članu jelenaje)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: trudnoća i anksioznost
11.7.2014 10:36:42   
wivern
Ja sam posle prvog spontanog krenula kod psihologa, i to mi je jedna od pametnijih odluka u zivotu i umnogome mi je pomoglo u dve vantelesne i jos jednom spontanom koje sam posle toga imala. Imas dovoljno vremena da lekovi odrade svoj deo posla i da ti olaksaju sav pritisak i anksioznost koje osecas. Samo hrabro i uporno i sve ce doci na svoje.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu prijepolje82)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: trudnoća i anksioznost
20.12.2014 1:21:34   
prijepolje82
Ovde niko ne pise :O

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here