|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ultrazvuk kukova
30.1.2012 15:24:11   
Anoniman
Mi smo bili na prvoj kontroli i Uz-u kukica kada je imala mesec i po dana, tada je sve bilo super i skinuli smo siroki povoj, sada 22.2 idemo na drugi UZ, i kontrolu, i nadam se da ce i tada biti super.
Vonuser posted image za Tijanicu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 301
30.1.2012 15:51:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

IZVORNA PORUKA: Olga RR

evo tabele po Grafu :
Ia normalno , kontrola ponekad
Ib  prelazni oblik , kontrola potrebna
IIa+  zakasnela fizioloska osifikacija do 6 nedelj , kontrola potrebna
IIa- zakasnela fizioloska osifikacija do 3 meseca , lecenje
IIb zakasnela fizioloska osifikacija od 3 meseca , lecenje
IIc  ugrozen ili kritican kuk
IId kuk prema decentriranju
IIIa  decentriran kuk
IIIb decentriran kuk
IV - luksiran kuk - lecenje

Ksena , evo to je ta tabela user posted image

user posted image  hvala!
ja nisam videla da su nama bilo sta zabelezili, al mozda nisam dobro pogledala.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 302
30.1.2012 15:52:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

Ovde gde sam ja (SAD) to ne postoji. Samo ako primete neku deformaciju. A za siroki povoj kazu da je to kao da stavljas gips na zdravu nogu. Ne skodi ali ne znaci da ista pomaze.

a vidis nama je pedijatar bas pomenuo kako u americi za svu zensku decu preporucuju da se nose dva pampersa user posted image  ali verujem da ti bolje znas kakva je situacija tamo.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 303
30.1.2012 16:02:59   
vonavoj
to je i meni kseno drugarica rekla,kao bas za zensku decu je bitno,a da me pitas zasto,ne znamuser posted image user posted image ..mozda zbog porodjaja,lupamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 304
30.1.2012 16:05:37   
Anoniman
zato sto se ta deformacija cesce javlja kod zenske dece (kod muske mislim da je jako mali procenat). pedijatar je rekao da je to ono kad vidis neke starije zene sto se onako gegaju, da je to od toga, od te deformacije kukova.

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 305
30.1.2012 16:34:00   
ikacc
Nama nisu rekli za siroko povijanje, imali smo jedan uz , i bilo je sve ok, nista nigde ne pise, jer to treba da pisu svi ili ne mora? Danas smo trebali opet , ali posto je mnooogooo hladnoo, odustali smo , pa cemo drugom prilikom ici...

Lana moja sreca najveca!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 306
31.1.2012 13:33:25   
Blagoslovena
E moji djecaci su bili na kontroli kukova sa 35 dana i bilo je sve ok, na nalazu je pisalo i jednom i drugom DIb i LIb, kontrola za 1,5 mjesec

Sada sa punih 12 nedelja smo opet isli i sada kazu ok, a piše DI- i LI-
Opet kontrola za 1,5 mjesec

Vidim da ste negdje pisale o nekim oznakama, ja nisam to ni gledala do sada...ko zna šta znači - ili +, a nema ni oznake a ili b

A doktori kod nas svima preporučuju široku povijanje dok djeca ne prohodaju, mada znam da se većina toga ne pridržava....

Danas sam doktoricu pitala zašto je to tako različito, pa mi objašnjavala mišljenja sa zapada i kod nas, takože uz napomenu da je npr. u Albaniji i Crnoj Gori zbog nepravilnog povijanja djece nakon rođenja često dolazilo do iščašenja i drugih poremećaja u ravoju kuka, koji se poslije tokom vremena ispoljava, pa kukovi prije propadaju. Takvi pacijenti već poslije tridesete godine života postaju kandidati za ugradnju vještačkih kukova...kod nas, u BiH se situacija sada dosta popravila, a kaže prije je skoro svakoj drugoj bebi pronalazila manu sa kukovima i tako...l

Lijepo je djeci koja se rode pred zimu, pa im toplo na ovom minusu sa povojem, ali kako je onoj ljeti...user posted image

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 307
31.1.2012 15:31:35   
Misica 3
Blagoslovena - i + su oznake da li se pojavilo jezgro. Kod vas jos nije, ali verovatno ce ubrzo, jos su maleni.

Mi danas sa punih 6 meseci skidamo povoj, a na kontrolu 29.februara.

(odgovor članu Blagoslovena)
Direktna veza do poruke: 308
31.1.2012 15:39:04   
vukosava

IZVORNA PORUKA: ksena

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ovde gde sam ja (SAD) to ne postoji. Samo ako primete neku deformaciju. A za siroki povoj kazu da je to kao da stavljas gips na zdravu nogu. Ne skodi ali ne znaci da ista pomaze.

a vidis nama je pedijatar bas pomenuo kako u americi za svu zensku decu preporucuju da se nose dva pampersa user posted image  ali verujem da ti bolje znas kakva je situacija tamo.

Prvi put cujem stvarno za to. Ja sam do sada vodila cerku kod 4 pedijatra i nijedan to nije pomenuo.
Ovde savetuju da deca spavaju na ledjima kad se rode, mozda i to ima neke veze sa tim kako se kukovi razvijaju, stvarno nemam pojma. Ja sam moju odkad se rodila stavljala samo u jednu pampers pelenu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 309
13.3.2012 15:27:22   
magnetic
Moja drugarica,koja zivi u SAD-u,isto kaze da tamo nema sirokih povoja.

Mi veceras idemo na prvi UZ kukova,nadam se da ce sve biti ok.Siroki povoj sam stavljala vrlo kratko,jer je Visnji pupak otpao dosta rano,ali je jako dugo krvario,pa nam je patronazna rekla da odlozimo siroko povijanje dok se to potpuno ne smiri.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 310
13.3.2012 15:32:54   
Lilla
Ovdje ultrazvuk kukova ne rade, osim ako primjete da nesto nije ok. H je kukove pogledao ljekar prije nego su nas otpustili kuci iz porodilista, onako malo mu mrdao nogice, i onda na prvoj kontroli kad je napunio mjesec dana isto tako. Od tada osim kilaze i duzine niko nista ne kontrolise. Koliko je to dobro i da li je, ne znam ali izbora bas i nemam.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 311
13.3.2012 20:25:34   
magnetic
Evo vratili se sa UZ.Svaki dr. drugacije govori.Sa Dunjom nisam morala siroki povoj nakon 6 nedelja,jer je sve bilo ok.Sa Visnjom je isto sve u redu,ali je ovom dr-u siroki povoj preventivna terapija i moram da joj stavljam jos 3 meseca.I vezbice za kukove i stopala nisu bas ista kod oba ortopeda.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 312
13.3.2012 21:26:37   
Anoniman
danas bili na II-om sve odlicno, pocinjemo sa polusedecim polozajem, a povoj smo skinuli sa mesec i po dana..user posted image

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 313
13.3.2012 21:53:43   
maslackic
kod nas na oba Ia ali pise i - vidim te opcije nema u tabeli, rekla dr siroki do daljnjeg, mm i ja resili da skinemo definitivno...znam da u Tirsovoj savetuju da se ne stavlja siroki, a sta kazu u Institutu za majku i dete?

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 314
13.3.2012 21:59:17   
MicinaMama
Evo da se prikljucim na temu...ovde u FR se u opste ne radi UZ kukova kod bebe,cak nemaju ni siroki povoj...ja sam se malo brinula oko toga ali hvala bogu mojoj Milici su kukici OK ...ali pije Uvesterol D (vitamin D) i pice do druge godine...to i ovde ima

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 315
19.3.2012 11:52:29   
Ivence
IZVORNA PORUKA: maslackic

kod nas na oba Ia ali pise i - vidim te opcije nema u tabeli, rekla dr siroki do daljnjeg, mm i ja resili da skinemo definitivno...znam da u Tirsovoj savetuju da se ne stavlja siroki, a sta kazu u Institutu za majku i dete?

E taj minus ti je u vezi nekakvog jezgra okostavanja glavice femura.. tako meni pise ovde... ja sam bila u institutu danas... i njoj je stavio Ib, i kontrola za tri, rekao je da su rezultati ok, cak nadprosecni, ona ima dva meseca i 5 dana, ali mora to da napise, jer kao, mora kontrola... vidim svim bebama je stavljao Ib... nije nista rekao za siroki, nije ga ni pomenuo, ali mi cemo nositi dok ne otpli skroz, pa cemo posle videti, kada krenu vrucine, upalice mi se mukica :(

Direktna veza do poruke: 316
19.3.2012 11:57:25   
maslackic
mi smo joj skinuli, i dete mnoogo mirnije spava i silna crvenila po guzi su prosla...kod nas u stanu je pretoplo zimus je uvek bilo oko 27 sto je pakleno...desavalo se da bude mokra sva od znoja...a sada kada je napolju plus, kod nas jos greju user posted image ne bi dete izdrzalo...tj, greju nocu a danju evo sad se smlacili malo radijatori i u sobi je 25 stepeni..prokuvala bi ....malo je klimavija za nosenje bez siroko pogotovo kad se tek probudi user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 317
21.3.2012 9:57:19   
Ivence
Ma moja buca spava gde je metnes :)) ali ne bih da pogresim, jedni vicu treba, jedni ne... sta znam, ako skinem, a ispadne da nije trebalo, da se ubijem posle kao siroce user posted image

Direktna veza do poruke: 318
21.3.2012 10:22:42   
Doogie
nama su zbog karlicnog polozaja bebe radili UZ jos u porodilistu, a zakazali kontrolu vec sa sest nedelja. to smo radili u domu zdravlja (stari grad, simina). kao sve ok, Ib- za oba i kontrola sa sest meseci! kao, opusteno. a u porodilistu sam shvatila da je zbog tog njenog polozaja izuzetno vazno da se prati razvoj i da se rade pregledi cesce. nisam sigurna kakav je strucnjaj dr iz dz, pa cemo za mesec dana mi u Tirsovu na jos jednu kontrolu, za svaki slucaj.

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 319
25.3.2012 15:07:58   
smeskicTB
nama je uz kukova bio sa cetiri nedelje..ne racunam onaj u bolnici..i odlican je..ali ipak nam je prevremeno rodjena bebica, pa smo nastavili sa sirokim povojom..

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 320
31.5.2012 10:58:30   
peca
Jel se na UZ kukova skidamo od struka na dole ili ???

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 321
31.5.2012 11:00:15   
New Mom
Kod nas u Dečijoj skroz se skida i beba se stavi na bok u nešto kao pozicionar (na tetra vašu pelenu).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 322
31.5.2012 11:00:23   
cockic
da peco nego jer ovo vama prvi uz ili drugi ja moram sad u ovaj ponedeljak
jer ovaj prosli se razbolela pa nisam mogla da zakazem.

i da li nosite sirok povoj jos ?

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 323
31.5.2012 11:02:08   
New Mom
Mi smo inače imali prvi UZ kukova sa 6 i po nedelja, ocena Ib, širok povoj skinut, sledeća kontrola mesec dana pošto prohoda (sa KL smo imali i jednu sa 6 meseci).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 324
31.5.2012 11:02:31   
cockic
ja vec bila jednom a zaboravi da li cela ili do pola user posted image

mislim cela tako sam sina,za njega se secam a bilo pre dve god.boze odlepi
ja skrozuser posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here