|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
26.11.2018 19:47:32   
Azada
E pa sad. U jedanaestoj nedelji kaze dr da je stopostotno sigurna da je musko. Rekla sam joj da gresi. :) Danas u dvadeset_oj nedelji drugi dr kaze:"Ja ne vidim da je decak." Pokazao mi je na monitoru. Snima odole, od guze i stvarno se ne vide genitalije. Vide se butne kosti, ali sta je izmedju se ne vidi, mada ni nista "ne visi". Inace su svi ubedjeni da nosim i treceg decka. :-o

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
26.11.2018 19:52:18   
Azada
I to sa sodom pokazalo je da je devojcica. Niko osim mene i starijeg sina ne misli da je cura. Mi verujemo svim silama da ipak jeste. :)

(odgovor članu Azada)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
26.11.2018 20:55:07   
Maslacak15
Ne moze procene pola U 11 oj nedelji. Moze za punih 12, embrion Mora da je veci od 6 cm...

(odgovor članu Azada)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
26.11.2018 21:01:28   
Azada
Dala mi je i sliku "pise", ali ako se neko informisao zna da u tim nedeljama spoljni polni organi izgledaju isto i kod decaka i kod devojcica. Razlika je ugao pod kojim je postsvljen "pipak". Cudno mi je bilo da je bila sto posto sigurna.
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
26.11.2018 22:01:21   
Maslacak15
SVE znam Ali je Cut Off sa 12 nedelja i of velicine embriona od 60 mm...11 nedelja je prerano. Bila kod jednog od najvecih strucnjaka za fetalnu dijagnostiku i receno Mi je SVA tri puta tacno na 12+3 12+5 i 13+1.. Tako da znam o cemu pricas i osim Ako je beba pogresjo datirana to je prerano

(odgovor članu Azada)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
26.11.2018 22:47:08   
Azada
Hvala ti. Nisam to znala. Beba je bila velicine 61mm. Ma, neka je ziva i zdrava. Formirano je, pa sad kog god pola da je. Realnost je jedno, zelja drugo, ali smatram da i imam pravo da zelim. Niko mi ne brani da se nadam. ;)

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
28.2.2019 21:10:17   
Sanidej
Tacnost procene zavisi dosta od polozaja bebe, ja sam saznala pol tek oko 20. nedelje zbog ovog..

(odgovor članu Azada)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
7.12.2020 11:41:58   
lesli
Prelistah celu temu.
Radjen je prenatalni i imam rezultat po kome nije otkrivena nijedna anomalija kod deteta i rezultat da je beba devojcica. Doktorka (inace nije moja dr) koja je radila uz sa 12 nedelja rece da misli da je decak. Uz je zbrzan spram prethodne trudnoce i sada ne znam da li uopste mogu da se uzdam u rezultate prenatalnog?!
Videh maslacak i tvoje postove na temu, a citala sam i po interentu. Koliko videh u tom stadijumu se pol gleda bocno, a ja koliko znam ova je gledala izmedju nogu i pokazala mi zasto misli da je decak. 🤦‍♀️I unese mi zena totalni lom. Pol me ne interesuje, samo da je zdravo i normalno, ali cemu ja sad da verujem? Prenatalnom? Ili ofrlje odradjenom uz?
Ps. Maslacak imas i pp od pre neki dan na ovu temu. Pa kad stignes baci pogled...

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
7.12.2020 12:07:55   
Maslacak15
ahhahahhahahahhahahh
moram da kazem da je moje misljenje o ultrazvucnim sposobnostima tvoje doktorke poljuljano :) NIPT ne moze da pogresi, pod pretpostavkom da neko nije zamenio uzorke ili tako neki haos :) Hromozom je hromozom a PCR ne gresi nezavisno da li je u pitanju fetalna dijagnostika ili korona virus.
Ako se radi kako treba procena pola je ultrazvucno pouzdana sa sve embrione vece od 55 mm confidence interval >95 %. Ali je procedura specificna, niko ne gleda izmedju nogu nego se radi u sagitalnoj ravni genitalni greben i gleda ugao. Meni su za svo troje dece rekli na eskpertskom UZ koji je radjen na 13+1, !2+3 i 12+5. I sigurno da nisu pogresili. Kod Ane sam dobila i predavanje od tog Profesora koji je zamrnuo sliku na ekranu i objasnjavao meni i mm. znaci nisam samo citala dobila sam i praktican primer :)
Ali moram da kazem da je mojoj doktorki regularnoj trebalo svaki put jos nekih mesec dana dok mi je potvrdila sa sigurnoscu ono sto sam znala. Razlika u tim masinama je ovde znacajna ( obican UZ kod doktorke u privatnoj ordinaciji ) Vs UZ za finudijagnostiku. Izmedju nogu moze obicno da bude prosto pupcana vrpca.

Ako je NIPT rekao devojcica, devojcica je.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 7.12.2020 12:08:18 >

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
7.12.2020 12:13:29   
lesli
Maslacak, nije moja dr. 😏 Bila je na godisnjem, pa je sada na bolovanju.
Rec je o uz kod Ivanovica. Znas i ko ga je radio!

Znaci njih dve, prvo ona sa titulom primarijusa, pa onda i ova druga sa titulom profesora me posteno naplasise svaka iz svog ugla.
Obe su sustinski odradile ofrlje uz. Ajde ova kod Ivanovica i nije gledala toliko anatomiju bebe jer sam dosla vise zbog toga sto je ova prva rekla za grlic, ali mi unese haos i ona.
Znaci da verujem prenatalnom u kombinaciji sa ofrlje odradjenim uz - ali ajde, njih dve su zajedno videle najbitnije markere - nosna kost, nt i sl?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
7.12.2020 12:17:28   
lesli
Da ne idem nigde vise na “ekspertski uz”?
Moja dr ko zna kada se vraca, a ja zaista vise nemam poverenja ni u koga.
Ove dve zajedno su videle najznacajnije markere iako nisu ne znam kako detaljno gledale uz, a uz to je radjen prenatalni.
Da verujem da je beba onda ok? Ionako me ceka onaj drugi ekspertski uz, za koji se nadam da ce moja dr biti tu.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
7.12.2020 12:27:18   
Maslacak15
naravno da ne ides :)Kupi sebi nek lep trudnicki dzemper bolje. Ne znam sto si i pitala za nosnu kost kad imas rezultat NIPTija. Ja uopste nemam sumnje da je NIPT savrseno pouzdan i na nivou amniocenteze kad su u pitanju trizomije pol itd. I sigurno da je egzaktniji od ultrazvuka gde je subjektivnost ispitivaca ipak najvaznija stavka. Ja samo uvek upozoravam da NIPT, kao i amniocenteza i dalje ostavljaju mogucnost i genetskih sindroma posto prosto to nije sekvenciranje kompletnog genoma nego provera odredjenog broja bolesti. ALi za to sto gledaju i jedno i drugo su vrhunski precizni.

Ja sam veliki fan ultrazvuka ali sam se potrudila da ujurim ovde najvecu zverku koja postoji i koji se bavi od 95 samo tim. Znaci ne radi kao ginekolog nigde, ne radi nista drugo samo fetalnu sonografiju. I njemu sam verovala. Daleko od toga da osporavam bilo kome strucnost i profesorske titule ali svi smo mi ljudi i kad neko ovlas gleda greske se desavaju....

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
7.12.2020 12:50:27   
lesli
Ma otkud znam, sto sam ih ganjala za nosnu kost. Valjda sto znam kako je moja dr gledala taj uz sa 12 nedelja u prosloj trudnoci. To je trajalo. Zagledala je sve zivo.Doduse, u tom momentu je jos uvek pokusavala da me odgovori od toga da radim Nipt jer je smatrala da je u mom slucaju bacanje para - uz je bio savrsen, 29 godina itd.
Ok, hvala ti. Mnogo, mnogo... 🤗Znaci da racunam da je beba zdrava i da je najverovatnije devojcica 😁A odecu sam vec narucila. Imam jos 2oje svojih pantalona u koje ulazim na povuci-potegni. Nadam se da stize sutra jer uskoro necu vise moci napolje (glupo mi da izlazim u pidzami) 🤣

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 288
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
7.12.2020 13:36:42   
Maslacak15
kad neznas koliko beba ima hromozoma onda je trazenje nosne kosti sigurno svrsishodno. Kad znas, onda je stvarno nebitno :) Uzivaj u shoppingu. Pidzamu stvarno nebih preporucila za napolje, ne samo iz estetskih razloga nego ipak je decembar i duva kosava cujemuser posted image

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 289
   RE: Tačnost lekarskih procena o polu bebe
7.12.2020 14:06:52   
lesli


IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Pidzamu stvarno nebih preporucila za napolje, ne samo iz estetskih razloga nego ipak je decembar i duva kosava cujemuser posted image



Istina 🤣Hvala jos jednom 🤗

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 290
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here