|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bartolinijeva žlezda
6.4.2009 2:50:56   
Verus
Sa drugog foruma:
http://www.doktor.co.yu/forum/viewtopic.php?p=200499




ANATOMIJA Bartolinijeve zlezde:

Bartolinijeva zlezda je parna sekretorna zlezda smestena u velikim usnama, levo i desno od vaginalnog otvora.
Normalno je velicine graska i ne moze se napipati.

Izvodnim kanalima (duzine oko 2,5 cm) obezbedjuje lubrikaciju (vlazenje) vaginalnog trema (njena funkcija nije od vitalnog znacaja, tako da i u slucaju da se mora izvaditi nije strasno).


SIMPTOMI CISTE/ABSCESA Bartolinijeve zlezde:

Cista i absces su dva razlicita patoloska stanja Bartolinijeve zlezde i zahtevaju drugacije tretmane (tj. vrsta terapije ili intervencije koja moze biti primenjena zavisi od toga da li se radi o cisti ili o abscesu-gnojnoj upali).

-c i s t a: je mali (recimo velicine lesnika ili manji), bezbolni, NEinficirani otok, koji ukoliko nastavi da se uvecava moze prerasti u...

-a b s c e s: veliki (od velicine oraha pa do manje narandze, a redje cak i do vel. grejpa), bolan, INFiciran otok.


UZROCI ciste/abscesa:

u oba slucaja otok nastaje jer se iz "nekog" razloga zapusi izvodni kanal, a zlezda se puni sopstvenom sluzi. Uzroci mogu biti:

-i n f e k c i j a: bakterijska (gonococci, streptococci, escherichia coli, proteus, chlamydia,...)

-p o v r e d a: (mehanicka povreda...)

-hronicna u p a l a

-k a n c e r: najcesce kod zena starijih od 40 god.


DIJAGNOZA:

....se postavlja ginekoloskim pregledom i na osnovu simptoma.

TERAPIJA:

Pre svega zavisi od simptoma, tj. da li je po sredi cista ili absces.


-c i s t a (ukoliko je u fazi mirovanja, ne uvecava se):
-bez tretmana, samo posmatranje i pracenje
-"sitz bath"
-analgetici

-a b s c e s:
-antibiotici (daju slabe rezultate,zbog cestih recidiva)
-analgetici
-"sitz bath"

h i r u r s k e _intervencije:

-incizija i drenaza (zasek duzine ~2,5cm + drenaza, kako bi se odstranio gnoj, ali su takodje cesti recidivi)

-kateterizacija (postupak slican prethodnom ali se nakon ciscenja postavlja mali kateter, oko kog okolno tkivo treba da zaraste i formira novi kanal, za neometano lucenje sluzi)

-marsupijalizacija (cilj je, takodje, da se stvori novi kanal, ali tako da se zaseceno tkivo sluzokoze i zlezde medjusobno zasiju. Malo je teze objasniti recima, ali dodacu na kraju adrese nekih sajtova gde postoje vrlo slikovite ilustracije. (Verovatnoca recidiva posle ove intervencije je 10%)

-exscizija (odstranjivanje) cele zlezde. Nuzna je kod zena starijih od 40god jer ima izvesni kancerogeni potencijal, i kod zena bilo kojih godina ako ni jedna druga metoda ne da trajne rezultate.


INCIDENCA, ili ti ucestalost pojave ciste/abscesa Bartolinijeve zlezde je 2% (od ukupnog broja zena u jednoj populaciji), a najcesce se javlja kod zena starosti izmedju 20 i 30 godina.



__________________________________________________________




Bartolinijeva zlezda

Bartolinijeva zlezda se nalazi u stidnim usnama i nekada se moze zacepiti njen izvodni kanal, cime se nakuplja veci deo sadrzaja koji zlezda ne moze da izluci, time se zlezda uvecava i nekada moze da dostigne velicinu jajeta. Takav nalaz smeta zeni, a veoma cesto sadrzaj se inficira i pretvori u gnoj. To izaziva veoma jake bolove, tako da je i samo kretanje veoma otezano.

Hirurski je mnogo lakse preduprediti nastanak bolova, jer je intervenciju mnogo lakre i pacijentu i lekaru obaviti kada nema bolova, dok postoji takozvana cista Bartolinijeve zlezde, kada sadrzaj nije jos inficiran i upaljen (absces Bartolinijeve zlezde). Najkomfornija intervencija je ako se na samoj cisti napravi prorez u duzini od 1-2 cm, isprazni sadrzaj, a potom se ubaci u zami lumen zlezde parce srebro-nitrata (lapis). Napravljeni otvor se usije, a sutradan u isto vreme se cela zlezda kroz isti otvor evakuise, jer srebro-nitrat adstrigentno deluje na zid same zlezde, ‘‘zguzva’’ ga i odvoji od okolnog vezivnog i masnog tkiva, te se cela uvecana zlezda lako izvadi. Obicno je intervencija beskrvna, a sprovodi se u lokalnoj anesteziji.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Bartolinijeva žlezda
6.4.2009 2:52:31   
Verus
Guppy, Tasha izvinite ako sam preterala sa velicinom postova, uredite ako sta treba user posted image .  Goco, kaze da je parna zlezda, znaci po jedna sa svake strane vaginalnog kanala, znaci ako izvade jednu, ostaje i druga tu.....E sad, vidim da ovde preporucuju da se to sve cisti i tretira antibioticima....ne znam kakva je tvoja situacija i da li to treba probati opet pre nego sto se odlucis na operaciju....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Bartolinijeva žlezda
6.4.2009 17:32:41   
goca82
verus  hvala na svemu, al ja vise neznam sta da radim, tri intervencije sam imala, kaze doktor da sam poseban slucaj, da ovo jos nije video. stalno mi se vraca.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Bartolinijeva žlezda
6.4.2009 17:59:51   
Verus
bas mi je zao goco, ne znam sta bih ti pametno rekla....jel moguce traziti drugo misljenje?  A ne znam ni cemu to da sluzi kada se uvek vraca....da li si pila dovoljno antibiotike i dovoljno dugo?  To se desava od infekcije, pa ako nisu dobro sanirali mozda ti se zato i vraca?  Ne znam da li je neko ko je to imao mogao da nam kaze?  Vidim da se trebaju i piti antibiotici i stavljati lokalno na zlezdu....Ja ti mogu reci samo sta bih ja uradila: pitala bi drugog dr. sta mislim o mom slucaju na osnovu svega sto je do sada bilo.  Trazila bi da odradim jos jednu terapiju oralnih antibiotike, plus lokalnog ispiranja i saniranja.  Uz sve to, uzimaj probiotike i sta god jos mozes da ojacas svoj imunitet.  I ako i posle toga imas probleme, onda bih razmisljala o uklanjanju zlezde.  Al eto, ja uvek volim da obicem lekare sirokim krugom....

(odgovor članu goca82)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Bartolinijeva žlezda
6.4.2009 18:44:45   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: goca82

ana80   zelim da te pitam dal si saznala dal to ima veze sa treningom,vidim da treniras,ja sam pocela da treniram pre nego sto mi se ovo desilo,al ja mislim da nema veze ,meni se nekada pojavljuje svaki mesec otekne pa se povuce, pa je nema po tri,cetri mes, pa opet al ovaj put mi se upalila. sad  kada sam pitala doktora dal mogu da nastavim trening rekao je jedno dva mes nikako, ako znas nesto pisi mi user posted image



draga, kod mene je to imalo veze sa treniranjem, odnosno samo sa vožnjom bicikle. Sedište je bilo tvrdo i nije mi prijalo. To je bilo pre 7 ili 8 godina i nikada mi se više nije pojavilo. Ja sam je napipala pod prstima, ali se povuče čim odmorim.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu goca82)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Bartolinijeva žlezda
1.3.2011 12:59:58   
nikoll
Evo kako sam je ja rešila,možda nekom moje iskustvo pomogne a sigurna sam da hoće.S obzirom na to da sam zdra.radnik,ujutru kad sam se probudila i videla oteklinu na nezgodnom mestu,vrlo bolnu i veliku,moram da priznam,znala sam odmah o čemu se radi.Nisam otišla kod ginekologa,što bi svaka normalna žena uradila,niti sam imala nameru jer je menstruacija bila u najavi,pa reših da probam sama sebi da pomognem.Probah,kupke,ništa,boli,li,boli.Setih se antibiotika koji ginekolozi često daju.U pitanju je dovicin.Popih prvu,i odoh u krevet.Ujutru,cista još veca.Ja i dalje ni ne razmišljam o ginekologu i njihovom seckanju i bušenju,papomislih ako neko treba da je buši,ja cu,ionako znam principe sepse i antisepse,a znam i cime bih to mogla i kako.To mi je bila zadnja opcija.Vrtim se po kući,boli sve vise i vise,ne mogu da sedim,ne mogu da hodam...Užas,dovicin pijem i dalje.Pred vece ulazim u kupatilo,butam po setu za prvu pomoc spremna već da sama izbušim cudo.A onda na polici,ugledam Hemelovu kremu za pete.Kupila sam je,ali je nikad za ništa nisam upotrbila,mada sam cula da su žene svakakve muke uspešno rešavale sa njom,od gljivicnih i bakterijskih upala,preko opekotina,infekcija kože pa cak i vitiligo.Pa pomislim i ovo je neka vrsta plika,mogla bih da probam.I tako namažem ja kremu,debelo onako i u krevet.Ustanem ujutru,da piskim,ne mogu da se obrisem papirom koliko boli.OK,uzmem ogledalo da vidim sta se desava.Na cicti se napravio mali otvor iz koje curi gnoj,ja je blago stisnem,ono sve izleti napolje a ona se smanji za 99%.Kao bubuljica.Ja se istuširam i opet stavim kremu,i popijem dovicin.Ljudi,odmah sam mogla da sedim,i da hodam.Kakvo olaksanje.Za per dana je srasla ta kao ranica a ja sam bila kao nova

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Bartolinijeva žlezda
1.3.2011 15:40:36   
Mishica 77
Izvini, nikoll, ali ja mislim da nisi ispravno postupila što si se lečila sama i nisi otišla lekaru. Tim gore što si zdravstveni radnik.
OK Dovicin i kupke ali krema za pete i ideja da sama probušiš gnojnu promenu i cediš je!!!!??? Sreća pa nisi.
Možda bi bolje bilo da ovo bude primer šta NE treba uraditi.


_____________________________

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu nikoll)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Bartolinijeva žlezda
2.3.2011 11:04:56   
nikoll
Pa baš iz tog razloga,sto znam da to što oni rade nije nikakva nauka,nešto više kao zanat,koji veruj mi,svako može da nauči,i nisam otišla.Neznam da si cula za Hemel,njihovi preparati čine čuda,priznati su svuda u svetu.Hemel za pete
Osnovna namena ovog top proizvoda je sprečavanje i uklanjanje grubih delova kože peta laktova i kolena.

Nanosi se na vlažnu kožu u vrlo malim količinama.Najbolje da se preventivno nanosi na kožu tabana i peta posle masaže Relax uljem.

Grube delove peta, laktova i kolena skida već posle nekoliko nanošenja. Posebno je efikasan kod rana i ispucalih peta. Pomaže i kombinacija sa jednim od Anti Dry proizvoda (kreme za osvežavanje i negu lica ili kreme za osvežavanje i negu tela).

Kod postojanja gljivičnih oboljenja odlično se pokazala kombinacija sa Full Pleasure uljem, Hemel krema za pete i Hemel krema za nokte.



Bogati sadržaj regenerativnih sastojaka učinio ga je univerzalnim melemom. Naučna osnova za lekovito dejsto Hemel kremom za pete i ostalih HEMEL-ovih proizvoda u dnevim novinama PRESS od 18. 04 2006 god objavljen je sledeći članak koji prenosimo u celosti:

MED KORISTAN U LEČENJU RANA - Med koji nas svakodnevno okružuje, a slovi kao jedan od najstarijih lekova u medicini, daje jako dobre rezultate kod tretiranja rana.Naučnici su izveli 22 eksperimenta uključivši 2062 pacijenta koji su tretirani medom, kao i 16 dodatnih eksperimenata koje su izveli na životinjama.Iz svih tih ogleda med se pokazao korisnim u obradi rana na nekoliko načina.Antibakterijsko svojstvo meda ne samo da čisti ranu od postojećih infekcija, već je štiti i od dodatne infekcije.Protivupalna aktivnost smanjuje edem i minimalizuje ožiljak, a stimuliše i rast granulacija i epitelnog tkiva što ubrzava lečenje. Dr P.C. Molan sa univerziteta Vaikato na Novom Zelandu naglasio je da mnoga kontrolisana klinička ispitivanja snažno podržavaju upotrebu meda u tretiranju rana.Kako je med odnedavno dostupan u raznim formama kao sterilan proizvod licenciran za upotrebu, naučnici se nadaju da će lekari češće da ga koriste.

Ostale primene Hemela za pete:
Akne i bubuljice
Bradavice na svim delovima tela posebno sitne peteljkaste u boji kože.
Gljivične, bakterijske i virusne infekcije kože (najbolje u kombinaciji sa Full Pleasure uljem)
Herpes simplex promena (groznica)
Ispucale i ranjave usne,
Kurije oko u kombinaciji sa Hemelom za nokte
Neprijatan miris nogu
Opekotine (dobro je odmah naneti Relax ulje pa kremu za pete)
Papiloma na usnama (posebno kod dece),
Rane
Različite kožne promene i oboljenja (ekcemi, eritemi, psorijaza, fleke) - u ovakvim slučajevima obavezno je prethodno konsultovati lekare!
Zapaljenja desni
Zaustavlja sitna krvavljenja,
Žvale Tako da s obzirom da je biljnog porekla,ne može da šteti,a veruj mi,mnogo mi je pomogla.I ovo nije reklama,i neradim za njih,kao sto rekoh,ja sam zdrav.radnik

(odgovor članu Mishica 77)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Bartolinijeva žlezda
2.3.2011 11:11:14   
*Alexx*
Imamo temu o Hemelu KLIK

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu nikoll)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Bartolinijeva žlezda
2.3.2011 11:23:38   
nikoll
Što se mene tiče,neka radi ko kako hoće,da je meni ova krema pomogla,jeste,da je odlična za prvu pomoc,jeste,da mi taj problem vise nikada nije desio i to je tacno,kod ginekologa idem na redovne kontrole,zbog drugih razloga.Čak sam i kandidu njom sredila,ali to je druga priča.Mislila sam da ce ovo nekog zanimati jer je mnogo manje bolno i invazivno od klasičnog seckanja i buškanja,a može i da se koristi kao preventiva.Tako,da toliko od mene

(odgovor članu nikoll)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Bartolinijeva žlezda
2.3.2011 11:39:26   
nikoll
Izvini,nisam imala nameru da širim temu i da držim predavanje o hemelu,ali sve što sam rekla je istina

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Bartolinijeva žlezda
24.3.2011 21:45:34   
BEBA\
cao svima,ja imam isti problem kao  i sve vi;-(,znaci strasno,pa dokle vise pitam se.porodila sam se pre dva meseca i nakon sto je proslo 40 dana od porodjaja cr je bio i sav taj bol ,onda mi se upalila zlezda da nisam mogla da hoda a beba mala place moram da ga hranim presvlacim znaci doslo mi je da vristim i od bola i od nervoze . i odem ginekologu on i kaze urasla dlacica,dao mi gentamicn mast da mazem procice i tako dva dana ja jos mazala i ono sve vece  i konacno odem sa suprugom u urgentni i tamo su mi sekli i toliko gnoja iscedili koji smrdi strasno i tad mi je hirurg reko da je to zlezda ,i ja stim mucim vec dve godine i ovo je drugi put za vde godine da se mnogo upalila i da je zagnojila u mozak mi je kuckalo kad je gnojila ,a inace uvek pred menstruaciju mi se javljala i posle prodje na desnoj strani i na levoj je jednom .i shvatila sam da mi zasvrbi i da se javi jos kad nosim tesne pantalone ili krute farmerke ili gacice sa cipkom samo pamuk zene i nista da sece taj deo to je iritira jos vise niti steze.i da kazem da mi je hirurg sekao bez anestezie zato sto ne deluje na gnojno mesto znaci pakao

< Poruku je uredio Ana RR -- 24.3.2011 22:16:27 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Bartolinijeva žlezda
24.3.2011 21:48:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BEBA\


i da kazem da mi je hirurg sekao bez anestezie zato sto ne deluje na gnojno mesto znaci pakao


Au, mene je toliko bolelo dok je bilo puno gnoja da nisam punkciju ni osetila otprilike, bilo je to čisto olakšanje. user posted image

(odgovor članu BEBA\)
  Direktna veza do poruke: 38
   RE: Bartolinijeva žlezda
24.3.2011 21:55:01   
BEBA\
pa verujem al meni je vise i od straha bilo, prvo 42 nedelje trudnoce,kao georgina,pa onda cr pa oporavak pa kad me sve proslo e onda zlezda,znaci pukla sam.samo me interesuje sta je toliko iritira meni je doktor rekao da se zacepi kanalic kkroz koji ona treba da izluci to sto luci vec i onda se tu svara upala pa gnoji

< Poruku je uredio Ana RR -- 24.3.2011 22:16:48 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Bartolinijeva žlezda
24.3.2011 22:02:20   
Anoniman
Tačno tako.
I meni su tako rekli.
Njena funkcija je vlaženje vagine, saznala sam to kada sam rekla da mi je dosta i da je izvade, pa rekoše da to baš i neće biti pametno. user posted image
Fora je valjda u tome da neke žene imaju genetski više izvijugane te kanale, te se ta tečnost zadrži u njima i zagnoji.
Prvi post na ovoj temi, pod Anoniman, je moj, pa da se ne ponavljam. user posted image

(odgovor članu BEBA\)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: Bartolinijeva žlezda
24.3.2011 22:11:48   
BEBA\

ma mi zene smo cudo,zlo ako ne vlazi  zlo ako vlazi;-)) i da doktor mi je rekao da kad sam ja bila tad ,pre mene je bila jos jedna porodilja. i kaze da se javlja vise zenama koje su radjale.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Bartolinijeva žlezda
24.3.2011 22:14:03   
Anoniman
Meni se nije javljalo već godinama, pu pu pu da ne ureknem. user posted image
Ono što je bilo, bilo je pre trudnoća.

(odgovor članu BEBA\)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: Bartolinijeva žlezda
24.3.2011 22:15:28   
BEBA\


haah,dobra si bas da ne ureknes.mene je sad proslo,i bojim se da kazem da je proslo mislim vratice se,haha.ma ta dole stavr je cudo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Bartolinijeva žlezda
5.4.2011 19:17:39   
buba 28
Evo i mene sa istim problemom.. Naime otekla mi je b. žlezda na desnoj strani pre šest meseci.. nema bolova i ne uvećava se, prosto tu je.. bila sam kod ginekologa uradila SVE moguće analize i sve je ok.. ginekolog mi je rekla da pratim stanje, da ne pijem nista i tako prodjose sest meseci a ona je i dalje tu.. e kao da mi nije bilo dovoljno interesantno pa mi je pre četiri dana otekla i leva strana.. sve je isto, nema bolova  samo što je otok malo veci i meksi nego na desnoj strani.. sta da radim, nema bolova ali stalno strepim da ne počnu a sa druge strane nije normalno da mi obe žlezde budu otecene a da ja nista ne preduzimam?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Bartolinijeva žlezda
5.4.2011 20:00:56   
BEBA\

e cao da ti kazem ja sam stvarno imala problema sa tim i evo i posle hirurske intervencije nije se povukla skroz ima jos malo otoka. isto sam imala i na levoj i na desnoj strani i na obe strane mi je puklo i sad tu imam rupice;-). za desnu stranu su mi dali amoksiklav od hiljadu i odma je puklo posle druge tablete za levu nisam nista pila jer nije bila bas velika i nije me mnogo bolelo vise. moj savet ti je da ne diras nista dok bas ne zaboli toliko da ne mozes da hodas to je bio slucaj kod mene isto je natekla ali me nije mnogo bolela e onda kad se gnoj stvarao pocelo je da kljuca da boli.i onda sam otisla u urgentni i cistili su mi to isla sam dve nedelje svaki dan.jos sam porodjena na carski rez odma posle porodjaja mi je to krenulo. i doktor mi je objasnio da je to zacepljen kanalic i ondA SE STVORI UPALA.samo nemoj da nosis gacice koje seku taj deo ja i sad spavam bez gacica i shvatila sam da cim obucem pantalone mene tu pocne da svrbi . a pre porodjaj mi je to oticalo pred menstruaciju stalno i kad prodje meca onda se povuce

(odgovor članu buba 28)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Bartolinijeva žlezda
19.6.2011 19:41:23   
maleckaa
I ja bih da napisem nesto o mom slucaju,a ujedno i da se zahvalim clanu nikoll jer cim sam procitala njenu borbu protiv ove napasti isto sam primenila i na meni. Prosle godine mi se javljala tri puta sa leve strane,naticala do velicine oraha,isla sam da mi je istiskaju a pritom sam imala nesnosne bolove koji su bili da poludis, da bi mi na kraju ginekolog predlozio stavljanje srebro-nitrata, i hajde moze sve samo da mi se ne javlja vise. I ja to obavim u julu pr.godine sa radoscu da se vise nece vratiti. Medjutim pre pet dana osetim ponovo je tu,ja vec sizim pa zar opet? Stavljam oblogu luk,ulje,sapun i tako dva dana da bih ovde procitala za Hemel kremu ali ja sam koristila samo za lice ne za pete,i tako ja stavim debeo sloj i na sve to lisku od kupusa i vec posle par sati lakse,pred spavanje opet ja sve to i zamislite ujutru sav gnoj isasao napolje,ostalo je jos malo ali s vremena na vreme je cedim sama i naravno mazem kremom. Lezala sam u kupki gde sam stavila HIPER-MAGNAN onako da bude roze boje, pijem Dovicin. Za sada je sve proslo super,ne znam kako spreciti da se opet ne pojavi jer ne mogu da je podnesem? Eto znaci da krema stvarno deluje.Hvala nikoll!!!user posted image

(odgovor članu BEBA\)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Bartolinijeva žlezda
21.6.2011 16:24:00   
diximar
Ja takodje imam problema sa ovim, i moram da priznam osim sto procitam nesto malo na netu, i ne pridajem vaznost tome, bila sam mozda jednom kod lekara po tom pitanju i svaki naredni put uzimala sam lekove na svoju ruku, tacnije doksicilin...jednostavno ne nalazim vremena da odem lekaru... mozda jeste neodgovorno sa moje strane, bojim se da ce mi se obiti o glavu...sreca je sto se u poslednje vreme ne pojavljuje, povezujem to sa nedostatkom sexa...mozda gresim.

Stalno strahujem da bi se moglo vratiti, obzirom da je u pitanju neizleciva bolest, razmisljala sam da je uklonim, ali nisam sigurna koliko je to pametno.

Osecam se mnogo lakse otkako citam o vasim iskustvima, mislila sam da sam ja jedina sa ovim problemom.user posted image

(odgovor članu maleckaa)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Bartolinijeva žlezda
29.10.2012 16:11:17   
tican
Devojke,
vasa prepiska mi je mnogo znacila, pa sam htela da ostavim i svoj komentar ...jer svakome kome se  dogadja -"Bartolini pakao " user posted image , samo zeli da izadje iz njega....
Dakle evo moje price, ja sam lekar a  moja mama je ginekolog ( znaci obe smo imale zelju da moja zlezda bude sto pre "resena")
Ono sto se meni desilo, a po onome sto sam pocitala  i drugim devojkama je da se samo radi o padu imuniteta... meni su tegobe pocele u utorak, kao bolna prepona...zatim sam u sredu primetila da otezano hodam... u cetvrtak sam dobila ciklus i nisam primecivala toliku bol, verovatno zbog uloska... u petak sam napipala zlezdu, pocela sa terapijom, a to je triagil 4gr od jednom, rivanol obloge, chemoal protiv otoka....pa sam u subotu bila na pregledu kod mame .. zlezda nije bila jasno "demarkirana" ali jako bolna... uvela mi je inj gentamicin i orvagil i.v.... u nedelju  je zlezda bila velicine teniske lopte i vise nije bilo moguce ni bezbolno lezanje... mama mi je sterilnom iglom i spricem izpunktirala 3 kubika gnoja i oloksala bol... u ponedeljak sam otisla kod nje u ordinaciju i tada mi je uadila inciziju (koja nije toliko bolna koliko je ideja o tome bolna, ali stvarno) mada mi je stavila pre toga lidokain u spreju (koriste ga i zubariuser posted image )! Izcureo je gnoj , sto je odmah stvorilo olaksanje... isprala me je sa hidogenom i jodom... i dalje sam na antibioticima... ali je sada vec sve mnogo lakse! Znam i devojke koje su posle bez incizije, ali ja nisam bila te srece...Kako god , nemojte se bojati... odmah krenite sa antibioticima i kod ginekologa na "rec" i gotovoo...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Bartolinijeva žlezda
23.7.2013 10:37:16   
Tanjoni
zelim da i ja podelim svoje iskustvo....pre par dana mi se posle mnogo godina ponovo upalila zlezda ,i evo kako sam resila problem.setila sam se da zalfija odlicno resava sve upale u ustima,pa reko sto da ne probam.skuvala sam malo jaci caj od zalfije/ u rinfuzi /ostavila sam da se ohladi,dobro natopila komad vate i stavila izmedju usnica ,tako da pokrije kompletan otok i malo vise.naravno mora se staviti ulozak .menjala sam vatu na svakih sat dva i preko noci ostavila da stoji ,kada sam se probudila sve je bilo kao rukom odneseno ,otoku ni traga a ono sto je stvaralo otok izaslo je .otok je bio velicine velikog klikera,u proslosti sam vec prolazila kroz kojekakve hirurske intervencije ,. rekli su mi ako se ponovo upali moracu da je vadim.ali eto hvala zalfiji i majci prirodi.

(odgovor članu tican)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Bartolinijeva žlezda
17.12.2013 12:37:05   
wivern
Imala sam godinama problem sa ovom zlezdom, 10 puta mi se pojavljivala i kad sm bila na korak od vadjenja nestala je...slucajno naleteh na ovu temu i setih se tog uzasnog bola.
Ufff, ne ponovilo se vise..

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Tanjoni)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here