|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 31 [32] 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RAK
13.2.2018 19:19:57   
Ana RR
Nato, iskreno, nisam nikad o tome razmišljala. Kako se zove taj test?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 776
   RE: RAK
13.2.2018 19:35:36   
nata11
To su BRCA testovi. Cena je oko 73000 a ukoliko imas obolelog u najblizoj okolini tj. sklonost cena je oko 13000. Imas na netu radi ih vise lab.

_____________________________





(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 777
   RE: RAK
13.2.2018 20:14:05   
Maslacak15
Ovde moram da intervenisem na osnovu subspecijalizacijeuser posted image posto se ja bas time bavim. Ana ne treba ti ni slucajno test na BRCA mutacije. Nisam ni znala da se nudi kod nas komercijalno, ali u Srbij ocigledno ima sve ko moze da plati. zene koji su nosioci BRCA mutacija imaju izuzetno visok rizik da obole od raka dojke i jajnika ( veci od 50%) tokom zivota. Najpoznatiji primer je Angelina jolie koja je zbog toga uklonila obe dojke kao i jajnike+ jajovode.
BRCA nema nikakve veze sa rakom grlica materice!!! On je 100 % HPV pozitivan, znaci uzrokuje ga hronicna infekcija HPV virusima. Ako si grupa II onda nema nikakvog razloga jel tvoja ranica onda nema nikave veze sa takozvanim CIN lezijama koje su prekursori karcinoma.
Zasto sam sigurna da ti ne treba BRCA test???. Zbog gore navedene cinjenice o stepenu rizika u familijama gde je prisutna ova mutacija primetna je ogromna stopa oba karcinoma ( i grudi i jajnika. A Jolie su umrle i baba i majka i tetka od raka jajnika i to pre 50 godine. Ovde se test se radi preko genetskog savetovalista i da bi vas uopste uzeli u obzir morate imati tzv porodicni istorijat. Inace je jasno da ce test biti negativan. Posto je ucestalost ove mutacije u populaciji oko 1%, znaci vrlo je retka-srecom.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 778
   RE: RAK
13.2.2018 21:38:14   
Ana RR
Hvala Maslačak user posted image lepo je imati stručno lice među prijateljima user posted image

Nisam ja nikad razmišljala o nekim testovima, redovno odlazim na kontrole i za sada je sve ok. Ne znam da li postoji neki rok dokle se ta ranica toleriše? Ja je imam baš godinama. Imala sam 3 fibroadenoma na dojci koji su se povukli (2001. sam ih napipala, redovno išla na kontrole a 2014. ih nije bilo).

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 779
   RE: RAK
13.2.2018 22:04:07   
Maslacak15
haha nema na cemu. Ja se bas bavim israzivanju molekularnih mehanizama nastajanja raka jajnika. I radim izmedju ostalog bas sa uzorcima tkiva i celijama zena koje su pozitivne na germline BRCA mutacije.
Sto se tvog grlica tice, s obzirom da je grupa II onda je ta ranica neke bezazlene prirode najverovatnije. Ne znam sto cackaju svakih pola godine, posto se zna da traje najmanje 5 do 7 godina da se karcinom razvije iz pocetnik patoloskih promena. A ti ako si druga grupa nemas patoloske promene tog tipa uopste. Mogla bi da trazis da urade HPV test. Ako si negativna na virus onda ja mislim da mozes da se opustis.

user posted image

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 13.2.2018 22:05:18 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 780
   RE: RAK
13.2.2018 23:05:11   
Ana RR
Hvala draga user posted image , krajem meseca idem kod dr pa ću pričati sa njom.



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 781
   RE: RAK
13.2.2018 23:24:31   
dunja RR
Kod mene je sličan slučaj, uvek sam II grupa, imam neku ranicu, tačnije mozaik dugo godina, koga čas ima čas nema, idem jednom godišnje na kolposkopiju i papa, brisevi i nekada vide taj mozaik, nekada ne, ali nisu predlagali nikada neku intervenciju niti neko posebno praćenje.

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 782
   RE: RAK
13.2.2018 23:51:19   
Misha i Ljisha
Pre 8 godina sam bila pozitivna na HPV i to neki visokorizicni 60 i neki broj (znaci ne neki vrlo cest) i rekao mi dr da nakon godinu dana ponovim testiranje (radjena je tad i biopsija i svasta) i ponovim testiranje kad nema traga HPV. Meni dr rekao da se organizam sam izbori sa HPV u prvih godinu ili dve, ali u slucaju da se to ne desi, HPV ostaje i "cuci" i ceka svoj momenat, i u jednom momentu mozda i posle 10 godina je vrlo verovatno da ce osoba dobiti rak grlica materice.

E ja sam to sad vama ovako laicki prepricala kako se ja secam da mi je dr rekao. U svakom slucaju ja sam sad negativna. Uradjeno u laboratoriji naravno privatnoj.I nemam nikakvih promena na grlicu.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 783
   RE: RAK
14.2.2018 0:08:55   
Maslacak15
Pa dobro Si prepricala ljiso, prica ima smislauser posted image . Tacno Tako, hpv infekcije Su Jako Jako ceste. Ali u vecini slucajeva nema posebnih simptoma i telo se izbori i prodju. U malom broju slucajeva dolazi do latentne, hronicne infekcije ( Nije Bas jasno Kod koga i zasto) i ti slucajevi Su onda visoko rizicni da se razvije karcinom. U svakom slucaju svaki rak grlica je HPV pozitivan. Tako da Ako imate nekakvu ranicu a HPV Ste negativni onda tu nema nikakve bojazni. A i definicija ranice Mi je nejasna posto Su ko sto rekoh promene relevantne za nastanak karcinoma definisane pap grupama. Grupe jedan i DVA se smatraju normalnim nalazom. I tri je uglavnom posledica neke upale ali ga treba proveriti.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 14.2.2018 0:11:33 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 784
   RE: RAK
14.2.2018 1:22:06   
MamaNecaVo
Grozna tema.
Ja sam nazalost dala pogresan odgovor da u porodicnoj amnezi ili kako vec niko nije bolovao od raka.Kako?Ne znam.
U tom trenutku jedino mi je ne bilo na pameti.

Sestra mi je preminula pre 10godina od amplasticne anemije.
Deda prosle godine od raka pankreasa,Hockinovog nesto i raka jos necega (vise i ne znam jer se iskreno i ne secam).
Baka kao devojka operisala rak dojki,njena sestra pre desetak godina je preminula od raka dojki,dedin brat je umro od raka (ne secam se) i onda ja odem i kazem ne.


Sustina je,makar kako su meni doktori rekli da se prati svoje telo.
Ja sam recimo kvrzicu napipala odavno ali me je mrzelo da odem do doktora.Mesecima imam kao neke napade zeludca sa bolom u stomaku koji traje dva dana,treci dan prestane da boli i ne odem kod doktora.Mesecima mi zlezde izlaze.Mesecima me telo svrbi iako mi koza nike suva.Mesecima imam treskavicu celog tela i bolove u kostima ali nisam mislila da je to ozbiljno.

Odakle uopste krenuti?
Da li prvo odraditi tumor markere?Ili magnetnu ili eho abdomena?
(Idem privatno jer su mog dedu drzavno otkacili i mesecima razlacili snimanja te poslali kuci da umre).

Mene od cetvrta cekaju snimanja.Da li pre toga i tumor markere da odradim?

Sto se ishrane tice,imam dobru knjigu.
Bas je u tematici borba sa rakom pa podeljena po glava za svaki rak.
Znam za melen koji stize sa Hilandara-kazu da je spas.
Monasi ga prave,a pre toga kazete koja bolest je u pitanju.


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 785
   RE: RAK
14.2.2018 2:55:50   
choopa choops
Ana sve isto kao da sam ja pisala. Taman bih i ja ta pitanja postavila.
Ja se jako bojim raka grlića materice. Prijateljica mi je umrla prošle godine, a bila je redovna na kontrolama. Druga prijateljica, rak endometrijuma ima, a isto je bila redovna sa papa testovima. Ja sam isto mislila da skratim na sest kursevi, a vidim Maslačak kaže da ne treba? Niko mi nikad nije ponudio test na hpv da ja znam.

Što se tice ishrane i lijecenja raka, ja ne vjerujem u to. Ne znam nikoga kome je pomoglo, a znam da su probali.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 786
   RE: RAK
14.2.2018 8:16:27   
Maslacak15
Nevena to Su sve nespecificni simptomi, znaci uzrok moze biti svasta i onda treba krenuli sistematski. Sa detaljnom biohemijke+ endokrinolog+ svim markerima. Ja uvek opanjkavam Doktore Ali treba da znate da nije njima lako da izvlace zakljucke tek Tako.
Choopa nenznam sta bih rekla za pricu o raku grlica i pored redovnih kontrola. Ne bi trebalo da je moguce Ako se Kontrolle ispravno rade. U svim zemljama gde je screening redovan stopa cervialnog karcinoma je minimalna. I kad se detektuje dobro se leci jer je obicno Jako Rano. Pitajte za HPV Test to je onako kako Sam rekla.nema cervikalnog karcinoma bez hronicnog HPV a.
Kad je U pitanju RAK endomentrijuma tu pap Test nema veze. Pap je iskljuci vo bris grlica. Za matericu i jajnike na zalost nema screeninga. Pravovrmena dijagnostika je tu Jako teska. U nemackoj se rak jajnike U 75 posto slucajeva otkriva U stadijumu 3 kad Su vec prisutne metastaze...Ito se Nije promenilo decenijama. Nije lako. Ali srecom i Nije mnogo cesta bolest.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 787
   RE: RAK
14.2.2018 9:33:26   
nata11
Maslacak majka operisala grudi pre 10 god i od tada je bogu hvala ok, ide na kontrole. Baba operisala jajnike, Tetka isto. Babina rodjenda sestra umrla od t dojki. HPV se ne secam da sam radila. Da li bi po tebi ja imala potrebu za ovim testom i posle koje godine zivota? Meni je borba moje majke toliko bila mucna da ne mogu opisati, pre bih isla na uklanjenje nego to prezivela.

_____________________________





(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 788
   RE: RAK
14.2.2018 9:44:02   
Maslacak15
Ali Nato operisati jajnike ne znaci da Su kalendarski karcinom jajnika. Verovatno i nisu....jajnici se najcesce operisu od cista i slicnih stvari. A tvoja majka Jos uvek ima jajnike pretpostavljam i nema problema. Ja ne vidim tu neki sporni istorijat. Iako ti je majcina bolest sigurno tesko Pala. Karcinom dojke Sam Po Sebi je Jako ob j najcesce, Ali se i relativno OK leci Ako se rano otkrije.....

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 789
   RE: RAK
14.2.2018 9:55:53   
nata11
Hvala ti.
Ako mozes skokni do teme Vantelesna da mi pojasnis nesto oko duzeg i kraceg protokola. I zanima me tvoj misljenje o maticnim celijama, ne znam jesi pisala u tim temama mozda vec.

_____________________________





(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 790
   RE: RAK
14.2.2018 17:30:57   
MamaNecaVo
Maslacak hvala ti po ne znam koji put.
Makar si mi dala smernice kuda krenuti tacno.
Znaci endokrinolog uz sve pomenuto.
Mame,ako imate preporuku za nekog-saljite u pp broj za zakazivanje.Hvala.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 791
   RE: RAK
29.3.2018 0:09:36   
MamaNecaVo
Mame da li neko ima iskustvo sa tumorom hipofize?
Kao sto vodite nema me vec duze jer sam dosla do momenta gubitka vida,treskanja ruku,gusenja,cak mi se i mleko javilo posle skoro godinu dana (ne)dojenja.

Kod doktora posle mog poslednjeg pisanja nisam isla jer me je bilo strah,otisla sam tek kada sam jedno jutro ustala gotovo slepa.
Bez naocara ne vidim gotovo nista.
A i ciste koje imam su od toga..

Ja naravno kasnim,sve sam radila privatno i sada imam prepreku.
Treba mi uput za magnet a karton nisam prebacila pa sad cekam da ga sa vmc-a prebace u DZ.
Privatno bi bilo previse jer su mi skinuli kozu sa ledja do uspostavle dijagnozu do koje sam inace sama dosla kucajuci u googl zasto se javlja mleko kada vise ne dojim?Predlozila doktorima,odrasila prolaktin,pa kortizol (kortizon pojma nemam ),tsh itd.

Predpostavlja da je tumor na prednjem delu glave zbog pritiska na ocne nerve.
Mene zanima sledece,receno mi je da se tumor moze smanjiti lekovita-koliko su invazivni?A druga predpostavka je operacija,receno mi je da se rumor izvlaci kroz nos.Sta to podrazumeva,razbijanje nosa?

I ako ima neko preporuku za doktora,vise i ne znam koji mi treba tj za sta.
Uglavnom sad cekam karton da mi prebace pa magnet da radim.
Koliko se ceka uopste na prebacivanje kartona?Napisali su hitno.

Vezu sam nasla za magnet,bice uradjen isti dan ali koci me uput.
Zalosno je sto danas dijagnoze moramo otkrivati sami a lekari si ti sano novac da uzmu.

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 792
   RE: RAK
29.3.2018 6:34:10   
vocicana
Neven, dok ne odradis MR glave, nista se bas i ne moze reci. Secam se tvoje price o problemima. Lekovima, Bromokriptinom ce se pokusati da se malo tumor smanji, pa kada bude imao( jer ni sada ne znas koliki je) adekvatnu velicinu, radi se ektrakcija, sve polako.
Operacija je poslednja instanca. Ja nesto nisam upucen u etiologiju tumora hipofize, ali jeste bez veze. Sve sto si napisala negde je ukazivalo na neki problem a hipofizom.Javljaj sta se desava. Po hitnoj sluzbenoj duznosti kartoni se brzo prebacuju, ne bi smelo da se ceka duze od nedelju dana.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 793
   RE: RAK
29.3.2018 9:12:44   
IvanaSK RR
Nevena, ne znam nista o tome, ali samo da ti pošaljem podršku user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 794
   RE: RAK
29.3.2018 9:15:40   
MamaZox
Podrska za svakog. Sad procitah , u mojoj okolini samo cujem , koliko smo zatrovani.
Zelim ti srecu.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 795
   RE: RAK
29.3.2018 9:42:05   
Milena18
Nevena, nemam ni ja nikakvog iskustva,ali nadam se da će sve biti u redu. Možda će se javiti ovde neko ko ti može odgovoriti na neka od pitanja. Šaljem ti pozitivne misli user posted image

(odgovor članu MamaZox)
Direktna veza do poruke: 796
   RE: RAK
29.3.2018 9:53:08   
Anck Su Nmaun
Nevena , bas m je zao sta te snaslo. Nadam se da ce sve biti dobro

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 797
   RE: RAK
7.2.2019 17:01:24   
MasnaMasnica


IZVORNA PORUKA: Anoniman

Evo mene u ovoj temi! Na zalostuser posted image

Moj problem nije rak, vec tumor,tj.ne moj vec moje devetnaaestogodisnje sestre, danas su joj odstranili deo plucnog krila i tumor velicine oraha, i zlezde, za 5 dana biopsija, i znacemo da li je maligno ili benignouser posted image user posted image user posted image




Evo moram i ovde da pisem. 12.2. ce biti 5 godina kako  se moja sestra operisala. Danas je postala mama. Presrecna sam.🙏💙💙💙


_____________________________

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 798
   RE: RAK
7.2.2019 17:11:56   
Rosita
Bravo mašnice! To je divno! Čestitam!!

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 799
   RE: RAK
7.2.2019 17:31:50   
nata11
Tetka divnoooo 💓💓

_____________________________





(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 31 [32] 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 31 [32] 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here