|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 38 [39] 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 9:22:06   
Sanidej
Zato sto prosecna trudnica nema medicinsko znanje da donese odluku o tipu porodjaja, zna se ciji je to posao. Ima jos, ali je ovo dovoljno :)

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 951
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 9:32:23   
Maslacak15
Dobro jutro. Ko sto rekoh na pogresnoj smo temi, Ali srbija sigurno nije zenlja U evropi da najvise carskih. To sigurno. Jeste operacija, Ali Su mnoge studije Koje pokazuju veci rizik od komplikacija lose zbog loseg uzorka. Jel se vecina carskih i dalje Radi posle ne uspelog prirodnog a to je skroz druga klinicka sutuacija i logicno je da ima veci broj komplikacija jer je to onda hitan zahvat. Potpuno planirani carski jenvrlo bezbedan zahvat sa vrlo malim brojem komplikacija Koje se izuzetno retko desavaju.O svemu tome mozemo U sitna creva ko zeli da zna posto Sam se ja time detaljno bavila.i citala ozbiljne izvore, originalne studije.    Uzgred strah moze da Bude legitiman razlog i dozvoljen je na zapadu. Ja Sam imala tri planirana carska reza, Koji Su perfektno prosli, trudnoce posle carskih Su bile isto idealne i Imam savrseno iskustvo. Dojila Sam najnormalnije U porodilistu bebu sat vremena posle porodjaja (Ito se prica kao legenda da nekad nije moguce), prvu kap dohrane Su dobili sa 10 meseci...i tako. Da se vratim nanoriginalni Post. Ako zena hoce carski nema sta da je ubedjujete. Prvo neznate zasto hoce, drugo ima svog doktora Koji CE joj objasniti za i protiv. A njeno je da odluci, U to tvrdo verujem.      Ubedjivanje je degutantno.        

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 952
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 9:45:39   
Maslacak15
duznost lekara je da informise trudnicu. Na njoj je da odluci. Osim kad postoje jasni medicinski razlozi da nesto mora da bude, onda se jasno slede definisane procedure. Ali odluka o nacinu porodjaja je odluka trudnice. I tako je u svim normalnim zemljama. Inace ovde je autonomija pacijenta ogromna i ja sam imala ponekad situacije gde sam se isto suocena sa " sta vi zelite" , htela da kazem " a kako ja to mogu da znam", nije lako donositi odluke hahah.....
Planirani carski je legitimna varijanta porodjaja i nema niko sta da se pravda ili stidi ako zeli carski rez.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 953
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 10:20:40   
Olga75
Juuuu al ste omašile temu user posted image
nego kako je na GAKu? wc su okej- čisti? krevetninu menjaju koliko često? poseta ne može? okrečeno skoro? bebifrendli ili ne? da li donose na podoj odmah? šta oko cuce kažu?


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 954
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 10:52:54   
nata11


IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Planirani carski je legitimna varijanta porodjaja i nema niko sta da se pravda ili stidi ako zeli carski rez.



Aleluja 🙏
Muka mi je od potenciranja prirodnih porodjaja i dugog dojenja i nabijanja stresa zeni. Svako ima svoje razloge. 


_____________________________





(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 955
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 11:49:38   
Tiziana
Ovaj razgovor je deplasiran. Svako vuce na svoju stranu na osnovu svog iskustva i ubedjuje onu drugu da je bas to dobro. Sve ok i medicinske cinjenice itd itd, u Srbiji je realnost drasticno drugacija nego u Evropi i svetu i nije za poredjenje ni izbliza. A to da li ce neko nekoga da kritikuje ili vrsi pritisak zbog porodjaja, dojenja itd, pa sta... ako stojite iza svoje odluke ma koja ona bila, briga vas sta ko prica, pise na forumu itd. 
A sto se placanja dr tice, ne vidim razlog zbog cega bi bila u obavezi da platis dr?




(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 956
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 12:28:07   
Maslacak15
Nije deplasirana diskusija, samo je na pogresnoj temi 😁 Bas zbog zena kao sto je nata ili zbog Zene koja je inicijalno postavila pitanje. Mene Bas briga i naravno da stojim iza svoje odluke i iskustva. Ali kad imas stomak do Tuba Pa Jos Ako je prvo dete onda je Jako tesko biti ravnodusan. Postavila je pitanje, predavanje na temu a sta CE ti carski je neprimereno. Sigurna Sam da i lesli nije imala losu nameru Ali SVE jedno je neprimereno.

 

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 957
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 14:50:20   
Filadendronka


IZVORNA PORUKA: Olga75

Juuuu al ste omašile temu user posted image
nego kako je na GAKu? wc su okej- čisti? krevetninu menjaju koliko često? poset_a ne može? okrečeno skoro? bebifrendli ili ne? da li donose na podoj odmah? šta oko cuce kažu?




WC su bili cisti koliko je to moguce posto zene krvare na sve strane, a pritom zavisi i kakve su same porodilje. Neke su neuredne i tu nema Boze pomozi. Posteljinu menjaju i daju nove spavacice dokle god ima. Ja sam se skontala sa nekom cistacicom, ona mi je pokazala u hodniku ormar sa posteljinom i ja sam se sam “snabdevala” koliko sam htela. Jeste BF, a konkretno sam imala jos dve cimerke u sobi. Inace ima i soba sa 6 i 8 kreveta. Za odeljenje carskih rezova nemam pojma. Na prvi podoj donose u zavisnosti od stanja porodilje i nakon toga beba ostaje pored mame. Svima nude dohranu ( na kasicicu daju iz nekog bokalcica). Kada sam uspostavila laktaciju, a beban morao u inkubator zbog zutice, svoje mleko sam izmlazala u sterilne bocice od urina i tokom noci su ga njime hranili. Za laze/dude/cuce niko nije nista pominjao, jedna od mojih cimerki je donela odmah detetu. Tako je bilo pre tri godine.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 958
   RE: GAK Narodni Front
30.3.2019 16:28:36   
Sanidej
Poset_e na akuserskom i odeljenju cr nisu dozvoljene, ali mozete izaci van odeljenja i videti se sa suprugom. Naravno jedna od cimerki za to vreme pripazi na bebirona.

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 959
   RE: GAK Narodni Front
19.4.2019 17:57:16   
Reny90
Sve pohvale za Narodni Front porodila se sa epiduralno sve proteklo u najboljem redu 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 960
   RE: GAK Narodni Front
22.4.2019 20:48:59   
Bojanavukm
Hvala ti puno draga na odgovoru. Da li si odabrala spinalnu ili opstu anesteziju? I kakvo imas iskustvo?


(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 961
   RE: GAK Narodni Front
22.4.2019 20:54:52   
Bojanavukm
Draga Lesli slazem se da VTO nije indikacija za carski, ali beba je postavljena karlicno i za sada je to opcija. 

Da li si se porodila cr uz spinalnu ili opstu anesteziju? Jeste doktroka je zaista predivna, dogovorila sam se sa njom i ona ce biti na porodjaju 😊

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 962
   RE: GAK Narodni Front
22.4.2019 21:35:09   
Maraj
Bojana u Frontu preferiraju spinalnu/epiduralnu. Retko kad rade opstu. Ja sam se sa mojom dr dogovorila za opstu jer sam imala nesnosan strah od spinala/epidurala. Inace da mi nije bilo moje dr ne bi anesteziolog ni pristao na opstu.
Stave te na sto i krenu sa epiduralom/spinalom. Ni ne pitaju te za opstu

(odgovor članu Bojanavukm)
Direktna veza do poruke: 963
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 8:54:29   
Bojanavukm
Hvala Maraj! :* 

Ja sam isto doktorki objasnila da imam strah ali je ona insistirala da idem na razgovor sa anesteziologom i popricam bas zbog tig straha. Ne znam, popricacu ali mislim da ne mogu da me nateraju na nesto sto ne zelim. Imam zakazan carski rez i dan ranije idem u bolnicu, zar ne bi trebalo da se potpise neka saglasnost za anesteziju? 

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 964
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 17:09:41   
lesli
Bojana, ja sam se porodila uz epidural. Doduse ne u NF. Kod mene je krenulo prirodno, bilo je dileme da li sa epiduralom ili ne, ipak sam se na kraju odlucila za njega (bila mi frka da me bodu u ledja, a i inace se bojim igle uzas jedan). Kada su videli da nece moci tj da je rizicno po nju da nastave prirodno prebacili me u salu i uradili CR pod epiduralom. Veruj mi, nista se ne oset_i. Niti vidis ista. Sve je bilo za par minuta gotovo. Znam samo da mi je bilo jako hladno i da sam jedva cekala da je vidim.

Posto ce i sledeci put morati CR, spinal ne bih birala. Ne dopada mi se ono sto 24h nakon njega moras da lezis nepomicno. Zena koja je bila sa mnom u sobi je isla na zakazani CR u spinalu. Kaze da je oset_ila sve sto rade, ali da je nije nista bolelo. Koliko cujem ima i opcija da koriste mesavinu spinala i epidurala, kao onda imas najbolje od obe, ali ne znam da li se to kod nas igde primenjuje?
A sto se saglasnosti tice, verovatno potpisujes na prijemu.  Kao sto rekoh kod mene krenulo prirodno i ocekivalo se da ce se tako zavrsiti, ali sam svejedno morala da potpisem saglasnost ;)

(odgovor članu Bojanavukm)
Direktna veza do poruke: 965
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 18:07:20   
dunja RR
Les, sta znaci to mesavina epidurala i spinala?Meni su sad radili CR u spinalu, a dobila sam i epidural u ledja. U isto creme sam ustajala posle CR kao i devojke koje su radile CR u totalnoj anesteziji, ne mogu da se set_im da li je to bilo 24h posle op. Prosli carski je bio u totalu i kada uporedim spinal je meni neuporedivo bolji. Taj osecaj kada odmah vidia bebu, skroz fantastičan.. 

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 966
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 18:10:10   
dunja RR
Moja drugarica je radila CR u spinalu u NF, a posle joj je ostao ukljucen dozer za epidural, ona je sama dozirala posle CR da nema bolove. Ja to nisam imala, u gradskoj sam se porodila. 

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 967
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 19:22:25   
Maslacak15
Lesli odakle ti ta informacija??? U svakom slucaju nije tacna. Ja sam ustala na drugom i trecem porodjaju vec isto popodne, S i A su rodjeni u 9:05 i 8:11. I vec negde oko sest popodne sama isla do WCa da se osvezim. Posle prvog koji je bio u dva popodne su me pustili da prespavam noc pa sam naredno jutro ustajala. Nigde nisam cula da mora da se lezi posle spinala i ako se nekom desilo sigurno je bio neki izuzetak.JA ne mogu uopste da zajmislilm da nisam prisutna / budna kad se rodi beba. Sve najbolje o spinalu.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 968
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 19:49:39   
nata11
Kod nas ne daju nakon spinala ustajati 12h. Moras lezati na ledjima.  Tako su mi bar rekli svi koji su radili do sada. 



_____________________________





(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 969
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 19:51:12   
Sanjica26 RR
Ja se nisam porađala carskim rezom, ali sam imala operaciju u spinalu. Nisam nista oset__ila. I vec sam taj dan uvece ustala iz kreveta uz pomoc sestre. Sutra dan sto bi rekao moj dr sam potrcala. Kad bih isla na carski trazila bih spinal. Verujem da je fantastičan osecaj videti bebu. 



< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 23.4.2019 19:52:42 >


_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 970
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 20:06:21   
Maslacak15
To Su opet neka specijalna pravila ko sto nisu Dali dunji da jedu. Prvih 4-5 sati OK,.toliko traje dok ne popusti skroz efekat, vraca se osecaj Ali posle nema razloga da se lezi. Cak motivisu da ustanes sto pre. Uzgred opsta je mnogo gora za bebu, posto utice i na njih.....budu grogi Malo.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 971
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 21:03:11   
Maraj
Ne znam iz kog razloga ali zene koje su se poradjale spinalnom, imale au neverovatne otoke nogu. Stopala i prsti na nogama su im bili kao ćevapi....
Uglavnom ja sam se porodila pre 9 meseci u Frontu. Koliko ja znam samo sam ja bila u totalnoj.
Jednostavno...i njima je lakse...ovako u totalnoj oni moraju i da "disu za tebe". Zato zene i nagovaraju na spinal ili epidural.
Ja imam strah a mozda je to vise "gadjenje" od pomisli da mi seku stomak na zivo. Zato ja nisam zelela spinal ili epidural. Al kazem da mi nije bilo moje dr.... radili bi oni po svom...a ja bi se da izvinete verovatno ispovracala tamo na stolu...

I da...potpisujes saglasnost tamo na stolu...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 972
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 21:20:10   
Maslacak15
Maraj izvini ali nisi u pravu. Imas pravo naravno na svoj licni izbor to je ok ali je opsta anestezija losiji izbor i za majku i za dete. Vise velikih klinickih studija je to nedvosmisleno pokazalo i zato je spinal pravilo a opsta izuzetak- barem bi tako trebalo da bude. Od rizika za krvarenje majke tj velikih hemoragija do respiratornih problema bebe i rizika za nizak Apgar skor. Razlika je dramaticna. Evo sad sam gledala takozvani OR je skoro 5 kada su u pitanju respiratorne komplikacije beba ( pet puta veci rizik da beba ne krene normalno da dise). Kad sam ja pricala sa mojim anesteziologom ovde u Berlinu da se u Srbiji velika vecina beba na carskom radja pod opstom anesezijom ( tada je bilo tako) on se skandalizovao.
nego ja pretpostavljam da se kod nas na spinal gleda kao na nekakvu sumnjivu novotariju, pa je puno zena culo ovo ili ono i onda nastaju urbane legende. Zato insistiram na ovoj raspravi posto zelim da zene budu ispravno informisane. I dalje mislim da je ok da neka trazi opstu anesteziju iz ovog ili ong razloga ( i strah je razlog ja podrzavam izbor majke) ali treba da znaju da je medicinski gledano to opasniji izbor i za nju i za dete.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 973
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 21:47:52   
dunja RR

Ja se stvarno ne secam kolilo je proslo od CR do trenutka kad ansmo ustajali osim sto se secam da nismo ustajali istog dana vec sutradan. Ali CR mi je bio u 13.40, ustajanje sutradan, prekosutra silazak na odeljenje. Sto kaze Maslacak terali su nas da ustajemo, sto je meni bio problem ne zbog bola vec zbog vrtoglavice jer nisam jela. Nisu mi dali da jedem dpk ne krenu gasovi, ali to nema veze sa spinalom. Cim sam krenula da jedem hodala sam normalno. 
IZVORNA PORUKA: Maslacak15

To Su opet neka specijalna pravila ko sto nisu Dali dunji da jedu. Prvih 4-5 sati OK,.toliko traje dok ne popusti skroz efekat, vraca se osecaj Ali posle nema razloga da se lezi. Cak motivisu da ustanes sto pre. Uzgred opsta je mnogo gora za bebu, posto utice i na njih.....budu grogi Malo.




_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 974
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 21:54:59   
Rosita
Ja bih samo rekla da sam imala dve totalne u životu, dve operacije, i neka hvala. Uvek bih izbegla totalnu. 



_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 38 [39] 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 38 [39] 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ana RR: Moja porođajna priča
Tražim ga očima, babica ga umotava i dodaje mi to malo, čupavo klupko, i istog trenutka kada ga stavljam na sebe on pres...
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image
Click Here