|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 38 39 [40]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 21:59:11   
dunja RR
Nama je babica rekla da se otoci nogu javljaju posle anestezije ako žena sedi na krevetu a noge su dole (vise), tj. bitno je da noge budu uvek gore na krevetu, u ravni sa telom.
Moja cimerka je držala noge dole i stvarno su se nadule. Meni su bile naduvene 2 dana pred porođaj, splasnuo je otok po izlasku iz porodilišta.


IZVORNA PORUKA: Maraj

Ne znam iz kog razloga ali zene koje su se poradjale spinalnom, imale au neverovatne otoke nogu. Stopala i prsti na nogama su im bili kao ćevapi....
Uglavnom ja sam se porodila pre 9 meseci u Frontu. Koliko ja znam samo sam ja bila u totalnoj.




_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 976
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 22:01:29   
dunja RR
Maslačkonjo, baci pls pogled na temu grčevi, imam pitanjce vezano za Lefax, drugarica mi malopre donela iz Berlina.
Dr Julka mi rekla da je od svih preparata iz njenog iskustva jedino on efikasan za grćeve, a kod nas ga nema, pa g nađosmo u Berlinu.

Izv za off

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 977
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 22:06:25   
lesli
E pa Dunja to sto si ti imala je “mesavina” ove dve anestezije. Nisam znala da kod nas rade.
Maslacak, nisam nista izmislila. Prijateljica se pre 5g porodila u Visegradskoj. Spinal je bio. 24h je morala da lezi.Zena kojoj je radjen spinal, u mojoj sobi, isto je tako nesto lezala. Porodili su je u 11 zakkazanim CR, dan pre mog dolaska, ustala je prvi put tek kada sam ja dosla u sobu, znaci narednog jutra. Dok sam ja sa epiduralom ustala istog poslepodneva.Da li mora tako, ne znam...samo kazem sta sam ja videla i cula.Isto kao sto nakon CR u Srbiji ne daju da jedes i pijes narednih X sati ;)

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 978
   RE: GAK Narodni Front
23.4.2019 22:18:59   
Maslacak15
Moguce da je neki biser smislio nekakva besmislena pravila. Poput gladovanja posle porodjaja. Ali evo Dunja je ustajala.  Ali nije jela (mucena). Samo to ne menja Ono sto napisah, da je spinal bezbedniiji za majku i bebu.nezavisno od licnih preferenci. 

Za to ima pregrst referenci.na pubmedu samo nebih daspamujem zene kojkakvim klinickim studijama. 
A prvi plac sto Dunja kaze je nezaboravan. I ti prvi minuti...

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 979
   RE: GAK Narodni Front
24.4.2019 9:36:48   
Maraj
Maslacak a za sta nisam upravu user posted image
Znam ja da je opsta "problem" doktorima, i kao sto sam napisala "rizicnija" jer dr mora da dise za tebe. I da anestezija donekle uspava i bebu...al rekoh ti ja imam strah od tog seckanja na zivo...zato sam htela opstu. Oba cr su mi bila u opstoj. Oba deteta dobila ocenu 9/10.
Kad su me uveli u salu, sad drugi put, moja dr nije bila u sali, vec u sali pored. Oni me nista nisu pitali, samo su me skinuli i krenuli da me bockaju sa iglama, sto u saku, sto u podlakticu. Onda su mi rekli da ustanem, da sednem kako bi mi dali i u kicmu anesteziju. Ja u soku. Otkud sad u kicmu. E onda su pocela ubedjivanja. I kolutanka ocima jedne sestre. Sta ja sad to hocu. Pa sve zene ovde traze da budu budne, samo ja hocu da se uspavljujem... (jako mi je smetalo to kolutanje ocima i zamahivanje ruku te sestre) . Onda je anesteziolog predlozila da pozovu moju dr i da se nas dve dogovorimo. Pozvali su je. Ona je rekla"Sta to zelis, koju anesteziju?" . Ja sam rekla , Opstu. Ona je njima rekla "Poslusajte zenu" i to je to. Da nije bilo nje, oni bi me ubedili u njihovu teoriju kako ja treba da se porodim. Tj smatram da ne bi imala izbora jer je ta jedna sestra posebno bila navalentna. Kako sam se izjasnila koja ce anestezija biti, tako su mi i izvadili iglu iz šake. Valjda je ta bila visak za opstu anesteziju.
Ja opet kazem, ja imam strah i gadjenje od toga da me neko sece na zivo. I ja sam zato isla u opstu.
E sad...ja primam lekove za razredjivanje krvi. Prvi cr...ja nisam ni birala anesteziju. Dr je odmah rekla da ce u opstu zbog krvarenja...i prethodne doze leka...tj vremenskog razmaka, kad sam zadnji put primila injekciju za razredjivanje krvi i trenutra kada su mi radili cr. I moje iskustvo je bilo dobro. Sad kada je bio drugi carski, mogli su i spinal da mi rade jer je veci razmak verovatno bio od poslednje injekcije do tog trenutka. Ali kako sam prethodni put bila u opstoj...sad sam imala neki strah...ne hnam vam objasniti. Mozda su sad to i oni trudnicki strahovi...ne znam...mada kad razmislim, ni sad u ivom momentu mi nije prijatno kad razmisljam o tome da me neko na zivo sece...

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 980
   RE: GAK Narodni Front
28.4.2019 19:04:16   
kamičak
Ne daju regionalnu anesteziju ako ste primali farin. 

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 981
   RE: GAK Narodni Front
16.6.2019 22:28:01   
Andjeeo
Jedno pitanje da li mozda znate da li komisija zavto drugostepena hice da obustavi procesvto ako je AMH nizak? Generalno Beograd

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 982
   RE: GAK Narodni Front
16.9.2020 17:50:01   
mikica88
Raspitivah se malo da li front ili visegradska?

(odgovor članu Andjeeo)
Direktna veza do poruke: 983
   RE: GAK Narodni Front
16.9.2020 17:52:55   
Tiziana
A gde vodis trudnocu?

Ja sam se porodila u Fronty, ali sam peivatno isla kod dr koji tamo radi. Oba puta sam super prosla. I sve m9je drugarice, kume, isto tako.. Ali nazalost ima zena sa losim iskustvima.. 

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 984
   RE: GAK Narodni Front
16.9.2020 19:46:28   
Maslacak15
ne nece da obustavi znam provereno. neznam da li je i pitanje srece ko.je u komisiji posto pravilnik spominje samo "ocuvanu funkciju jajnika" ali znam licno primer gde je amh bio bas bas nizak (0,1) i to jos u kombinaciji sa jako visokim fsh ( iznad 15)  i odobren je postupak.

ali i vto za sada nije uspela, da budem do kraja iskrena...

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 985
   RE: GAK Narodni Front
16.9.2020 20:12:12   
Filadendronka

Front. Ja sam prvi put tamo, drugi put u Visegradskoj. Bolja je “usluga”, baby friendly je bolje organizovan, nema kljukanja bebe dohranom bez saglasnosti majke... Moj licni stav svakako. Treci put bih svakako u nekoj manjoj klinici. 

IZVORNA PORUKA: mikica88

Raspitivah se malo da li front ili visegradska?



(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 986
   RE: GAK Narodni Front
16.9.2020 20:24:45   
mikica88
Hvala fill. Bas moja drugarica ima neku dr tamo, pokusacu da stupim u kontakt sa njom.

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 987
   RE: GAK Narodni Front
30.4.2021 20:20:55   
Bekana123
Pozdrav. Zna li neko gde dr Minja Stankovic radi privatno? Hvala 🙂


(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 988
   RE: GAK Narodni Front
14.10.2021 20:55:37   
Loknaaa
Pozdrav. Ako mislimo na istu osobu onda je bolje po tebe da ne znas gde radi privatno. Toliko bahata i neodgovorna da nemam reci. Traume imam od zaposlenih u GAKu. 

(odgovor članu Bekana123)
Direktna veza do poruke: 989
   RE: GAK Narodni Front
29.6.2022 23:59:57   
kiki093
Možeš li molim te reći gde radi Dr Ana Mitrović? Vodila bih privatno trudnoću kod nje.. hvala ti unapred 

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 990
   RE: GAK Narodni Front
30.6.2022 9:43:42   
lesli
Radila je u nekadasnjoj klinici Ivanovic sada Teofanovic.Kralja Bodina 6.

(odgovor članu kiki093)
Direktna veza do poruke: 991
   RE: GAK Narodni Front
26.2.2024 1:28:55   
Kataaa
Porodila sam se u GAK-u u februaru 2024. godine. Dr koja je vodila trudnoću više je bila odsutna sa mojih kontrola nego što je bila prisutna. Inače, iskusna i dobar specijalista. Primljena sam u bolnicu zbog trudničke hipertenzije ( blago povišenu pritisak ) i boravila nekoliko dana. U zadnjem mesecu borila sam se sa ešerihijom koju zadnji brisevi nisu pokazali kao prisutnu. Preventino sam dobijala antibiotike. Vodenjak je napukao u pola 4 ujutru petak na subotu, bolovi počeli kroz nekoliko sati. U pitanju je vikend, jedna dežurna dr. Odlazim povremeno kod nje na preglede jer bolovi postaju nesnosni, ona mi govori da sam otvorena tek 2 prsta i da je nemoguće da su toliki bolovi. Ja izdržim do 23.00 uveče i molim da me vode u salu i daju mi epidural za koji su mi rekli da može. Sestra mi govori da oni nisu tu da ispunjavaju nama želje, a dr kaže vodi ovu u salu, džabe zauzima nekom porođajni sto. Previjam se od bolova na stolu koji ne prestaju, konstantno boli bez pauze. Zapomažem i žalim se na to, niko me ne šljivi 2 posto. Konačno dobijam epidural da mogu da odmorim. Cele noći otvaram se 1 cm na sat. Dobijam drhtavicu takvu da odskačem od stola. Kažu da je od epidurala. Popušta anestezija i bolovi kreću, pitam hoću li dobiti još, oni mi daju nešto, na kraju saznajem da je to buskopan za ubrzavanje i pojačavanje kontrakcija zbog slabog otvaranja. Epidural više ne daju. Bolovi u kičmi strašni. Bebin puls dostiže 200, ja dobijam groznicu i visoku temperaturu. Tražim i zovem sestre uplašena za bebu, niko da se pojavi. Sestra mi kaže nije to ništa. Ujutru konačno dolazi babica zabrinuta zbog moje temperature i bebinog pulsa. Radi mi prvi put ultrazvuk otkad je počeo porođaj i ustanovi da prednjači bebino lice, nije se okrenula kako treba i ne spušta se. Govore mi da legnem na bok i guram. Bolovi stravični bez pauze. Govore mi da tako mora. Guram iz petinih žila uplašena za bebu, posle deset_ak minuta osećam da izlazi glava. Nema nikog pored mene. Jedan dr je pored svoje pacijentkinje na susednom stolu. Ja vičem: doktore, izlazi glavica, a on meni: ja, ko da to može tako brzo. Neće ni da mi prođe. Ja vrisnem: sestro, glava. Dolaze i kad ugledaše glavu, viknuše: brže na leđa. Tada se, bukvalno tri minuta pred kraj porođaja, pojavi moja doktorka da dreči na mene da guram ( iako sam već sama izgurala glavicu). Iz trećeg napona izlazi moja beba. Sve deluje okej, do popodne kad mi govore da je u inkubatoru zbog povišenog pulsa i nemogućnosti da diše sama. Zaražena ešerihijom i dobija terapiju. Treći dan je iznose meni jer se oporavila. Onda kreće tortura od jedne sestre za dojenje. Beba ne hvata pravilno, ja dobijam ragade, teraju me da je stavljam na dojke uporno, ona na vuče, gladna, ne daju joj dohranu preko dana. Molim za pomoć, sestra mi govori: šta radite tom detetu, hranite ga, ove majke što se "trude" da doje, ignoriše me i vređa kako meni ne vredi govoriti. Ja očajna posle svega što je bilo...jedva čekam da odemo kući. Zbog tog tretmana moja beba ne sisa, nije naučila da vuče. Nikakve empatije osoblje nema, oset_ila sam na svojoj koži. Čast izuzecima u toj ustanovi koji su retki.


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 992
   RE: GAK Narodni Front
1.3.2024 17:28:13   
17 joka
Zasto nenapiset_e ime  dr.o kome se radi da i drugi znaju sta ih mozda ceka. Gde ste prvo bili na kom odeljenju itd. Ovako  npr meni nista nevredi  bez da  znam od koga se skloniti.Porodjaj me ceka za neke 2 sedmice

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Kataaa)
Direktna veza do poruke: 993
   RE: GAK Narodni Front
4.3.2024 13:04:12   
Srecko47E
Nece niko nikad napisati,jer ne smeju da stanu iza svojih reci u smislu-tuzba ,hop.

Lekare je retko ko na sudu dobio,ma ko sta da mi kaze.

Svi sve dele anonimno.
Uvek je bilo i bice.

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 994
   RE: GAK Narodni Front
4.3.2024 17:46:02   
17 joka
Sta  znaci deliti anonimno jos pri tome nekazes o kome je rec  sta je sustina. Dokle god se bude cutalo bice nam tako i gore  .

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Srecko47E)
Direktna veza do poruke: 995
   RE: GAK Narodni Front
4.3.2024 18:40:54   
Tiziana
Mislim da nema puno zenskih dr koje poradjaju tamo, mnogo je vise nuskih, tako da moze lako da se sazna. Dezurstva su im na 13 dana, na sajtu ima raspored dezurstava pa ko moze da se bavi malo matematikom, moze da izracuna unazad od ove nedelje ko je od dr bio dezuran na taj dan... 

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 996
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 38 39 [40]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 38 39 [40]
Idi na:







FOTO: Oproštaj mame od starijeg deteta, pr...
Emocije te razvaljuju. Ne možeš da ga/je pustiš, a znaš da moraš. Ta količina ljubavi prema starijem, i uzbuđenja jer je...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image
Click Here