|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Verujete li u Boga?
27.9.2011 1:35:03   
anuksunamun
axaxxaxax da da da da,e to mi je najjace..biti budista je pametnije nego biti pravoslavni hriscanin...da da ..ali sta cemo..nek im je Bog dragi u pomoci !

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 726
27.9.2011 1:53:32   
hanka
Po meni je najbitnije da covek veruje e sad odluka u sta je samo njegova.Skoro svaka prava vera propoveda toleranciju drugih sto znaci da je meni sve jedno koje je neko vere samo da moju ne uznemirava a onaj ko sumnja ili je promenjive vere ima pre svega problem sa verom u sebe.Toliko od mene.
Verujem u jednog Boga Oca,Svedrzitelja,Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog...

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 727
27.9.2011 5:27:20   
vukosava
Otac Nikole Tesle je bio svesteno lice i zeleo je da i sin podje njegovim stopama. Pa naravno da ce sanjati Svetog Nikolu kad je vaspitavan u religioznom duhu, koga ce drugog.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 728
27.9.2011 5:33:21   
vukosava
Vera u Boga i ono sto on stvori je u Srbiji relativan pojam cim se godisnje ubije 100 000 beba. Ako je Bog stvorio bebu u necijem stomaku, taj tako stvoren zivot se jako, jako olako shvata na nasim prostorima. Kod nas se razmatra da se bebi presudjuje sa stanovista komoditeta roditelja i da li je njima podnije ovako ili onako...

U SAD gde nisu imali trend druge vere u partiju toliki koliki je kod nas, u jako puno drzava je abortus ilegalan bas zbog verskih razloga. Dotle se ide da npr jako velika verska grupacija (katolici) ne veruje ni u kontracepciju. Ako zatrudni recimo tinejdzerka, rodice dete i dace ga na usvajanje.

A kod nas se religija vecinom svodi, na ja verujem i znam da verujem, sta pise u Bibliji i ne znam bas al nema veze, ja to osecam i znam sve sta se valja i sta se ne valja na crveno slovo. I znam kad treba da se posti, sa sve posnim kolacima...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 729
27.9.2011 8:27:39   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: vukosava

Vera u Boga i ono sto on stvori je u Srbiji relativan pojam cim se godisnje ubije 100 000 beba. Ako je Bog stvorio bebu u necijem stomaku, taj tako stvoren zivot se jako, jako olako shvata na nasim prostorima. Kod nas se razmatra da se bebi presudjuje sa stanovista komoditeta roditelja i da li je njima podnije ovako ili onako...

U SAD gde nisu imali trend druge vere u partiju toliki koliki je kod nas, u jako puno drzava je abortus ilegalan bas zbog verskih razloga. Dotle se ide da npr jako velika verska grupacija (katolici) ne veruje ni u kontracepciju. Ako zatrudni recimo tinejdzerka, rodice dete i dace ga na usvajanje.

A kod nas se religija vecinom svodi, na ja verujem i znam da verujem, sta pise u Bibliji i ne znam bas al nema veze, ja to osecam i znam sve sta se valja i sta se ne valja na crveno slovo. I znam kad treba da se posti, sa sve posnim kolacima...

Ni pravoslavna vera nikada nije podržavala kontracepciju i oduvek je prema njoj ista bila greh. Druga stvar je što se to ne sprovodi na delu (baš sam razmišljala o tome, da se sprovodi i od strane sveštenika, i oni bi imali po deset_oro dece, Sanjice javni se ovde, please:=); mislim da po tom pitanju nikada nije bilo razlike između pravoslavlja i katoličanstva.

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.9.2011 8:30:10 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 730
27.9.2011 8:28:05   
minavb
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

ja volim da ih sretnem,posto su cesto ubedjena da ljudi vernici imaju ogranicen intelekt,onda samo volim da im dokazem koliko su ustvari nepismeni,jer me izludjuje takva kategorizacija,ne znam zasto ne priznaju bar Nikoli Tesli da je bio genije koji je tvrdio da je sve sto je uradio od Boga doslo ,preko svetog Nikole koji mu se javljao u snovima...bas cudno koliko su ljudi puni sebe,bez osnova,ja znam da ne znam ,i znam koliko sam mala ,da sam samo minorni deo kolektivne duse i svesti,ali verujem,to je ono kako zivim,a pretpostavljam i vecina vernih ljudi...

Mene sreces redovno pa nikada nismo uletele u ovakvu raspravu. user posted image Meni su svi ljudi isti, i oni sto veruju i oni sto ne veruju. Ne volim da se delimo zbog toga. Tesla je bio genije , ko kaze da nije bio, nek user posted image , ali isto tako znamo da je imao malih psihickih problemcica pa je mozda umisljao da mu se sveti Nikola javlja. 
Inace, Nikola Tesla je odavno tvrdio da je u svojim merenjima naisao na cestice koje se krecu brze od svetlosti, i evo prosle nedelje u CERN-u konacno to potvrdise. Stvarno je neverovatno sta je sve taj covek mogao da postigne da se rodio u neko drugo vreme.

Hanka, nisi skrenula paznju sa rasprave, rasprave nije bilo. Postavila sam pitanje da neko ko je upucen u stvari, objasni zasto je crkvi vazno to sto pise na krstenici. Radoznala sam, to je sve. Posto nemamo temu za to, i ne treba je otvarati, ovo je jedino mesto gde mozes da pitas sve sto te zanima za veru, crkvu, obicaje... Zato sa i pitala, i opet pitam one upucene, (mislim da je sanjica upucena ali je nema da ovde odgovori) zasto se na krstenici nalaze pitanja vezana za telesni nedostatak?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 731
27.9.2011 8:33:49   
minavb
. Dotle se ide da npr jako velika verska grupacija (katolici) ne veruje ni u kontracepciju. Ako zatrudni recimo tinejdzerka, rodice dete i dace ga na usvajanje.

Meni je ovo stvarno neverovatno. O ilegalnim abotrusima da ne pricam.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 732
27.9.2011 8:45:48   
Olga75
nije mi jasno zasto je insistiranje na crkvanim kanonima = verovanju u Boga ?
sta rade oni ljudi koji zive na 50 km od prve crkve , oni su znaci nevernici jer ne idu u crkvu  i ne placaju clanarinu ( crkveni porez ) user posted image
svima nam je jasno da je ubistvo zlocin ( greh ) , da je laganje ruzno ( greh ) preljuba nepostena ( greh ) mrznja opterecuje ( greh ) , da ne smaram dalje
neverovatno mi je kad ljudi poste i ceo post razmisljaju o tome sta ce skuvati a da je posno i ukusno i pri tome se koristi posni majonez , peku posni kolaci , ima se i seksa , svadja se na poslu , gde je tu odricanje od ovozemaljskih uzivanja , milosrdje i meditacija o Bogu u molitvi sto je i svrha obaveznog posta user posted image
slazem se da je Isus rekao : Petre ti si stena na kojoj cu ostaviti svoju crkvu
ali ipak user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 733
27.9.2011 13:12:08   
Sanjica26 RR
To sto pise u krstenici mozda je ostalo iz vremena pre nasih baka i deka kada se ljudi nisu upisivali u drzavnu knjigu rodjenih, i tada je crkvena knjiga krstenih bila prva gde su se zavodili podaci o ljudima, pa i takve stvari.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 734
27.9.2011 13:24:22   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb

. Dotle se ide da npr jako velika verska grupacija (katolici) ne veruje ni u kontracepciju. Ako zatrudni recimo tinejdzerka, rodice dete i dace ga na usvajanje.

Meni je ovo stvarno neverovatno. O ilegalnim abotrusima da ne pricam.

Jeste neverovatno. Jos neverovatnije da ide emisija, pazi na MTV-iju o tome - 16 and pregnant. Samo dajem primer "u ime religije". Abortus je legalan samo u slucaju da utvrde anomaliju ploda. Ali postoje drzave gde je legalan i dalje pa ko hoce, ode tamo pa obavi. Npr u Ilinoisu je legalan pa odu u Cikago i tamo urade abortus.

Videla sam u licnoj karti drugarice iz Nemacke, njima u LK pise religija kojoj pripadaju. I daju mesecno, ne znam da li 5 ili 10 % svojoj crkvi. Ako su ateisti, moraju da izaberu dobrotvornu organizaciju i da daju njoj.

IZVORNA PORUKA: Olga RR
neverovatno mi je kad ljudi poste i ceo post razmisljaju o tome sta ce skuvati a da je posno i ukusno i pri tome se koristi posni majonez , peku posni kolaci , ima se i seksa , svadja se na poslu , gde je tu odricanje od ovozemaljskih uzivanja , milosrdje i meditacija o Bogu u molitvi sto je i svrha obaveznog posta [

E i meni je ovo apsolutno neverovatno. I onda se pravi posna slava i u ime sveca plus prezderava i pije. Ko stvarno hoce da posti, zar nije poenta da vise od pola godine umereno zivi i uzdrzava se i od hrane i od losih misli i aktivnosti ... Jedna Amerikanka, poreklom Irkinja, katolikinja mi je rekla da su u njenon porodici odlucili da su vegani jer im je tako bilo lakse posto se jako mnogo dana godisnje posti. I ovako lakse prate i poste svaki dan.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 735
27.9.2011 13:27:37   
Sanjica26 RR
Vuko, bas zbog toga ja ne volim da idem na slave. Umesto da se slava proslavi onako kako prilici svetitelju ona se skrnavi. Ili Svetog Nikolu prave mrsnog.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 736
27.9.2011 13:33:26   
Anoniman
Slava je (što se ića i pića tiče): pogača, koljivo i crno vino.... I ovo odgovara svakoj slavi - i mrsnoj i posnoj user posted image Sve ostalo je pomodarstvo- ovako kaže naš otac Miodrag

(odgovor članu Sanjica26 RR)
  Direktna veza do poruke: 737
27.9.2011 13:33:57   
vukosava

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ni pravoslavna vera nikada nije podržavala kontracepciju i oduvek je prema njoj ista bila greh. Druga stvar je što se to ne sprovodi na delu (baš sam razmišljala o tome, da se sprovodi i od strane sveštenika, i oni bi imali po deset_oro dece, Sanjice javni se ovde, please:=); mislim da po tom pitanju nikada nije bilo razlike između pravoslavlja i katoličanstva.

Postoji razlika izmedju Evropskog katolicanstva i Americkog katolicanstva. Ovi ovde ne veruju u kontracepciju i imaju rasprave tipa pro choice i pro life. Malo pa malo vidis zabodene hiljade plasticnih krstova na neku travnatu povrsinu kao simboli broja abortusa.

npr

user posted image

user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 738
27.9.2011 13:35:50   
vukosava
Ja ovo komentarisem na osnovu prica mojih drugarica iz Italije, Spanije i Hrvatske i mojih drugarica iz Amerike koje su odrastale u katolickoj veroispovesti.

Pa samo pogledajte Madonu i njenu pricu a sad Lejdi Gagu pa skotnajte u cemu li je razlika...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 739
27.9.2011 13:38:33   
vukosava

IZVORNA PORUKA: n i n a

Slava je (što se ića i pića tiče): pogača, koljivo i crno vino.... I ovo odgovara svakoj slavi - i mrsnoj i posnoj user posted image Sve ostalo je pomodarstvo- ovako kaže naš otac Miodrag

Bila sam na dosta slava gde domacini ne znaju ni Oce Nas a kamoli treba li toliko gajbi piva ili vina...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 740
27.9.2011 13:44:24   
Anoniman
Znam ja to vuko, ali sa takvima se ne vredi nabeđivati. Evo, sebe citirah iz jedne druge teme od pre koji mesec user posted image A obećah sebi da više neću pisati u ovoj temi ni slovo.....

IZVORNA PORUKA: n i n a
Nisam bila na jednom mrsnom sv. Nikoli  I retko ko pazi da li slava pada na sredu i petak... Smatram da je uvredljivo ovakvo pomodarstvo i da niko ne bi trebao da slavi slavu pod krstom ako se tom krstu i ne priklanja.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 741
27.9.2011 13:46:22   
Sanjica26 RR
Nina, ja ne idem kod nekog na slavu ako pravi mrsnu slavu, a pada u vreme posta.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 742
27.9.2011 13:49:03   
Anoniman
Ja odem jer je, je l' red ako već oni tebi dolaze..... I onda ako nema drugog izbora ja jedem hleb ili popijem samo čašu vode- ko razume shvatiće, a ko ne-nikad i neće user posted image

Direktna veza do poruke: 743
27.9.2011 13:51:25   
Sanjica26 RR
Mi jos nismo preuzeli slavu od muzevljevih tako da jos uvek nikog ne zovemo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 744
27.9.2011 14:06:25   
Anoniman
Oooo, ovde opet žureza... Pod senkom krsta, sa džepnim izdanjem Biblije i sa verom "iz srca i duše" cinici i dalje ciniČu, ponižavaju se nevernici kao niža, nepismena, neinteligentna bića, podsmeva se drugome, a sve pozivajući se na Boga i na "ljubi bližnjeg svog". Mislim da Bog nije oduševljen ponašanjem pojedinih svojih "vernika". Nimalo.
I ajmo sad, nek se opauče po meni svi silni "user posted image " i ostali podsmesi "ispravnopostupajućih" vernika... To je baš u duhu religije...

Aj zdra'o...

Direktna veza do poruke: 745
27.9.2011 16:39:27   
minavb

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

To sto pise u krstenici mozda je ostalo iz vremena pre nasih baka i deka kada se ljudi nisu upisivali u drzavnu knjigu rodjenih, i tada je crkvena knjiga krstenih bila prva gde su se zavodili podaci o ljudima, pa i takve stvari.

Zanima me zasto se je bilo vazno u evidenciju upisati da li dete ima fizicke nedostatke? Jasno mi je da je to nekadsnji "izvod" , ali zasto je bilo vazno upisati tako nesto?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 746
27.9.2011 17:11:29   
oxy7
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Oooo, ovde opet žureza... Pod senkom krsta, sa džepnim izdanjem Biblije i sa verom "iz srca i duše" cinici i dalje ciniČu, ponižavaju se nevernici kao niža, nepismena, neinteligentna bića, podsmeva se drugome, a sve pozivajući se na Boga i na "ljubi bližnjeg svog". Mislim da Bog nije oduševljen ponašanjem pojedinih svojih "vernika". Nimalo.
I ajmo sad, nek se opauče po meni svi silni "user posted image " i ostali podsmesi "ispravnopostupajućih" vernika... To je baš u duhu religije..

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 747
27.9.2011 17:17:55   
Leki 77

]
Zanima me zasto se je bilo vazno u evidenciju upisati da li dete ima fizicke nedostatke? Jasno mi je da je to nekadsnji "izvod" , ali zasto je bilo vazno upisati tako nesto?

Možda je to bilo za tzv. vojne potrebe. Ne znam na koji način se tada služila vojska i kako je funkcionisala regrutacija, ali možda ima veze sa tim.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 748
27.9.2011 17:23:07   
vukosava

IZVORNA PORUKA: oxy7

IZVORNA PORUKA: BubaMira

I ajmo sad, nek se opauče po meni svi silni "user posted image " i ostali podsmesi "ispravnopostupajućih" vernika... To je baš u duhu religije..

user posted image user posted image user posted image

A mozda je i naopacke

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 749
27.9.2011 17:25:19   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Od jednog Brazilca sam cula sledeci komentar kad je video dosta ljudi sa posebnim potrebama u jednom mestu u Spaniji: "Mora da se ovde dosta abortira pa im Bog da onda ovakvu decu." Mrtav ozbiljan. Njega su u njegovoj crkvi naucili da ako se desavaju abortusi sledeca deca budu sa nekim fizickim nedostacima. Njemu je to bilo vezano u njegovom mozgu za nedostatak pridrzavanja onome sta crkva propoveda i vracanje na ovaj nacin.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Pismo nezainteresovanim članovima porodice
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here