|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zakon o nasledjivanju
5.9.2012 14:10:54   
Shishica
Znaci testament!

Svako zna najbolje zasto nesto treba da bude kako treba da bude.. nemojte me shvatiti pogresno, da neku siroticu zelim da ostetim.
Gospodja je sahranila do sad tri muza, ima sinove, svoju penziju NIKAD nije dala u kucu moga dede, ni dinar. Ostalo da ne opisujem..
Dusa bi me bolela da to sve dedino i bajkino ode nekoj tamo zeni.. ona KAO nece nista, ali .. nisam ja mala..

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 51
5.9.2012 14:11:56   
viking
Ne počupaš, nego sud naloži suprugu da ti plati, lupam, 10.000 evra za te troškove.
A kad već navodimo ovakav primer, ja nikada ne bih tražila polovinu tog stana, ako ga je on već imao pre nego što sam ja došla.

IZVORNA PORUKA: Tash

Šta sad to ustvari znači? Udam se i muž ima stan. Kada se razvodimo, to je samo njegov stan?A ja iščupam kompletnu kuhinju i ponesem jer je plaćena od mojih para? Ili počupam prozore?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 52
5.9.2012 14:14:56   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Shishica

Znaci testament!

Svaki naslednik ima pravo na nasledstvo, bez obzira na testament (sve se da poništiti).
Čak i ugovor o poklonu se može srušiti ako zainteresovane strane nisu potpisale da su sporazumne (da X da to osobi Y a njima ništa).
Po meni najbolja varijanta je Ugovor o doživotnom izdržavanju.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 53
5.9.2012 14:15:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: viking RR

Ne počupaš, nego sud naloži suprugu da ti plati, lupam, 10.000 evra za te troškove.
A kad već navodimo ovakav primer, ja nikada ne bih tražila polovinu tog stana, ako ga je on već imao pre nego što sam ja došla.

Šta sad to ustvari znači? Udam se i muž ima stan. Kada se razvodimo, to je samo njegov stan?A ja iščupam kompletnu kuhinju i ponesem jer je plaćena od mojih para? Ili počupam prozore?

Ne bih ni ja tražila ako nemamo dece. Ako imamo, tražila bih da pola odmah prepiše na dete (ne znam kako to funkcioniše sa maloletnom decom, sigurno postoji nekakvo rešenje), pa onda o tom po tom kad poraste šta će sa tim. (ne znam dal je jasno šta sam napisala)
A naravno da ne bih počupala prozore, šalim se malo. A pitala sam jer sam ZAISTA nedavno čula da se nakon 2 god vanbračne zajednice sva imovina deli na pola, i zaista mi je drago ako nije tako.

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 54
5.9.2012 14:17:36   
New Mom
Tash, sve postaje zajedničko. Čak imaš pravo i na taj stan koji je on "uneo" u brak, jer se smatra da ste zajedno ulagali. Čak i da ti u međuvremenu od svojih dobiješ nešto, tvoj muž ima pravo na to pola-pola.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 55
5.9.2012 14:18:26   
Shishica

A da li i onda ona mora da potpise da je saglasna i ne moze posle to da ospori niko?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
5.9.2012 14:20:08   
Shishica
Cekajte, ako ona prva umre, da li njeni sinovi mogu da moce prste?

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 57
5.9.2012 14:20:49   
daca77
Tash, postoji mogucnost da trazi nuzni deo i eventualno da sud usvoji zahtev da se isplati protivvrednost imovine (kuhinja, prozori), koji ostaju u drzavini supruga.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 58
5.9.2012 14:22:58   
*Alexx*

Kakav izraz user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 59
5.9.2012 14:23:36   
New Mom

A da li i onda ona mora da potpise da je saglasna i ne moze posle to da ospori niko?

Da i da.
S tim da ako je on npr. bolestan ili ima dijagnozu (tipa rak, ciroza itd. - da će skoro preminuti), ovo ne vredi praviti.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 60
5.9.2012 14:23:40   
minavb

IZVORNA PORUKA: New Mom

Tash, sve postaje zajedničko. Čak imaš pravo i na taj stan koji je on "uneo" u brak, jer se smatra da ste zajedno ulagali. Čak i da ti u međuvremenu od svojih dobiješ nešto, tvoj muž ima pravo na to pola-pola.

Znaci zivim sa nekim tipom dve godine, nasledim od roditelja dedovinu i on ima prava da mi uzme pola? Govorim hipoteticki

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 61
5.9.2012 14:24:23   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: daca77

Drage, Porodičnim zakonom regulisane su bračna i vanbračna zajednica a prava i obaveze vanbračnih drugova istovetne su pravima i obavezama supružnika. Što se imovinskih odnosa tiče i u bračnoj i u vanbračnoj zajednici važe režimi posebne i zajedničke imovine. Posebna imovina je imovina koju je (van)bračni drug uneo u (van)bračnu zajednicu. To je Imovina koju je supružnik stekao u toku trajanja braka deobom zajedničke imovine odnosno nasleđem, poklonom ili drugim pravnim poslom kojim se pribavljaju isključivo prava predstavlja njegovu posebnu imovinu. Posebnom imovinom supružnici upravljaju I raspolažu samostalno. Zajednička imovina je imovina koju su supružnici stekli radom tokom trajanja zajednice života. Ovom imovinom upravlja se i raspolaže sporazumno. Dakle, jedino je zajednička imovina podobna za deobu po prestanku vanbračne zajednice.

user posted image

Jesam ja luda, ili vi tvrdite različito?

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 62
5.9.2012 14:24:28   
daca77
Sinovi bi imali pravo samo kod podele njene posebne imovine koju je ona unela u vanbracnu zajednicu.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 63
5.9.2012 14:25:05   
New Mom

Na žalost, da.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 64
5.9.2012 14:25:30   
Shishica
Dobro, Alex, razumi me.. ne biram reci, nije mi sve jedno user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 65
5.9.2012 14:27:02   
New Mom

Jesam ja luda, ili vi tvrdite različito?

Nisi luda. Ja se ograđujem, nisam pravnik, ali mm jeste i kum nam je advokat, a sve ovo sam učila zbog ličnih nekih situacija koje sam prošla i koje me čekaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 66
5.9.2012 14:27:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Znaci zivim sa nekim tipom dve godine, nasledim od roditelja dedovinu i on ima prava da mi uzme pola? Govorim hipoteticki

Da, ja sam tako mislila do pre koji minut, kada me je Daca zbunila. user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 67
5.9.2012 14:30:12   
Shishica
Pa sad sta sa sinovima, imamo dva razlicita odgovora user posted image Daco ti si nam pravnik?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 68
5.9.2012 14:31:05   
viking
Drugim rečima, ne udajte se, ne ženite se, ne živite ni sa kim nikada i bićete bogati user posted image

Tash, sve sam skapirala, i ja sam rekla "čupaš" zato što si ti tako rekla, nisam ni ja mislila bukvalno user posted image  A za decu i stan, ona imaju to pravo po zakonu, nema šta da tražiš da mu pripiše ovo ili ono.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 69
5.9.2012 14:31:52   
Anoniman
Pa ako je istina da baba nasleđuje deo dedinog (pola), onda svaki sin dobija četvrtinu. 

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 70
5.9.2012 14:33:26   
Shishica
Sinovi bi imali pravo samo kod podele njene posebne imovine koju je ona unela u vanbracnu zajednicu.

Da ali Daca kaze ovako, a to onda znaci da oni nemaju nista, jer baba nista nije unela ni doprinela, niti za hleb, a kamoli nesto oko kuce..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 71
5.9.2012 14:35:06   
New Mom

jer baba nista nije unela ni doprinela, niti za hleb, a kamoli nesto oko kuce..

To samo znači da može da bude jako "zanimljivo" jer to sve mora sud da utvrdi.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 72
5.9.2012 14:37:12   
Shishica
Dakle: Ugovor o dozivotnom izdrzavanju i da ona potpise, a ako ne potpise moze, ali i ne mora biti problema?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 73
5.9.2012 14:38:31   
minavb
Ovako- teca je stekao stan mnogo pre nego sto ozenio tetku, znaci ppsebna svojina. Kad je umro, tetka je dobila svoju polovinu jer se msatralo da je stan zajednicki, a tecina polovina se delila na dba dela, pa je cetvrtina pripala tetki a druga njegovoj sestri ker drugih naslednika nije bilo. Toliko o posebnoj imovini.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 74
5.9.2012 14:39:13   
New Mom

Dakle: Ugovor o dozivotnom izdrzavanju i da ona potpise, a ako ne potpise moze, ali i ne mora biti problema?

Ne mora biti problema sem ako se (posle njegove smrti) izjasni da se ne slaže sa tim.
Najbolje imati sve crno na belo, ako može, da ne razbijaš glavu.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majčinstvo posle 45: Da li je biološki sat...
Gotovo svako od nas poznaje nekoga ko je "imao sreću" i uspeo da zatrudni u svojim srednjim 40-im godinama. Te žene če...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Na odmoru sa decom odmorićete se 17 minuta...
Da li ste sreli roditelja kom nakon putovanja sa decom nije bio potreban još jedan odmor?

Anketa

da li vam se svidja ime Uros?
pisuljica

:)

da (64%)

ne (36%)

Ukupan broj glasova: 88

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here