|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zakon o nasledjivanju
5.9.2012 14:43:58   
New Mom
Kod mene je situacija takva da moj dragi otac neće da mi prepiše stan (poklon jer onda nema prenosa aps.prava) u kom smo dok mm ne potpiše da se odriče svog dela. Što je meni šugavo do bola jer istovremeno moj brat neće to isto da potpiše (da posle tatine smrti neće stan biti deljen već da ostaje moj).
A mm prolazi kroz svašta nešto oko ugovora o izdržavanju u svojoj porodici - prava španska serija, ko koga da zavrne.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 76
5.9.2012 14:50:02   
Shishica
Stvarno bezveze.. i takvo je vreme da ne mozes da o tome ne razmisljas iako ti sve to bude tuzno..

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 77
5.9.2012 14:51:12   
Anoniman
Verovatno se zbog ovoga potpisuju predbračni ugovori. user posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 78
5.9.2012 14:53:17   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Tash

Verovatno se zbog ovoga potpisuju predbračni ugovori. user posted image

Naravno. I mm zato nije u dobrim odnosima sa mojima jer su oni vršili pritisak za to.
Jbg., ja sam još ona luda, romantična glava koja misli da je brak zauvek.

Ali kod nas (sa obe strane) će biti ludo posle smrti matoraca, na žalost.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 79
5.9.2012 14:56:32   
Anoniman
Kod nas je sve prilično čisto.

A šta se dešava ako je stan na moje ime sa plodouživanjem (jel se tako kaže?) roditelja dokle god su živi?

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 80
5.9.2012 14:59:23   
viking
Kada je moj tata otišao da živi u inostranstvo pre x godina, ostavio mi je testament za slučaj da mu se nešto desi. Ta koverta je kod mene, nisam je nikada otvorila (a mogla sam, ko bi znao) i daj bože da nema potrebe da je otvaram još 100 godina. Kome je želeo da ostavi, njemu će i pripasti. Uostalom, ako neko ne želi da VAMA ostavi nešto, meni je malo bez veze da to osporavate na sudu, zar ne?
Kad ja jednog dana skviknem, ako odlučim da nešto ostavim Žiki a dođe Mika i krene da se preko suda grabi za svoj deo, proganjaću ga s onog sveta do kraja života...

Htedoh da kažem da se u celoj priči prilično zanemaruje i ne poštuje želja onog koji ostavlja, eto...

< Poruku je uredio viking RR -- 5.9.2012 15:06:10 >

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 81
5.9.2012 15:00:52   
vukosava

IZVORNA PORUKA: New Mom

Kod mene je situacija takva da moj dragi otac neće da mi prepiše stan (poklon jer onda nema prenosa aps.prava) u kom smo dok mm ne potpiše da se odriče svog dela. Što je meni šugavo do bola jer istovremeno moj brat neće to isto da potpiše (da posle tatine smrti neće stan biti deljen već da ostaje moj).
A mm prolazi kroz svašta nešto oko ugovora o izdržavanju u svojoj porodici - prava španska serija, ko koga da zavrne.

A jel moze da napravi testament?

U mojoj porodici je pravi show oko nasledjivanja, pominje se i neko sudjenje. Meni je jako mucno sve to, pobegla sam na drugu stranu planete i stvarno ne znam sta da mislim o svemu tome. A kamo srece da smo svi redom bogatiji i da su takve stvari smesne. Kao npr u SAD, zavrsis skolu odes u banku, dignes zajam i kupis sebi kucu. I podrazumeva se da jako veliki deo populacije to moze. A kod nas kad tad dodje do takvih neprijatnosti u velikom broju porodica... Nazalost...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 82
5.9.2012 15:08:24   
Dve_srece_najvece_
Shishi, ako tvoj deda hotje sada da napravi ugovor o dozivotnom izdrzavanju sa tobom ili tvojim ocem, mora tamo da navede da npr toj zeni ne zeli da ostavi nishta....

Pisala sam tu negde na predhodnim stranicama za moju baku.... mi smo tim ugovorom osporili pravo bakinom sinu iz prvog braka... u ugovoru je navedeno da ona sve ostavlja svojoj cerki (mojoj mami), a da sinu iz prvog braka ne zeli nishta da ostavi....da nije tako navela, na sudu bi imali prilike da kazu da nije bila pri sebi jer se ne seca svog sina i sl... zato ako deda hotje, napravite takav ugovor, i ni ona ni njena deca nece nishta dobiti....

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 83
5.9.2012 15:09:36   
lanajelena
Znaci kad se pojavim danas kod bivseg i trazim svoj deo user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 84
5.9.2012 15:10:46   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 85
5.9.2012 15:10:55   
*Alexx*
Ali čekajte, valjda se tu i deda nešto pita? Ako on neće ništa da potpisuje i nikakve testamente da pravi...

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 86
5.9.2012 15:12:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Ali čekajte, valjda se tu i deda nešto pita? Ako on neće ništa da potpisuje i nikakve testamente da pravi...

user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 87
5.9.2012 15:13:50   
viking
pa ja upravo to ispisah u 20 redova, ali izgleda da ne user posted image

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 88
5.9.2012 15:14:53   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 89
5.9.2012 15:16:26   
Brand new mama

IZVORNA PORUKA: minavb

Ovako- teca je stekao stan mnogo pre nego sto ozenio tetku, znaci ppsebna svojina. Kad je umro, tetka je dobila svoju polovinu jer se msatralo da je stan zajednicki, a tecina polovina se delila na dba dela, pa je cetvrtina pripala tetki a druga njegovoj sestri ker drugih naslednika nije bilo. Toliko o posebnoj imovini.

Da,ali ona je zivela sa njim do njegove smrti-nije se razvodila i zahtjevala taj stan,tj.polovinu.Ona kao naslednik prvog reda(znaci ima prava ispred dece) dobija polovinu,a drugi naslednici dele drugu polovinu.Nisam ni ja pravnik,ali me zanimalo(ako gresim,nemojte me razapeti).Cini mi se da je neko ranije izneo tacno -da nasledjene stvari pripadaju nasledniku,tj. ja nemam pravo da razvodom trazim polovinu njegovog nasledstva,bio to stan ili sta vec.Ja mogu da trazim da mi isplati te prozore ili kuhinju ili sta vec(naravno ne u punom iznosu i sl),ali stan nije moj ako je njemu to kupila ili dala njegova majka. Ali ako on umre pre mene-moje je pola,druga polovina pripada nasoj deci,a ako ih nemamo-njegovoj sestri bratu,cukunbabi,what ever.Mada,mozda kod nas (a kao nije)moze i zakon da se primjenjuje slobodnim stilom:)
P.S.Mene te gluposti i svadje oko nasledjivanja nerviraju i rastuzuju kad vidim bracu i sestre koje se ubijaju oko par hiljada evra.Ja se vodim onim sto kaze moja mama-niko to u grob nece ponijeti,kao i "sta ce mi zemlja-bice mi i onako dva kubika i previse"(mi smo malo morbidnija porodica)

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 90
5.9.2012 15:16:32   
New Mom
IZVORNA PORUKA: viking RR

Htedoh da kažem da se u celoj priči prilično zanemaruje i ne poštuje želja onog koji ostavlja, eto...

Na žalost, da.
U nekim krajevima je drugačije. Tatini su iz Bosne i tamo se npr. po pravilu ćerke odriču svog dela nasledstva jer se smatra da su isplaćene korz miraz (tako su npr. moje tetke uradile u korist mog tate i mojih stričeva). Doduše to je nekad imalo smisla jer su muški ostajali da se staraju o zemlji, imanju.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 91
5.9.2012 15:19:07   
Shishica
Kakva je procedura oko tog potpisivanja ugovora o izdrzavanju i overavanje ttttt?

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 92
5.9.2012 15:21:07   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: Shishica

Kakva je procedura oko tog potpisivanja ugovora o izdrzavanju i overavanje ttttt?

Kao i na temi o muslimanskim običajima, reći ću da Google zna svašta. A sad odoh da me ne bi kamenovali user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 93
5.9.2012 15:21:18   
New Mom

KLIK

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 94
5.9.2012 15:25:39   
Shishica

A ja ispisah na prethodnoj strani isto nesto pa i dalje ne razumete. Deda hoce sve tati da ostavi, ali raspitujem se jer uvek druga strana moze da iskopa ono sto ne treba.
Ne znam zasto uopste reagujete tako. Ja sam samo pitala za pomoc pravnu. Ne zanima me tudje misljenje jer niko ni ne zna situaciju. Ja se u tudje ne mesam, pa ne morate ni vi da ste bas takve.. bas mi nekad nije jasno ovde kakvi smo to bre ljudi..

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 95
5.9.2012 15:28:04   
Shishica
Hvala New user posted image
Alex, RR je bolja od googla nekad.. user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 96
5.9.2012 15:28:08   
Anoniman
Mi živimo u stanu koji se vodi na mog svekra a koji je namenjen mom mužu, postoje tri stana na njegovo ime, u jednom on živi, drugi je namenjen mojoj zaovi a ovaj mom mužu. Od kad sam se uselila ovde pa do danas uložila sam sigurno 15000 evra što mojih para stečenih van zajednice što para mojih roditelja. sad ćemo uložiti još i mm će tražiti da mu otac prepiše stan na njegovo ime. U slučaju razvoda ne nameravam da tražim deo stana jer je to njegova imovina nasleđena i ja sa tim nemam nikakve veze, u slučaju smrti, ne znam kako ide, ali svakako će to ići našem detetu/deci.

Nikada nisam i ne bih ni sa kim potpisivala ugovore o doživotnom izdržavanju jer na to gledam kao na vrstu iznude, ako nekom mogu da pomopgnem pomoćiću, ako neko bude imao želju da mi nešto ostavi ostaviće, ako želi da ostavi nekom drugom, njegovo je pravo kako će raspolagati svojom imovinom.

Moj otac i stric su okupili mene i moje sestre od strica da se nas tri dogovorimo o podeli njihove očevine jer smo mi sledeći red nasledika, sve smo isparcelisale i podelile uz kafu, za 15 minuta bez spora i rasprave. Nikada mi nisu bili jasni ljudi koji se glože oko nasledstva, mene su učili da gledam šta mogu da stvorim i zaradim a ako nešto nesledim, nasledila sam ako ne, nikom ništa i onako to nije moje jer ga ja nisam stekla.

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 97
5.9.2012 15:30:25   
*Alexx*

A ja ispisah na prethodnoj strani isto nesto pa i dalje ne razumete. Deda hoce sve tati da ostavi, ali raspitujem se jer uvek druga strana moze da iskopa ono sto ne treba.
Ne znam zasto uopste reagujete tako. Ja sam samo pitala za pomoc pravnu. Ne zanima me tudje misljenje jer niko ni ne zna situaciju. Ja se u tudje ne mesam, pa ne morate ni vi da ste bas takve.. bas mi nekad nije jasno ovde kakvi smo to bre ljudi..

Ja nisam uopšte skontala da si ti napisala da deda hoće da ostavi tvom tati sve. Svi redom smo skontali da se ti raspituješ kako da dedino ne ode u ruke toj ženi sa kojom živi.
I nema šanse da je RR bolja od googla - jeste za teme o roditeljstvu, ali za pravne teme - čisto sumnjam user posted image

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 98
5.9.2012 15:34:00   
Shishica
Da, da ne ode njoj nekim petljancijama koje se mogu izmuvati, razumes?

I npr. oko ovoga nisam nista nasla na guglicu, a ovde dobih odgovor. A nije da nisam trazila.

< Poruku je uredio Shishica -- 5.9.2012 15:36:07 >

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 99
5.9.2012 15:34:09   
viking
Šiši, pričam uopšteno, ovo tvoje je bio samo povod da se razvije tema (a razvila se prilično), svako je rekao šta je imao, pričali su i drugi ljudi svoje slučajeve (npr. new mom), pa se nije našla prozvanom. A i što kaže Alexx, uopšte nije zvučalo tako kao što sad kažeš, mada to nema veze sa ovim, ja sam stvarno pričala generalno, a zaključak sam izvela iz sopstvenog primera, tako da se džabe ljutiš.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Majčinstvo posle 45: Da li je biološki sat...
Gotovo svako od nas poznaje nekoga ko je "imao sreću" i uspeo da zatrudni u svojim srednjim 40-im godinama. Te žene če...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Na odmoru sa decom odmorićete se 17 minuta...
Da li ste sreli roditelja kom nakon putovanja sa decom nije bio potreban još jedan odmor?

Anketa

da li vam se svidja ime Uros?
pisuljica

:)

da (64%)

ne (36%)

Ukupan broj glasova: 88

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here