Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:07:04
|
|
|
|
Nina777
|
Kuvam mu koren persuna a i list cu malo da dodam, nije to neki jak zacin a dosta je zdrav. Mozda moze i da se iscedi malo u kasicu, ne znam da li ce bas lepo da se ispasira, pa da mu se ne zalepi za nepce pa da krene da kasljuca. Bas sam se nasmejala za zeceve IZVORNA PORUKA: Olga RR IZVORNA PORUKA: Nina777 Jel moze bebi od 6 meseci da se stavi list od persuna u povrce? Mozda ce mu biti ukusnije, razmisljam? mislim da beba od sest meseci sasvim opusteno moze da jede belu zelen , nekada davno su pedijatri preporucivali corbu od bele zeleni i sargarepe vec negde u cetvrtom mesecu ( znaci kuvaju se persun i sargarepa pa se pasiraju - blendaju sa vodicom u kojoj su se kuvale do kasice ) tako da persunov list ne vidim zasto ne moze
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:07:41
|
|
|
|
lesica
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:09:19
|
|
|
|
nenja22
|
svrcelle, ja svakako dajem kosti da sisa u toku dana bar po jednom jos uvek (to mu je obicno kao neka popodnevna uzina)a nekih dana, evo juce recimo, pojeo je dve kasicice onog sto je za rucak bilo predvidjeno i nece dalje, pa to ti je, pa mu lepo dadoh da sisa i onda tek posle vecera...ja nekako to gledam jos uvek prilicno fleksibilno, i uvodjenje namirnica, tj. tempo kojim cu i uobrocavanje...jesmo prilicno ustalili prepodnevni raspored i veceru, ali popodne je jos uvek kako kad... a sto se tezine tice, tu stvarno uopste ne razmisljam (sem kad treba da ga nosam da zaspi, pa mi otpadnu ruke i ledja ) sa 6 je udvosturcio i vise porodjajnu, videcemo sta ce biti sa devet, ali dok je on lepo raspolozen, lepo piski i kaki, mislim da je sve ok, koliko god da je dobio...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:10:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja u NS kupujem (tj moj tata) od jednog proverenog čike (mislim da nije baš u gradu nego negde prema Bačkoj Palanci), i taj čika uzgaja malte ne samo za nas i još jednog čoveka, pošto samo toliko može da postigne - kad zečevi narastu dovoljno, on nazove, kaže koliko ima, i moj tata uglavom otkupi sve, ili pola-pola sa tim prijateljem. Meso je fantastično. Eto, znam i za Požarevac uzgajivača (valjda se još time bavi), čovek je završio veterinu sa mojim bratom i sad se bavi uzgojem prodajom zečeva.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:10:47
|
|
|
|
ivana70a
|
a gde se kupuje recimo meso zdrebeta ili zeca? nesto sumnjam da sam primetila da prodaju u maxiju ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:12:10
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Izvinte, moram malo u off: Radio mm na terenu u Dimitrovgradu i ode sa kolegama u mesaru, i vide zečije kobasice, a nisu ni skupe. Uzmu, probaju, odlične kobasice, vrate se po još. Pita jedan kolega mesara kako mu se isplati tako jeftino da prodaje zečije kobasice ipak su zečevi mali, malo mesa, koliko zečeva treba za kilo kobasica... Mesar kaže : "Pa dobro nije baš čista zečetina, malo mešam sa konjetinom" Ovaj pita u kom procentu meša, a mesar akaže 1:1. Opet ovi računaju ne uklapa se nešto, opet to mnogo jeftino. Kaže mesar pa dobro 1:1 je jedan zec jedan konj. Posle po sata natezanja prizna mesar da zečetinu zaptavo više i ne stavlja oadvno već su kobasice od konjetine. Na kraju ga pitaju: "pa što ih zoveš zečije?" "Ostalo im ime," kaže mesar- Najjače je 1:1 - jedan zec jedan konj
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:13:20
|
|
|
|
lesica
|
Sad,zaista salu na stranu. Ko ima mogucnosti da nabavi zeke slobodno dajte decici da ruckaju,kad se lepo spremi mmmmhmmm.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:13:53
|
|
|
|
minavb
|
To je onaj pajtonovski zec, on je jak ko konj pa mogu 1:1.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:14:32
|
|
|
|
Olga75
|
pa imas specijalizovane prodavnice za ta mesa ili kod nekog ko to gaji za sebe pa proda visak mada ja to jednostavno ne mogu da pojedem , onaj ocisceni zec ko neka macka , sve one nozice a da pojedem ono malo zdrebe , ma gde ce mi dusa i tako sorry na eksplicitnosti ali izgleda da cu moje predrasude prema mesu preneti i na zvercicu , ako vec nisam
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:14:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Imaš kasapnice specijalizovane za konjetinu, tamo tražiš ždrebe, zeku nisam viđala. Koliko se ja razumem, to gajeno su kunići a zečevi su oni iz šume. Imam rođaka koji je lovac pa mi uglavnom njegovu lovinu jedemo, mada se ne bih to usudila da dam bebi.
< Poruku je uredio gae_gr -- 31.1.2012 14:15:55 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:16:01
|
|
|
|
lesica
|
Konjsko meso ima da se nadje u mesarama specijalizovanim za to,uglavnom ih ima po pijacama i najcesce se zovu "Vranac","Zdrebac" i slicno.
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:18:43
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lesica Konjsko meso ima da se nadje u mesarama specijalizovanim za to,uglavnom ih ima po pijacama i najcesce se zovu "Vranac","Zdrebac" i slicno. Bila jedna što se zvala "Điha điha"
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:19:22
|
|
|
|
lesica
|
Ili tako
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:21:28
|
|
|
|
Olga75
|
pa ako testiras meso na parazite , svaka ver stanica bi to trebala da radi , onda ne vidim zasto ne bi dala detetu mada , ne znam kada se deci preporucuje divljac ( i taj zeka ko macka spada u divljac )
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:27:55
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR pa ako testiras meso na parazite , svaka ver stanica bi to trebala da radi , onda ne vidim zasto ne bi dala detetu mada , ne znam kada se deci preporucuje divljac ( i taj zeka ko macka spada u divljac ) Vidiš, moram samo da proverim gde imam veterinarsku stanicu, možda u zavodu u zemunu hoće da testiraju pučanstvu...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 14:30:17
|
|
|
|
Olga75
|
u Su ima ona drzavna veterinarska stanica ( ne znam joj pravi naziv ) na palickom putu i tamo se nosi meso i posle svinjokolja na trihinelu i vec sta se pregleda a predpostavljam da svaki veterinar koji ima ambulantu a ne radi samo sa malim zivotinjama tj. servisira i krave , ovce, svinje , konje , izlazi na teren radi te analize
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 15:16:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sve vreme mislim na kuniće, ali ne volim tako da napišem jer mi to ima prizvuk kućnog ljubimca. Divljač ne pripremam pa je ne jede ni Neša.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 15:39:59
|
|
|
|
ivana70a
|
IZVORNA PORUKA: nenja22 svrcelle, ja svakako dajem kosti da sisa u toku dana bar po jednom jos uvek (to mu je obicno kao neka popodnevna uzina) boze, ja reko dajes KOSTI tipa kost da sisa vise puta u toku dana
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 19:34:45
|
|
|
|
minna
|
IZVORNA PORUKA: ivana70a IZVORNA PORUKA: nenja22 svrcelle, ja svakako dajem kosti da sisa u toku dana bar po jednom jos uvek (to mu je obicno kao neka popodnevna uzina) boze, ja reko dajes KOSTI tipa kost da sisa vise puta u toku dana jao koliko sam se sad ismejala, i ja sam citajuci shvatila da mu daje kosti
< Poruku je uredio minna -- 31.1.2012 19:35:36 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 20:06:35
|
|
|
|
ivana70a
|
IZVORNA PORUKA: minna IZVORNA PORUKA: ivana70a IZVORNA PORUKA: nenja22 svrcelle, ja svakako dajem kosti da sisa u toku dana bar po jednom jos uvek (to mu je obicno kao neka popodnevna uzina) boze, ja reko dajes KOSTI tipa kost da sisa vise puta u toku dana jao koliko sam se sad ismejala, i ja sam citajuci shvatila da mu daje kosti reci..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 20:25:01
|
|
|
|
Ana RR
|
Isto i ja
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 20:41:41
|
|
|
|
nenja22
|
ahaha ali da štos bude veći da znate da ovih dana mislim da ću ako spremim neka juneća rebarca, dati mu da glođe malo...to mi kuma odavno govori, ona je svom klincu, tako kad ga muče zubi, kaže znao je satima da bude miran...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 21:10:42
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: svrcelle Cao nenja22, tj. Kostina mama! Nisam stigla pre da odgovorim. Prvo da se zahvalim na azurnosti, a drugo da se zahvalim i na savetima. Mi smo probali Milupinu 7corn kasicu, jedemo je sa kompotom od voca, posto je ne voli sa mojim mlekom. To je nekako proslo. U najboljem slucaju pojede mi oko 150g. Jedno vreme (proteklih desetak dana) jela je bas lepo - za nas "lepo" znaci oko 1250g po obroku. Medjutim, sad je opet stala. Jedva da pojede 100g i to uz veliki napor. Posto ne smem da uvodim mleko (dobijala je alergija na mleko i mlecne preradjevine), ogranicen mi je izbor dorucka. Ako imate predlog, slusam! Koliko vase bebe imaju kilograma? Moja je usla u osmi mesec i sada ima tek 8kg. Ja mislim da je to malo. Rodjena je sa 3.5kg. Do sestog meseca je udvostrucila tezinu, a da li ce do prve godine da je utrostruci (kako bi trebalo) - nemam pojma! Da li nudite deci svoje mleko preko dana ako vam na pojedu dovoljno kasice? Veeliki pozdrav ! :) Mozes nam se pridruziti na temi: http://www.ringeraja.rs/forum/Uvo%C4%91enje_%C4%8Dvrste_hrane_deci_sa_alergijama/m_687543/tm.htm
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 21:11:45
|
|
|
|
Yula
|
IZVORNA PORUKA: minna IZVORNA PORUKA: ivana70a IZVORNA PORUKA: nenja22 svrcelle, ja svakako dajem kosti da sisa u toku dana bar po jednom jos uvek (to mu je obicno kao neka popodnevna uzina) boze, ja reko dajes KOSTI tipa kost da sisa vise puta u toku dana jao koliko sam se sad ismejala, i ja sam citajuci shvatila da mu daje kosti Za malo da probudim bebu koliko sam se nasmejala, a jedva smo ga uspavali!
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 31.1.2012 21:17:38
|
|
|
|
zzzoka
|
ja sam procitala pre vise od 10 min i jos uvek se smejem, ne mogu da se zaustavim
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciImate junsku bebu? Evo šta možete očekivatiJun, mesec cvetanja i beskrajnog sunca, dočekuje bebe koje krase vitalnost, prilagodljivost i ljubav prema toplom. Svoji...
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?