|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
31.1.2012 14:07:04   
Nina777
Kuvam mu koren persuna a i list cu malo da dodam, nije to neki jak zacin a dosta je zdrav. Mozda moze i da se iscedi malo u kasicu, ne znam da li ce bas lepo da se ispasira, pa da mu se ne zalepi za nepce pa da krene da kasljuca.

Bas sam se nasmejala za zeceve user posted image

IZVORNA PORUKA: Olga RR

IZVORNA PORUKA: Nina777

Jel moze bebi od 6 meseci da se stavi list od persuna u povrce? Mozda ce mu biti ukusnije, razmisljam?

mislim da beba od sest meseci sasvim opusteno moze da jede belu zelen , nekada davno su pedijatri preporucivali corbu od bele zeleni i sargarepe vec negde u cetvrtom mesecu ( znaci kuvaju se persun i sargarepa pa se pasiraju - blendaju sa vodicom u kojoj su se kuvale do kasice ) tako da persunov list ne vidim zasto ne moze

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 501
31.1.2012 14:07:41   
lesica
user posted image  

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 502
31.1.2012 14:09:19   
nenja22
svrcelle, ja svakako dajem kosti da sisa u toku dana bar po jednom jos uvek (to mu je obicno kao neka popodnevna uzina)a nekih dana, evo juce recimo, pojeo je dve kasicice onog sto je za rucak bilo predvidjeno i nece dalje, pa to ti je, pa mu lepo dadoh da sisa i onda tek posle vecera...ja nekako to gledam jos uvek prilicno fleksibilno, i uvodjenje namirnica, tj. tempo kojim cu i uobrocavanje...jesmo prilicno ustalili prepodnevni raspored i veceru, ali popodne je jos uvek kako kad...

a sto se tezine tice, tu stvarno uopste ne razmisljam (sem kad treba da ga nosam da zaspi, pa mi otpadnu ruke i ledja user posted image ) sa 6 je udvosturcio i vise porodjajnu, videcemo sta ce biti sa devet, ali dok je on lepo raspolozen, lepo piski i kaki, mislim da je sve ok, koliko god da je dobio...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 503
31.1.2012 14:10:18   
Anoniman
Ja u NS kupujem (tj moj tata) od jednog proverenog čike (mislim da nije baš u gradu nego negde prema Bačkoj Palanci), i taj čika uzgaja malte ne samo za nas i još jednog čoveka, pošto samo toliko može da postigne - kad zečevi narastu dovoljno, on nazove, kaže koliko ima, i moj tata uglavom otkupi sve, ili pola-pola sa tim prijateljem. Meso je fantastično.
Eto, znam i za Požarevac uzgajivača (valjda se još time bavi), čovek je završio veterinu sa mojim bratom i sad se bavi uzgojem prodajom zečeva.

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 504
31.1.2012 14:10:47   
ivana70a
a gde se kupuje recimo meso zdrebeta ili zeca? nesto sumnjam da sam primetila da prodaju u maxiju user posted image ...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 505
31.1.2012 14:12:10   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Izvinte, moram malo u off:

Radio mm na terenu u Dimitrovgradu i ode sa kolegama u mesaru, i vide zečije kobasice, a nisu ni skupe. Uzmu, probaju, odlične kobasice, vrate se po još. Pita jedan kolega mesara kako mu se isplati tako jeftino da prodaje zečije kobasice ipak su zečevi mali, malo mesa, koliko zečeva treba za kilo kobasica... Mesar kaže : "Pa dobro nije baš čista zečetina, malo mešam sa konjetinom" Ovaj pita u kom procentu meša, a mesar akaže 1:1. Opet ovi računaju ne uklapa se nešto, opet to mnogo jeftino. Kaže mesar  pa dobro 1:1 je jedan zec jedan konj. user posted image Posle po sata natezanja prizna mesar da zečetinu zaptavo više i ne stavlja oadvno već su kobasice od konjetine. Na kraju ga pitaju: "pa što ih zoveš zečije?" "Ostalo im ime," kaže mesar-user posted image

user posted image Najjače je 1:1 - jedan zec jedan konjuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 506
31.1.2012 14:13:20   
lesica
Sad,zaista salu na stranu. Ko ima mogucnosti da nabavi zeke slobodno dajte decici da ruckaju,kad se lepo spremi mmmmhmmm. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 507
31.1.2012 14:13:53   
minavb
To je onaj pajtonovski zec, on je jak ko konj pa mogu 1:1.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 508
31.1.2012 14:14:32   
Olga75
pa imas specijalizovane prodavnice za ta mesa ili kod nekog ko to gaji za sebe pa proda visak
mada
ja to jednostavno ne mogu da pojedem , onaj ocisceni zec ko neka macka , sve one nozice a da pojedem ono malo zdrebe , ma gde ce mi dusa
i tako
sorry na eksplicitnosti ali izgleda da cu moje predrasude prema mesu preneti i na zvercicu , ako vec nisam

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 509
31.1.2012 14:14:44   
Anoniman
Imaš kasapnice specijalizovane za konjetinu, tamo tražiš ždrebe, zeku nisam viđala. Koliko se ja razumem, to gajeno su kunići a zečevi su oni iz šume. Imam rođaka koji je lovac pa mi uglavnom njegovu lovinu jedemo, mada se ne bih to usudila da dam bebi.

< Poruku je uredio gae_gr -- 31.1.2012 14:15:55 >

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 510
31.1.2012 14:16:01   
lesica
Konjsko meso ima da se nadje u mesarama specijalizovanim za to,uglavnom ih ima po pijacama i najcesce se zovu "Vranac","Zdrebac" i slicno.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 511
31.1.2012 14:18:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lesica

Konjsko meso ima da se nadje u mesarama specijalizovanim za to,uglavnom ih ima po pijacama i najcesce se zovu "Vranac","Zdrebac" i slicno.

Bila jedna što se zvala "Điha điha" user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 512
31.1.2012 14:19:22   
lesica
Ili tako user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 513
31.1.2012 14:21:28   
Olga75
pa ako testiras meso na parazite , svaka ver stanica bi to trebala da radi , onda ne vidim zasto ne bi dala detetu
mada , ne znam kada se deci preporucuje divljac ( i taj zeka ko macka spada u divljac user posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 514
31.1.2012 14:27:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa ako testiras meso na parazite , svaka ver stanica bi to trebala da radi , onda ne vidim zasto ne bi dala detetu
mada , ne znam kada se deci preporucuje divljac ( i taj zeka ko macka spada u divljac user posted image )

Vidiš, moram samo da proverim gde imam veterinarsku stanicu, možda u zavodu u zemunu hoće da testiraju pučanstvu...

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 515
31.1.2012 14:30:17   
Olga75
u Su ima ona drzavna veterinarska stanica ( ne znam joj pravi naziv ) na palickom putu i tamo se nosi meso i posle svinjokolja na trihinelu i vec sta se pregleda
a predpostavljam da svaki veterinar koji ima ambulantu a ne radi samo sa malim zivotinjama tj. servisira i krave , ovce,   svinje , konje , izlazi na teren radi te analize

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 516
31.1.2012 15:16:16   
Anoniman
Ja sve vreme mislim na kuniće, ali ne volim tako da napišem jer mi to ima prizvuk kućnog ljubimca. Divljač ne pripremam pa je ne jede ni Neša.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 517
31.1.2012 15:39:59   
ivana70a

IZVORNA PORUKA: nenja22

svrcelle, ja svakako dajem kosti da sisa u toku dana bar po jednom jos uvek (to mu je obicno kao neka popodnevna uzina)

boze, ja reko dajes KOSTI tipa kost da sisa vise puta u toku dana user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 518
31.1.2012 19:34:45   
minna
IZVORNA PORUKA: ivana70a

svrcelle, ja svakako dajem kosti da sisa u toku dana bar po jednom jos uvek (to mu je obicno kao neka popodnevna uzina)

boze, ja reko dajes KOSTI tipa kost da sisa vise puta u toku dana user posted image

jao koliko sam se sad ismejala, i ja sam citajuci shvatila da mu daje kostiuser posted image

< Poruku je uredio minna -- 31.1.2012 19:35:36 >

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 519
31.1.2012 20:06:35   
ivana70a

IZVORNA PORUKA: minna

jao koliko sam se sad ismejala, i ja sam citajuci shvatila da mu daje kostiuser posted image

reci.. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 520
31.1.2012 20:25:01   
Ana RR
Isto i ja user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 521
31.1.2012 20:41:41   
nenja22
ahaha user posted image
ali da štos bude veći da znate da ovih dana mislim da ću ako spremim neka juneća rebarca, dati mu da glođe malo...to mi kuma odavno govori, ona je svom klincu, tako kad ga muče zubi, kaže znao je satima da bude miran...user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 522
31.1.2012 21:10:42   
Yula

IZVORNA PORUKA: svrcelle

Cao nenja22, tj. Kostina mama!
Nisam stigla pre da odgovorim.
Prvo da se zahvalim na azurnosti, a drugo da se zahvalim i na savetima.
Mi smo probali Milupinu 7corn kasicu, jedemo je sa kompotom od voca, posto je ne voli sa mojim mlekom. To je nekako proslo. U najboljem slucaju pojede mi oko 150g. Jedno vreme (proteklih desetak dana) jela je bas lepo - za nas "lepo" znaci oko 1250g po obroku. Medjutim, sad je opet stala. Jedva da pojede 100g i to uz veliki napor. Posto ne smem da uvodim mleko (dobijala je alergija na mleko i mlecne preradjevine), ogranicen mi je izbor dorucka. Ako imate predlog, slusam!
Koliko vase bebe imaju kilograma? Moja je usla u osmi mesec i sada ima tek 8kg. Ja mislim da je to malo. Rodjena je sa 3.5kg. Do sestog meseca je udvostrucila tezinu, a da li ce do prve godine da je utrostruci (kako bi trebalo) - nemam pojma!
Da li nudite deci svoje mleko preko dana ako vam na pojedu dovoljno kasice?
Veeliki pozdrav ! :)

Mozes nam se pridruziti na temi:

http://www.ringeraja.rs/forum/Uvo%C4%91enje_%C4%8Dvrste_hrane_deci_sa_alergijama/m_687543/tm.htm

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu svrcelle)
Direktna veza do poruke: 523
31.1.2012 21:11:45   
Yula

IZVORNA PORUKA: minna

Za malo da probudim bebu koliko sam se nasmejala, a jedva smo ga uspavali! user posted image user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 524
31.1.2012 21:17:38   
zzzoka
ja sam procitala pre vise od 10 min i jos uvek se smejem, ne mogu da se zaustavim

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Imate junsku bebu? Evo šta možete očekivati
Jun, mesec cvetanja i beskrajnog sunca, dočekuje bebe koje krase vitalnost, prilagodljivost i ljubav prema toplom. Svoji...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here