|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
30.1.2012 11:47:45   
Anoniman
Moje mlađe dete dok nije dobilo hleba i slanine za večeru (što je bilo nedavno) nije spavalo celu noć. Palente, gizovi i sl ga nisu držali sitim tokom cele noći.
S druge strane, mlađe dete je od 2og meseca spavalo celu noć.
Tako da - sve je individualno.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 476
30.1.2012 11:49:29   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Moje mlađe dete dok nije dobilo hleba i slanine za večeru (što je bilo nedavno) nije spavalo celu noć. Palente, gizovi i sl ga nisu držali sitim tokom cele noći.
S druge strane, mlađe dete je od 2og meseca spavalo celu noć.
Tako da - sve je individualno.

Imaš 2 mlađa deteta! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 477
30.1.2012 12:02:35   
ishler
Verovatno je individualno,
ali pretpostavljam da vecera bar malo zasiti u odnosu da je ne jede.
Probacemo,jer sam mrtvauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 478
30.1.2012 21:49:04   
Yula
Zene, koliko cesto dajete bebi cveklu i kako je pripremate, kuvate, pecete, zamrzavate?

Sta mislite o zecetini?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 479
31.1.2012 10:30:21   
Nina777
Jel moze bebi od 6 meseci da se stavi list od persuna u povrce? Mozda ce mu biti ukusnije, razmisljam?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 480
31.1.2012 12:36:22   
ivana70a
koje se prvo meso uvodi? user posted image tj da li je bitno uopste?

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 481
31.1.2012 12:42:27   
Anoniman
Yulo, zečetina mi zvuči sasvim zdravo i hranljivo... Cveklu nikako da uvedem al ću je kao što je Mina preporučila kuvati i miksati sa mesom i pirinčem.

Nina, ne znam ništa na temu, mi nimso uvodili začine još.

Ivana, preporučuje se belo pileće na primer, mada smo mi po preporuci pedijatra krenuli od teletine...

(odgovor članu ivana70a)
  Direktna veza do poruke: 482
31.1.2012 12:52:45   
Anoniman
Yula user posted image za zečetinu, to je odlično meso, i bebe ga obično vole jer nije jakog ukusa. Belo meso je malo suvo, pa ti predlažem da daš bebi ili tamnije meso, recimo batak, ili da mešaš belo meso sa nečim sočnim - tikvice i šargarepa npr, sa krompirom ili rižom mislim da bi bilo baš suvo, kao i pileće belo.
Ivana, kreće se od belog mesa i teletine, ne slažu se pedijatri (naravno). Mi smo krenuli od pilećeg belog.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 31.1.2012 12:56:14 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 483
31.1.2012 12:55:46   
ivana70a
hvala drage, nesto cemo od ta dva definitivno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 484
31.1.2012 13:28:34   
nenja22
mislim da su nijanse u pitanju, ali nama je doktorica savetovala prvo jagnjetinu, kao najmanji je alergeni potencijal od svih mesa...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu ivana70a)
Direktna veza do poruke: 485
31.1.2012 13:30:39   
Anoniman
Da, misim da se ne može pogrešiti ni sa jagnjetinomuser posted image

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 486
31.1.2012 13:31:13   
Olga75
IZVORNA PORUKA: Nina777

Jel moze bebi od 6 meseci da se stavi list od persuna u povrce? Mozda ce mu biti ukusnije, razmisljam?

mislim da beba od sest meseci sasvim opusteno moze da jede belu zelen , nekada davno su pedijatri preporucivali corbu od bele zeleni i sargarepe vec negde u cetvrtom mesecu ( znaci kuvaju se persun i sargarepa pa se pasiraju - blendaju sa vodicom u kojoj su se kuvale do kasice ) tako da persunov list ne vidim zasto ne moze

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Nina777)
Direktna veza do poruke: 487
31.1.2012 13:35:22   
minavb
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Da, misim da se ne može pogrešiti ni sa jagnjetinomuser posted image

Tako je. U mojoj literaturi sa studija piše prvo ćureće belo i jagnjetina. Ja sam uvodila prvo piletinu i teletinu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 488
31.1.2012 13:36:42   
Olga75
ajd i ja user posted image
u mojim beleskama ( od pre Hrista ) se prvo preporucuje jagnjetina

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 489
31.1.2012 13:39:23   
minavb
IZVORNA PORUKA: Olga RR

ajd i ja user posted image
u mojim beleskama ( od pre Hrista ) se prvo preporucuje jagnjetina

Jeeeee, poklapamo seeee.
Već sam napisala nove info iz nove brošure koju dobih na simpozijumu  prošlog petka-prvo meso u ishrani bebe je meso peradi, zeca i ždrebeta.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 490
31.1.2012 13:47:17   
Olga75
si videla user posted image
inace , ja ne jedem jagnjetinu , zecetinu ne daj Boze zdrebetinu user posted image
tako da ni moje dete to ne jede
ali preporuke ( od pre Hrista a izgleda i sada ) su jagnjetina , belo meso , zecetina
i tako uskratih zvercicu

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 491
31.1.2012 13:48:10   
lesica
Ja sam prvo davala curetinu i piletinu,pa jaretinu i jagnjetinu,pa teletinu i junetinu,a upala je tu  i koja patka i golub,a onda gica na kraju zeka (ni danas nije bas ucestao ali dobro user posted image )

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 492
31.1.2012 13:48:35   
svrcelle
Cao nenja22, tj. Kostina mama!
Nisam stigla pre da odgovorim.
Prvo da se zahvalim na azurnosti, a drugo da se zahvalim i na savetima.
Mi smo probali Milupinu 7corn kasicu, jedemo je sa kompotom od voca, posto je ne voli sa mojim mlekom. To je nekako proslo. U najboljem slucaju pojede mi oko 150g. Jedno vreme (proteklih desetak dana) jela je bas lepo - za nas "lepo" znaci oko 1250g po obroku. Medjutim, sad je opet stala. Jedva da pojede 100g i to uz veliki napor. Posto ne smem da uvodim mleko (dobijala je alergija na mleko i mlecne preradjevine), ogranicen mi je izbor dorucka. Ako imate predlog, slusam!
Koliko vase bebe imaju kilograma? Moja je usla u osmi mesec i sada ima tek 8kg. Ja mislim da je to malo. Rodjena je sa 3.5kg. Do sestog meseca je udvostrucila tezinu, a da li ce do prve godine da je utrostruci (kako bi trebalo) - nemam pojma!
Da li nudite deci svoje mleko preko dana ako vam na pojedu dovoljno kasice?
Veeliki pozdrav ! :)

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 493
31.1.2012 13:50:07   
minavb
Gde da nađem zeca, osim u Pet centru?user posted image

(odgovor članu svrcelle)
Direktna veza do poruke: 494
31.1.2012 13:52:12   
lesica
Hehehe,ja nadjem zeku kod prijatelja koji ih gaje user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 495
31.1.2012 13:55:05   
Olga75
moj brat je pretprosle godine doneo ociscenog zeca iz vet zavoda  user posted image
a moja sveki ima pricu , radila je u Pasterovom zavodu pa su laboratorijske kunice prvo omamljivali etrom i tek onda dekapitirali pa je neko od osoblja pokusao da pravi kojekakve specije od njih , znate kako je to moglo da zavrsi user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 496
31.1.2012 13:55:17   
minavb
Moji prijatelji ne gaje zecove, gaje mačke i kučiće.user posted image
Dekaptirali, kako fin izraz.user posted image

< Poruku je uredio minavb -- 31.1.2012 13:56:34 >

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 497
31.1.2012 13:56:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: svrcelle

Cao nenja22, tj. Kostina mama!
Nisam stigla pre da odgovorim.
Prvo da se zahvalim na azurnosti, a drugo da se zahvalim i na savetima.
Mi smo probali Milupinu 7corn kasicu, jedemo je sa kompotom od voca, posto je ne voli sa mojim mlekom. To je nekako proslo. U najboljem slucaju pojede mi oko 150g. Jedno vreme (proteklih deset_ak dana) jela je bas lepo - za nas "lepo" znaci oko 1250g po obroku. Medjutim, sad je opet stala. Jedva da pojede 100g i to uz veliki napor. Posto ne smem da uvodim mleko (dobijala je alergija na mleko i mlecne preradjevine), ogranicen mi je izbor dorucka. Ako imate predlog, slusam!
Koliko vase bebe imaju kilograma? Moja je usla u osmi mesec i sada ima tek 8kg. Ja mislim da je to malo. Rodjena je sa 3.5kg. Do sestog meseca je udvostrucila tezinu, a da li ce do prve godine da je utrostruci (kako bi trebalo) - nemam pojma!
Da li nudite deci svoje mleko preko dana ako vam na pojedu dovoljno kasice?
Veeliki pozdrav ! :)

Mi imamo 7 i po meseci i 8200 gr. I to nije malo. U ovom uzrastu treba da dobijaju po 300 gr u proseku mesečno. (Moje prase doduše dobilo 700 gr za mesec i po). Za doručak jedemo voće ili kačamak, za ručak meso, dzigericu ili žumance sa povrćem, za popodnevnu užinu slično ili isto kao za ručak a za večeru pirinčano kukuruznr pahujice. 7 corn ćemo uvesti sa punih 8.jedemo mladi sir, jogurt, pavlaku i kiselo mleko u raznim kombinacijama.

< Poruku je uredio gae_gr -- 31.1.2012 13:57:33 >

(odgovor članu svrcelle)
  Direktna veza do poruke: 498
31.1.2012 13:56:30   
lesica
user posted image  user posted image   user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 499
31.1.2012 14:05:24   
Anoniman
Izvinte, moram malo u off:

Radio mm na terenu u Dimitrovgradu i ode sa kolegama u mesaru, i vide zečije kobasice, a nisu ni skupe. Uzmu, probaju, odlične kobasice, vrate se po još. Pita jedan kolega mesara kako mu se isplati tako jeftino da prodaje zečije kobasice ipak su zečevi mali, malo mesa, koliko zečeva treba za kilo kobasica... Mesar kaže : "Pa dobro nije baš čista zečetina, malo mešam sa konjetinom" Ovaj pita u kom procentu meša, a mesar akaže 1:1. Opet ovi računaju ne uklapa se nešto, opet to mnogo jeftino. Kaže mesar  pa dobro 1:1 je jedan zec jedan konj. user posted image Posle po sata natezanja prizna mesar da zečetinu zaptavo više i ne stavlja oadvno već su kobasice od konjetine. Na kraju ga pitaju: "pa što ih zoveš zečije?" "Ostalo im ime," kaže mesar-user posted image

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...
Deca bi s mamom trebalo da spavaju do četv...
Mišljenja o tome da li detetu treba dozvoliti da spava s roditeljima veoma su različiti, ali naučnici su sada dokazali d...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here