|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
31.1.2012 21:22:01   
Yula

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Yulo, zečetina mi zvuči sasvim zdravo i hranljivo... Cveklu nikako da uvedem al ću je kao što je Mina preporučila kuvati i miksati sa mesom i pirinčem.

Ja sam je danas dala treci dan, pomesala sam sa mesom i krompirom i bilo je ekstra! Saamo sam sinoc popi**ela! Stavim cveklu da kuvam i ona se kuvala i kuvala i kuvala... 3 sata! Stalno tvrda! Ja je skinem sa vatre, rekoh, kako god da je, vise je ne kuvam, jbg tri sata ako se nije skuvala necu je ni uvoditi! A bila sam stavila 4 cveklice u kori, cele, da lepo skuvam, ocistim, iseckam i zamrznem i vadim po potrebi, a ne svaki dan da kuvam po malo. Jao, one kada su se ohladile one smeksale, bile su kao puter! Eto, da znate, one izgleda dok se kuvaju su stalno tvrde. Mozda nisam morala toliko dugo ni da ih kuvam, ali eto, nisam znala. Cisto sumnjam da jeu njima ostalo i N od nitrata, ali ni V od vitamina posle 3h kuvanja user posted image

Elem, zanima me da li ima potrebe kada ih izvadim iz zamrzivaca da ih ponovo malo provucem kroz paru, ili da ih samo onako odmrznute izmiksam sa ostatkom kasice? I koliko cesto cvekla moze da se daje bebi?

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Yula user posted image za zečetinu, to je odlično meso, i bebe ga obično vole jer nije jakog ukusa. Belo meso je malo suvo, pa ti predlažem da daš bebi ili tamnije meso, recimo batak, ili da mešaš belo meso sa nečim sočnim - tikvice i šargarepa npr, sa krompirom ili rižom mislim da bi bilo baš suvo, kao i pileće belo.
Ivana, kreće se od belog mesa i teletine, ne slažu se pedijatri (naravno). Mi smo krenuli od pilećeg belog.

user posted image Hvala ti puno na ovim informacijama! Nikada nisam ni spremala a ni jela zecetinu, ali za moje dete sve! Sutra sveki ide da kupi zeku user posted image i planiram da mu je sutra dam da proba. Mada, ako ne bude skroz sveze tamo gde nabavljamo meso, uvescu sutra kelerabu, a meso za tri dana.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 526
1.2.2012 11:26:23   
Ivana.
Devojke da li ste bebama davale cveklu, i da li sme da se kombinuje sa mesom ili zumancetom?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 527
1.2.2012 16:32:33   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ivana.

Devojke da li ste bebama davale cveklu, i da li sme da se kombinuje sa mesom ili zumancetom?

Sme, ja danas kupila da kuvam!

(odgovor članu Ivana.)
  Direktna veza do poruke: 528
2.2.2012 11:58:50   
ishler
Jeli smo sinoc veceru,ali smo se opet budiliuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 529
2.2.2012 12:11:05   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ishler

Jeli smo sinoc veceru,ali smo se opet budiliuser posted image

Kad ste večerali i koliko? I jeste li pili mlekce pre spavanja i koliko?

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 530
2.2.2012 12:18:38   
ishler
Vecerali smo kacamak oko pola 8,kupali se oko 8 i 15,a sikila oko pola 9,probudila se u 12 i 30 i od tad do 5 ujutru na sat vremenauser posted image
Totalno sam mrtva,
ne znam da li i dalje mogu biti zubi,cak sam pomislila da mi se mleko smanjilo,
ali pretpostavljam da bi plakala,a ona i kada se nocu oglasi to je plakanje u snu i samo trazi da je uzmemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 531
2.2.2012 12:20:06   
Ivana.
Hvala ti gae user posted image

Juce posle cvekla joj se malo zacrveneli obrazi, tako da cuza sada da odustanem od nje, pa cemo probati za par nedelja opet. Evo sad joj kuvam tikvicu. Dokle ste vadile one semenke iz tikvice? Ja dok je ocistim zali boze, nista ne ostane.

Ishler, tako i moja katkad, ali ja joj dam lazu i ona samo nastavi da spava.

< Poruku je uredio Ivana. -- 2.2.2012 12:21:30 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 532
2.2.2012 12:23:25   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ishler

Vecerali smo kacamak oko pola 8,kupali se oko 8 i 15,a sikila oko pola 9,probudila se u 12 i 30 i od tad do 5 ujutru na sat vremenauser posted image
Totalno sam mrtva,
ne znam da li i dalje mogu biti zubi,cak sam pomislila da mi se mleko smanjilo,
ali pretpostavljam da bi plakala,a ona i kada se nocu oglasi to je plakanje u snu i samo trazi da je uzmemuser posted image

Možda joj je kačamak teško pao, od njega prorade creva pa joj je to možda smetalo, on je bolji za doručak. Probaj da joj daš pahuljice one su lagane i najbolje za večeru.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 533
2.2.2012 12:24:19   
Anoniman

Juce posle cvekla joj se malo zacrveneli obrazi, tako da cuza sada da odustanem od nje, pa cemo probati za par nedelja opet. Evo sad joj kuvam tikvicu. Dokle ste vadile one semenke iz tikvice? Ja dok je ocistim zali boze, nista ne ostane.

Nema na čemu.

Što se tikvice tiče, trudim se da kupujem mlade i seme ne vadim, kuvam i mikssam tuto kompleto...

(odgovor članu Ivana.)
  Direktna veza do poruke: 534
2.2.2012 12:27:17   
Nina777
Ivana, ja ne vadim semenke iz tikvice, kupujem one tanje, skuvam jednu i on celu pojede

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 535
2.2.2012 12:27:46   
mamamikka
Pozdrav drage mame, imam jedan problem dobila sam podravkin keksolino na kome piše da je za bebe od šest meseci koliko je moj mališa sad, međutim neznam da li je ok da mu dam ili da sačekam još koji mesec? Za sad papamo jabuku, šargarepicu, bananu, ovsene i rižane pahuljice, krompir.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 536
2.2.2012 12:29:41   
Olga75
pa ako si uvela gluten onda mozes da das , mislim sve je stvar izbora
ja sam te linoe pocela da dajem tek oko 8 - 9 meseca jer sam tek u osmom uvela gluten

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 537
2.2.2012 12:38:44   
mamamikka
pozdrav svima, moj mališa ima šest meseci zanima me vaše mišljenje o podravkinom Keksolinu, piše od šest meseci ali neznam zbog kekksa. Na kutiji nema informacija o mogućim izazivačima alergija. Papamo jabuku, bananu,rižine i ovsene pahuljice, krompir, šargarepu. Hvala!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 538
2.2.2012 12:39:42   
Olga75
IZVORNA PORUKA: Olga RR

pa ako si uvela gluten onda mozes da das , mislim sve je stvar izbora
ja sam te linoe pocela da dajem tek oko 8 - 9 meseca jer sam tek u osmom uvela gluten

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 539
2.2.2012 12:59:34   
ishler
Moguce Gae,
pirinac izbegavam jer ima tvrdu stolicu,pa danas cu probati 7 corn,pa cu videti.
U glavnom cu verovatno poludetiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 540
2.2.2012 13:26:42   
mamamikka
hvala sorry za duplu poruku još vežbam nova sam user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 541
2.2.2012 14:55:21   
Yula

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Nema na čemu.

Što se tikvice tiče, trudim se da kupujem mlade i seme ne vadim, kuvam i mikssam tuto kompleto...

I ja isto. Nisam nikada nista vadila, semenki skoro i da nema u ovima koje kupjem.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 542
2.2.2012 14:57:35   
Yula
Niko mi ne rece, sta mislite, koliko cesto sme cvekla da se jede? Imam mali izbor namirnica u opticaju od povrcki-krompir, tikvice, karfiol, brokoli, blitvu smem jendom nedeljno, i imam cveklu.
Uvodimo zecetinu, danas bio drugi dan. Cim je uvedem bacam se na uvojenje samo povrcki dok ne uvedem dooljno za bolju raznovrsnost.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 543
2.2.2012 14:59:48   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Niko mi ne rece, sta mislite, koliko cesto sme cvekla da se jede? Imam mali izbor namirnica u opticaju od povrcki-krompir, tikvice, karfiol, brokoli, blitvu smem jendom nedeljno, i imam cveklu.
Uvodimo zecetinu, danas bio drugi dan. Cim je uvedem bacam se na uvojenje samo povrcki dok ne uvedem dooljno za bolju raznovrsnost.

I ja čekam da tebi odgovore pa da prepišem... user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 544
2.2.2012 16:30:09   
ishler
Sta jedete sve od povrca,treba mi ideja?
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 545
2.2.2012 16:48:46   
Anoniman
Krompir, šargarepu, peršun, paškanat, tikvicu, karfiol, brokoli, blitvu, spanać, papriku, praziluk, celer, bundevu, sledeće na redu su cvekla i kekeraba. Uvela sam jagnjetinu pa je cvekla morala da sačeka dan dva...

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 546
2.2.2012 16:57:41   
ishler
Super Gae,
kako ti je reagovala na papriku,nesto mi deluje da je teska za varenje?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 547
2.2.2012 17:03:54   
Anoniman
Ne dajem joj celu nego jednu traku ubacim u povrće koje se kuva... Prvi put loše prošlo, mrštila se i nije htela da jede, sad hoće, mada ne dajem često, jednom u desetak dana na primer...

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 548
2.2.2012 17:05:04   
ishler
Ok,probacemo.
Sve mi se cini da se vrtim u kruguser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 549
2.2.2012 17:06:56   
Anoniman
I meni je tako bilo dok nisam počela da vodim evidenciju šta voli, sad pravim mali Žabin kuvar. Sve što napravim i svodi joj se ja zapišem. Kad ne znam šta ću ja pogledam tamo. Dobra je osnova i za pravljenje novih kombinacija...

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here