Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 16.6.2012 12:08:21
|
|
|
|
Maslacak15
|
Mi smo danas probali ovdasnji Jogurt i dopao mu se . Kazem ovdasnji jer se isto zove Jogurt ali je cvrst, i malo drugacijeg ukusa, mozda nesto izmedju kiselog mileka i pavlake (10% masti). Ja bih licno sa vocnim jogurtima pripazila, puni su secera... Pogled na listu sastojaka je dovoljan. Ni mi nismo ispostovali preporuke o tri dana, sa uvodjenjem namirnica, ni kod nas nema alergija u porodici. Mada se pridrzavam klasifikacije povrca i voca delimicno, pa smo teze stvari ostavili za kasnije. E ne znam da li je neko postovao ali ima elktronski kuvar, nas i svidja mi se jel ima dosta ideja i saveta. Bacite pogled ako imate vremena http://issuu.com/vodic_za_roditelje/docs/kuvar_za_bebe p.s. Oni savetuju uvodjenje cvrste hrane tek od 6. og meseca tako da ja sve preporuke smatram validnim dva meseca ranije.....
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 20:52:19
|
|
|
|
jdzindzer
|
kada mogu da se uvedu lubenica i dinja?ja nesto iscitavala, ali nisam uspela da nadjem
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 20:57:42
|
|
|
|
Yula
|
U Francuskoj se dinja uvodi kao jedna od prvih vocki, odnosno povrcki, jer je ovde svrstavaju u povrce.
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 21:04:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi smo ruckali juce i danas lubenicu , svidja joj se
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 23:02:51
|
|
|
|
tijatija
|
Kad uvesti vocni jogurt, ja nesto ramisljam da nije rano za to... Skoro vec mesec dana pije jogurt, kiselo ml. a to je slicno samo sto je vocni.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 18.6.2012 23:23:31
|
|
|
|
jdzindzer
|
hvala, znaci sutra dinja:)
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:06:03
|
|
|
|
Anoniman
|
paradajz?
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:16:41
|
|
|
|
Mariya
|
BB, negde sam čitala da se paradajz uvodi posle 10.meseca kuvani, a svež posle 12 meseci. A moja kuma, po savetu pedijatra ga uvela sa 4. meseca . Tako da ne znam. Pošto se mi osipamo od svačega u zadnje vreme ja ću sačekati 10 meseci, taman će da sazri ovaj naš u bašti.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:18:47
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: tijatija Kad uvesti vocni jogurt, ja nesto ramisljam da nije rano za to... Skoro vec mesec dana pije jogurt, kiselo ml. a to je slicno samo sto je vocni. Ako jede mlečne proizvode, možeš joj dati voćni jogurt, pogotovo ako ga ti praviš
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:23:07
|
|
|
|
Anoniman
|
nas paradajz ce biti tek za mesec dana otprilike, i to cherry i bas mi je zao da ga termicki obradjujem. u principu mislim da ce sve mocii ove godine da proba, sem jagoda i visanja koje su em prosle em bile nikakve pa moze i da ceka, ali za paradajz i krastavce mi najzalije. kad sme krastavce?
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:25:29
|
|
|
|
tijatija
|
super za vocni jogurt, sutra cu joj praviti, a sto se tice paradajza, ja kad kuvam supu natrpam sve i svasta cak i paprike sveze, obicno pravim junecu ili telecu, oko 5 mes sam ja pocela davati, cinimi se da ima jedna hippova kasica 6+ koja sadrzi paradajz
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:26:49
|
|
|
|
Mariya
|
E za krastavce sam 99% sigurna da po knjigama ide posle 1. godine, ali ovde na forumu sam videla da ga daju ranije.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:33:38
|
|
|
|
Anoniman
|
ok, sta onda ide od 6-9? cvekla? keleraba?
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:33:41
|
|
|
|
tijatija
|
ja sam mojoj davala vec visnje sa jabukom
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:36:03
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mi smo vec vise puta klopali kuvani paradajz, u sastavu nekog jela. Inace Mini nme voli kupovne slane kasice. Vocne i sa keksom da. Ja vec par dana joj dajem kupovne hipove za rucak- ona nece. Nerviram se i razmisljam da je zbog vrucine i danas joj obarim piletinu (ili curetinu, ne znam sta je ) sa malo krompira, tikvicama, 7 corn i pavlakom. Omazala je sve! Znaci preferira homemade Lubenice i dinje cu joj davati kada ih i mi budemo jeli. Kukuruz secerac sam joj davala i to sam se ziva namucila dok sam joj ga ispasirala kroz cediljku a ona ni da lizne. Suta za dorucak cu da izmiskam breskve, jogurt i 7 corn
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:36:43
|
|
|
|
tijatija
|
bb jesi uvela zumance? Ja jos nisam...
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:37:22
|
|
|
|
PoisonEve
|
Beti, ja sam cveklu i kelerabu davala jos na pocetku, znaci izmedju 6. i 7. meseca
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:40:02
|
|
|
|
tijatija
|
imam jedno glupo pitanje za 7corn, jesu li to one pahuljice kao? Kukuruzne? Ja to nisam nikad davala deci.
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:42:12
|
|
|
|
PoisonEve
|
Jste Tija. Milupin proizvod sa 7 vrsta zitarica. Iskreno, menu su grozne ali ona klopa
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:47:07
|
|
|
|
Anoniman
|
gasa nece 7 corn ali ih measm sa nekim drugim po pola pa ide. zumance nisam jos, neko mi rece da pricekam punih 7 a ja cu jos malo da odugovlacim jer sam ja imala alergiju na jaja, doduse kratkotrajunu, pa da se ne igramo ja ne pasiram secerac nego ga izblendam sa ostalim i bas se lepo umixa bas mi je drago za cveklu, ja je volim sta dalje od povrca? voce cemo kad bude dospevalo, a za meso znam
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:48:59
|
|
|
|
tijatija
|
samo ih potopis i izmiksas ili nemoras miksati
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:53:38
|
|
|
|
Anoniman
|
ma isto kao i pirincane, jos bolje se umeljaju. koristi ili malo vise vode ili tacnu meru, budu preguste (da ti plasticno opisem - meni imaju miris, ukus i izgled kartona nacepkanog na komadice i potopljenog u vodu :) )
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 0:57:19
|
|
|
|
Mariya
|
BB možeš keReLabu , grašak, boraniju, karfiol, brokoli, spanać, blitvu, praziluk čini mi se, ili možda neki drugi luk? mlečne proizvode, ne mogu ni da se setim šta sam sve uvodila od 7og meseca, davno beše ,
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 1:01:17
|
|
|
|
Anoniman
|
uveli smo jogurt, kiselo mleko, pavlaku, a grasak, karfiol i brokoli odavno. luk sam planirala kad budem kuvala supicu, a boraniju nisam mislila da mogu sad ... neje to lose ...
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 19.6.2012 7:59:04
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Yula U Francuskoj se dinja uvodi kao jedna od prvih vocki, odnosno povrcki, jer je ovde svrstavaju u povrce. Dinja i lubenica su i ovde povrće. Ja sam na dinju alergična, i moja mama je. Oprezno sa dinjom, prvo namažite bebu oko usta i pratite hoće li se zacrveneti. Ja sam je zbog moje alergije tek sad dala Vanji, i ne smeta mu.
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciNajlepša imena za decu rođenu na BožićAko je vaša beba rođena na Božić ili na drugi datum oko praznika, možda biste želeli da proslavite ovaj period godine ta...
Anketa
Дете.
пеперутка16
Да ли вам се икада десило да одрасла особа, блиска или не, удари ваше дете у вашем присуству и како сте реаговали?