|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
26.6.2012 22:26:53   
Anoniman
verujem da je nehranjivo, nego mi je cudna ta razlika nije ok za piti ali je ok za jesti.
u onim decijim pudinzima-dezertima sta ima?
kakav je frutolino?

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1526
26.6.2012 22:33:33   
vonavoj
jedino se frutolino pravi sa vodom,od tih lina...meni je grozan,ali ga Tiki jede user posted image
a ostalo se pravi sa mlekom...pa joj do sad nisam uvela!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1527
26.6.2012 22:39:29   
Anoniman
uopste me ne privlaci nijedan lino proizvod, nikad ih nisam probala i nemam pojma odakle mi ta averzija! znam da meni nije to bilo dozvoljeno da jedem kad sam bila mala, moji su uvek imali opcije korn-fleksa ili griza ili 'leba i meda (i mleko sa sve kajmakom, bljak).
ima da kupim cokolino i da probam, ako deca vole mora da valja ... ne?

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1528
26.6.2012 23:11:14   
Anoniman
ljudi moje dete ima dva, eventualno 3 nemlecna obroka dnevno, a uskoro 8 meseci, nece zenska da jede, hoce samo da sisa, sta da joj radim?user posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 26.6.2012 23:12:42 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1529
27.6.2012 0:13:14   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Unina mama

ljudi moje dete ima dva, eventualno 3 nemlecna obroka dnevno, a uskoro 8 meseci, nece zenska da jede, hoce samo da sisa, sta da joj radim?user posted image

Ako sam dobro shvatila, hoćeš da smanjiš broj podoja? Probaj da joj u vreme podoja koji želiš da izbaciš umesto (*) daš klopicu koju voli, ili ako se buni, kao kod uvođenja hrane, daj joj malo, pa je podoji, pa tako svaki dan (povećavaj količinu čvrste hrane, dok ne prestane da traži mleko posle toga). Meni je tako uspelo....

BB, meni je frutolino super i Lu ga voli, a ja sam odrasla na čokolinu i karamelinuuser posted image i danas ga mnogo volem...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1530
27.6.2012 0:30:39   
Anoniman
u frutolino ima pomorandze ako se ne varam? kako onda sme za bebe, od kog je to uzrasta?
jel nema nista mlecno u njemu? (u drugim lino ima, sem rizolina, zato pitam)

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 1531
27.6.2012 0:34:28   
Mariya
Daje se od 6. meseca, ima pomorandže pa sam ga i ja zbog toga posebno uvodila i pratila da li ima reakcije i nije je bilo. A ima i mleko u prahu u njemu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1532
27.6.2012 0:40:10   
Anoniman
nesto su mi moji ocigledno rekli cim svo ovo vreme nisam imala zelju da ga probam (naravoucenije-paziti na jezik pred decom!)
ima i karmelino? nice ... textura kao griz, predpostavljam?
neko je ranije pitao za lino sa komoracem i jabukom - ima ga u aksi, preletela sam paletu pre neki dan kad smo bili

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 1533
27.6.2012 1:02:01   
Anoniman
hvala mariya. user posted image onda otpada.
rizolino sa komoracem i jabukom ima mleko u sebi, cak i surutku cini mi se.
jedino rizolino nema mleko. tekstura.. pa malo je krupnije nego druge pahuljice. moja beba je lepo jela rizolino, mada je meni grozan. mnogo su mi lepse babyking pahuljice.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1534
27.6.2012 1:03:27   
Anoniman
BB, od svih mi je najlepsi lesnjak-cokolino. user posted image ako uzimas za sebe, probaj njega. mada sam ja uvek dodavala secer..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1535
27.6.2012 11:38:16   
Anoniman
smem li bebi da dam onaj joogobela jogurt sa muslijem, za dorucak?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1536
27.6.2012 12:06:50   
Anoniman
jer se taj musli otopi u jogurtu? ne ostane onako zilav?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1537
27.6.2012 17:02:13   
vonavoj
meni pise na spisku koji sam dobila od patronazne da sme musli od 8og mesecauser posted image ...
mislim da ima neki bebi musli,ili lupam!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1538
27.6.2012 20:16:10   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Unina mama

smem li bebi da dam onaj joogobela jogurt sa muslijem, za dorucak?

Ja sam radije za domaću varijantu. Izmiksaj voćku i žitarice pa dodaj jogurt.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1539
27.6.2012 23:31:15   
PoisonEve
Pisale ste da kupujete ovsene pahuljice u IDEi. Ja sam ih kupila ali ne znam kako da ih spremim? Da ih prvo skuvam u vodi pa izmiksam sa vocem? Kad sebi preavim ovsenu kasu ja ih kuvam u mleku a njoj jos nisam uvela kravlje

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1540
28.6.2012 1:42:13   
Anoniman
kako se uvodi dzigerica? kuvate je ili pecete na teflonu? bez ulja, soli?
smem li onda da joj dam za rucak kasicu sa mesom? jer ce dzigericu samo probati mrvu..

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 1541
28.6.2012 9:14:16   
Anoniman
nasla sam recept gde se ovsena kasa potopi u vodu preko noci, pa sutradan kuva, a na ovom mom pakovanju pise da se samo potopi u jogurt i tako jede.
prdavcu sam samlela, pa cu umutiti u jogurt i dodati malo voca
macaki, jos nismo dali dzigericu a nisam se ni raspitala kako je daju - previse mentalnih aktivnosti za sada. mislim da je ana rekla da je przi na teflonu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1542
28.6.2012 9:19:33   
maslackic
tema od Ishrana od 3- 6 je zakljucana a posto mi za nedeljud ana punimo 6 meseci mogu i ovde da pitam user posted image

kupila sam kelerabu da joj dam , i verovatno je nece hteli , mogu li da je umesam sa jabukom ako je ne bude htela ? posto sa jabukom bi sve pojela...

i nemas stapni mikser, ali do sada sam sve u blenderu pasirala i islo je lepo, ali ova keleraba nece da se pretvori u kasu...ostane onako zrnasta? jel jenisam mozda dovoljno skuvala ili...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1543
28.6.2012 9:29:38   
Anoniman
skuvala si je nego ima zilice kojima nista ne mozes (mozda kroz cetku, ali ... posao)
probaj tako da das, mozda prenebegne texturu zbog ukusa (prdavac jeste juce, svideo mu se rucak pa nije obracao paznju na gromuljice)
ja sam kelerabu pri put dala sa ostalim iz supice (pile, sargarepa, krompir, zelen), nisam je posebno uvodila jer sam se opustila kod nekih povrcki

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 1544
28.6.2012 9:48:34   
Anoniman
Kelj, prokelj, keleraba nista od tiga nisam davala, zar nemaju slicna svojstva kao spanac, blitva, ili im je najsrodniji karfiol?

Elem, dzigu mozes i da obaris, ili da ispeces na ulju malo pa stavis na salvetu da se ulje iscedi ili teflon, i kad gnjavis odvojis one zilichice

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1545
28.6.2012 9:56:59   
Anoniman
kupusnjaca, mada kelj i prokelj nece jesti jos neko vreme (a ni ja dok dojim, dobije gasove)
"Iz nekih razloga svrstana je u red kupusnjača, mada osim listova, po izgledu nema ničeg zajedničkog sa ostalim lisnatim povrćem iz ove porodice. Reč je o ukusnom i korisnom povrću neobičnog izgleda. Neobična je jer ima stabljiku i plod u vidu jabuke iz koje rastu lisnate peteljke. Osnova donjih listova se proširuje i zadebljava u zaista čudnovat prividan gomolj.

Keleraba je naročito omiljena u Nemačkoj i Indiji, mada se najviše gaji u severnoj i zapadnoj Evropi, odakle je i potekla i gde je vrlo cenjeno i traženo povrće. Kultivisana je sorta divljeg kupusa, a ime joj potiče od nemačkih reči "kohl" (kupus) i "rube" (repa), jer podseća na ove dve biljke. Ukus i struktura kelerabe su, u stvari, slični srcu kupusa. Postoji nekoliko sorti ovog povrća koje se razlikuju po ukusu i boji koja ide od bledozelene do tamnoljubičaste (jer kora sadrži antocijan). Dok je mlada, vrlo je sočna, mekana i ukusna. Kao takva se koristi sirova za pripremu salata, ali nejčešće se kuva, dinsta ili peče kao gomoljasto povrće.

Ima izuzetno male zahteve u onodsu na ostale članove porodice, kod mešanih kultura voli pasulj, krastava, radič, salate, celer. Nema nikakvih posebnih zahteva. Odgovara joj sunačan ili polusunčan položaj ali se ne sme isušivati. Zemljište kao i kod ostalih kupusnjača.

Seje se rano Februar/mart unutra u posude ispod stakla (tokom aprila/maja u gredice na otvoreno). Niče 6 nedelja po sadnji a presađuje se kad dostigne visinu od 10 cm (od aprila pa do jula).

Keleraba može da se jede samo dok je mlada, tada je vrlo sočan, mekan i ukusan, pa može da se jede sirov kao salata, dok se stariji najčešće kuva, dinsta ili peče. Od mlade kelerabe može da se priprema i svež sok, koji je prijatnog ukusa, ali samo pod uslovom da ne stoji dugo. Ako stoji duže, sok dobija ljut ukus, a mirisom podseća na sumpor. Za kelerabu je karakteristično i da ne može da se čuva van frižidera ili zamrzivača, jer stajanjem postaje drvenasta, tvrda i nepodesna za jelo. Ali zato, u zamrzivaču može da se čuva i više meseci.

Mlado lišće i stabljika kelerabe takođe su jestivi, a sadrže i mnoštvo važnih vitamina i minerala, među kojima posebno karotina i fosfora. Listovi su naročito bogati provitaminom vitamina A, posebno važnim za očuvanje ćelija. Iz tih razloga nutricionisti savetuju da se i ovi delovi kelerabe obilato koriste u ishrani, najčešće u vidu čorbi.

Redovna upotreba sveže kelerabe u ishrani pojačava apsorpciju gvožđa odgovornog za snabdevanje krvi kiseonikom, zahvaljujući čemu se povećava energija. Ovo povrće povoljno deluje i na zdravlje kostiju, limfni i sistem za varenje, vezivno tkivo, zube i desni. Pokazala se i vrlo efikasnom kod ublažavanja edema, kandidijaze i virusnih infekcija. S obzirom na to da stabilizuje nivo šećera u krvi, preporučuje se kod hipoglikemije i dijabetesa. Redovnom upotrebom, smanjuje rizik od pojave kamena u bubregu, dok zahvaljujući prisutnom kalijumu snižava povišeni krvni pritisak. Deluje i kod opstipacije, a dobro upućeni tvrde i da pomaže u prevenciji karcinoma debelog creva.

Male je hranljive vrednosti, 100 g jestivog dela ima 24 kalorija. Keleraba ima suve materije, proteina, šećera, biljnjnog ulja, celuloze. Sadrži: mineralne soli (kalijum, kalcijum, fosfor, gvožđe), vitamina C i B1. Koristi se zadebljali deo dok je mlad, jer biljka brzo odrveni. Mlado lišće i stabljika su mekani i sočni, imaju više vitamina i minerala (naročiti karotina i fosfora) nego zadebljani koren. List i stabljika se kuvaju u slanoj vodi za krem-supu ili varivo. Karakaterističnog je mirisa i ukusa što im daje eterično ulje koje sadrži."

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1546
28.6.2012 10:01:12   
Anoniman
btw, dala sam je prvi put tek prosle nedelje, dal nisam stizala, dal' sam bila lenja (user posted image ) ali pitala jesam i gomila ljudi rece da sam mogla vec u 5. mesecu da dajem, ukljucujuci i moju "sta? jos nisi dala?" mamu

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1547
28.6.2012 13:00:28   
Anoniman
BB hvala ti draga user posted image
Ja u zivotu nisam jela nista od toga, sem karfiola i mozda kelja ... mada da je keleraBa dobra, dobra je, fakat, bar na osnovu ovog gore posta, ali ima uzasnu averziju ... i moram da priznam da je nigde nisam videla u prodaji(?!)ALi ce je navatam negde!
Tamari nisam nista od ovoga davala, sem karfiola, blitve i spanaca, (ovo je meni sve trava hehehe)valjda jer je mi ne koristimo u ishrani (greska ali sta cu?!) mada je oduvek imala averziju na kupuse, karfiole itd.

Moja meni nista ne sugerise generalno, a sa obzirom da je ni ona nikada nije kuvala, sta da kaze?! ;)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1548
28.6.2012 13:20:05   
Anoniman
ih, moja i danas trci zamnom i vice "keleraba je zdrava, kao jabukaaaa!! uzmi griz! i jos jedan... i srce od kupusa! i sargarepicu za vid!!"
koliko povrca pojedem kuvanog toliko i pojedem presnog. cak je i prodavacica u piljari napravila opasku kako puno sargarepe trosimo user posted image

inace, sveza, mlada keleraba jeste lepa kao jabuka user posted image
samo naci je mladu je ravno lobotomiji, vecito nalecem na prematore primerke, vec vode zaseban zivot

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1549
28.6.2012 14:15:56   
maslackic
ja volim da grickam srce od kupusa, svez karfiol, kelrebu sam sad prvi put jela u svom svesnom zivotu tj. mozda sam je jela kao beba ne secam se user posted image
jednom sam se zeznula i kupila celer kmoji ima jaaak ukus i miris...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Zašto bebe u Finskoj spavaju u kartonskim ...
Već 75 godina trudnice u ovoj državi dobijaju specifičnu pomoć od države, kartonsku kutiju za njihove bebe u kojoj se na...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here