|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
6.7.2012 16:16:25   
tijatija
Sad sam proverila , od ovih kasica sto kuci imam slatke su bez dodatka secera a slanu imam samo mlado povrce i piletinu i nigde nepise da ima soli.

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1576
6.7.2012 17:35:36   
Anoniman
kad sam pitala mamu za razliku (crnogorka) kaze da se seca kako je, kad je bila mala, svekar njene sestre kuvao kacamak - u ogromnu serpu se stavi voda pa sipa sitnjen kukuruz na gomilu, da formira kupu a okolo se poredja krompir ucelo, pa se sve to mesa, mesa, mesa i mesa saaaatima.. i kaze da ga nikad nije volela. svekar je to samo radio (ne'am pojma zasto) i niko se nije mesao u posao.
Nije pa-steta-da-se-baci, sve je smisljeno i ide u recepte pod kolonu VOLIM.
Jedina razlika je sto sam mu ponekad ubacivala jabuku u rucak, ovo je prvi put da je jeo sljivu.

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 1577
6.7.2012 21:33:51   
maslackic
Ana, hvala za objasnjenje user posted image ja to vise pampim po mizgledu, ali kapiram sta jue sta...
BB , mm i ja kada pravimo neki "buckuris" ili mesamo slano i slatko dobijeni proizvod zovemo Pasteta...onako iz zezanja...

tija, skoro je u Bg bio neki Organic fest gde su Hipp ovi ljudi delili letke i kasice i objasnjavali kako je sve 100 organsko i proceduru pravljenja kasica..
.mi do sada nismo slane kasice uzimali sme jedne Milupine sa krompirom i spanacem i baceno je jer nije htela da jede...

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1578
7.7.2012 10:40:06   
Adriana83
Brzo pitanje,kad sme lubenica?

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1579
7.7.2012 11:36:39   
Guardian
Tijatija, nemaju sve so, i mi kupujemo slatke koje nemaju šećer, a slane koje nemaju so, baš doooobro gledamo sastav. Sve je jasno i precizno napisano, a jeste 100% organski sve njihovo, tako i piše.

Koja je to sa mladim povrćem i piletinom? Ovde na Aksi ima samo mlado povrće i sa integralnim pirinčem.

http://shop.aksa.rs/index.php?mod=catalog&ctrl=ShowCategory&category_id=130&brand=Hipp&sort=ord

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 1580
8.7.2012 13:17:57   
Azra_
Ja sam detetu dala lubenicu. U sokovniku napravila malo sokića, bio je oduševljen.

Pošto smo zagazili u 7.mesec imam pitanjce. kad ide voćni jogurt,pavlaka i kiselo mleko? Koliko ml mleka piju vaše bebe?

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1581
8.7.2012 15:12:57   
Sashica82
Žene, jel dajete paradajz i kako?

Ja mislim da mu nisam ništa novo uvela nekih dva meseca user posted image

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1582
8.7.2012 16:02:21   
Anoniman
sashice, nama je dr rekao od pocetka da dodajemo malo paradajza u povrce, ja recimo u dnevnu dozu stavim mozda cetvrtinu manjeg paradajza i izmiksam.

(odgovor članu Sashica82)
  Direktna veza do poruke: 1583
8.7.2012 17:43:48   
Sashica82
Jel ga prvo obariš ili daješ sirov?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1584
8.7.2012 21:48:33   
maslackic
kade mogu testeninu da joj dam?one posne makarone?

Direktna veza do poruke: 1585
9.7.2012 6:55:26   
Adriana83
Nisam sigurna za makarone.Jeste vec uveli gluten? Ako jeste mislim da mozes ali sacekaj jos neko misljenje.
Mi smo juce probali mango.Tek malo,mrvicu.Danas cu im dati malo vise a sutra cu umesati u kasicu za dorucak.Htela sam avokado ili papaju ali nisam nasla,samo mango pa reko ajde to cu.Sta cu sledece,nemam pojma...

< Poruku je uredio Adriana83 -- 9.7.2012 6:57:02 >

Direktna veza do poruke: 1586
9.7.2012 8:05:37   
jance

IZVORNA PORUKA: maslackic

kade mogu testeninu da joj dam?one posne makarone?

ako si uvela gluten onda mozes.. i slobodno joj daj koji onako neizmiksan u rukicu da se igra.. mada ih majstor ne voli, ali mi smo uveli zumance pa saa mogu i onu obicnu testenjinu.. dala sam mu spagete pre koji dan, onako da se igra sa njima, nije znao da se mogu jesti... user posted image

Bez dece kuća ne raste

Direktna veza do poruke: 1587
9.7.2012 8:11:32   
jance
Azra, mi smo uveli mlecne preradjevine sa punih 6 meseci, a poceli smo sa jogurtom...

maslackic, majstor ne voli Milupino nista, samo Frutekove i Hipp slane dolaze u obzir inace...

Sashice, ja sam dala sa 7 punih malo kuvanog paradajza u kasicu, tako sam pocela, svez kazu ne pre 1 rodjendana...

ja ne uvodim nista novo jer majstor ni ne jede nista, jedva ga hranim ovih dana...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1588
9.7.2012 9:55:13   
maslackic
Mi jedemo Milupine pahuljice , kada potrosimo ove zalihe kupicu 7 corn.. citam da su bljaks ali ova moja bi sa jabukom i bananom pojela i vola user posted image

nadam se da nece biti nekih problema sa glutenom...bas mi je frka od tih alergija..

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1589
9.7.2012 9:59:20   
cockic
e maslackic kad planiras da joj uvodis te pahuljice sa glutenom user posted image ja i to ne znam kad sam uvela peki zaboravih sve kao da je bilo pre pet godina a ne dve ma kakve dve manje od dve.
ali secam se da sam mu bukvalno dala jednu kasicicu kasice.bas me bilo zent od tih alergija mada on nije biosklon ali opet sam bila nesigurna.

Direktna veza do poruke: 1590
9.7.2012 10:59:02   
maslackic
pa za nedelju dana ili dve , mislim da cu za toliko potrositi ove sto imam, a idemo i mkod gastroenterologa 12,7, pa mozda mi kaze nesto pametno..

kozica ima genetski predispoziciju za alergije svih vrsta ( ja na polen, sveki na penicilim, moja mama na jagode, tata na ujed ose/pcele, sestra na metal tj nikl) ludnica od porodice user posted image eto petra izgleda alergicna na mlecne proteine ...maaa , a citala sam negde da deca alergicana na mlecne proteine ne mogud abudu alergicna na gluten....

uveli smo pile, tj belo meso..moram li batak da uvodim kao novu namernicu ili se racuna pile kao pile ili ..?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1591
9.7.2012 11:06:31   
cockic
ma batak mislim da nema potrebe posebno ja nisam.kazu da je zdrav ja ga obozavam ali pecen u rerni a petar ga tako sad isto voli mada lepo je jeo i baren.ali nisam bas nesto cesto davala.leni cu mozda za jedno petnaestak dana da joj ga ubacim.tek je jela juce piletinu da prvo na nju navikne jer meso bataka malo ima drugaciji ukus belo je bas suvo a batacic je malo masniji i ukusniji mmmmm user posted image

Direktna veza do poruke: 1592
9.7.2012 11:19:39   
maslackic
mnogo mi lakse sada da joj iskombinujem klopu za rucak user posted image koje meso je sledece? u subotu me zaova gledala kao da sam pala sa marsa kada sam joj rekla da sam joj davala kelerabu..kaze mi to nista nismo davali i kaze daj joj smoki user posted image ko je ovde mozga bez user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 1593
9.7.2012 12:29:32   
vonavoj
moja T voli 7corn,smuckam joj sa vocem i to pojede ujutru,a za veceru su pahulijice user posted image
mislim da batak ne treba posebno da uvodisuser posted image
novo sto sam uvela ovih dana je grasak,a ostalo je sve po starom,ne znam ni sta bi joj uvodila..a sad mi je mozak na odmoru!user posted image

Direktna veza do poruke: 1594
9.7.2012 12:36:43   
Anoniman
moje dete samo sisa, nece da jede, retko kada voce, i povrce, i vocni jogurt, obican jogurt, plazma, sta joj je , ne znam...
meso, i zumance, nema sanse....

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1595
9.7.2012 12:40:14   
minavb
Zubićiuser posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1596
9.7.2012 12:43:46   
Anoniman
minauser posted image a bas sam na tebe mislila, gde da te trazim da te ovo priupitam.....
i ja se nadam da su ti zubici, izlude me njeno nejelo, ima dana kada jede, a ima dana kada nece nista, mrsava nije, taman je, ali bih volela , malo vise da rucka, valjda ce jednog dana hteti meso, i zumance....

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1597
9.7.2012 12:50:19   
minavb
Nisam u toku pa ne znam kako inače jede, ali čim bi samo da sisa, garant je bole desni. Kod nas to traje oko dve nedelje, i posle se sve vrati u normalu. Samo neka sisa i pije vodice da se dobro rehidrira.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1598
9.7.2012 13:32:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maslackic
i kaze daj joj smoki user posted image ko je ovde mozga bez user posted image

je l' to retoricko pitanje? user posted image

rekla sam mojima da mi donesu hipp kasica, jer toga ovde nema da se kupi. cisto da imamo ako nekad ne budem imala vremena da spremim ili kad budemo isli malo na odmor.
juce probam da joj dam pravo voce, nije htela, a sad ladno nece ni ovo gotovo sto je jela user posted image  ko me ter'o da isprobavam...

Direktna veza do poruke: 1599
9.7.2012 13:32:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sashica82

Jel ga prvo obariš ili daješ sirov?

stavim malo sirovog, ne barim paradajz da ne bih unistila vitamin C (zbog njega nam je i rekao da dodajemo)

Direktna veza do poruke: 1600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  62 63 [64] 65 66   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here