Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 16:47:08
|
|
|
|
jance
|
jel dajete pirinac i npr sa vocem? meni ga je ostalo malko od rucka pa sam kontala da moze da ostane za uzinu ili tako nesto.... da ga izmiksam uz vockicu neku....
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 16:50:01
|
|
|
|
tijatija
|
Ja obicno kuvam sa pirencem, jabuku,breskvu , povrce tako sam jos od prvog deteta Juce je je;a djuvec samo nisam stavljala papriku
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 17:00:02
|
|
|
|
Adriana83
|
Mi juce probali bananu.Nije proslo bas najbolje,celo posle podne ih je mucio stomacic.Obustavljamo do daljnjeg...Nisam pametna sta sledece da im uvedem. Jedu za sad jabuku,kajsiju,breskvu,krompir,sargarepu,tikvicu,belo meso,pirinac i kukuruz(palenta).Neko ima neki savet,predlog?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 17:27:17
|
|
|
|
vonavoj
|
eto,ni vama ne prija za stomacic,ni nama ajoj,pa ne znam sta bi jos mogla,i svasta i nista ..i nama se jedno te isto vrti u krug! jesi li davala blitvu,spanac,brokoli,karfiol? mi i to ruckamo!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 17:45:26
|
|
|
|
Anoniman
|
ja sam pre neki dan i danas ubacila kuvano zito umesto standardnih zitarica - gledam da bude tri povrcke i zitarica, i ako je mesni dan (bas voli piletinu) onda meso... zelen? pastrnak? keleraba? - sve za supu pa skuvas i supu a za vas i rinflajs ... kruske? sljive? avokado? gorenapisano sto Von rece? jance, napravi sutlijas za uzinu
< Poruku je uredio BlackBetty -- 28.6.2012 17:46:17 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 17:50:23
|
|
|
|
Adriana83
|
Volela bih da im dam avokado.Gde ga kupujete?Ja u nedelju trazila u Tempu ali nije bilo...Sa cime ga mesate?Voce ili povrce?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 17:57:09
|
|
|
|
tijatija
|
Ni ja nikad deci nisam davala avakado cak ga ni ja nisam jela, neko je davao dinju samo neznam ko. Neznam dali je rano ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 18:01:38
|
|
|
|
PoisonEve
|
Tijo, Mina je pisala da ako budes uvodila dinju prvo joj namazi malo oko usta pa vidi da li ce da se zacrveni. A Adriana, avokado imas u Veru
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 18:32:53
|
|
|
|
Adriana83
|
Ajde molim vas bacite pogled,dok mi se nije zagubio post BEBA ODBIJA MLEKO
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 19:23:54
|
|
|
|
Anoniman
|
nema vero ovde ... imas avokado u merkatoru i u univeru, mada onaj sinoc iz univera - samo sto mu nisu davali 40 dana ...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 22:06:02
|
|
|
|
maslackic
|
BB , ja jos nisam nigde naletela na avokado, a o uvodjenju hrane odlucim kad udjem u prodavnicu ili na pijacu,..sta mi se svidi a prikladno je zanju.. nego za Persun, vidim da moze da se uvede..da li samo lisce ili i koren ili kako? i sta je pastrnjak? mislim videla sam sliku na netu ali nisam sigurna..lici mi na nesto sto je moja mama zvala Zelen...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 23:20:29
|
|
|
|
Anoniman
|
pastrnak i zelen izgledaju skoro isto, miris im je malko drugaciji - kod pastrnaka je zemljaniji. tu gde pocinje lisce (da kazemo glava) ces videti razliku, kod pastrnaka ide nekako ravno-dole-pa na gore (kao da ga je neko dobro udario odozgo) a kod zeleni nema tog prelaza, nego se sa belog-korenastog dela odmah prelazi u onaj sivkast i suzava. 'bem ga, ne znam drugacije da objasnim ... elem, najlakse je da udjes u prodavnicu i kupis oba ja dajem samo koreni deo od oba, kuvam u supi kao i za nas, uz kelerabu i celer samo ne dodajem zacine. ako dajes bebi, pronadji mlado povrce jer matoro nikako ne izgleda matoro dok ga ne zaseces - onda ga mozes cepkati i cistiti zube sa njim koliko je drvenst i tvrd.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 23:21:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Pastrnak "Dobar je diuretik, pa reguliše i krvni pritisak, ali i ubrzava borbu protiv celulitisa .Paštrnak po svojim prehrambenim i lekovitim svojstvima ide u red najvrednijih povrtnih kultura, a u nas je u mnogim krajevima gotovo nepoznat. I gde je poznat - koristi se samo uglavnom samo za dodavanje slasti supi. Energetska vrednost 100 grama jestivog dela paštrnaka odgovara otprilike energetskoj vrednosti decilitra mleka (315 kJ ili 75 kcal). Paštrnak sadrži najviše ugljenih hidrata (14,5 odsto), belančevina (oko 1,3), a masti oko 0,4 procenta, što je sve skupa u granicama ostalog korenastog povrća. Od ostalog korenastog povrća izdvaja ga visok sadržaj mineralnih sastojaka (800 do 1200 mg%). Gotovo polovina toga otpada na kalijum (450-700 mg%) što je od posebnog fiziološkog značaja. Kalcijuma i fosfora ima podjednako (48-50 mg%). Pored toga, bogat je magnezijumom i sumporom, a nisu beznačajni ni gvožđe i bakar. Natrijuma ima relativno malo, što ga svrstava u red vrednih dijetalnih namirnica. Vitaminski sastav paštrnaka sličan je vitaminskom sastavu ostalog korenastog povrća. Najviše ima vitamina C (od 17, a u nekim slučajevima i do 32 mg%) i beta-karotina. Nemačke domaćice istuku seme paštrnaka, koje je vrlo aromatično, u avanu, spremaju ga tako zdrobljenog u teglu i upotrebljavaju kao koristan i zdrav začin za pripremanje zelene salate, salate od krastavaca ili paradajza, za jela od bundeve, kiselog kupusa... Alkaloid tzv. pastinacin, kojeg ima u svim delovima biljke, koristi za suzbijanje stenokardije, u neurozama koje se manifestuju stezanjem krvnih sudova, grčevima u crevima i slično. Koren i seme paštrnaka izvrstan su diuretik, podstiču izlučivanje mokraće, isterivanje gasova iz želuca i creva, regulišu krvni pritisak a koristi se i za jačanje apetita. Ako se gusta supa od paštrnaka i praziluka jede duže vreme, njeno diuretično delovanje znatno će uticati na smanjenje telesne težine i ubrzati borbu protiv celulitisa."
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 28.6.2012 23:23:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Persun "Opis biljke: peršun je dvogodišnja biljka s belim, tankim i repastim korenom. Stabljika je gola, malo zljebasta i uglasta. Listovi su razlicitog oblika. . Cvetni vencic je zuckasto-zelene boje. Persun nema visoko-kaloricnu vrednost ali je zato izuzetno bogat mineralima i vitaminima, što ga svrstava u red visokokvakitetnih namernica i lekovitih sredstava. Posle šipka i borovnice, u peršunovom listu ima najvise vitamina C: u 100 grama ima cak 170 miligrama vitamina. Bogat je jos provitaminom A, vitaminima grupe B, cak i tako redak vitamin B12 ( koji je znacajan za stvaranje crvenih krvnih zrnaca). Nista manje nije impresivno ni bogatstvo persuna mineralnim sastojcima. Samo u 100 grama persunovog lista ima oko 1 630 miligrama minerala, od cega polovinu zauzima visokovredan kalijum. Tome treba dodati i znacajno prisustvo gvozdja, kalcijuma, mangana, magnezijuma, bakra...Lisce persuna valja uzimati u svezem stanju, jer jedino tako zadrzava svoja bitna svojstva. Ne valja ga susiti niti konzervirati: moze se, medjutim, zamrznuti. Moze se i zimi uzgajati bez narocitih teskoca, u sanducicima na terasi ili u sobi. Persunov list je izuzetno delotvoran kao sredstvo koje podstice izlucivanje stetnih materija iz organizma, a povoljno utice na cirkulaciju i uopste srcane smetnje. . Lekoviti deo biljke: u proleće i jesen kopa se koren. Seme se sakuplja neposredno pre sazrevanja, a cela biljka kad je u cvatu. Lekovito delovanje: peršun se ubraja u lekovito bilje što sprecava nadimanje, umiruje grceve i deluje protiv vrenja u crevima. Vec male kolicine peršuna mogu izazvati probavne procese, odvojiti vodenom bolešću izazvane nakupine vode u nogama, osrcju te prsnoj i trbušnoj šupljini. Lagano pospešuje menstruaciju. Ubraja se u biljke koje otvaraju. Ne sme se upotrebljavati kod upalnih procesa u bubrezima. "
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.6.2012 8:13:28
|
|
|
|
maslackic
|
aci, zelen je kao bela asrgarepa a pastrnjak je udaren u glavu mislim da sam skontala , uporedicu detaljnije slike ana netu , i pojima nisam imala za persun koliko je zdrav
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.6.2012 8:15:55
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 29.6.2012 9:18:13
|
|
|
|
maslackic
|
palenta sa jabukom solidno prosla, svidja joj se ukus, ali nesto se neckala ali ipak pojela malo vise od 120 gr...
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 3.7.2012 15:04:26
|
|
|
|
lanica82
|
Beba ima punih 6 meseci, davala sam joj kašice i slane i slatke, danas treba da joj dam prvi put kašicu sa mesom (gotovu), da li da joj dam pola teglice koliko obično jede ili manje pa da povećavam?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.7.2012 14:51:26
|
|
|
|
Guardian
|
Ja ne znam koliko su dobre te kupovne kašice sa mesom, jer sadrže so. Kupujem voćne, a sa povrćem bez soli. Juvitanine je imaju u svakoj teglici, a Hipp-ove kako koja.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 5.7.2012 14:59:49
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lanica82 Beba ima punih 6 meseci, davala sam joj kašice i slane i slatke, danas treba da joj dam prvi put kašicu sa mesom (gotovu), da li da joj dam pola teglice koliko obično jede ili manje pa da povećavam? Mislim da možeš koliko inače jede.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 6.7.2012 15:19:08
|
|
|
|
Anoniman
|
jeeee - danas jeo! pojeo je kolicinski veliku teglicu svega - piletina sa krompirom i sargarepom, dodala tikvice pred kraj i ovsene pahulje, a posto nas tiba muci dva dana ubacila sam 2 kuvane sljive. papazjanija, ali sve je pojeo!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 6.7.2012 15:30:53
|
|
|
|
maslackic
|
to sto si spremila se zove Pasteta mi smod anas krenuli sa pilecim belim mesom....sad opet naravno imam gomilu pitanja...kada se uvodi recimo piletina, da li se posebno vodi belo meso tri dana, pa batak tri dana ili pile je pile i nema potrebe svaki deo posebno da uvodim.. i citam ovu temu sada izpocetka( stigla sam do 31 strane) i vidim da pisu da palenta i kacamak niej jedno ze isto, i isto pise da su vec raspravljali o tome ali vidimd a nisu u III delu, pa da mi neko napise, meni je palenta i kacamak ona zelena kesa sa decakom..a znam da ima i ona kesa sa kukuruznim brasnom sa tetom...verovatno je tu razlika, ali se izgleda razlikuje samo u terminologiji...Bata jednako palenta ili kacamak, a teta jednako brasno
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 6.7.2012 15:59:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Guardian Ja ne znam koliko su dobre te kupovne kašice sa mesom, jer sadrže so. nama je pedijatar svakako rekao da dodajemo malo soli u kasice koje joj pravim jer je leto i znoji se pa da nadoknadi. a kako pravite palentu - retku?
< Poruku je uredio ksena -- 6.7.2012 16:00:28 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 6.7.2012 16:06:54
|
|
|
|
Ana RR
|
Maslackic, palenta je kukuruzni griz a kačamak je kukuruzno (belo) brašno.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 6.7.2012 16:13:13
|
|
|
|
tijatija
|
IZVORNA PORUKA: Guardian Ja ne znam koliko su dobre te kupovne kašice sa mesom, jer sadrže so. Kupujem voćne, a sa povrćem bez soli. Juvitanine je imaju u svakoj teglici, a Hipp-ove kako koja. Ja sam mislila i bila ubedjena da su hippove kasice su 100% organske Marta mi iskljucivo slane jede hippove , smaze sve .
|
|
|
Anketa
Brakpahuljce91Sa koliko godina ste stupili u brak?Manje od 18 (
4%)

18-21 (
16%)

22-25 (
28%)

26-29 (
33%)

Sa 30 i vise (
20%)
Ukupan broj glasova: 502Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!