|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
19.7.2012 13:37:13   
Ivana.
Ja sam menjala formule zato sto je ova moja malo bila izbirljiva sa mlekom. Nije htela aptamil, pa predjemo na bebelac, na kraju smo zavrsili sa humanom. Do 1. godine smo bili na humani, sada joj dajem nestle junior, nesto mi se ne mili da joj dajem kravlje mleko da pije. Njega joj dajem samo sa pahuljicama.

A sto se tice flasica, ja sam mojoj sve zivo probala, i hoce samo obicnu cuclu. Nece ni pisak, ni cevcicu. Krenula i ja sa 6 meseci da joj nudim vodu tako, ali nije htela ni da cuje. Ne znam kako cemo preci na casu, majke mi.

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1651
19.7.2012 13:52:18   
Guardian
Joj Ivana veruj mi, ne znam ni ja.

Kakva je Humana u odnosu na Nestlino? Da li je gusta, ima li grudvice?

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 1652
19.7.2012 13:56:09   
Azra_
Ja bih probala da dam bebcu pavlaku sa kašicom od spanaća. Koliko smem da mu dam? Kašičicu, dve...?

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1653
19.7.2012 14:22:30   
Ivence
Ja još nisam prešla na 2, dajem joj humanu 1, pa ostalo malo, pa rekoh da potrošimo, ne znam ima li razlike u ukusu?
Azra ja sam do sada davala samo jogurt, pavlaku nisam, kažu da u spanać treba obavezno mleko da ide, ali ako ga nisi hranila dohranom, a nemaš više svog mleka, stavi pavlaku, mada, i ako spremaš spanać već sa mlekom, stavi opet, zašto ne.. ja sam jogurt stavila samo jednu kašičicu za svaki slučaj, da vidiš kako prihvata.....

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1654
19.7.2012 14:58:06   
Guardian
Nama je dr rekla za početak samo jogurt i kiselo mleko. zašto ne i pavlaku?

Ivence, kakva je Humana? Ajd' da priupitam i tebe. Masna, gusta, ima grudvice?

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1655
19.7.2012 15:17:40   
Anoniman
hocu da joj prosirim repertoar povrca, a ne znam sta da joj dajem. razmisljala sam o patlidzanu ili paprici. ako ih dajete, kako ste ih spremali?

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1656
19.7.2012 15:18:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: IRJ82

ja sam juce pitala dr, posto smo bili na kontroli, rekla nam je da prokuvavamo do godinu dana flasiranu vodu, a posle moze nekuvana, pa cesmovaca, s tim da kada ide van grada obavezno da pije flasiranu

nama je rekao da posle 6 meseci nema potrebe da prokuvavamo, samo da dajemo flasiranu.

(odgovor članu IRJ82)
  Direktna veza do poruke: 1657
19.7.2012 15:22:24   
matli
Hej Ksena ja sam se bas razmisljala da pitam za papriku,a ti si me preduhitrila.Ja sam paradajz davala,mesala sam ga u kasice sa junetinom,ali da znas da on mora da se ljusti bar do godinu dana

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1658
19.7.2012 15:26:04   
Anoniman
nama je odmah kad smo poceli da uvodimo povrce dr rekao zbog c vitamina da malo cedimo limuna ili paradajza, posto na limun nije dobro reagovala, ja stavljam paradajz, ali ga izmiksam, naravno oguljen i ne mnogo.

(odgovor članu matli)
  Direktna veza do poruke: 1659
19.7.2012 15:35:31   
Anoniman
mislim da se zaba osula od patlidzana oko 8. meseca, pitaj gae.
meni rekose da mogu da dajem papriku i paradajz, kuvane, samo da pazim na osip na guzi. po mom dr-u treba da cekam do skoro godine.
sta ste do sad uveli?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1660
19.7.2012 15:38:25   
matli
Minja ima 7,5 mes i uveli smo krompir,sargarepu,grasak,karfiol,brokoli...juce mi prijateljica kaze da je malenom davala praziluk.Imate li ideju sa cim bi on mogao da se kombinuje????

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1661
19.7.2012 15:39:22   
Anoniman
nama je samo rekao da izbegavamo ono sto nadima - karfiol, brokoli...a paradajz stavljam sirov, ali ne mnogo.
jede krompir, sargarepu, tikvicu, spanac, boraniju, cveklu, persun u vodi od mesa. u nedelju krecemo i sa mesom, a krajem meseca nam je rekao da moze i jogurt.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1662
19.7.2012 15:51:15   
Anoniman
ja luk i praziluk nisam posebno uvodila, nego ga samo dodala u supicu - zelen, pastrnak, sargarepa, celer, krompiric i luk, a posle i meso kad je doslo na red.
za sada ga nadima samo jaje user posted image a i to sve manje.
do sada smo uveli standard krompir, sargarepu, tikvicu, zelen, pastrnak, celer, luk, brokoli, karfiol, spanac, blitvu, kukuruz secerac, pirinac, psenicu, grasak, ovas, kelerabu, curetinu, piletinu, zumance, kajsiju, breskvu, bananu, jabuku, avokado, mladi sir, jogut-kiselo mleko-pavlaka, a od prekjuce i dinju.
nadam se sutra paprici, ako se ne osakatim opet na kuvanje

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1663
19.7.2012 16:27:28   
cockic
e a sa koliko mogu na bocice sa slamcicama meni mali bocice do 1 god.nije ni koristio jer nije pio vodu samo sikio i onda sam ubacila slamcicu.ali me zanima od kad bi znali na njuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1664
19.7.2012 23:17:08   
Ivana.

IZVORNA PORUKA: Guardian

Joj Ivana veruj mi, ne znam ni ja.

Kakva je Humana u odnosu na Nestlino? Da li je gusta, ima li grudvice?

Jeste malo gusca, mora dobro da se izmucka da ne ostanu gerudvice. Ne znam bas da li je masnija, kako se to gleda user posted image

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1665
19.7.2012 23:25:14   
Guardian
Hvala ti. Uzećemo onda Nan ipak. Ne volim te guste sa grudvicama formule, takav nam je bio Aptamil i mnogo je smetao bebinom malom želucu.

Kad ste uvele pavlaku, k.mleko i jogurt? Nama je Dr rekla da jedemo brokoli, ali karfiol ne, kao i da sa bananama sačekamo zimu.user posted image

(odgovor članu Ivana.)
Direktna veza do poruke: 1666
19.7.2012 23:45:40   
Mariya

Prođosmo neslavno sa čašom na pisak ( Dr nam je rekla da pređemo na nju ), probali smo, čekaćemo bolje dane. Neće, pa neće, gadi se, plače, što da je mučimo.

Kako ste se vi mame izborile sa tim?

Ja sam mojoj bebi oko 5. meseca dala vodu na času sa piskom jer ona nije htela da pije iz flašiceuser posted image . U prva dva-tri dana joj je bilo čudno i nije htela da pije iz nje, pokazala sam joj kako da pije iz nje, dala joj da se igra sa čašom i ubrzo je i naučila da pije iz nje.

matli, ja luk dajem sa ostalim povrćem iz supe - šargarepa, zelen, paštrnak, krompir, keleraba i sa mesom... Možeš joj kombinovati luk, meso i paradajz sa testeninom, kao bolonjeze...

guardian, mi smo mlečne proizvode uveli sa 7,5 meseci. Prvo jogurt, pa mladi sir, pavlaku, pre neki dan sam joj dala malo trapista a danas je probala i kremsiuser posted image

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1667
20.7.2012 8:05:31   
Ivence

Nama je dr rekla za početak samo jogurt i kiselo mleko. zašto ne i pavlaku?

Ivence, kakva je Humana? Ajd' da priupitam i tebe. Masna, gusta, ima grudvice?

Ja sada dođoh, nije gusta, jeste masna, moraš da baš opereš flašicu od nje, a ja nemam neki problem sa grudvicama, mada jako promućkam... muka ti je što moraš da zagreješ vodu na 70C, pa onda da hladiš mleko, a ako ti je beba gladna, dobiješ nervni slom dok to spremiš, još recimo nukove flašice su mnoogo deblje od aventovih, pa se jedva mleko hladi... Mada, nama Humanu šalju iz Italije, mnogo je lepšeg ukusa nego ova kod nas... mislim, i dalje je bljutava, ali nekako slađa...

Ja sam Milici davala sve čega sam se setila, nisam još papriku i patlidžan, samo tikvicu jesam.. mada, ja sam joj davala i dosta žitarica, sve vrste pirinča, proso, kinou, amarant... sada se setih, jela je čak i pasulj, to greškom doduše, ali je dobro prošlo :)))

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1668
20.7.2012 9:42:35   
maslackic
sta dajete bebama za popodnevnu uzinu? user posted image ja poima nemam sta da joj dam..

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1669
20.7.2012 13:53:47   
Azra_
Mi nemamo užinu.... user posted image Koliko puta dnevno mogu žitarice? Nije puno da ih dam uz voće, to bude obrok, pa za večeru mlečne?

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1670
20.7.2012 14:04:00   
matli
Mi imamo jedan vocni obrok,jedan sa povrcem a uvece ili zitarice ili griz ili plazmicu...bilo sta sto ce je drzati situ malo duze.Jos uvek se nocu budi a nece caj ni vodicu,pa joj dajem nesto od toga da bi i ja mogla malo da odmorim.A zasto da ne dva puta zitarice u toku dana!!??Pa razlicite su kombinacije nije bas jednolicno

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1671
20.7.2012 14:22:04   
matli
ja hocu psenicu da dam,ali iskreno ne znam kakouser posted image !!!Sa cim vi kombinujete i kako spremate?

(odgovor članu matli)
Direktna veza do poruke: 1672
20.7.2012 15:18:48   
Ivence
Mi imamo dva obroka kašice, i tri mleka... ja joj dajem i dva puta u toku dana, ne mora iste žitarice da budu... nema to veze, s tim što se vodi računa zbog stolice, recimo pirinač hoće da stegne stolicu... ali žitarice su jako zdrave :))
Matli, koliko ti je stara beba? Nemaš tiker, pa ne znam... Pšenica se uvodi kasnije zbog glutena, ali ako si sa keksom, hlebom, ili nečim trećim, već dala gluten i nije bilo problema, onda zašto ne... možeš ga kombinovati sa bilo čim... kao i pirinač :)

(odgovor članu matli)
Direktna veza do poruke: 1673
20.7.2012 15:35:53   
matli
7,5 meseci ima.Davala sam keks tako da smo probili led sa glutenom

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1674
20.7.2012 15:55:40   
Azra_
Moj oko 7h pije mleko, u 11h žitarice sa voćem, u 15h povrće, u 19h mleko, pa u 23h mleko i u toku noći obavezno još jedno hranjenje na flašicu. Tačan je kao sat po pitanju klope i uvek bi hteo još. Za sad je ok težina, nije buca. Za žitarice se pitam da li može dva puta zbog stomačića, a i možda su dosta hranljivije od mleka, pa da ne pretera....

(odgovor članu matli)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.
Deca bi s mamom trebalo da spavaju do četv...
Mišljenja o tome da li detetu treba dozvoliti da spava s roditeljima veoma su različiti, ali naučnici su sada dokazali d...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here