|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo
20.7.2012 16:22:17   
Ivence
A koje mleko pije? Imas one milupa kašice, sa vodom što se prave... ja njih dodam u mleko... recimo, u 210 ml vode, treba da ide 7 kaš mleka, a ja stavim 5 mleka i dve tih žitarica, tako mi rekla nutricionista i tako ona voli :))

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1676
20.7.2012 16:31:06   
Azra_
Pije HUmanu2. Koristimo Milupa žitarice, ali njih na kašičicu jede... Voli ih...
Ivence, sličnog smo uzrasta, kakav je vaš meni?

< Poruku je uredio Azra_ -- 20.7.2012 16:32:19 >

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1677
20.7.2012 16:33:13   
Ivence
E i mi pijemo humanu, i u mleko uveče joj stavim one pirinač i kukuruz i ona ih baš voli... ona inače spava od 9h do 6 ujutru, tako da noću ne jedemo..
Pa u 6 pije mleko, 210 ml... pa onda oko 12h ide kašica, povrtna, sa mesom, mislim, meso smo sada uveli, pre toga je bila bez mesa, nekada dodam malo jogurta, pa oko 15 ide opet mleko, pa oko 5 voćna kašica, ili mlečna sa keksom, bananom, ili tako nešto, slatka uglavnom, i posle oko 21h mleko..
Kako vi jedete?

< Poruku je uredio Ivence -- 20.7.2012 16:37:15 >

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1678
20.7.2012 16:36:15   
Azra_
Ma ovaj moj se budi često, ima užasno lak san... Pa jedno od buđenja mora i mleko da popije. Ne veže više od 3-4 sata. A kakav je vaš dnevni meni za klopanje?

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1679
20.7.2012 16:40:01   
Anoniman
ne dajem ujutru gotove zitarice, pravim palentu ili ovsene pahulje ili sutlijas ili poparu sasd posle uvodjenja glutena. one gotove veceramo. a za uzinu mozes sladoled od umucene slatke pavlake i voca ili plazmica ili one kupovne nestle dezerte.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 1680
20.7.2012 16:41:50   
Ivence
e kasno sam videla pa sam uredila poruku iznad, napisala sam kakav nam je meni :)

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1681
20.7.2012 16:52:54   
Azra_
Napisah,
oko 7h mleko 180ml.
11h nemlečne žitarice + neka voćka
15h kašica od povrća, nekad sa mesom, nekad bez
19h mleko 180ml, ili mlečne pahuljice
23h mleko 210ml
i u toku noći, oko 3-4 mleko 180ml

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1682
20.7.2012 16:57:12   
Ivence
Jooj, ja nekako omašila onaj post sa prošle strane, sada ga videh tek...
Pa ja htela da joj uvedem i taj u tri neko jelo, ali još nisam, pa polako ću i taj obrok da zamenim...
Inače, moja Milica je rođena sa skoro 4 kg i brzo napreduje, i dugačka je jako, ima oko 73 cm sada i oko 8 kg.. ona nije debela, ali je jako velika beba, što je meni šok, jer je mene pre trudnoće malo jači vetar mogao da oduva :)

< Poruku je uredio Ivence -- 20.7.2012 17:00:49 >

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 1683
20.7.2012 17:05:00   
maslackic
Ivence, kod kog nutricioniste vi idete? Mi u Imd, ali izgleda od tog coveka nema vajde...nece da me sllusa , vec 4 puta smo bili kod njega a ne mogu da mu kazem da j ealergicna na mlecn eproteine...jednostavno covek mi ne dozvoljava da pricam ;) ima li neka uzina za ove bebe. Koje je piju mleko i mlecne proizvode?;)

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1684
20.7.2012 17:33:07   
Guardian
Naš raspored je ovakav : mleko, pa voćna užina, zatim ručak - povrće s' mesom ili žumancetom - jedan dan jedno, drugi dan drugo - ( piletina sad, pa za 10-ak dana teletina ), mleko, pahuljice - sa glutenom uskoro- i mleko pred spavanje. Kasno zaspi u poslednje vreme zbog vrućina i to bude obično oko 22h.

Ne smem Plazmu, jer sadrži med, a on nikako ne sme pre 1. godine, to nam je i dr potvrdila koja je pedijatar-nutricionista.

Jeste li probale Milupu 7 corn i Lino žitarice? Kažu da su odlične, ali sa glutenom.

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1685
20.7.2012 17:47:58   
Anoniman
mislim da je taj med u plazmi obradjen kao i da je to zanemarljiva kolicina meda (bar mi jedemo jednu ili pola stanglice, zavisi da li je zeljan). drugo sam ja koja pozmljuljam 200 gr kao od sale.
lino sam prelomila pa uzela onaj sa komoracem i jabukom - lepo mirise, ukus je grozan. prdavac jede.
7corn je uzasan oboma, pogotovo sto on to nece sa mlekom nego sa vodom (?) ne znam zasto kad to mleko jede u drugim jelima. jede, ali nevoljno (da se razumemo, on bi pojeo masnu krpu, razlika je da li je zinuo kao procep na carapi ili kao tinejdzerka na dijeti)

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 1686
20.7.2012 18:14:47   
red3lilu

IZVORNA PORUKA: BlackBetty
(da se razumemo, on bi pojeo masnu krpu, razlika je da li je zinuo kao procep na carapi ili kao tinejdzerka na dijeti)

user posted image
user posted image user posted image user posted image
vrištim od smeha!!

Pitala sam na temi od AD mleku niko mi nije odgovorio, a ovde vidim da se spominje. Jel Humana i dalje u prodaji, tj. da li je i dalje dobrog kvaliteta? Sa Nidžom sam koristila do godinu dana njihove proizvode, sad se unapred informišem dok imam više vremena...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1687
20.7.2012 18:39:48   
Anoniman
ozbiljno, kad vidi svoju ciniju pocne da guce kao gugutka pa onda i da se njari ako ne umesam dovoljno brzo. sad muckam da me ne vidi, jos mi stres fali.
kad koristimo ad mleko (za doruckove i nekad vecere, mog nema za tu kolicinu) - na novalac-u smo, to nam je laktaciona u betaniji predlozila jer kaze da je humana (citiram) "hmm..." tako da je nismo koristili iako se koristi u Betaniji. paradox. probala sam nan2 da mu dam i nece, nit da pije niti da jede hranu sa njim.
vidis, nisam nikad pitala jel' dobro ....

(odgovor članu red3lilu)
  Direktna veza do poruke: 1688
20.7.2012 19:04:47   
Guardian
Betty draga, a mi definitivno moramo preći sa Novalaca 2 na NAN 2. Već duže vreme neće mleko bebana, pa to ti je, a na kašičicu sve. Jeste faza, treba strpljenja, ali baš dugo traje, a ona ne unosi ni pola mleka koliko je unosila. Kaže Dr da je to normalno, ali da je i moguće da se zasitila Novalaca. Ne znam...

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1689
20.7.2012 19:17:00   
Anoniman
ja bi probala sledecu kutiju bebelac. svi ga koriste, cene su tu negde ... sta ja znam, mozda preferira sarenija pakovanja.
meni licno se nan svideo, nema tako jak miris ... ali on ni da primirise.
gile, beba od MalogMisha isto nece mleko, nikako da je pitam sta joj radi ...

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 1690
20.7.2012 19:22:55   
Guardian
Hvala, moramo nešto da izmislimo, a za Nan sam čula samo najbolje, dok Bebelac kude. Ma ko bi ga znao.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1691
20.7.2012 20:49:11   
Anoniman
kude? eto ga sad ..
stvarno cu mu dati karticu pa nek sam bira ...

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 1692
20.7.2012 21:12:57   
Anoniman
1. sta mislite o ovome?
Palačinke od jabuka

Pomešajte brašno, žumance, vodu i kašičicu ulja – otprilike u onoj razmeri kao kad pravite klasične palačinke. Dobro umutite mikserom tako da testo bude glatko i bez grudvica. U smesu dodajte naribane jabuke. Promešajte i ostavite desetak minuta da odstoji. Pecite na ulju, kao i obične palačinke. Ostavite da se ohladi, pa ponudite detetu iscepkano na komadiće.

2. za rucak testo sa sirom i jajima (zumance). da li zumace moze i da se pece kao kajgana ili samo bareno?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1693
20.7.2012 22:15:26   
tijatija
Palacinke sa jabukom pravim za stariju decu, znaci redovne samo izrendam jabuku , a posle stavim cimet, a nije losa ideja za mladju sve to samo belance da iskljucim iz upotrebe super ideja user posted image
Nikad mi nije bilo jasno kako deci daju testo kuvano? jer ga izmiksaju ? na sta to lici user posted image
Ja sam pocela sa poparom i za sad nam super ide ipak joj je omiljeni dorucak palenta sa kajmakom ili sirom user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1694
20.7.2012 22:25:30   
Anoniman
jednom sam imala priliku da vidim bolonjeze kasicu - spagete (znaci stapicasto testo, ne cipka ili puzici) su iseckane na 1 cm najvise, pa predpostavljam da je tako - skuvas i izmiksas. mogu testo i sa paradajz-sokom kad uvedem, pa pecene tikvice i krompir na sitno ..

(odgovor članu tijatija)
  Direktna veza do poruke: 1695
20.7.2012 23:10:27   
vonavoj
BB,dobra ideja za palacinke,ne bi mi palo na pamet..ne mora sve da bude kasastouser posted image
inace,T gricka plazmicu,hleb,sve je naucila ovde,tetka joj da,a vidi od starije brace,pa mora i ona...i jede gugiuser posted image
a kao dohranu joj dajem NAN2,i bas sam pisala da nece mleko,ali sad posle sikanja hoce,ali mora da joj vecera bude do 19,da bi mogla lepo da sisa i popije mleko pred spavanje..ako kasno vecera,nema sanse da popije dohranu!
posto sam kod sestre,oni imaju DMovo mleko,babylove probala sam i to,super je,jos bolje od NAN2,a duplo jeftinije,to sestrin mali pije...joj,da znate kako je veliki i dobar izbog ovde,...sve je original iz Nemacke,imaju Muller,njihova roba super,Milupinih kasica kakvih hoces,Humaninih isto..velika pakovanja..super! i DM ima veliki izbor njihove robe,sto kod nas nema,,i kasica i sokova,svega!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1696
20.7.2012 23:37:54   
Anoniman
imas i ovde izbor - bebelac, nestle, humana user posted image
salu na stranu zaista nam je izbor nikakav. malo se poboljsa ako odem u Aksu da kupujem pahuljicasto jer kod njih bar ima od svega sve sto kod nas ima na trzistu, ali nije mi ni usput ni blizu, dva puta smo peske isli prdavac i ja i neka fala ... izgoresmo nacisto a na Naselju hlada koliko i u Sahari.
Pocni ti da valjas te stvari, imas odakle a i cesce ces moci vidjati sestru user posted image

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1697
21.7.2012 9:12:03   
Ivence
IZVORNA PORUKA: maslackic

Ivence, kod kog nutricioniste vi idete? Mi u Imd, ali izgleda od tog coveka nema vajde...nece da me sllusa , vec 4 puta smo bili kod njega a ne mogu da mu kazem da j ealergicna na mlecn eproteine...jednostavno covek mi ne dozvoljava da pricam ;) ima li neka uzina za ove bebe. Koje je piju mleko i mlecne proizvode?;)

mi idemo kod žene u DZ u Šilerovoj... mislim, i ona ima ludikus ideje, recuimo, ja kada sam joj rekla da Milica pije 180ml mleka po obroku, ona mi reče da smanjim, i koliko ja puta ponovim da ako smanjim, ona će kraće biti sita, toliko putra ona ponavlja da ipak smanjim.. ali, što se tiče tih uvođenja namirnica je bila u pravu.. sada ćemo ići opet, ali je ona na odmoru, ali kod nas radi i ona što je napisalaneki kuvar za bebe što kažu da je dobar.. :)
Moja Humana je iz Italije, mm ima tetku, i ona zapela da šalje, ja nisam htela jer me je bilo strah, ipak je to dosta novca, pa rekoh, neće posle hteti više da kupuje, niti će hteti da uzme novac, pa ću se ubiti... jer, ta njihova, je mnogo lepšeg ukusa nego naša... mislim, i dalje je bljutava, ali je slađa od ove, pa nekako lepša, i jeftinija je, mislim, košta isto kao kod nas, ali ima 900gr u ovoj Humani 2... Milica je ovako oset_ljiva na sve i svašta, ali joj humana nije smetala... jeste prduckala malo više, pošto su humana i aptamil mislim, jedina dva mleka sa probiotikom, i onda to može da smeta, ali Milici nije... :)

< Poruku je uredio Ivence -- 21.7.2012 9:18:33 >

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 1698
21.7.2012 10:40:35   
Guardian
Pijemo NAN2 od sinoć, ide kao bolje od Novalaca, ali ću opet sačekati da vidim šta dalje.

Meni rekoše u DM-u da će se od sledećeg meseca i kod nas pojaviti Babylove kašice.user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1699
21.7.2012 10:55:42   
Ivence
A kakve su to kašice? Videla sam kozmetiku, ali nisam ništa probala, Milica ima ekcem, pa ne smem, ali te mi kašice mogu dobro doći!

(odgovor članu Guardian)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Mama koja doji u bazenu podržava dojenje u...
Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.
Deca bi s mamom trebalo da spavaju do četv...
Mišljenja o tome da li detetu treba dozvoliti da spava s roditeljima veoma su različiti, ali naučnici su sada dokazali d...

Anketa

Како се решити цуцле?
пеперутка16

Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?

Click Here