Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.7.2012 11:33:48
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Guardian Pijemo NAN2 od sinoć, ide kao bolje od Novalaca, ali ću opet sačekati da vidim šta dalje. Meni rekoše u DM-u da će se od sledećeg meseca i kod nas pojaviti Babylove kašice. stvarno!! super,mozda se i mleko pojavi!!!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.7.2012 11:34:17
|
|
|
|
Anoniman
|
to "kod nas" nadam se da mislis na NS, jer ovde nema mnoog sta sto ima u BG. najvece iznenadjenje za mene je bio "Newyorker" u BG - mnooogo vise odece i po nizim cenama nego u NS! kao da smo u dve razlicite drzave!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.7.2012 11:39:28
|
|
|
|
Guardian
|
Da, i ja sam iz NS, ali mi rekoše da će biti u svakom gradu.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 21.7.2012 11:46:40
|
|
|
|
vonavoj
|
kod mene se tek pre 3 meseca otvorio DM,a verujem da ce imati istu robu,ako krenu u BGu sa njihovim proizvodima racunam da ce i kod nas biti..mozda sa zakasnjenjem,ali bice...posto su svuda isto organizovani!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.7.2012 20:23:49
|
|
|
|
Guardian
|
Mame, da li bebama dajete kao užinu jogurt samo, običan ili voćni ( napravljen ) i koji jogurt koristite? AB probiotski sa 1.5 % m.m, Kravicu, Dukat...sa kolikim procentom mlečne masti ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.7.2012 21:10:25
|
|
|
|
Ivence
|
Ja da, najobičniju roze kravicu... sama umešam voće... ne dajem joj probiotik, jer mi humana ima već, pa da ne preterujem... :) moja Milica oko 20ml pokusa :) ali to samo ako joj dajem kao obrok, tri sata pre toga da nije jela, i tri posle da ne jede... :)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.7.2012 21:21:00
|
|
|
|
Ana RR
|
Jogurt Dukat sa 3,2%mm, bebama se ne daju jogurti sa smanjenim procentom masti jer su im masnoće potrebne.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 22.7.2012 21:55:47
|
|
|
|
Guardian
|
Hvala. Eto, a ja kad to kažem Dr, ona će: "Ma, 1.6% ili 2.8%, nemoj 3.2% "
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 23.7.2012 22:33:44
|
|
|
|
Azra_
|
Da li poštujete pravila,tj.preporuke o količini hrane koju pravite bebama? Konkretno, one pirinčano kukuruzne pahuljice mlečne piše 4-5 kašika, ali nama to bude malo...ipak ćemo uskoro 7meseci. Da li smem da dam više od 5kašika? To nam je večera nekad. Za sad nismo buckasti, valjda mama neće uprskati stvari, pošto od dr ne dobijam nikakve korisne informacije, uglavnom se sama edukujem i pratim bebine želje i potrebe...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 23.7.2012 22:37:16
|
|
|
|
Ana RR
|
Azra, ja to pravim od oka, ali uglavnom mu dovoljno bude kada napravim sa 120-130ml vode. Pahuljice sipam dok ne dobijem željenu gustinu.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 23.7.2012 22:40:27
|
|
|
|
Azra_
|
Ja kad stavim 4-5kašika dovoljno se zgusne već sa 80ak ml vode... Dakle, savetuješ da se upravljam po količini vode?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 24.7.2012 9:41:24
|
|
|
|
Ivence
|
I ja stavim 130ml vode, a pahuljice sipam dok se ne zgusne.. probaj, pa ćeš videti koliko će pojesti :)
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 24.7.2012 9:48:12
|
|
|
|
Guardian
|
Meni bude jako retko kad stavim 4 kašike ( kako tamo piše ) i 130 ml vode, a odlično ispadne sa 100 ml. Valjda smem da smanjujem i povećavam, sad mi je lakše kad čitam da i vi tako radite. Jeste li probale Milupu 7 corn? Kakva je, kako je tu kašicu prihvatila beba? Mora da je ukusno, jer ima 7 žitarica i pravi se sa mlekom ( majčinim ili adaptiranim ). Ja se sve nešto pribojavam glutena, a Dr reče još pre 2 nedelje da ga ubacimo u jelovnik.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 24.7.2012 10:23:16
|
|
|
|
cockic
|
ja pisala juce kako sam se zeznula kupila sam kasicu frutek sa bananom,jabukom i zitaricama i dam leni,da sam prvi put juce bilo bi super nego sam joj dala sigurno jos pre 15-tak dana. a kasica ima glutena.mada dao bog nije reagovala a nije mi ni sin alergican,ali bas sam se isprepadala sto sam tako poranila.mada necu joj davati sigurno do 6 i po meseci za svaki slucaj.sto je pojela pojela pa sad cekam ipak da bude malo veca. mada mozda ima istine da kad se nesto da ranije beba nije alergicna a sad da li je to istina ne znam ovo se meni desilo slucajno jer sam bila ubedjena da je bez glutena.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 24.7.2012 12:12:41
|
|
|
|
Anoniman
|
mi smo sad uveli meso, pa cemo za koji dan da uvedemo i jogurt (da ne bi bilo sve odjednom). rekao nam je delta advance ili neki drugi (ne secam se koji). nego, juce sam tek primetila na ovim zitaricam 7 corn od nutricie pise da idu od 8. meseca?! a ona ih jede vise od mesec dana (pre toga smo uzimali drugu marku koja je bila 6 zitarica i pisalo je normalno cini mi se od 5 meseci da moze)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 24.7.2012 13:00:37
|
|
|
|
Guardian
|
Kseno, od 6-og meseca su 7 corn, pogledaj ovde. http://www.kibid.rs/milupa/instant-zitarice/nemlecne-cerealije
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 24.7.2012 20:16:30
|
|
|
|
Anoniman
|
ma nama je dr rekao da koristimo zitarice, na kutiji prethodne marke koju sam uzimala je pisalo od 5 meseca (imala je 6 zitarica), a na ovoj pise od 8! znaci na samoj kutiji od nutricia zitarica. pa mi se ucinilo cudno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 25.7.2012 19:49:03
|
|
|
|
Anoniman
|
mislim da mi je jance rekla da se reakcija na gluten javlja u vidu proliva i crvenila guze, ne ekcema kao kod druge hrane, i da se beba prati u rasponu od 2 nedelje, a ne 3 dana. kad naidje jana, pitacu je tacno. nama je 7 corn grozan, kao karton rastopljen u vodi. sada ga jede malo bolje, ali i dalje je grozan. sve hocu da vam prijavim - juce sam pravila testo sa jajima, sirom i spanatom za rucak i pojeo je! iscepkala spagete na 1 cm duzinu (moja mama je htela da ih sameljem, ne mogu sa zenom da se objasnim), pred kraj kuvanja dodala spanat, procedila, ponovo ubacila u serpicu na jacu vatru i ubacila smesu sa sirom i zumancetom i kuvala dok nisam bila sigurna da tu nema nista zivo vise. dopada mu se, sad mislim da kolicinski jede malo vise a ja ne umem da procenim. sutra cemo palacinke sa jabukama za dorucak, to mogu da spremim pre zubara.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 26.7.2012 13:48:17
|
|
|
|
Anoniman
|
ok, palacinke - jabuke izrendati na sitno i ostaviti da se ocede ili prilikom mucenja ne treba dodavati vodu jer ce je jabuke pustiti (osim ako nisu suvarci). prilicno je ukusno i prdavac je hteo da jede, ali recimo treba obrezati ivice palacinke jer je mnogo suvlje od ostataka i trebaju mu zubi da to pozvacka a njegov komada 1 nije za to spreman. sve u svemu, moze za dorucak ali mozda kad dobije jos koji zub, ovako sam mu cepkala na sitno a onda samo guta kao gusce.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 27.7.2012 11:03:16
|
|
|
|
Guardian
|
Da li i vi dajete jedan dan povrće sa mesom, a drugi žumance i tako u krug? Meni je to Dr rekla, a ja da ipak pitam svoje mamice Još nešto. Kako spremate pšenični griz? Mešate sa voćkama, povrćem, kuvate ga u vodi? Da li dodajem malo adaptiranog mleka ili ne?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 27.7.2012 12:09:00
|
|
|
|
cockic
|
ja pravo da ti kazem psenicni griz sam jako retko koristila,uglavnom sam kupovala one gotove zitarice sto se brckaju sa vodom,mlekom i vocem. a sto se tice jajeta i mesa,te dve namirnice se nedaju zajedno isti dan.znaci jedan dan meso onda jaje i tako.sad ne moras ti danas jaje sutra meso,mozes i dva dana jaje pa dva meso.kako ti odlucis guardian kad si ti uvela zumance ?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 27.7.2012 12:17:36
|
|
|
|
Ivence
|
Ja još nisam jaje... ja sam alergična, pa moram da pitam kada, kako, šta?
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 27.7.2012 12:58:38
|
|
|
|
Guardian
|
To sam i napisala, jedan dan jedno, drugi dan drugo, nikako jaje i meso istog dana. Nama je Dr rekla da uvedemo žumance još pre 2 nedelje i tako smo i uradili s' tim što je ona kazala da od šesnaestine krenemo i dajemo tako da sedmog dana bude celo žumance. Danas joj kupujemo Milupu 7 corn, pa uvodimo i gluten. Da li se ona pravi sa sokom, mlekom, vodom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo 27.7.2012 13:05:54
|
|
|
|
Anoniman
|
i sa sokom i sa mlekom i sa vodom i sa vocem
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciMama koja doji u bazenu podržava dojenje u...Mama četvoro dece deli prelepe fotografije kojima želi da podrži lepotu i normalnost dojenja.
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Како се решити цуцле?
пеперутка16
Моја ћерка (23 месеца) користи цуцлу само ноћу када иде на спавање. У вртићу је одвикавана од цуцле поподневном дремком, тако да мислим да је време да се потпуно реши цуцле. Како сте помогли детету да се реши цуцле?