|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   4D ultrazvuk vs. 2D ultrazvuk
17.7.2009 19:09:34   
lola78
Drage moje,

konacno sam zakazala cuveni 4D za ponedeljak, i umirem od neizvjesnosti i uzbudjenja, jer mi doktorica nije rekla jos uvijek pol bebe, pa cu i to da saznam, ali prvenstveno idem da vidim da li je sve ok. E sad me zanima, da li se i na 2D (obicnom uzv) moze vidjeti da li je sve u redu sa bebom, generalno gledano, vitalni organi, ono sto je najvaznije? Da li bi 4D mogao nesto vise da mi pokaze, odnosno da ukaze na neku anomaliju?

Uh...bas sam nervozna user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: 4D ultrazvuk vs. 2D ultrazvuk
17.7.2009 19:14:01   
guppy RR
na 2D ultrazvuku vidi se sve.. čak bi se usudila reći, da sva merenja lekari rade na 2D, a kasnije ti samo pokažu bebicu u 4D i pogledaju kako se beba kreće. To 4D je ovde više moda nego neka posebna korist.

Ja nisam htela da idem na 4D, ali mi je ginekolog posle morfološkog pregleda pokazao i snimio filmić.

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 2
17.7.2009 19:21:44   
lola78
Ja sam radila vec 2d, 4 puta do sada, ali ipak bih da odem da vidim detaljnije, i zato sto me interesuje pol, jer moja doktorica koja me vodi ona nece da kaze, dok ne bude 100 posto sigurna, a to znaci kad se porodim user posted image . Ja sam po prirodi nestrpljiva, cak ne mogu da vjerujem da sam cekala skoro do 6og mjeseca da saznam, mada kao sto rekoh nije mi vazno bas previse.

Najvise sam se bojala toga, sta ako mi na 4D vidi da nesto ne valja, jer do sad na obicnom je bilo sve ok, nisu mi davali nikakve detalje, nego je samo dijagnoza bila plod odgovara nedeljama trudnoce i tako nesto.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
17.7.2009 19:55:52   
guppy RR
ne verujem da može nešto "novo" da vidi na 4D, što se ne vidi na 2D. Želim reći... isto bi bilo, da si otišla još jednom na 2D, jer i na 2D se lepo vidi pol bebe.

4D uzmi više onako kao razonodu, da vidiš svoje bebče user posted image

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 4
17.7.2009 19:57:18   
Verus
Ja cu ako Bog da, mislim, raditi samo onaj stari, 2D....ovi sto su 3D me malo plase, izgledaju kao bronzani vanzemaljci!!!user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
17.7.2009 23:59:31   
Maya21
Ja sam u prvoj trudnoći radila nešto što je ličilo na 4D, to je tad bila velika i čini mi se skupa novost pa nisu svi dr imali tu opciju. U drugoj trudnoći sam radila samo 2D. U principu bitnije mi je da dr vide ono što treba i da mi je bebika ok. Iskreno, bilo mi je lepše drugi put, jer nisam znala kako mališa izgleda a u prvoj  trudnoći sam videla lice baš detaljno. I kad uporedim tu sličicu sa pravom fotografijom, iste su user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 6
18.7.2009 1:13:18   
sanji
Ja sam baš pričala sa doktorkom danas o 4D ultrazvuku. U principu na običnom 2D se sve lapo vidi, a 4D je malo više moda iako sam čula da dosta doktora preporučuje trudnicama da ga odrade. Moja doktorka smatra da je to LEPO DA SE ODRADI AKO IMAŠ PARA ZA BACANJE. Jedino sto je lepo to je što dobijes DVD i sličice pa možeš da gledaš do mile volje.user posted image

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 7
18.7.2009 7:58:51   
guppy RR
I tu odmah možemo da postavimo pitanje...
... koliko puta ste gledale svoje 4D filmiće iz trudnoće posle porođaja? Ja samo jednom.

Ova tema neka sad ostane za debatu o tome da li ići na 2D ili 3D/4D ultrazvuk.

A detalje o pojedinom UZ možete naći u drugim temama, recimo:
4D ultrazvuk <-- KLIK
Ultrazvuk i drugi pregledi u trudnoći <-- KLIK

VIDEO:

4D ultrazvuk i blizanačka trudnoća <-- KLIK
4D ultrazvuk - tehnologija <-- KLIK
Razvoj i rast bebe praćen 4D ultrazvukom <-- KLIK

još video sadržaja:
http://www.ringeraja.rs/video/

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 8
18.7.2009 8:07:23   
Anoniman
Ja nisam bila na 4D u trudnoći. I nije mi žao.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 9
18.7.2009 16:35:57   
lola78
Hvala svima na odgovorima, moje pitanje se vise odnosilo na to da li ako su mi rekli na 2d da je sve u redu, mogu ocekivati, ne daj Boze, da mi na 4d kazu da nije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
22.7.2009 15:45:33   
Debeljuca
lola to i mene brine...
jer sam imala 3 sponatana a sad smo u 18 nedelji...

ali nekako sam pozitivna i mislim da je beba super user posted image

samo me sutira... danas je to uradio 17 puta zaredom o besiku....

uporan neki mali ili mala....

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 11
23.7.2009 10:31:25   
Anastazija
Išla sam i na jedan i na drugi UZ... U principu, slažem se sa svima koje su rekle da je dovoljan 2D UZ i da se tu sve lepo vidi.. Zaista je tako..
Evo, npr, mog svežeg slučaja.. Radila sam oba UZ u sklopu Double testa... Na prvom merenju na 2D NT je bio 1 mm i ovo je dr izmerila u toku redovnog pregleda, čisto da vidi.. Posle nedelju dana otišla sam na zakazani 4D gde je izmeren NT 2.39mm... Posle NEDELJU DANA!! Potom sam, nakon 10-tak dana otišla u Narodni front na 2D gde je NT bio 1.73mm... i pitam se ja sada.. ko je u pravu??? Mislim da sam džaba bacila pare na 4D i samo se iznervirala bez preke potrebe, jer očigledno i ovi obični UZ rade posao kako treba... Eto.. Moj glas za 2D... user posted image

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 12
23.7.2009 11:13:34   
lola78
Ja cu najvise ici iz razloga sto taj 4D radi drugi doktor, jer mi se cini da moja doktorica, koja je ok inace, nije  bas prestrucna za uzv. Na primjer prosli put nikako nije mogla da mi vidi pupcanu vrpcu, u 18. nedelji user posted image  O polu da ne govorim, kao nece da kaze ako nije 100 posto sigurna. Vidjela je srce, kicmu i ostalo, ali ipak sam sigurnija ako odem kod drugog na 4D. Molim Boga samo da sve bude u redu.

(odgovor članu Anastazija)
Direktna veza do poruke: 13
23.7.2009 11:41:19   
marince1
Ja dajem glas za 4D,jeste skuplji,ali vredi!
Beba se mnogo bolje vidi,a i mislim da je to sjajna uspomena.Jednog dana kad beban poraste,mislimda ce biti odusevljen kad bu de video svoje slike iz stomaka!
Ja ih gledam najmanje 2 puta dnevno user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
23.7.2009 11:45:35   
Anastazija
Pretpostavljam da je super u kasnijoj trudnoći... Ondosno, da je tada zaista pravi doživljaj... Meni je to bilo super - videti bebu koja je velika svega 6 cm!! Stvarno neopisiv osećaj.. Ali.. što se tiče merenja i detektovanja potrebnih stvari za npr Double test, dobar je i 2D... Bar je moje iskustvo takvo.. user posted image

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 15
23.7.2009 11:56:09   
neica
Blago vama sto ste bile na 4D sigurno ste sve lepo videle.Ja sam 37 nedelja i na zalost ovde ne preporucuju 4D jer zraci a to nije dobro za bebu.Mada na 2D i 3D se isto lepo vidi ali pretpostavljam da se na 4D sve savrseno vidi.

(odgovor članu Anastazija)
Direktna veza do poruke: 16
23.7.2009 12:08:05   
guppy RR
4D zrači??

4D je tehnika ultrazvuka koja iz 2D slika sastavi trodimenzinalnu sliku bebe, doda joj komponentu vremena (znači 3D slika se pomera) i nastane 4D. Ne znam što bi to više zračilo od 2D ultrazvuka user posted image

Možda je ta pretpostavka napisana pod činjenicom da svaki bespotrebni UZ znači nepotrebno uznemiravanje bebe. ultrazvuk nije "zračenje", nego niskofrekventni zvuk, koji se odbija od predmeta (materice, jajnika, bebe) i to što se "odbije" doktoru nacrta sliku na ekranu.

(odgovor članu neica)
Direktna veza do poruke: 17
23.7.2009 12:12:03   
guppy RR
E da, još to user posted image
(ne mogu iz svoje kože)

Na 3D/4D se manje jasno vide stvari, nego na 2D. Razlog je u tome, što kompjuter, koji slaže 2D slike u treću dimenziju, nekada pravi ocene 3D slike (prepostavlja, kako se slika složi) i zato bebice na 3D/4D izgledaju kao mali mekani žuti marsovci user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 18
23.7.2009 12:12:06   
Anastazija
4D-u jedino zameram cenu... user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 19
23.7.2009 12:12:49   
neica
Ja kad sam pitala u kliniku za 4D rekli su mi da to nije preporucljivo jer zraci,tako da dalje nista nisam htela da pitam.Svake 3 nedelje sam isla na UZ i rekli su mi da UZ nemoze da kaze da li je beba zdrava ili ne vec samo da se vidi kako izgleda i da li ima sve sto bi trebalo da ima.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 20
23.7.2009 12:13:03   
Anastazija
IZVORNA PORUKA: guppy RR

bebice na 3D/4D izgledaju kao mali mekani žuti marsovci user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

moja kao da je glumila u seriji "X files"

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 21
23.7.2009 12:13:55   
guppy RR
neica, tačno tako.

ali ipak, UZ indirektno može da ti kaže da li je beba zdrava ili ne - recimo otkrivanjem, da bebi ne radi dobro srce ili bubreg nije dovoljno velik itd.

(odgovor članu neica)
Direktna veza do poruke: 22
23.7.2009 12:19:22   
neica
Kod nas u toku trudnoce su obavezna 3 specijalna UZ koji traju oko 45 minuta,meni su na zadnjem rekli da bez obzira sto sam pusac i sto vrlo malo jedem sa bebom je sve ok ( duzina,tezina,organi) ali da UZ nemoze da mi kaze da li je beba zdrava.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 23
23.7.2009 12:22:13   
guppy RR
E, pa onda neću više ništa da pišem, ako ti je to rekao lekar.
Ali ne slažem se sa tim mišljenjem.

Meni su radili milion UZ u trudnoći (blizanci), na kraju već i na 3 dana... i sa bebama je sve bilo OK, nije bilo nikakvih efekata "prevelikog zračenja", niti sam ikad u životu čula da nekoj bebi ne bi bilo dobro, jer je mama bila na UZ prečesto.

(odgovor članu neica)
Direktna veza do poruke: 24
23.7.2009 12:24:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neica

sa bebom je sve ok ( duzina,tezina,organi) ali da UZ nemoze da mi kaze da li je beba zdrava.

Naravno, zato se radi Double, Triple, amniocenteza i sl.

Meni jeste jednom rečeno ovako "Ne treba to mnogo čačkati, niti puno zračiti!", no, ipak, imala sam zakazane UZ na svake 4 nedelje do kraja trudnoće. Čak se više ni ne sećam dal mi je to (gore, pod apostrofima) rekla dr ili baka! user posted image

(odgovor članu neica)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Trudnica zahvalila ChatGPT-ju jer je spasa...
Da nije poslušala savete čet bota, možda bi joj život bio ugrožen.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here