Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 24.11.2009 15:37:54
|
|
|
|
mejra81
|
IZVORNA PORUKA: ditta Cao svima, Jako sam u nedoumici sta da radim pa mi treba savet. Da li neko zna koja je procedura tj. koja prava imam u sledecem slucaju: - Imam neprekidan radni odnos na neodredjeno kod jednog poslodavca u trajanju od 11 meseci (i trenutno za njega radim) - Upravo sam dobila drugi posao, pocinjem od 1.12., ugovor je na neodredjeno sa probnim radom u trajanju od 6 meseci (drzavna sluzba) - Trenutno sam u 6. nedelji trudnoce (zatrudnela sam nedelju dana pre no sto sam dobila novi posao, ali sam saznala da sam trudna pre nedelju dana odnosno, saznala sam mesec dana nakon sto su mi javili da je posao moj i nakon sto sam ga vec prihvatila. Volela bih zadrzati bebu s obzirom da bi mi ovo bila prvo dete, imam 29 godina. Sta mi je raditi i sta da ocekujem? Hvala unapred! Ovo mi nije jasno, da nije na odredjeno, prvih 6 meseci?
|
|
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 24.11.2009 15:39:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Na tvom mestu pričala bih sa novim poslodavcem. Baš i nije dobro što je probni rad na 6 meseci, ali ako se dobro pokažeš, možda budeš primljena za stalno i odeš najnormalnije na porodiljsko 28 dana pre termina. Srećno i obaveštavaj nas šta se dešava! I čestitam na trudnoći!
|
|
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 24.11.2009 15:39:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ditta Cao svima, Jako sam u nedoumici sta da radim pa mi treba savet. Da li neko zna koja je procedura tj. koja prava imam u sledecem slucaju: - Imam neprekidan radni odnos na neodredjeno kod jednog poslodavca u trajanju od 11 meseci (i trenutno za njega radim) - Upravo sam dobila drugi posao, pocinjem od 1.12., ugovor je na neodredjeno sa probnim radom u trajanju od 6 meseci (drzavna sluzba) - Trenutno sam u 6. nedelji trudnoce (zatrudnela sam nedelju dana pre no sto sam dobila novi posao, ali sam saznala da sam trudna pre nedelju dana odnosno, saznala sam mesec dana nakon sto su mi javili da je posao moj i nakon sto sam ga vec prihvatila. Volela bih zadrzati bebu s obzirom da bi mi ovo bila prvo dete, imam 29 godina. Sta mi je raditi i sta da ocekujem? Hvala unapred! Ako ti nije problem da sacekas 15, 20 minuta da proverim sa koleginicom koja poznaje u detalje zakon o radu i radi taj posao u mojoj firmi pa da ti javim...
|
|
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 24.11.2009 16:05:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Pitala sam koleginicu i evo njenog odgovora: " Moj joj je savet da kod ovog sadašnjeg gazde ćuti, a da u novoj firmi kaže otvoreno da je trudna pa i da ih pita da li trudnoća može da bude smetnja ( po zakonu naravno , nije smetnja) za ostanak na poslu ukoliko zadovolji na probnom radu. Ukoliko joj budu sumnjivi neka ostane kod ovog gazde dok ne izgura sve to. Nije zahvalno davati ovakve savete, mora sama da odluči, ona najbolje ipak to može jer poznaje i sadašnjeg gazdu, a budućoj državnoj firmi verujem da su tolerantniji za ovakva odsustvovanja."
|
|
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 14.12.2009 12:46:55
|
|
|
|
jacagoga
|
Ne znam da li sam pogodila temu na birou sam, zanima me koliko meseci treba da imam stalni radni odnos da bih imala pravo da otvorim porodiljsko bolovanje i dobijala naknadu za to?? I koliko sada iznosi naknada 65% ili 100% od plate.
|
|
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 14.12.2009 12:49:00
|
|
|
|
Anoniman
|
6 meseci, ja mislim...mogu da proverim
|
|
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 14.12.2009 12:50:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jacagoga Ne znam da li sam pogodila temu na birou sam, zanima me koliko meseci treba da imam stalni radni odnos da bih imala pravo da otvorim porodiljsko bolovanje i dobijala naknadu za to?? I koliko sada iznosi naknada 65% ili 100% od plate. za Beograd iznosi 100%...samo sto cesto kasni pa se ceka ali koliko znam, stigne... Prvi mesec kad sam otvorila bolovanje to ide kao regularno bolovanje i otvara se u DZ i za to se dobija 65%..Sledeci mesec te salju na komisiju koja odobrava otvaranje trudnickog i od tada krece 100%
|
|
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 14.12.2009 13:27:02
|
|
|
|
jacagoga
|
IZVORNA PORUKA: OTI 6 meseci, ja mislim...mogu da proverim Proveri molim te i zanima me da li mora da istekne sesti mesec npr prijava 1og marta do 18og avgusta termin za porodjaj znaci ne istice ceo 6i mesec
|
|
|
|
RE: Otvaranje porodiljskog - promena firme i ... 14.12.2009 13:31:59
|
|
|
|
Anoniman
|
mislim da to zavisi od poslodavca...Ali ne verujem da bi neko bio toliko kreten da pravi problem za 8 dana???? To zavisi od stava firme!
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubriciTumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Anketa
Филмови за одрасле.
пеперутка16
Да ли волиш да гледаш „филмове за одрасле“?