|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.1.2021 15:07:26   
Nora332
17joka, ja planiram da uskoro proverim prolaktin, nisam do sada pa me bas zanima ova tema. Citala sam i videla da si imala povisen, znaci sada je u granicama normale?  Cestitam ti, to je lepa vest. 😊 Moze li neko da napise zbog cega prolaktin do mere utice na zacece,  sta dovodi do povisenog rezultata i kako se resava, samo lekovima?  Postoje li simptomi za povisen prolaktin?  


(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 601
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.1.2021 15:51:06   
17 joka
Veoma je bitno da odsedis jedno 20 min bar pre prvog vadjenja krvi.

Profil prolaktina se radi u 8,11i 13h.Ptolaktin je hormon stresa, pravi mnoge smetnje neredovne cikluse,umor,glavobolje,ja sam cak imala ciste u dojkama,prolaktin remeti i ostale hormone i rad svih organa pa samim tim je tesko doci do trudnoce

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 602
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.1.2021 16:09:34   
Nora332
Imala sam i ja ciste u levoj dojci, to je bilo pre par godina, receno mi je tada da proverim prolaktin ali nisam, trudnoca mi nije bila ni na kraj pameti niti sam shvatala vaznost polnih hormona u to vreme. Dakle, to je povezano. Hvala puno na odgovoru. Resava se lekovima?  Kako si ti sredila svoj rezultat? 


(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 603
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.1.2021 19:05:41   
17 joka
Promenila sam sve,od nacina zivota,navika,razmidljanja..terapiju mi nisu dali pored svega sto je bilo



_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 604
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.1.2021 21:47:00   
lesli
Nora, maslacak je bas imala problem sa povisenim prolaktinom.On moze da blokira ovulacije. Kod nje mislim da nije, ali je opet uticao tako sto je sprecavao trudnocu. Mislim da je ona imala tek tek imala povisen prolaktin, kome niko nije pridavao znacaj, ali ih je naterala da joj daju lekove i jako brzo posle toga zatrudnela. Danas ima 3oje dece. Valjda ce videti temu i javiti se. 

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 605
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 18:11:53   
Nora332
Prolaktin mi je 31, zanima me ako Maslacak vidi moju poruku da mi napise da je ovo bio i njen problem, da li je ovo strasno ili ne?  Gornja granica je 23. Jako mi je stresno bilo da dam krv, ocekivala sam da ce biti iznad, ali cini mi se da je jako malo iznad pa ne znam da li da to pripisujem stresu ili ne.  Naravno, ukoliko i neka druga clanica ima odgovor bila bih vam veoma zahvalna na odgovoru!  


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 606
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 18:30:12   
Maslacak15
nora moj je bio uvek izmedju 23 i 26....zato je toliko dugo trajalo dok sam dobila terapiju. nisu verovali da je problem. a bio je problem . kostalo me dve ipo godine zivota. na najnizoj dozi cabergolina ostvarila sam tri trudnoce iz cetiri pokusaja. lek se pije samo jednom nedeljno dok ne ugledas dve crtice posle ne.   najiskrenije ti savetujem da insistiras da ti prepisu terapiju. nista ne moze da ti se desi. 
to je moje misljenje. 31 po ml je previse. zene obicno imaju oko 10....

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 607
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 18:35:52   
Maslacak15
poslusaj me. nemoj da oklevas i gubis vreme. to su minimalne doze koje tebi trebaju. probaj 3 ciklusa da vidis oce li doci do trudnoce.  ja stavljam pare da ces zatrudniti i obnuto dok ne sredis prolaktin produzavas agoniju....nista nemas da izgubis. bas nista. iskreno ni ja nisam verovala i kad su mi ga prepisali drzala sam ga prvo u fijoci tri.meseca jel nisam verovala da je nesto na granici a moze da blokira zscecr. sad bolje znam. odmah sam zatrudnela......i zelim kafu kad se realizuje moja prognoza.:))))


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 608
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 18:46:46   
Maslacak15
imala.sam tri uputa za VTO. vodilli su me kao idopatski sterilitet ( bez poznatog uzroka). imala sam uredne cikluse na 26-28 dana, perfektan progesteron i prolaktin koji je uvek uvek dolazio izmedju 23 i 26. i to je bio ceo problem.

     uz cabergolin zatrudnim kad ocu. bas bukvalno. sa anom pred 40. rodjendan. sve zene su razlicite ali tvoj slucaj meni jako po mnogo cemu lici na moj...poslusaj me molim te....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 609
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 18:49:10   
lesli
Ja se nadam da je to uzrok!Drzim palceve da nas obradujes lepim vestima uskoro 😊

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 610
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 19:04:19   
Nora332
Maslacak, radila hormone, i tsh je uvecan. 5.3 kao pre par godina. T4 normalan pa sad citam i o tome.  Svi ostali hormoni su ok.  Fsh je 8, lh 3.41. To me je takodje uplasilo zbog ovarijalne rezerve. 

Sl nedelje nosim ginekologu rezultate pa cu videti a nasla i endokrinologa samo cekam da mi prestane ciklus da uradim kks sa biohemijom (ginekolog trazio),  pa da endokrinologu nosim sve. 
Znam za tvoj slucaj zato sam ti i pisala ovde, tj pisala svima 😁 pa ko odgovori. Ali ko ce ako ne ti i Lesli 😁 moje dve najvece podrske, uvek ste tu, prezahvalna sam vam obema.
Maslacak, kako da izvedem da uzmem taj lek ako endokrinolog kaze da mi nije potreban ili da je kontraindikovan sa lekovima za stitnu? Posto pretpostavljam da su mi lekovi neophodni zbog tsh. 
Jako sam se uznemirila. Prvo endometrioza sad ovo. Js insulinska da me drmne i imam ceo komplet. Znaci ne znam kako se zovem trenutno, isprepadana sam i van sebe. 
Hvala puno na odgovoru obema, niste ni svesne koliko mi znaci svaki vas odgovor 💕

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 611
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 19:12:36   
Maslacak15
mora da ti prepise. insistiraj. reci da je vec vise puta bio uvecan i da ti zelis da ga spustis. stitna nema veze mislim ima trema ti eutiroks ali ne smetaju jedan drugom. i stitnu moras da kontrolises tokom trudnoce. prolaktin samo blokira zacece. endometrioza je jako cesta ne mora da znaci da ona smeta. narocito sto nemas neke ozbiljne bolove itd. probaj da razgovaras sa lekarom i reci da hoces terapiju.

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 612
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 19:16:04   
lesli
Insistiraj na terapiji.Ako nece taj, nadji drugog lekara koji ce ti prepisati.A i stitna je za terapiju. To je previsok tsh za nekog ko radi na bebi. Ako imas i IR i to se da regulisati lekovima.
Drzim palceve 🍀🍀🍀

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 613
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 19:40:06   
Nora332
Znam da je ogroman tsh za zacece, to me mnogo i brine. Sve vreme sam osecala da je to i prolaktin, ako se secate obe i ranije sam potezala pitanja o ove dve stvari, osecala sam jednostavno da nesto tu ne stima. Narocito sto sam imala vec identican ovakav tsh pre 5 godina, posle se sredio, bio je normalan do 2019.ja mislim, posle nisam proveravala. 


A prolaktin...  Jel se zna od cega raste? Koji je uzrok? Posto sam strasno uznemirena bila dok sam vadila krv i pre toga...  A i juce jer sam znala sta me ceka...  Koliko je to moglo da skoci? Bas me zanimaju uzroci. 
Ispicu sve lekove koji budu bili potrebni i uradicu sve sto je do mene, samo da se smirim, bas mi je tezak dan. Mislim da onda do trudnoce ne dolazi zbog ove dve stavke.  Koliko sam razumela one su kljucne. Ispravite me ako gresim. Nadam se ako ih lekovima sredim da cu moci da ostanem trudna

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 614
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 20:19:31   
Maslacak15
proizvodi ga hipofiza. znaci ide direkt iz glave. pa smatra je hormonom stresa ali ima i druge bitne funkcije.kod tebe je sigurno uzrok pomerenih ovulacija i nesanica. kao sto sam i najavila. lekovi su izuzetno specificni i direktno inhibiraju sintezu prolaktina. to je fina hemija i vrlo efikasna. kao sto je i eutiroks efikasan. i jedno i drugo se vrlo brzopotezno sredi. i lakse je iskreno nego neki oblici rezistencije i policisticni sindromi itd. ne bavi se uzrocima, nije to povecanje da je "bolest". ja verovatno i sad imam granicno visok prolaktin takva sam ali me bas briga....samo mi je pravio problem sa trudnocama.

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 615
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 20:23:34   
Nora332
Ne znam, video mi je ginekolog zuto telo prosle nedelje a i onaj progesteron sto je super bio januara, ja to shvatila kao da ovuliram, rece i doktor da je bila ovulacija. Ciklusi kao tebi, znaci sve identicno, samo sto ti nisi koliko znam imala problem sa stitnom (mozda i jesi, ako jesi izvinjavam se).  Ali u pravu si da je slicno bas. 


Inace usla da te pitam pa videh vec tvoju poruku, guglala sam malo o ovom leku sto si mi preporucila, vidim da ga nema vise, pise da je na listi zabranjenih lekova a zamena neki Dostinex, ali nigde ne nalazim da ga ima u Srbiji. Da li je moguce da ga nema? Postoji mogucnost da sutra endokrinolog dezura pa ako se desi da odem da ga pitam odmah za ovo, ako ne bude dezurao cekam sl ned da odem privatno, do tada onda ima vremena. Ima li ovih lekova uopste u Srbiji?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 616
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 20:26:35   
Maslacak15
dostinex je hemijski cabergolin. cabergolin nije zabranjen. pogresno si citala....to je nova generacija. inace se daje bromokriptin. ali on ima vise nus pojava i daje se dnevno. 
mislim moze i bromokriptin ako nadaju dostinex. dostinex je bolji.





(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 617
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 20:30:07   
Maslacak15
ima kako nema

 http://www.galenalab.rs/kabergolin-8-x-05mg-dostinex/
ja sam dobila bas taj...i pila samo pola tablete jednom nedeljno....dace ti ga endokrinolog. samo nemoj da se raspravljas sa njim i objasnjavas da si se uzbudila jel je to klasicna navlakusa zasto kao misle mozda nije....nego je od uzbudjenja. pokazi mu rezultate to je dosta veliki prolaktin dace ti endokrinolog terapijju sigurna sam


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 618
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 20:32:04   
Nora332
Kad ga ukucas na Google treci link izbacuje ''Lista nedozvoljenih lekova'' , ima ga na listi.  Pise da se daje iskljucivo nakon konzilijima ukoliko neko reaguje lose na Bromokriptin. Zato pitam.  A Dostinex kao da uopste ne postoji u Srbiji.  Ako neko zna gde ga ima, javite. 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 619
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 20:33:28   
Nora332


IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ima kako nema

 http://www.galenalab.rs/kabergolin-8-x-05mg-dostinex/
ja sam dobila bas taj...i pila samo pola tablete jednom nedeljno....dace ti ga endokrinolog. samo nemoj da se raspravljas sa njim i objasnjavas da si se uzbudila jel je to klasicna navlakusa zasto kao misle mozda nije....nego je od uzbudjenja. pokazi mu rezultate to je dosta veliki prolaktin dace ti endokrinolog terapijju sigurna sam


 


E hvala ti...  Nisam ovo videla pre prethodne poruke.  Pogledacu sada. Ja sam inace anksiozna po prirodi pa pretpostavljam da mi je to dosta uticalo i na prolaktin i na stitnu. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 620
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 20:36:25   
Nora332


IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ima kako nema

 http://www.galenalab.rs/kabergolin-8-x-05mg-dostinex/
ja sam dobila bas taj...i pila samo pola tablete jednom nedeljno....dace ti ga endokrinolog. samo nemoj da se raspravljas sa njim i objasnjavas da si se uzbudila jel je to klasicna navlakusa zasto kao misle mozda nije....nego je od uzbudjenja. pokazi mu rezultate to je dosta veliki prolaktin dace ti endokrinolog terapijju sigurna sam





Jao ne otvara mi...  

user posted image
Ne da mi se da izguglam lepo ove lekove pa to ti je 😁 a i tebe maltretiram ovde. Izvini 😊

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 621
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 20:39:27   
Maslacak15
dostinex je cabergolin. to je isto identicno, samo proizvodjac je u pitanju. pogledaj i idi kod endokrinologa. ne lupaj glavu. neke su stvari takve. neko je mali neko veliki neko ima kriv nos a neko malo visi prolaktin. to nije bolest,ne u ovim rasponima. ali smeta da zatrudnis vrlo verovatno. 


ima dovoljno situacija u zivotu gde medicina nema odgovor i ne moze da pomogne. ovde moze i to treba iskoristiti.
bice sve ok!!!

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 622
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 21:40:24   
Nora332
Znam... Nadam se da ce biti kako kazes. S jedne strane mi je lakse jer sam uradila dosta analiza i otkrivam sta fali jedno po jedno, s druge strane stvarno mi je tesko jer se pitam da li cu uspeti da resim. Hvala ti neizmerno! 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 623
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 21:49:50   
Didy
Pisala sam na ovoj temi ranije. Imala sam povišen prolaktin, otkrili mi sa 19 godina. Pila sam bromokriptin. Imala sam i policistične jajnike. Ostala sam oba puta trudna skoro pa usput. Moj gin. ne može da veruje da sam oba puta ostala trudna prirodno (27 i 30 godina), ali 3. trudnoću nismo uspeli ostvariti, ali nismo ni ispitivali previše zašto. Posle sam imala i endometriozu, operisala se laparoskopski. Htedoh reći da ne gubiš nadu. ❤️



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 624
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.4.2021 21:55:53   
Nora332
Policisticne nemam, ostalo nam je identicno. Hvala ti puno na poruci, jako, jako mi znaci! Kako si resavala prolaktin? Stitna ti je pretpostavljam bila ok? Ovo za endometriozu me tesi, ubedila sam sebe da i zbog toga ne ostajem trudna.


(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here