|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

"Igre" za koju deca imaju urođeni talenat!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.5.2017
Dok vi pokušavate dete zainteresovati za novu didaktičku igračku koju stručnjaci smatraju savršenom za njegovrazvoj, ili pokušavate decu uključiti u društvenu igru za koju smatrate da bi mogli mnogo da nauče, vrlo retko nailazite na njihovo oduševljenje. Naravno, oni će se uvek rado odlučiti za neku od sledećih igara za koju imaju urođen talent protiv kojeg ne možete! ( I ne zaboravite, ipak su to deca!)
Ključne reči:

image
/11


1. Pronalaženje i uništavanje i poslednjeg atoma snage kod mame i tate!

 

2. Gađanje mamine omiljene vaze/rama za slike/ činije... loptom. A kada igrate košarku ili fudbal, ciljanje nije ni približno tako precizno.

 

3. Igra "Jesmo li stigli? Koliko još? Da li smo već stigi?" kada putujete, bez obzira radilo se o dugom putovanju ili tek odlasku u kupovinu, deci ovo nikada neće dosaditi.

 

4. Iako vi to možda ne razumete, deca obožavaju da igraju igru "Radi suprotno od onog što je mama rekla!"  i svi redom su odlični u ovoj  igri.

 

5. Dok je vezivanje pertli nemoguća misija, napraviti čudesan čvor koji bez makaza ne možete raspetljati klincima je mačji kašalj.

 

6. Pospremanje nekoliko igračaka u kutiju traje satima kada to od njih zatražite, ali igra "Napravi haos u sekundi!" je uvek  zanimljiva i podjednako uspešna. Deci je ova igra omiljena pogotovo pre nego što trebaju stići gosti.

 

7. Spremni ste da detetu odgovoriti na apsolutna sva pitanja, u svakom trenutku, ali oni nekako uvek žele da dobiju odgovor na najnezgodnija i najneprijatnija pitanja baš kada ste u javnosti.

 

8. Penjanje nikada nije problem, pa čak ni na najvišu granu stabla ili najvišu stepenicu na toboganu, ali kada treba sići, obavezno ćete čuti plač i dozivanje mame ili tate.

 

9. Najopasniji i najskriveniji predmeti u vašem domu uvek će naći put do detetovih usta. Gumene igračke namenjene upravo tome možete zaboraviti!

 

10. Važna pošta ili omiljena knjiga imaju najveću šansu da slučajno završe u smeću kao deo dečje igre.


 

I zato nikada nemojte zaboraviti da je svako dete različito, ali i to da je svako dete prvenstveno - dete!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šta kažu mame, veronauka ili građansko vas...
Pročitajte šta kažu Ringerajine mame na temu - Veronauka ili Građansko vaspitanje?
14
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
6
Roditelji, molim vas, odložite svoje telef...
Ova snažna poruka je do sada podeljena preko 1.000.000 puta, i roditelji je i dalje dele drugim roditeljima širom sveta.
5
Noćna mora i noćni strah: Kako pomoći detetu?
Noćne more i noćni strahovi uobičajna su pojava kod dece, a u nastavku možete pročitati zašto se javljaju, koja je razli...
5





"ŠKOLICA" - dečija igra koju smo v...
Umesto da igraju igrice na kompjuteru, svako dete će biti srećnije i zdravije na svežem prolećnom i letnjem vazduhu.
Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here