|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dirljiva ispovest dečaka: Moj autizam

mondo.rs, 7.12.2017
Džordž je devetogodišnji dečak koji je napravio video u kojem je objasnio svoje ponašanje, kako bi ga drugari u razredu lakše prihvatili i razumeli. Trebalo bi svi da pogledamo!
Ključne reči:

/11


Dečak je video napravio za svoje drugare, ali na YouTube-u ima već više od 75.000 pregleda.

Iako je naglašeno da je taj video samo Džordžovo iskustvo, a ne objašnjenje autizma, vredi da pogledamo jer će nam možda pomoći da i mi bolje razumemo osobe obolele od autizma koje su u društvu veoma često odbačene.


"Uglavnom mogu da ostvarim kontakt očima kada razgovaram sa vama. Ali nije uvek bilo tako. Kao mnoga druga dece sa autizmom, možda ne gledam u vas, ali to ne znači da vas ne slušam. Kad smo već kod slušanja, mogu da vidim i čujem mnogo toga, mnogo zvukova i sve u isto vreme. To ponekad otežava da se fokusiram na bilo koji poseban zvuk ili misao. Zato kada me nešto pitate, može malo da potraje dok vam ne odgovorim", kaže dečak u videu, i dodaje da sve shvata bukvalno.

"Ono što mi kažete shvatam bukvalno, pa ako mi kažete 'dolazi jesen', možda se bacim na zemlju".

"Ako mi kažete da ste toliko gladni da biste mogli da pojedete konja, mogao bih malo da se unervozim. Zato, budite vrlo određeni kada mi se obraćate, tako smo svi na dobitku".

Džordž kaže da voli da dodiruje predmete kako bi osetio različite teksture i temperature, mada to ne vole sva deca obolela od autizma. On dodaje i da voli da proba različite stvari, da je "entuzijastičan za mnoge stvari", a ponekad kada je previše uzbuđen zbog nekog novog iskustva, trešće rukama gore-dole ili će nogama lupati o pod.

"Ponekad sam veoma frustriran kad me neko prekine u nečemu ili kada nešto ne ide po planu, kada se desi nešto neočekivano ili me uplaši", priča dečak u videu.


Ipak, on dodaje da je samo dete kao i sva druga deca i da je svako dete različito na svoj način.

"Ponekad sam veoma uznemiren i to traje duže nego kod normalnih ljudi. Nekad sam glasan i vrištim, ali ne plašite se da me pitate bilo šta. Takođe, ja volim da se zabavljam, pa ako nekad vidite da se igram sam, znajte da to ne mora da znači da ne želim da se igram sa vama. Zapravo, uvek želim da se igram sa vama", poručuje dečak.


Izvor: mondo.rs



Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
14
Ivin voz
Peva: Dragan Laković
7
Slon lepotan Dondolan
Autor: Minja Subota, Peva: Minja Subota
6
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
5





LJUBAV NE BROJI HROMOZOME
Vesna je došla na svet, omalena, slabašna, kosooka. Ljilja je plakala od sreće i brige: nije se plašila da dete gaji sam...
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here