|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (10.07.-14.07.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Recept za ponedeljak: 4 jednostavna recepta za zdrav domaći sladoled

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 30.7.2019
Nema leta bez sladoleda. Vole ga odrasli, a naši mališani su posebno uzbuđeni zbog toga.
Ključne reči:

/11


Tražili smo nekoliko zdravih varijanti jednostavnih recepata za pravljenje domaćeg sladoleda.

Za rođendansku zabavu ili slično, možete brzo pripremiti domaći sladoled da se zasladite u vašoj kućnoj bašti. Ovaj je zdraviji, napravljen po vašem ukusu ili po želji vaše dece i možete imati odlične pomagače - decu prilikom pripreme.
Zdrava verzija čokolade
Mi roditelji smo obično oprezni da svojoj deci nudimo slatke poslastice zbog dodatka šećera (ali tu je i domaći krem!). Ovaj domaći čokoladni sladoled može se ponuditi deci bez griže savesti jer mu nije potrebno dodavati šećer.
Potrebno: 
- 100 ml slatke pavlake
- 5 dl  obranog mleka
- 1 šolja nezaslađenog kakao praha
- 6 žumanca
- 1 zrno vanile
- 120 gr šećera (nema potrebe dodavati ili zamenjivati zdravijim verzijama)
Priprema:
Polako zagrejte mleko da ne proključa, dodajte sredinu vanilinog šipka (možete koristiti i običan vanilin šećer) i pola šećera (ili bez) i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta. U posudi umutiti žumance sa preostalom polovinom šećera (ili bez nje). Vruće mleko izlijte u vruću šerpu sa puterom i mešajte dok ne dobijete kremastu smesu. Smesu dodajte kakau i kad  se ohladi, mutite šlag i slatku pavlaku. Zamrznite krem.
Savet za jednostavno zamrzavanje
U veću posudu stavite sladoled, u koji stavite dva kilograma kockice leda, 30 grama soli i malo vode. Mešajte masu svakih 20 do 30 minuta. Tako ćete dobiti kremastu strukturu poput poslastičarnice.
Voćni sladoled
Ako više volite voćne arome sladoleda, onda možete pripremiti osvežavajuću verziju sladoleda od jugurta.
Potrebno: 
- 5 dl slatke pavlake
- 5 dl jogurta
- 300 gr bilo kojeg voća (ribizla, malina, breskva...)
- 200 gr šećera za voćni sos ili bez njega
Priprema:
Voće narežite na manje komade i kuvajte ga sa šećerom kako bi ste otopili šećer. Količinu šećera prilagodite svom ukusu, ili ga izostavite ili zamenite zdravijim varijantama (kokosov šećer, med, agavin sirup...). Ohladite voćni sos i pomešajte štapnim mikserom ako ne želite da u sladoledu bude komad voća. Umutite slatku pavlaku, dodajte joj jogurt i polovinu voćnog sosa. Zamrznite masu 10 sati. Da bi ste dobili kremastu strukturu sladoleda, preporučujemo da ih dva ili tri puta zajedno izmešate u blenderu da biste razbili ledene kristale. Preposluživanja sladoleda prekrijte ga ostatkom voćnog sosa. 
Sladoled za alergične na mleko
Ne brini! Čak i ako tvoja beba ili bilo koji drugi član porodice ne treba da konzumira kravlje mleko, možete se zasladiti smrznutim sladoledom. Jednostavno zamenite mleko sa biljnim verzijama mleka (pirinča, soje...) ili bananama. Sladoled je pogodan i za one koji paze na svoju liniju i žele da sagorevaju kalorije sadržane u redovnom sladoledu. Priprema mase za ovaj sladoled oduzeće ti samo nekoliko minuta.
Potrebno:
- 3 do 4 banane
- Voće po izboru (jagode, borovnice, maline...)
Priprema: 
Banane narežite na manje komade, stavite u blender i dodajte voće po izboru. Mešajte dok masa ne postane kremasta i nema više komada. Podelimo sve u posude i stavimo u zamrzivač i to je to. Za nekoliko sati možete da se zasladite.
Sladoled sa samo dva sastojka
Ovaj domaći sladoled je vrlo lako pripremiti, a najbolje je što ukus može izabrati svako, zato samo pozovite svoje male ljubitelje sladoleda da vam pomognu da sladoled napravite tačno po svom ukusu. 
Potrebno:
- šlag,
- kondenzovano mleko
- dodaci po želji
Priprema: 
Umutite šlag i kondenzovano mleko zajedno i mutite šlag dok ne postane glatko i penasto. Samo dodajte ukus koji želite i pustite decu da vam pomognu. U njega možete staviti bilo koji preliv, dodati sezonsko voće, orahe, kokos, obogatiti kolačićima, čokoladom ... Budući da deca vole boje, možete se igrati i bojama hrane. Tako sladoled dobija intenzivne boje. Pogledajte VIDEO iznad za dodatke savete. (Video je na engleskom.)
I na kraju: Da li možemo da ponudimo bebi sladoled?
Iako izbegavate da ponudite slatkišima svoju bebu, većoj deci možete da ponudite i slatke smrznute sladolede. Lizanje hladnog dezerta beba će naučiti novi ukus, teksturu i naučiće hladno-topli osećaj na jeziku. Ne bojte se prehlade ili grlobolje - bebama je potrebno i malo prohladnih vrućih dana.
Ako se pitate koliko je sladoleda dovoljno, previše i baš za dete, možemo da verujemo mišljenju nutricionističkim stručnjacima i njegovoj vrednosti. Kažu da deca mogu jesti sladoled u bilo kom trenutku, ali je važno da sladoled nije zamena za pravi obrok. Međutim, kako sve više dece ima prekomernu težinu, nutricionisti upozoravaju da jedenje sladoleda treba ograničiti deci sa viškom kilograma. Ali ove zdrave domaće verzije sladoleda bez šećera, opisane gore, takođe se mogu ponuditi deci koja imaju problem sa težinom. Sladoled takođe sadrži puno kalcijuma i vitamina A i B, ako dodate banane, pa kalijum.
Najbolje je komnzumirati domaći sladoled u dva dana (ako ga uopšte uspete "sakriti). Za još više uživanja ulijte sladoled u kornete ili zamrznite u kalupove. Uvereni smo da ćete s ovim jednostavnim receptima uskoro postati pravi majstor za sladoled. Prijatno. 

 

Za rođendansku zabavu ili slično, možete brzo pripremiti domaći sladoled da se zasladite u vašoj kućnoj bašti. Ovaj je zdraviji, napravljen po vašem ukusu ili po želji vaše dece i možete imati odlične pomagače - decu prilikom pripreme.

Zdrava verzija čokolade

Mi roditelji smo obično oprezni da svojoj deci nudimo slatke poslastice zbog dodatka šećera (ali tu je i domaći krem!). Ovaj domaći čokoladni sladoled može se ponuditi deci bez griže savesti jer mu nije potrebno dodavati šećer.

Potrebno: 

- 100 ml slatke pavlake
- 5 dl  obranog mleka
- 1 šolja nezaslađenog kakao praha
- 6 žumanca
- 1 zrno vanile
- 120 gr šećera (nema potrebe dodavati ili zamenjivati zdravijim verzijama)

Priprema:

Polako zagrejte mleko da ne proključa, dodajte sredinu vanilinog šipka (možete koristiti i običan vanilin šećer) i pola šećera (ili bez) i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta. U posudi umutiti žumance sa preostalom polovinom šećera (ili bez nje). Vruće mleko izlijte u vruću šerpu sa puterom i mešajte dok ne dobijete kremastu smesu. Smesu dodajte kakau i kad  se ohladi, mutite šlag i slatku pavlaku. Zamrznite krem.

 

Savet za jednostavno zamrzavanje
U veću posudu stavite sladoled, u koji stavite dva kilograma kockice leda, 30 grama soli i malo vode. Mešajte masu svakih 20 do 30 minuta. Tako ćete dobiti kremastu strukturu poput poslastičarnice.

Voćni sladoled

Ako više volite voćne arome sladoleda, onda možete pripremiti osvežavajuću verziju sladoleda od jugurta.
Potrebno: 
- 5 dl slatke pavlake
- 5 dl jogurta
- 300 gr bilo kojeg voća (ribizla, malina, breskva...)
- 200 gr šećera za voćni sos ili bez njega

 

Priprema:

Voće narežite na manje komade i kuvajte ga sa šećerom kako bi ste otopili šećer. Količinu šećera prilagodite svom ukusu, ili ga izostavite ili zamenite zdravijim varijantama (kokosov šećer, med, agavin sirup...). Ohladite voćni sos i pomešajte štapnim mikserom ako ne želite da u sladoledu bude komad voća. Umutite slatku pavlaku, dodajte joj jogurt i polovinu voćnog sosa. Zamrznite masu 10 sati. Da bi ste dobili kremastu strukturu sladoleda, preporučujemo da ih dva ili tri puta zajedno izmešate u blenderu da biste razbili ledene kristale. Preposluživanja sladoleda prekrijte ga ostatkom voćnog sosa. 

Sladoled za alergične na mleko

Ne brini! Čak i ako tvoja beba ili bilo koji drugi član porodice ne treba da konzumira kravlje mleko, možete se zasladiti smrznutim sladoledom. Jednostavno zamenite mleko sa biljnim verzijama mleka (pirinča, soje...) ili bananama. Sladoled je pogodan i za one koji paze na svoju liniju i žele da sagorevaju kalorije sadržane u redovnom sladoledu. Priprema mase za ovaj sladoled oduzeće ti samo nekoliko minuta.

 

Potrebno:

- 3 do 4 banane
- Voće po izboru (jagode, borovnice, maline...)

 

Priprema: 

Banane narežite na manje komade, stavite u blender i dodajte voće po izboru. Mešajte dok masa ne postane kremasta i nema više komada. Podelimo sve u posude i stavimo u zamrzivač i to je to. Za nekoliko sati možete da se zasladite.

 

Sladoled sa samo dva sastojka

Ovaj domaći sladoled je vrlo lako pripremiti, a najbolje je što ukus može izabrati svako, zato samo pozovite svoje male ljubitelje sladoleda da vam pomognu da sladoled napravite tačno po svom ukusu. 

 

Potrebno:

- šlag
- kondenzovano mleko
- dodaci po želji

 

Priprema: 

Umutite šlag i kondenzovano mleko zajedno i mutite šlag dok ne postane glatko i penasto. Samo dodajte ukus koji želite i pustite decu da vam pomognu. U njega možete staviti bilo koji preliv, dodati sezonsko voće, orahe, kokos, obogatiti kolačićima, čokoladom ... Budući da deca vole boje, možete se igrati i bojama hrane. Tako sladoled dobija intenzivne boje. Pogledajte VIDEO iznad za dodatke savete. (Video je na engleskom.)

 

I na kraju: Da li možemo da ponudimo bebi sladoled?

 

Iako izbegavate da ponudite slatkišima svoju bebu, većoj deci možete da ponudite i slatke smrznute sladolede. Lizanje hladnog dezerta beba će naučiti novi ukus, teksturu i naučiće hladno-topli osećaj na jeziku. Ne bojte se prehlade ili grlobolje - bebama je potrebno i malo prohladnih vrućih dana.

 

Ako se pitate koliko je sladoleda dovoljno, previše i baš za dete, možemo da verujemo nutricionističkim stručnjacima i njegovoj vrednosti. Kažu da deca mogu jesti sladoled u bilo kom trenutku, ali je važno da sladoled nije zamena za pravi obrok.

 

Međutim, kako sve više dece ima prekomernu težinu, nutricionisti upozoravaju da jedenje sladoleda treba ograničiti deci sa viškom kilograma. Ali ove zdrave domaće verzije sladoleda bez šećera, opisane gore, takođe se mogu ponuditi deci koja imaju problem sa težinom. Sladoled takođe sadrži puno kalcijuma i vitamina A i B, ako dodate banane, pa kalijum.

 

Najbolje je komzumirati domaći sladoled u dva dana (ako ga uopšte uspete "sakriti). Za još više uživanja ulijte sladoled u kornete ili zamrznite u kalupove. Uvereni smo da ćete s ovim jednostavnim receptima uskoro postati pravi majstor za sladoled. Prijatno. 

 

Prevod: ringeraja.net

Šta je Edipov sindrom kod dece?
Ako povučemo paralelu sa odraslima, možemo reći da su svi prošli kroz tu fazu i da je ona u svakom slučaju na neki način...
3
8 saveta kako da poboljšate komunikaciju s...
8 saveta podržanih od strane psihologa za poboljšanje komunikacije sa decom Mislim da postoje dve stvari na koje je i TV...
3
Dezert pre glavnog jela? Zašto da ne!
Dijetetičar koji pušta svoje dete da prvo jede dezert, zatim povrće, objašnjava razloge za to i navodi poznatu narodnu m...
3
Moje dete cvili sve vreme
Kada vaša deca cvile sve vreme, to može biti frustirajuće. Ako vaša deca ne slušaju ili plaču za sve, čine roditeljstvo ...
3


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:




Kuvar: aleksandrici
Idealan letnji dorucak,rucak ili vecera.

Anketa

Ime
bojana92

Lepse ime?

Marija (52%)

Ana (48%)


Ukupan broj glasova: 67

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here