|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

6 stvari bez kojih mame ne kreću na letovanje su...

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 29.6.2023
Godišnji odmor sa mališanima neodoljivi je izazov i potpuno novo iskustvo. Na nama roditeljima je da se dobro pripremimo, kako bi i mališanima, a i sebi olakšali putovanje.

image
Pružimo mališanima puno ljubavi i smeha, na kraju ćemo sigurno imati neverovatno letovanje! Foto: Freepik.com
/11


Letovanja sa porodicom, najlepša su letovanja!


Najpre zato što - posvećeni smo jedni drugima, jačaju veze između supružnika, roditelja i dece, kao i između braće i sestara. Nije važno da li smo se odlučili za odlazak na neko egzotično mesto ili produženi vikend na selu, dok putujemo zajedno rastemo kao porodica, učimo zajedno i istovremeno stvaramo nezaboravne uspomene. U albumima čuvamo slike razdraganih mališana, a dogodovštine sa putovanja se u našoj kući često prepričavaju.


Zatim, putovanja pune malene glavice svih uzrasta: tu su nova hrana, iskustva i znamenitosti, kao i novi drugari.


Ovo sve važi samo ako su deca zdrava, jer bolest baš ume da pokvari letovanje. Može biti još gore ako se cela porodica razboli (been there, done that - stomačni virus pre dve godine sve nas je pokosio...). U idealnom svetu, niko se nikada ne bi razboleo na odmoru, ali nažalost, bakterije i virusi su uvek sa nama, bilo da je u pitanju prehlada koju zaradimo u avionu, ili pomalo neuobičajena užina na plaži, koja ume da zbuni male stomačiće. Potrebno je vreme da se naši mali potomci prilagode hrani, vodi i vazduhu u novom okruženju. Na nama roditeljima je da se dobro pripremimo, i kako bi smo i mališanima, a i sebi olakšali putovanja, neke stvari jednostavno moramo poneti sa sobom.


Dakle, evo šta obavezno pakujem od kako sam postala mama:

  • Polisa putnog zdravstvenog osiguranja (koje obavezno uplatim pre puta), zajedno sa pasošima i zdravstvenim knjižicama. U najboljem slučaju neću ga iskoristiti, ali ovo osiguranje jedan je od najpovoljnijih načina da obezbedim sebi mir pre polaska na put, posebno od kada imam decu.
  • Dezinfekciono sredstvo za rane, ogrebotine, posekotine, oguljotine (namenjeno za upotrebu kod dece), i uz to flasteri (moje dete preferira one sa cvetićima, molim lepo!:)
  • Letovanje često pokvare raznorazne infekcije praćene povišenom temperaturom, i nažalost tada se njenim spuštanjem moramo baviti tokom vrelih dana. Za ovu svrhu pakujem sirup - antipiretik, koji dajem deci oralno na kašičicu ako je temperatura iznad 38,5 stepeni, ali pojedina deca ih odbijaju ili povraćaju, pa se u tom slučaju mogu poneti čepići koji se daju rektalno.
  • Sredstvo za zaštitu od insekata (repelent) koje se primenjuje nanošenjem na kožu (u obliku losiona, mleka, stikova ili flastera), prilagođeno dobi deteta. Uz to, nosim obavezno i sredstva koja se primenjuju nakon uboda insekta, obično su to gelovi ili kreme koji prijatno hlade, a kao dodatak sadrže i supstance koje sprečavaju crvenilo, otok i svrab.
  • Zaštita od sunca veoma je važna na moru, ali i u dugim šetnjama kako ulicama novih gradova, tako i po cvetnim livadama. Gde god da smo na odmoru, adekvatno štitim dečju kožu preparatima koji sadrže SPF 50.
  • I poslednja stavka, nikako manje važna od prethodnih, već naprotiv, ostavih je za kraj jer je vrlo, vrlo bitna - PROBIOTIK. Imuni sistem je temelj odbrane ljudskog organizma, kako kod odraslih, tako i kod dece, koji reaguje na viruse, infekcije i bolesti. Bez njega (svi mi), a pre svega deca imaju veći rizik da se kući vrate slinavog nosa, sa temperaturom ili nekim drugim simptomom bolesti.


Jedno od najvažnijih pravila roditeljstva jeste upravo briga o dečijem imunitetu, a osnov zdravog imunog sistema predstavljaju zdrava creva.
Bulardi® Probiotik Junior jača imunitet, podiže otpornost digestivnog trakta na infekcije i jedan je od najboljih načina da dete ostane zdravo tokom cele godine, pa i leti.

 

Jedna ćelija Bulardi Probiotik-a ima 10 puta veću površinu nego probiotske bakterije. Tako za sebe vezuje veći broj patogena i ubrzava njihovu eliminaciju iz organizma!


Probiotski preparati su veoma važni u preventivnom smislu, jer predstavljaju prvu liniju odbrane od svih patogenih činilaca u crevnom traktu. Da bi sprečila pojavu putničke dijareje, a prema savetu doktora, svi u porodici preventivno uzimamo 1 kapsulu dnevno 5 dana pre puta, kao i sve vreme trajanja putovanja.

 

Bulardi

 

Bulardi® je moj prvi izbor i kod akutne infektivne i antibiotske dijareje, jer je kao gljivica otporan na delovanje antibiotika, pa se može uzimati u isto vreme sa njiim, što nije slučaj kod drugih probiotskih preparata. 


Putovanje sa decom neodoljivi je izazov, trudimo se da protekne bez panike i sa što manje stresa, pružimo mališanima puno ljubavi i smeha, na kraju ćemo sigurno imati neverovatno letovanje!



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

COGNITIVA: Povećajte snagu mozga!
Idemo u teretanu da jačamo mišiće. Trčimo i planinarimo da bismo bili izdržljiviji. Vodimo računa šta jedemo, da bismo b...
6
Izmene zakona o zdravstvenom osiguranju
Jedan od prvih Zakona koje bi trebalo da usvoji nova Vlada jeste Zakon o zdravstvenom osiguranju. Jedna od mnogih novina...
4
Sokovi od povrća
Da biste se pripremili da predstojeće jesenje dane, pozabavite se svojom ishranom. Za početak pripremite sebi ukusne sok...
3
Kinoa
U prirodi postoji mnogo proteina životinjskog porekla koje obično pronalazimo u mesu i mlečnim proizvoidma. Kinoa je nam...
3





Pasivno pušenje slabi koncentraciju
Da li ste znali da ne morate da budete pušač da biste oboleli od kardiovaskularnih ili respiratornih oboljenja? Dovoljno...
Ambrozija - Uzročnik astme!
Karakteristični simptomi alergijskog rinitisa su učestalo kijanje, curenje nosa, suzenje očiju i svrab, koji su posledic...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here