|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

"Batut" izdao spisak MERA ZA DECU i ponašanje u parkovima i na igralištima

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.7.2020
Pored svih mera prevencije koje je Krizni štab izdao za suzbijanje epidemije, Institut za javno zdravlje za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" doneo je preporuke kako se treba ponašati u parkovima i dečijim igralištima kako bismo na što efikasniji način zaštitili mališane i sebe.

image
/11



1. Birati mesta u blizini kuće/stana.

Važno je izbegavati boravak na mestima koja su udaljena od vašeg doma, posebno ako koristite javni prevoz do odredišta ili su to mesta gde se inače okuplja veliki broj ljudi jer se tako povećava rizik od zaražavanja (češći kontakti sa ljudima, veća mogućnost dodirivanja kontaminiranih površina). 


2. Održavati udaljenost od drugih najmanje 1,5 metar.

Ukoliko nije moguće održavanje udaljenosti, obavezno je nošenje zaštitnih maski. Nošenje maski se preporučuje i kada je moguće obezbediti ovo rastojanje. 


3. Održavati higijenu ruku.

Preporučuje se održavanje higijene ruku korišćenjem sredstva za dezinfekciju ruku na bazi 70% alkohola, i to: odmah po izlasku iz kuće/stana i po potrebi (npr. konzumiranja hrane). Takođe, ne dodirujte lice, posebno usta, nos i oči pre dezinfekcije ruku.


4. Brisati rukohvate i držače na spravama za vežbanje.

Ukoliko koristite sprave za vežbanje na otvorenom, preporuka je da pre korišćenja obrišete rukohvate i držače sredstvom za dezinfekciju na bazi 70% alkohola, a nakon toga dezinfikujete i svoje ruke. 


5. Koristite svoje rekvizite i opremu.

Ukoliko vežbate i potrebni su vam, ponesite svoje rekvizite (npr. tegove) i svoju opremu (npr. peškir, prostirka, rezervna garderoba) i ne razmenjujte ih sa drugima. Ne pijte vodu iz iste flaše sa drugima! 


6. „Obrisati” iznajmljene bicikle, trotinete…

Ukoliko iznajmljujete bicikl ili trotinet, pre upotrebe dezinfikujte sredstvom za dezinfekciju na bazi 70% alkohola sve delove/površine koje dodirujete rukama: upravljač, sedište, prtljažnik/korpu itd. Nakon toga obavezna je dezinfekcija ruku sredstvom na bazi 70% alkohola.


7. Birati grupni sport koji omogućava održavanje fizičke distance.

Ne savetuje se bavljenje grupnim sportovima tokom kojih dolazi do bliskog kontakta kao što su fudbal, košarka, rukomet, ragbi, dok su badminton, tenis, kuglanje, boćanje, golf i sl. sportovi koji omogućavaju da budete fizički aktivni u društvu, a da istovremeno održavate preporučenu udaljenost od saigrača. 


8. Obratiti posebnu pažnju na higijenu ruku po povratku kući.

Nakon povratka kući temeljno operite ruke sapunom i vodom u trajanju od najmanje 20 sekundi.

 

Napomena: Preporuke su podložne izmenama u zavisnosti od promene epidemiološke situacije.

 

Izvor: www.batut.org.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tata se odselio, mama je rekla da je tako ...
Tekst koji je nedavno objavljen na web stranici Poliklinike za zaštitu dece i mladih grada Zagreba – Od stabala (ne) vid...
8
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
7
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
6





Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here