|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Budimlija - odmor sa decom koji se pamti i prepričava

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.12.2021
Ovo je mesto koje odmara oči, a uz bezbroj nijansi zelene boje, osetismo se toliko bliski sa prirodom već dok smo se uspinjali nad Loznicom do našeg odredišta, a posebno u trenutku kada smo kročili - u Budimliju.

image
Budimlija nudi toliko sadržaja, da vam niti jednog trenutka neće biti dosadno. Roditelji će se odmoriti, deca će svaki trenutak pamtiti i prepričavati, budite sigurni, jer Budimlija je mesto sa dušom.
/41



Volim leto. Oduvek. 

Sada kada imam svoju decu, često poželim da ih teleportujem u leta mog bezbrižnog detinjstva, u vremena kada smo živeli združeni sa prirodom.

I tako ja, proletos napravih plan, rešena da ovo leto 2021. koje sada već polako curi, provedemo upravo u prirodi.
Jer toliko smo se udaljili od nje.
Jer želim da moja deca pomirišu poljski cvet, pomaze životinju, preskoče potok.
Želim da jašu konja, da ih probudi petao, da dišu punim plućima, da oslušnu cvrkut ptica.
Želim da vide zvezdano nebo i plešu po mraku u moru svitaca.
Kada zaista imamo priliku za tako nešto, u gradu?

Baš zato se naša porodica na samom startu leta obrela u skrivenom kutku, na samo 5 km od Loznice. Ali ne dajte se zbuniti zbog blizine grada. 
Ovo je mesto koje odmara oči, a uz bezbroj nijansi zelene boje, osetismo se toliko bliski sa prirodom već dok smo se uspinjali nad Loznicom do našeg odredišta, a posebno u trenutku kada smo kročili - u Budimliju.

Ajmo redom, šta sve možete doživeti i iskusiti u ovom raju za decu i roditelje, bake, deke, škole u prirodi, rekreativne nastave, vrtiće, škole sporta ...

Prvi utisak nakon što smo stigli  je - sve je mnogo zelenije nego što smo zamišljali, celo odmaralište je ušuškano u divnu prirodu podno Gučeva, i sa svih strana okruženo šumom. I odmah nam je postalo jasno, zašto je upravo ovde najčistiji vazduh u Srbiji.

 



Po dolasku svog ljubimca na 4 točka smeštamo na prostrani parking i nastavljamo put smeštaja.

Sobe i apartmani nalaze se u vilama A, B i C, smeštenim na brežuljku sa kog se pruža predivan pogled na ceo kompleks.


 

Svaka soba ima preslatku terasu sa koje puca predivan pogled koji odmara oči.

 



Zatim, krećemo put bazena, jer nas je prirodni instinkt nakon vožnje po vrelom danu vodio da se najpre bućnemo u bazenu. I to kakvom! Voda je idealne temperature, čista i prijatna. Prvo plivanje u ovoj godini, juhu!

Narednih dana, bazen je naravno bio obavezna destinacija naših mališana, a starije dete je i naučilo da pliva, eto baš u Budimliji. Ja i danas sa svojih 45 pamtim moje prvo proplivavanje, tako da će i njemu Budimlija biti urezana u pamćenje po mnogim lepim uspomenama, a između ostalih sigurna sam upravo i po tome što je u Budimliji naučio da pliva.




 

Idemo dalje - posle plivanja, sunčanja, prskanja, kantica, i ostalih rekvizita, sledi večera. Prve večeri zatekao nas je roštilj pored bazena, i sve je odisalo nekom opuštenom domaćinskom atmosferom. Divni ljudi, divna hrana, divna muzika, šta još za poželeti.
Osim da ovde ostanete zauvek :)

I narednih dana, uživali smo u domaćoj hrani, raznovrsnom meniju, u okviru koga ima za svakoga po nešto, pa i za one najmlađe probirljivce (verujte na reč). Doručak i večera su na bazi švedskog stola sa raznim vrstama sireva, peciva, pita, tu su prženice, uštipci, raznovrsne salate, domaće kobasice, slaninica, kulen, kajmak... Moj favorit su bila jaja koja imaju neporedivo lepši ukus u odnosu na ona koja nsu anm dostupna u gradu. Deca su nakon slanog jela svakodnevno uživala i u slatkim kiflicama nakon doručka, tortama raznih vrsta nakon večere, dok je mama preterivala u omiljenom starinskom desertu - fenomenalnom kohu, koji taaako dugo nisam jela.



 

Za ručak ide obavezno prvo supica ili čorbica, zatim 2-3 jela na meniju i na kraju neizostavan sjajan domaći slatkiš.

A onda padne noć, pa ugledate zvezdano nebo, brojite sa porodicom zvezde i posmatrate nestvaran ples svitaca koji trepere oko vas u mraku - fenomenalan doživljaj!

Noću se u Budimliji spava poput beba, večeri su prijatne, a ujutru vas miluju topli zraci sunca, udruženi sa crvkutom ptica. I mirom kakav dugo niste doživeli.

Sutradan po dolasku upoznajemo se sa planom i programom, odnosno saznajemo da je svakog dana nakon doručka, za one koji žele, planirana šetnja divnim stazama kroz stoletnu šumu, sa posebnom i neustrašivom Tatjanom-Tanjči, za koju prepreke ne postoje.

 

 

Svako jutro - nova staza. Ako moram nešto da izdvojim od svih divota Budimlije, ove šetnje su naš favorit.

 

 

Nešto što ćete retko gde naći, zapravo nisam sigurna da igde u Srbiji možete naći na jednom mestu toliko raznovrsnih pešačkih tura: šetnja do vodopada Skakavac, šetnja hajdučkom stazom, šetnja hrastovom šumom, poseta seoskom domaćinstvu (tamo smo brali maline, peli se na traktor, pili vodu iz bunara ...), pravljenje venčića na livadi, šetnja do izvora reke Budimlije.


 

Sva pešačenja su propraćena Tanjinim pripovedanjem, iz kojeg ćete saznati mnogo toga o Budimliji, Gučevu, i celom kraju, i isto tako sve su prilagođene i izvodljive za decu i roditelje, te smo ih sa radošću gustirali (suprug nije odustao niti od jedne od šetnji koje su bile na raspolaganju tokom našeg boravka, iako je 2 dana pred dolazak uganuo nogu). Kako da propusti ovakvu priliku, nije bilo teorije!

 


 

Po povratku iz svake od jutarnjih šetnji uskačemo u kupaće, i pravac bazen!

U pauzama između šetnji i plivanja klinci se mogu zabaviti na razne načine, mogu jahati ponija, ići na ZIP LINE, streličarstvo, na raspolaganju su i igraonica na otvorenom i zoo vrt, tu su koze, ovčice, zeke, konji, čak i jedno vijetnamsko prase. 

 


 

Tu su i jedan mladi srndać i lane, koji su pronađeni povređeni na lokalnom putu i zbrinuti u Budimliji, a tu je i kuca Gabi, od koje se moje mlađe dete odvajalo nije.

 

 

 

Na raspolaganju je i zatvorena igraonica, zatim stoni tenis, tereni za fudbal, košarku.

 



A večeri, one su takođe posebne, gotovo svako veče sa animatorkom Tanjom predviđene su aktivnosti za klince: tematske večeri, maskenbal, đuskanje uz omiljene pesme, a moje klince je posebno oduševilo logorovanje (skupljanje drva) i paljenje logorske vatre, nešto su prvi put doživeli upravo u Budimliji.

Mi smo takođe iskoristili priliku i ispunili našu želju, posetivši manastir Tronoša iz 13. veka, a koji se nalazi u blizini Budimlije. Na putu do manastira nalazi se kapela Sv. Pantelejmona sa česmom devet Jugovića, koju su po legendi sagradili Jug Bogdan i devet braće Jugovića pred polazak u Kosovski boj.

Ukoliko želite možete obići i Tršić ili Banju Koviljaču, koji se takođe nalaze nedaleko od Budimlije.




Sve u svemu, Budimlija nudi toliko sadržaja, da vam niti jednog trenutka neće biti dosadno. Roditelji će se odmoriti, a deca će svaki trenutak pamtiti i prepričavati, budite sigurni. Jer Budimlija je mesto sa dušom.


Kada ćemo opet u Budimliju - čuje se u našem stanu svakog dana po nekoliko puta.
Budimlija, eto nas opet prvom prilikom!



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
6
Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
5
O babama, jednoj davno izumrloj vrsti…
Da to je baba koja je živela za decu, život o kojem mi maštamo i slasti života koje priželjkujemo njoj nisu padale na ...
4
5 razloga za kuvanje na indukcionim pločama!
Uz elegantan dizajn, efikasnu upotrebu i bezbednost, Gorenje indukcione ploče su savršen izbor za bržu i lakšu pripremu ...
4





Hotel Ramonda - za najlepše porodične uspo...
„Nijedna planina i nijedan planinski vrh u Srbiji ne čine toliko dubok utisak na promatrača kao Rtanj sa Šiljkom. U njem...
Vrnjačka Banja koju volim - Solaris Resorts
Odakle da počnem ...Spomenuh već da uskoro postajemo četverac, što će reći da sam put Banje krenula sa jednim paketićem ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here