|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Celo odeljenje na rođendane? Poverenica: Može takva odredba

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 25.10.2018
Deca u Srbiji bi na svoje rođendane trebala da pozovu sve drugare iz odeljenja ili nijednog, predviđa novi pravilnik o suzbijanju diskriminacije. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da takva odredba može da postoji, a da će praksa pokazati ukoliko dođe do problema.

image
/11


"Pravilnik možete da promenite mnogo brže nego zakon ukoliko uvidimo problem. Nije suština da imamo dokument koji se ne primenjuje. Tema rodne ravnopravnosti treba da se provlači kroz sve nastavne predmete u školi", rekla je Janković za TV Prva. 

Pravilnik je u primeni od 1. septembra, a prema rečima Brankice Janković nije teško pozvati sve drugove na rođendan, ali je pitanje da li je moguće organizovati da imate takvu koheziju da se svi u odeljenju druže. 

Ona je pojasnila da kabinet koji predvodi nije učestvovao u izradi pravilnika, ali da kontroliše kako se propisi sprovode. 

"To što nismo učestvovali nije značajno. Dali smo preporuku da ga treba što pre doneti, jer treba da olakša nastavniku kako da postupa u slučaju sumnje da postoji diskriminacija", rekla je Janković i dodala da se roditelji najviše žale na ostvarivanje prava na obrazovanje učenika sa invaliditetom. 

"Česte su diskriminacije jer neko nema novca za neke patike ili garderobu i to je nedopustivo", dodala je Janković. 

 

Izvor: b92

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
7
Poverenje deteta i poverenje u dete
Naše poverenje u dete zavisi od poverenju deteta u nas.
6
Šta je ljubav...iz dečije perspektive
Deca su odgovorima pokazala šta je prava filozofija i moć zapažanja.
5
7 čudesnih imena za devojčice koja znače S...
Ako želite da svom malenom suncu date ime koje "sjaji", nemojte propustiti našu listu predivnih imena za devojčice koj...
4





3 predmeta u školi najvažnija za razvoj mozga
Tri predmeta većina dece OTALJAVA, a psiholozi smatraju da su oni do 12. godine NAJVAŽNIJI za razvoj mozga.
Zašto da učim kad mi to u životu neće treb...
Ne želi da uči informacije koje mu nikada u životu neće trebati. – Važno je diskutovati o tome „kako zna šta će mu treba...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Najlepse ime za decaka?
BojanaLazovic

Najlepse ime za decaka?

Jakov (27%)

Jovan (35%)

Sava (15%)

Aksentije (2%)

Sergije (9%)

Aleksije (12%)


Ukupan broj glasova: 211

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here