|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

DA LI ĆE VAŠE DETE IĆI U PRODUŽENI BORAVAK?

Novosti.rs, 22.8.2017
U toku prijavljivanje osnovnih škola za organizaciju rada po završetku redovnih nastavnih aktivnosti. Prošle godine sistem funcionisao u 104 osmoletke.

image
/11


 

U toku je prijavljivanje osnovnih škola koje su zainteresovane za oganizaciju produženog boravka dece, tako da će se njihov konačni broj znati tokom septembra - saznajemo u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu. Očekuje se da će škole koje su i prethodnih godina imale produženi boravak nastaviti to da rade i ove godine, a moguće je da će im se pridružiti i neke nove.

Bliži se početak nove školske godine koji, osim finansijskih izdataka za kupovinu pribora, udžbenika i torbi, roditeljima zadaje i brigu zbog organizacije odlaska i povratka dece iz škole, ukoliko u njoj nema produženog boravka. To se posebno odnosi na one male đake koje mame i tate ne mogu da isprate i dočekaju iz škole kada se oglasi školsko zvono, jer je većina u to vreme na poslu.

- Broj škola koje imaju produženi boravak menja se iz godine u godinu, a prošle školske godine ih je bilo ukupno 104, i to 81 za treći i četvrti razred i 21 za boravak prva dva razreda - navode u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu. - Pohađanje produženog boravak je besplatno, a u nekim školama roditelji plaćaju ručak, što zavisi od dogovora sa direktorom. Inače, škola nema obavezu da organizuje doručak.

Grad Beograd finansira produženi boravak u trećem i četvrtom razredu u svim školama koje se prijave i imaju uslova za organizovanje ovog oblika rada.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja finansira produženi boravak za prvake i đake drugog razreda - objašnjavaju u Sekretarijatu. - Ukoliko nema novca za sve prijavljene škole, za njih troškove na sebe preuzima grad Beograd, kako bi produženi boravak postojao u svim školama u kojima su roditelji pokazali zainteresovanost i potrebu za tim. Da li će škola organizovati i ovaj vid nastave, zavisi od broja prijavljene dece, kao i prostornih kapaciteta škole.

U boravku đaci urade domaće zadatke, nauče šta je potrebno, a i zbrinuti su dok su im roditelji na poslu.


USLOVI, PA "ZELENO SVETLO"

Da bi škola organizovala produženi boravak đaka potrebno je da za to ima adekvatan prostor, opremu i nastavna sredstva.

"Zeleno svetlo" se od nadležnih dobija na inicijativu saveta roditelja, s kojom mora da se saglasi nastavničko veće, a školski odbor donosi zvaničnu odluku. Sa decom u boravku rade nastavnici razredne nastave, koji su angažovani po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, a njihovo angažovanje plaća grad Beograd.


Izvor. www.novosti.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako sa tvrdoglavim detetom?
Neka deca jednostavno imaju tešku narav i jak karakter od malih nogu. Oni znaju šta hoće, što je najčešće ono što vi ne ...
6
Da li nesrećno detinjstvo mora da nam obel...
Šta je to slabilo moje šanse? Imao sam psihotičnog oca, zatim nasilnog alkoholičara za očuha, majka mi je postala alkoho...
6
Dete mora da se pelcuje frustracijama dok ...
Kako odrasta, ti pomalo kreneš da ga frustriraš, pomalo mu nešto ne daš.
6
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
6





Roditeljski sastanak - pre 40 godina!
Do koga je?
OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here