|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Da li torba svake mame izgleda kao kanta za đubre?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.6.2022
Nije da ste vi samo puki sakupljač smeća, ne! Vi ste čuvar prirode i zemlje koju ostavljate u amanet budućim pokolenjima. I kakva je to uostalom torba ako nije makar jednom glumila kantu za đubre?

image
Uglavnom je to rupa bez dna u kojoj se sigurno nalazi i rupa do Alisine Zemlje čuda. Girl with bag photo created by bearfotos - www.freepik.com
/11


Torba svake mame u određenom periodu odrastanja izgleda haotično. Uglavnom je to rupa bez dna u kojoj se sigurno nalazi i rupa do Alisine Zemlje čuda. Ta torba ima više darova nego Deda Mrazov džak jer su sve detetove potrebe sadržane u njoj. A mama, koja ima ulogu irvasa nosi čaroliju na svojim leđima. Ta torba, pored mnogobrojnih uloga ima i onu da bude kanta za đubre. Deca ga non stop prave, a ulične kante ne rastu tako brzo. Ili barem ne na svakom koraku.

Poruka koju šaljete detetu kada mu kažete:

“Ne bacaj to na zemlju, stavi u džep ili daj meni” ,

ne govori da ste vi samo puki sakupljač smeća, ne! Vi ste čuvar prirode i zemlje koju ostavljate u amanet budućim pokolenjima. I kakva je to uostalom torba ako nije makar jednom glumila kantu za đubre? Evo nekoliko situacija u kojima se možete naći. Pokušajte da odreagujete pametno.

 

PROČITAJ JOŠ: Deca vole kada su im mame lepe


Scena prva

Dete jede čoko bananicu u parku. Kad isprazni sadržaj kesice, nonšalantno predaje ambalažu majci. Ona letimice baca pogled oko sebe, shvata da je kanta udaljena tri svetlosne godine. Gužva papir i ubacuje ga u torbu.

Zaključak


Sugerišite detetu da je mnogo bolje u parku gricnuti neko (suvo) voće. Čoko bananica, osim što je klasičan slatkiš, ostavlja za sobom ambalažu koju ne možete više iskoristiti.

Scena druga


Dete je žedno. Prilazi majci i traži vodu. Ona, ne gledajući, ubacuje ruku u torbu i vadi flašicu vode. Kad je isprazni vraća je majci. Majka flašicu vraća u torbu.

Zaključak

Dozvoljeno je detetu davati da pije vodu u parku pošto flašicu možete iskoristiti još koji put. Još je bolje ukoliko posećujete parkove u kojima ima česma sa pijaćom vodom.

Scena treća

Dete traži od majke krede. Uvlači ruku u torbu, čuje se šuškanje. Vadi kesu u kojoj su spakovane krede. Daje ih detetu. Kesu zadržava za sebe. Vraća je u torbu.

Zaključak

Dozvoljeno je dati detetu krede. Kartonska kutija u kojoj stignu se veoma brzo raspadne pa je kesica neophodna. Osnovnu ambalažu u kojoj su krede kupljene mama čuva u torbi.

Scena četvrta

Dete prilazi majci sa novim prijateljem iz parka koji gricka grisine. Pita da li može i ono. Majka odobrava. Kad isprazne kesicu prosleđuju je majci. Ona je gužva i ubacuje u torbu.

Zaključak

Prazna kesica od grisina ne može se iskoristi ni za šta više. I da li deca između dva grickanja u parku uopšte imaju vremena da se igraju?

 

PROČITAJ JOŠ: 5 stvari koje deca uvek pamte o roditeljima

 
Scena peta

Jesen u parku. Opalo lišće, kestenje i kamenje. Dete revnosno skuplja darove za svoju mamu koja ih sa oduševljenjem prima i stavlja u torbu.

Zaključak

Na kraju svakog oktobra skupljene zalihe kestenja vam omogućavaju da otvorite mali štand i zaradite nešto novca prodajući pečeni kesten. Ukoliko je dete dovoljno odraslo možete i njega uključiti u prodaju.

Scena šesta

Dete je pronašlo izgubljenu igračku drugog deteta. Vlasnika nema pa vas pita da li može da je ponese kući.

Zaključak

Da li se ovako postaje lopov? Ne, na ovaj način pomažete radnicima gradske čistoće.


Mirjana Ilić

Izvor: Pasarella.rs 

 

PROČITAJ JOŠ: Draga mama, sledeći put kad poželiš da vrištiš…


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

6 činjenica govore da ste promašaj od rodi...
Biti totalni promašaj od roditelja nije uopšte teško. Ne, prema standardima 21. veka i milionima “studija” i “religija” ...
6
Kraj bubanju, stižu tableti umesto knjiga
Tableti umesto knjiga, digitalizacija, novi predmeti... Samo je deo promena koje očekuju đake od septembra!
6
8 saveta kako da poboljšate komunikaciju s...
8 saveta podržanih od strane psihologa za poboljšanje komunikacije sa decom Mislim da postoje dve stvari na koje je i TV...
5
Dete mora da se pelcuje frustracijama dok ...
Kako odrasta, ti pomalo kreneš da ga frustriraš, pomalo mu nešto ne daš.
4





Hajde da se igramo!
Koliko puta ovih dana čujete ovu rečenicu? Ja ni sama ne znam! A ideje… nije da ih nema.
Devedesetih nismo imali za igraonice, već ...
Glumac Ivan Mihailović je pre par dana napunio 33. godine i na svom Instagramu podelio sećanje jedan od rođendana koji ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here